V Egyptském poháru v rámci protestu debutoval 14letý kluk

14.08.2015, 19:51
Aktuality
Čtvrteční klání v Egyptském poháru mezi El Gounou a Al Ahly přineslo hned dva rekordy. Prvně jmenovaný celek jednak v osmifinálové fázi utrpěl dosud neviděný debakl 0:13, jednak nasadil do hry teprve 14letého Zeyada Ahmeda El-Seheifyho...

Střídání tak mladého kluka mělo více důvodů. Například skutečnost, že El Gouna sestoupila do druhé ligy, což následoval hromadný odliv hráčů i dalších zaměstnanců.

Zároveň ani není žádnou náhodou, že jde o syna fotbalového ředitele klubu. V první řadě šlo nicméně o protest vůči praktikám domácího svazu.

"Chtěli jsme vyslat signál směrem k Egyptské fotbalové asociaci a upozornit na to, jak špatně kopanou v celé zemi provozují. Je to totální chaos a my je tímhle chtěli ztrapnit," líčil hlavní motivaci hochův otec Ahmed El-Seheify.

Jeho potomek si však z takových zákulisních her žádnou velkou hlavu nedělal. Okamžitě si šel potřást rukou se všemi hvězdami favorizovaného Al Ahly a po utkání si vyměnil dres s majitelem více než stovky startů za reprezentaci Ahmedem Fathym.

Že potom jeho El Gouna utržila historický debakl, který napříč všemi egyptskými soutěžemi nemá obdoby? To nadšenému debutantovi vůbec nevadilo.

"Fandím Ahly a byl jsem prostě jen rád, že všechny ty hvězdné hráče vidím na hřišti. Byli ke mně tak hodní a neustále mě povzbuzovali," usmíval se Zeyad při svém prvním televizním rozhovoru.

I sám Zeyad Ahmed El-Seheify docela přirozeně stanovil egyptský rekord; Mohameda El-Seyagiho, jenž si svou premiéru odbyl v 60. letech minulého století, překonal dokonce s dvouletým náskokem.

Autor: Tomáš Daníček / kingfut.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

odegaard je vpiiici

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
bartlu

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak semají poradit s velkým muftím, ten by jim poradil.

Reagovat
Znalec

Ten měl dvojku na Al Ahly...

Reagovat
smazaný uživatel

Nový Odegaard..

Reagovat
smazaný uživatel

V zimě do Realu

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako Dvořák v dynamu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele