Už je to otravné, říká po další ztrátě Dortmundu Schürrle

20.01.2018, 22:52
Aktuality
S problémy se v úvodu druhé poloviny sezony potýká Borussia Dortmund. Vestfálský celek zakončil nepovedený podzim dvěma výhrami a zdálo se, že nabral směr do příštího ročníku Ligy mistrů, rok 2018 ovšem začal dvěma remízami, tu druhou zaznamenal včera na půdě berlínské Herthy...

BVB znovu nastoupilo bez suspendovaného kanonýra Pierra-Emericka Aubameyanga a jeho absence byla znát. Po bezbrankovém prvním poločase se hned v úvodu druhé půle prosadil Davie Selke a stav 1:0 platil do 71. minuty, v níž remízu zařídil Shinji Kagawa.

"Už je to otravné, že se nám znovu nepovedlo vyhrát. V prvním poločase jsme působili trochu ospale. Probudila nás až inkasovaná branka, našli jsme půdu pod nohama a začali hrát rychleji. Mohli jsme přidat druhý gól, šance jsme si vypracovali. Na posledních třiceti minutách můžeme stavět," říká někdejší hráč Wolfsburgu nebo Chelsea André Schürrle.

Schürrleho často limitují zdravotní problémy a v pátek nastoupil v probíhající sezoně teprve k šestému bundesligovému utkání. Duel se mu nepovedl a pro domácí svatyni neznamenal velké nebezpečí. I tak mohl Dortmund vyhrát, v závěru se totiž po zákroku na Andrije Jarmolenka hosté dožadovali pokutového kopu.

"Dle mého názoru je to v takových situacích 60:40, zda rozhodčí na konci utkání nařídí pokutový kop. Ale rozhodně se to písknout dalo," domnívá se německý reprezentant.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
homeles8

Jkatro jžýe je v pdomrtmundu?

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Felitel

Tak sem opilej ja nebo ty?

Reagovat
smazaný uživatel

hláška roku

Reagovat
El-Pistolero-68

Přžestzoupil týamn

Reagovat
REPLIKATOR

On je pořád v Dortmundu Už aby byl pryč.

Reagovat
Euphael

Ten se tam bude držet jak jen bude moct...na víc už totiž neá a ani mít nebude

Reagovat
smazaný uživatel

za to Ty jsi kanonýr

Reagovat
PlackaSKS

Argument snů

Reagovat
twelwer

Tak s tym ze na to nema momentalne ma ale pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho mi je opravdu líto, pro mě jeden z nejvíc sympatických hráčů v současném fotbale, on i když nedá gól, tak může vypustit duši na hřišti, kde by byl, kdyby nebyl ty zranění, jeho mi více líto než Sahina nebo Gotzeho, moc jsem mu přál velkou kariéru.. Podle mě je i trochu podceňovany, než mi tu někdo řekne, že jsem blázen, tak já jen říkám, že tohle je můj názor, že on na to měl být velká fotbalová hvězda a myslím, že v osobním životě musí být André velmi zajímavý člověk.

Reagovat
papanegra

jsi bázen

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jen další typický Čech, co zná jen nadávky v konverzaci

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych právě řekl, že trošku nenaplnil ten potenciál, co v něm byl. Vždycky někde přišel, měl povedenou část a potom hodně upadl do průměru. Možná kdyby nebylo zranění, vypadala by jeho kariéra jinak, ale dle mého si zatloukl trošku hřebík s Chelsea.

Reagovat
andrew96

Ten současný kádr mně přijde slabší než ten z úžasné sezony 2014/15, vůbec bych se nedivil, kdyby to v BL skončilo bez Ligy mistrů, minimálně Schalke a Leverkusen by si to momentálně zasloužili víc. Ale třeba se příchodem Akanjiho zlepší obrana a snad bude místo Schuerlleho na hrotu Isak. Pak by to mohlo zase trochu vypadat k světu.

Reagovat
LeonardoUžoa

Nj musí si zvykat, kde je jejich místo. Stejně jako Leicester.

Reagovat
smazaný uživatel

*stejně jako HSV

Reagovat
LeonardoUžoa

Hsv neslavilo uspechy v poslednich letech.

Reagovat
andrew96

Ale srovnání s HV je rozhodně bližší jak s Leicesterem, který vyletěl jen jednu sezonu.

Reagovat
LeonardoUžoa

Borussia 2 . Leicester byl dříve taky slavnej zdá se mi, a to sem nepletu.

Reagovat
Rich

Můj osobní názor je takový, že když odejde Auba, tak prostě bude Dortmund rád, že se udrží mezi těmi vyššími příčky. Jinak kádr má poměrně slušný Dormtund a nakonec by mohl vybojovat tu ligu mistrů. Akorát by to chtělo sehnat útočníka jako náhradu a rozhodně v létě se zbavit slabých článků a nechat nového trenéra na místě.

Včera jsem se díval na ten zápas a byla to doslova hrozná nuda. Rozhodně jsem si myslel, že třeba Yarmolenko bude nahánět hrůzu a podobně, přitom je to hráč neškodný. Gotze je nevýrazný zase, Schurrle toho vždycky hodně nakecá, ale když na to přijde, tak je otrávený a nic nehraje. Sokratis ten má slabší a někdy silnější chvilky, ale včera to byl děs. Nechápu proč Dortmund přivede posilu z Basileje a pak hned první zápas sedí na lavičce.

Reagovat
Centrofixka

Od príchodu Stogera sa práve obrana stabilizovala, Toprak a Sokratis si sadli. Akanji prišiel ako náhrada za Bartru so Subotičom o ktorých sa špekuleje, že odídu a samozrejme sa potrebuje aj aklimatizovať v novom prostredí.

Reagovat
Rich

Nepopírám, že právě za příchod Stoger se obrana stabilizovala, nicméně stále si myslím, že k Toprakovi by měl přibýt někdo jiný než Sokratis. Neříkám o Sokratisovi, že je špatný hráč, ale podle mě je nestabilní, někdy silný výkon, někdy zase slabý.

Jinak nevíš, kam má Bartra namířeno?

Reagovat
Centrofixka

Kde a či vôbec pôjde Bartra netuším, čo som sa niekde dočítal, že zvažuje sa jeho odchod naspäť do Španielska, ono s tým Sokratisom máš možno pravdu, Akanji môže byť náhrada aj za neho, pretože pokiaľ sa nemýlim má mať zmluvu do 2019 a zatiaľ sa z neznámych príčin predĺženie nekoná, tak možno práve Akanji by mohol tvoriť pár s Toprakom, uvidíme, každopádne ak nebudú padať góly do Burkiho brány, Stoger zrejme nechá Sokratisa s Toprakom do konca sezóny hrať, aj keď v tomto ročníku u BVB ťažko hádať čo bude zajtra

Reagovat
Rich

No rozhodně ať půjde tam nebo někam jinam, tak si Dortmund uleví, podle mě tohle prostě byl omyl, že ho vůbec Dortmund kupoval. Jo to máš pravdu, že by to takhle mohlo být se Sokratisem, tak Akanji je dobrá posila a rozhodně lepší než Sokratis, takže doufám, že ho trenér bude využívat.

Reagovat
smazaný uživatel

A Tuchel sa len dobre bavi niekde

Reagovat
k0udy

Dortmund má momentálně nejhorší tým za posledních několik let, pokud nepříjde minimálně útočník tak to nebude ani LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Tým je výbornej, akorát se s ním neumí pracovat...

Reagovat
Spalovač šancí

Tak přestup do Budějovic

Reagovat
Centrofixka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele