V australské nominaci na MS nechybí Cahill

03.06.2018, 09:46
Aktuality
Na svůj čtvrtý světový šampionát se může těšit Tim Cahill. Zkušený útočník figuroval v předběžné nominaci Austrálie na turnaj a Rusku a trenér Bert van Marwijk ho v týmu ponechal i po posledním zúžení svého výběru...

Nizozemský kouč do původní nominace začlenil 32 fotbalistů a šest z nich následně vyškrtl. Vinou zdravotních potíží Tomiho Jurice byl do týmu zpětně povolán Jamie MacLaren a přežil poslední škrty, sen o účasti na MS se rozplynul kvartetu Fran Karacic, Josh Brillante, James Troisi a Nikita Rukavytsya.

"Každé zúžení nominace bylo obtížné, hráči ze sebe vydali maximum, aby se dostali do konečného výběru. Věřím, že na tento tým bude moci být Austrálie pyšná, musíme nadále pokračovat v kolektivní práci," sdělil Van Marwijk.

Australany ve skupině čeká silná Francie, dalšími soupeři budou Peru a Dánsko.

Nominace Austrálie na MS:
Brankáři:
Brad Jones (Feyenoord), Matthew Ryan (Brighton & Hove Albion), Danny Vukovic (Genk).
Obránci: Aziz Behich (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama F. Marinos), Matthew Jurman (Suwon Bleuwings), James Meredith (Millwall), Josh Risdon (Western Sydney Wanderers), Trent Sainsbury (Grasshoppers).
Záložníci: Jackson Irvine (Hull City), Mile Jedinak (Aston Villa), Robbie Kruse (VfL Bochum), Massimo Luongo (Queens Park Rangers), Mark Milligan (Al-Ahli), Aaron Mooy (Huddersfield Town), Tom Rogic (Celtic).
Útočníci: Daniel Arzani (Melbourne City), Tim Cahill (Millwall), Tomi Juric (FC Luzern), Matthew Leckie (Hertha BSC), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Jamie Maclaren (Hibernian).

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (9)

Přidat komentář
Horcmen

Arzani, Nabbout, Dimi "jen" 6 beků + teoreticky Milligan, snad se nikdo nezraní

Reagovat
fantomas

S Milliganem se tutově počítá na stopera a připouští se i varianta s Jedinakem.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
paver

Takže hra na 4 obránce už je jistá. Nechápu opomenutí Baileyho Wrighta, jednoznačně měl jet místo Jurmana, který toho má odehráno minimum. Otazník ale visí hlavně nad složením útoku. Jurić po zranění, Cahill bez herního vytížení, Maclaren bez zkušeností. Poslední přátelák hodně napoví...

Reagovat
smazaný uživatel

Wright měl dobrou sezonu a souhlasím, že měl být na úkor Jurmana. V tom útoku bych zkusil Maclarena, už to že ho málem Marwijk vůbec nechtěl vzít sem nechápal. Měl super jaro, viděl sem pár zápasů Hibernianu a Maclaren dominoval. A Cahill jako žolík. A možná mohl ještě naposledy vsadit na Troisiho ale tak Irvine se taky musí otrkat.

Reagovat
REPLIKATOR

Milos Degenek

Reagovat
Realita

JSem z nádledu myslel, že je na fotce Dana Syslovic... https://www.osobnosti.cz/dana-syslova.php

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele