V DÁNSKU BYL NAPADEN ROZHODČÍ

03.06.2007, 12:46
Aktuality
Nejatraktivnější zápas včerejšího programu kvalifikace o postup na evropský šampionát do Rakouska a Švýcarska skončil ostudou. Severskému souboji Dánska se Švédskem nechybělo nic, bohužel ani rozvášněný fanoušek, kvůli němuž budou Dánové pykat...

Utkání na Parken Stadium v Kodani bylo obrovsky napínavé. Švédové měli fantastický vstup do zápasu, již v sedmé minutě je do vedení poslal Elmander, ve 23. minutě zvýšil Hansson a když se o tři minuty později trefil znovu Elmander, zdálo se být o všem rozhodnuto.

Jenomže domácí nesložili zbraně a k velkému obratu zavelel ještě v první půli Agger. Na branku obránce Liverpoolu navázal po změně stran kanonýr Tomasson a vynikající atmosféru na stadionu ještě vylepšil vyrovnávající brankou Andreasen.

Pak ale přišla osudná 88. minuta a v ní totální zkrat záložníka Poulsena. Ten neudržel nervy na uzdě a v pokutovém území udeřil loktem do oblasti žaludku Rosenberga. Hlavní rozhodčí Herbert Fandel sice nic nepostřehl, jeden z asistentů však byl pozorný a na jeho upozornění Fandel správně udělil Poulsenovi červenou kartu a nařídil pokutový kop.

V návalu emocí hodně zaváhala pořadatelská služba, které na hrací plochu pronikl nespokojený fanoušek. Mladík oděný v červeném dresu zaútočil na rozhodčího, který v tu chvíli vracel do kapsičky červenou kartu. Fandel se sice stihl včas sehnout a od dalšího útoku ho uchránili Gravgaard a Jacobsen, jenomže tím utkání skončilo. Alespoň tedy na hřišti, Fandel po poradě se svými asistenty poslal oba týmy do kabin a vše bude muset řešit disciplinární komise.

Zápas bude s největší pravděpodobností kontumován ve prospěch Švédska, Dány navíc čeká finanční pokuta a zřejmě i uzavření domácího hřiště.

Dánsko - Švédsko 3:3 (1:3), nedohráno, předčasně ukončeno v 89. minutě
Branky:
34. Agger, 62. Tomasson, 75. Andreasen - 7. a 26. Elmander, 23. Hansson.
Rozhodčí: Herbert Fandel - Carsten Kadach, Volker Wezel (všichni Německo)
Žluté karty: 77. Andreasen - 38. Elmander, 44. Alexandersson, 84. Linderoth.
Červená karta: 89. Poulsen.
Dánsko: Sörensen, Agger, Gravgaard, Jacobsen, Daniel Jensen (63. Gronkjaer), Kahlenberg (47. Bendtner), Kristiansen (35. Andreasen), Poulsen, Rommedahl, Jörgensen, Tomasson.
Švédsko: Isaksson, Hansson, Mellberg, Nilsson, Alexandersson, Linderoth, Ljungberg, Svensson, Wilhelmsson, Allbäck (80. Bakircioglu), Elmander (74. Rosenberg).
Diváci: 42 083, hráno v Kodani (Parken Stadion).

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Radin

Už je na youtube video?

Reagovat
HOST*villa
Reagovat
Radin

dikec :-D

Reagovat
HOST*mobby

To měl udělat nějaký fanoušek Walesu

Reagovat
Shevchenko

Spíž proti Němcům oblečeme českého fandu do barev Německa a když budeme mít nějaký přímák v závěru (který samožřejmě neproměníme), tak ho tam pošleme

Reagovat
HOST*

jj mozna, ze to bude i potreba

Reagovat
HOST*

Nebude. V závěru zápasu už totiž bude rozhodnuto.

Reagovat
HOST*nofan

Já myslim, že bysme tak. fanoška potřebovali v každym zápase poslední dobou.

Reagovat
HOST*bruce

stačí s balíčkem bonbónů obejít psychiatrické léčebny a do Německa můžeme vypravit celý speciální autobus takových fanoušků.......a není boha, aby to aspoń jeden z nich nezvládl, díky duševní poruše je právně nepostižitelný, dííky uslintanému německému dresu na sobě pak za jeho chování můžou Němci a díky tomu, že nikdo nebude jeho nesouvislému huhlání rozumět, tak to ani nepraskne...

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*1860

nemusime obchazet psychiatricke lecebny, staci obejit par fanousku sparty..

Reagovat
HOST*peter

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Jeden z nejtalentovanějších obránců světa Vanden Borre (anderlecht) podepsal Fiorentině!!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele