V Cádizu si užívají postavení v tabulce, Cervera ale zůstává nohama na zemi

31.10.2020, 13:46
Aktuality
Stadion Cádizu (© AFP)
Španělské tituly si v posledních letech s jednou výjimkou pravidelně rozdělují Real Madrid a Barcelona, těm ale začátek sezony nevyšel podle představ a toho využily menší kluby. Senzací LaLigy přitom je Cádiz, nováček dominuje ve venkovních duelech a včera se dotáhl na vedoucí Real Sociedad...

Cádiz se v pátek večer představil na půdě Eibaru a vyhrál 2:0, o výsledku přitom rozhodl závěr prvního poločasu. Ve 36. minutě otevřel skóre Álvaro Negrego, o tři minuty později přidal pojistku Salva Sánchez.

"Eibar hraje hodně podobným systémem jako my, věděli jsme, jaký zápas nás čeká. Nedělají chyby a snaží se pozorně bránit. My si vypracovali několik šancí a dvě z nich dokázali proměnit. Po prvním gólu jsme začali hrát a bránit klidněji, všechno rázem bylo snazší," hodnotil zápas tren0r Álvaro Cervera.

Cádiz se aktuálně může pochlubit famózní bilancí na půdách soupeřů, ven zatím vyrazil čtyřikrát a pokaždé byl maximálně úspěšný, ani jednou navíc neinkasoval. Vedle Eibaru si na něm vylámaly zuby i Huesca, Athletic a dokonce i Real Madrid.

"Žádný klub nebaví, když musí především bránit, ve fotbale si chcete užít především hru s míčem, ale jsme profesionálové a nejsme zde kvůli tomu, abychom se bavili. Naším úkolem je vyhrávat zápasy," říká Cervera k defenzivní taktice svého týmu.

Cádiz v prvních osmi zápasech posbíral čtrnáct bodů a je druhý o skóre za Realem Sociedad. První polovina tabulky je hodně vyrovnaná a také neúplná, osmnáct klubů má své duely osmého kola teprve před sebou, několik utkání z dřívějšího programu navíc bylo odloženo.

"Je pěkné dělit se o první místo, v sobotu se asi několikrát podíváme na tabulku, na konci sezony takhle vysoko určitě nebudeme. Teď si to můžeme užívat, příští týden na to ale musíme zapomenout a připravit se na zápas proti Atléticu. Nemysleli jsme na to, že se můžeme dotáhnout na čelo a teď jsme tam. Vyhráváme a dokázali jsme něco, co bylo považováno za nemožné," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip12

To Europe

Reagovat
smazaný uživatel

To the top

Reagovat
santini

To he top of Europe

Reagovat
nenavidimManUTD

Cádiz je nádherný město sice tam víc fouká ale jinak podmínky k zisku titulu přímo ideální. Pláž 30 metrů od stadionu to chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Plaz je opravdu to nejdulezitejsi k ziskani titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele