V BARÁŽI PROTI NORSKU

14.10.2005, 12:48
Aktuality
V sídle UEFY v Curychu se dnes po poledni rozhodlo o dvojicích, z nichž vzejdou poslední tři evropští účastníci mistrovství světa. Listopadové souboje sehrají Španělsko se Slovenskem, Švýcarsko proti Turecku a naše reprezentanty vyzvou Norové.

Slavnostní akt zahájil předseda FIFA Sepp Blatter malou rekapitulací evropských kvalifikačních bojů. Poté se slova ujal Urs Linsi, generální sekretář UEFA. Vysvětlil losovací systém a pozval k sobě Franze Beckenbauera, šéfa organizačního výboru německého šampionátu.

Šest mužstev bylo rozděleno podle žebříčku FIFA. Mezi nasazené patřila Česká republika, Španělsko a Turecko, druhou skupinu tvořili Norové, Švýcaři a Slováci. Jako první vytáhl Beckenbauer z osudí tým Španělska, jemuž se postaví do cesty Slováci. Druzí přicházejí na řadu Turci, ti začnou ve Švýcarsku. V tu chvíli má česká delegace ve složení Petr Fousek a Jaroslav Dudl jasno, v baráži nás čekají Norové. Beckenbauer vzápětí rozhoduje o tom, že se začíná v Norsku.

Utkání baráže se hrají v sobotu 12. a ve středu 16. listopadu. O postupujících se bude rozhodovat stejně jako v pohárových zápasech.

Barážové dvojice:

Španělsko - Slovensko
Švýcarsko - Turecko
Norsko - Česká republika

Autor: Jan Holubička

Komentáře (33)

Přidat komentář
HOST*ruda

Máme prostě pech

Reagovat
smazaný uživatel

nemáme, bál jsem se Švýcarů, mají rychlé mladé brejkové útočníky, to by nám dělalo obrovské problémy, jsem za Nory rád, těžko nám budou dávat byť jediný gól

Reagovat
Kily

no pozor, v polovině listopadu bude v norsku obrovská zima, což bude naše nevýhoda, navíc jestli sis v zápase ve finsku všiml, tak finové měli šanci ze skoro každý standardky, kterou měli, prostě jsme je nedokázali v klidu odvrátit, no a norové budou hrozit taky za standardek, tím spíš, když maj dlouhána carewa

Reagovat
smazaný uživatel

Právě kvůli těm obranným standardkám (a taky kvůli dobré součinnosti s Ujfalušim) nutně potřebujeme Bolfa Z té zimy bych takový strach neměl, Španělům to možná vadí, ale nás by to zaskočit nemělo, u nás je tak v prosinci taky.

Reagovat
smazaný uživatel

nesmíme moc faulovat, zima nebude tak velkou změnou oproti náší, švýcarské brejky by byli určitě nebezpečnější zbraní

Reagovat
Xavi

Přesně jak sem si přál Hlavně bych se chtěl jed podívat na Španělsko

Reagovat
HOST*beďa

Nevíte proč nehráli Carew a Solskjaer proti Bělorusku?

Reagovat
HOST*yarda

Solskjaer je dlouhodobě zraněný, ne? Carew nevím, že by karty?

Reagovat
smazaný uživatel

Solskjaer? On ještě žije? Já myslel že si ho v manchesteru nechali vycpat...

Reagovat
HOST*beďa

Reagovat
Hiko

Carew měl zvýšenou teplotu, nechtěli nic samotřejmě riskovat, když jim o nic nešlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vidím takto:

Cze-Nor 55:45.......Nóri budú vysokí a tvrdí, ale keď budete mať dobrú obranu postúpite.Ak nie, budete mať problémy a veľké.

Tur-Sui 50:50.........Viac verím Švajčiarom, ale ak rozhodca pustí tvrdú hru, postúpia Turci.Oni ich proste ukopú.

Esp-Svk 80:20........Španieli sú jasne kvalitnejší, ale spomeňme si na Lotyšov s Turkami, pre nás môže hrať niečo z nasledovného: podcenia nás, bude už veľká zima, bude nekvalitný trávnik/u nás/, my máme takúto šancu prvýkrát a máme mladých a nezaťažených hráčov s dobrým trénerom, čiže naša morálka bude určite vysoká, Španieli sú psychicky trochu labilní.

Želám si cze, tur a svk.

Reagovat
Xavi

CZ - Nor : nemůžu si pomoct, ale Noři jsou podle mě odost slabší a k Norům z MS 98 mají dost daleko 65/35

Esp - Slo : máte prostě smůlu:o) ale fakt jsem vám to MS přál 95/05

Tur : Swi : no u Turků človek nikdy neví! Jednou parádní zápas, podruhé zase propadák... 45/55

Reagovat
smazaný uživatel

No naše šance vidím tak 65-70%,i když tuhá zima by nám mohla dělat potíže.Chce to dát do toho všechno.O tom tvrdém stilu v druhém duelu si myslím opak.Turci tvrdou hru sice hrají,ale nesnáší ji na sebe a potom tečou.Může rozhodnout nějaká zbytečná červená.A do třetice:Kvalita je na straně Španělů a vy do zápasu nastoupíte jako obvykle s přílišným a zbytečným respektem.Jenže jim se taky klidně může stát,že nastoupí stejně laxně jak Internazionale na Petržalce.Tady ten rozdíl není tak obrovský,a tak se jim může stát,že pojedou s brekem domů.Navíc ty podmínky,o kterých mluvíš jim mohou dělat větší problémy,než by se mohlo zdát. a nakonec ta jejich labilita.Nechají se rychle otrávit tvrdou hrou.Rozhodčí z Anglie=smrt Španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by si mal pravdu, hneď by som ti kúpil fľašku pálenky.

Reagovat
HOST*jampadampa

Hlavně zajisti aby to pískal rozhodčí z Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu jsem pohledal jejich zápasy z kvalifikace a ta jejich ideální sestava je dost nečitelná, hlavně mají nestabilní zálohu. Už mi nepřipadají tak dobří, třeba ty defenzivní záložníky vůbec neznám.

(4-2-3-1) Espen JOHNSEN - André BERGDOLMO Erik HAGEN Claus LUNDEKVAM J.A.RIISE - Martin ANDRESEN Magne HOSETH - Jan SOLLI Morten PEDERSEN Steffen IVERSEN - John CAREW

Reagovat
smazaný uživatel

No, smerom dopredu je to sila: Pedersen, Iversen a Carew. Hovorím, rozhodne výkon vašej obrany-to čo bolo proti Holanďanom ten výpadok, to sa nesmie stať, lebo je po vás.

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím. Carew je úplně z formy a Iversen hraje norskou ligu Náš útok je lepší a hlavně je obrovský rozdíl v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, tú ich zálohu moc nepoznám.

Reagovat
HOST*chupik

nemohli jsme si přat nic lepšiho Nory přejedem

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nepřejdem přes Nory,nemáme na MS co dělat.

Reagovat
HOST*chupik

slovaci to maji těžke ale věřim v jejich skvěle mužstvo proti rusum to dokazali

Reagovat
smazaný uživatel

No tak otazka co nas mohlo zastihnut najhorsie nie je na mieste. Spanielsko ma hracov ako jednotlivcov mozno najlepsi tym na svete spolu asi s ... , ale nikdy nevedeli to dat nejak dokopy a takmer nic nevyhrali. Nam Slovakom bude ten ich hravy fotbal mozno vyhovovat a tak ako proti Portugalcom budeme musiet sliapat na plne obratky ale ustrazit sa daju. Slovenska neschopnost vo vyuzivani sanci je tak zretelna, ze sa bojim, ze nas to privedie do hrobu. keby sme boli taky schopny ako velke repre , ktore vyuziju minimum co maju, tak myslim, ze by sme mohli prejst aj cez spanielsku. oni sa casto natrapia. budu velky favoriti, mi outsidery a ta uloha nam nesmierne sedi. Dostali sme len 8 golov a dali 24. vsetko sa da zlepsit a verim, ze ak zacneme premienat sance , tak sme tam. no moze sa stat , ze dostaneme aj 5ku , lebo ak budeme nuteny po nejakom rychlom gole hrat , tak sme v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to vyšlo nejlíp, jak mohlo. Duel se Slovenskem by byl sice velmi zajímavej, ale zase ta vypjatá atmosféra by asi trochu mazala rozdíly mezi týmy a toho jsem se bál, Slováci by se prostě nahecovali. Čvýcaři jdou zase hodně nahoru a proto mi jako nejpřijatelnější soupeř přijde Norsko. Pokud tady všichni tvrdíme, že máme tým, kterej je konkurenceschopný na šampionátu, tak musíme Norsko přejet!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že ta přílišná snaha nás porazit by jim uškodila, jako v hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase je známo, že ve vypjatých derby, se někdy rozdíly mezi týmy mažou. Je ale fakt, že naši hráči jsou tak zkušení, že by si to měli pohlídat. Teď už je ale zbytečný se vracet co by, kdyby... Musíme přemýšlet nad Norskem.

Reagovat
HOST*

Hlasujte pro Pavla Nedveda, at hraje v reprezentaci! http://www.ihlas.cz/PavelNedvedBack.php?action=list

Reagovat
smazaný uživatel

Méďa dneska řekl, že je připraven hrát baráž. To podle mne znamená, že si chce udělat nějakou tu cestičku na MS, které je jeho snem. Kdyby nehrál ani tu baráž a hrál pak na šampionátu, tak by si každý řekl: "No jo, dva roky na nás kašle, ale teď jsme mu dobrý..." Co říkáte na návrat Nedvěda? Já jsem pro. Prostě už se k těm aférám nebudeme vracet, Nedvěd přijede na dvojzápas s Norskem a jako by se nic nestalo. Jedeme dál, jedeme na MS 2006 i s nejlepším českým fotbalistou!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to divný. Celou dobu jsem se ho zastával, ale to, že se z ničehonci rozhodne, že nám pomůže v baráži, to je prostě divný.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si uvědomil, že u toho rozhovoru pro ČT moc nepřemýšlel a udělal ze sebe před celým národem primadonu a hlupáka. Takže usoudil, že nejlepší omluvou bude návrat

Reagovat
smazaný uživatel

Já jeho návrat taky moc nevítám. Jako fotbalistu jsem ho zbožňoval, ale po tom rozhovoru jsem se přesvědčil, že je to primadona, která se chová, jako dětsko ze školky, kterýmu někdo zebral hračku.

A ani fotbalově by nám jeho návrat nemusel prospět. Vždyť on může s klidem rozvrátit kabinu. Kdo ví, s čím do kabiny přijde, že?

Reagovat
smazaný uživatel

tak slovákům jsem tohle fakt nepřál, bylo by fajn kdyby jsme jeli na MS aji my aji slováci tudiž jsem si přál los turecko-slovensko, česko-norsko...ale kdybych se ohlížel jen na nás tak bych chtěl právě slováky. Myslím že v Norsku bude remízka a doma rozhodne naše po brazilcích nejlíp sehraná záloha, už mám jen obavy nad formou poborskýho s galáskem...jak už tady mnozí řekli, pokud neporazíme norsko tak prostě nemáme na MS co dělat...

kdybych si měl tipnout šance v procentech tak:

espááňa-slováčci, sry kluci ale tak 90%-10%

česko-norsko, po příchodu Pavla to zvedám na 65%-35%

turecko-švícarsko, 49%-51%

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele