Útočník Williams vyměnil španělskou reprezentaci za Ghanu

06.07.2022, 11:16
Aktuality
Iñaki Williams (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (166)

Přidat komentář
Greny

A to může když už reprezentoval Španělsko?

Reagovat
Kily

jj, přáteláky se nepočítají

Reagovat
Kily

a mládežnické reprezentace taky ne

Reagovat
Greny

To vím ale myslel jsem že přátelak se taky pocita

Reagovat
kilobyte

Počítají se jen zápasy pod FIFA nebo UEFA (apod.).

Reagovat
sejber

pokial nehral sutazny zapas tak moze.

Reagovat
ACSeRw!n

"Byl jsem vychován k pokoře, lásce a respektu. Proto přišel čas, abych se vrátil k africkým kořenům. Pro mě i mou rodinu to hodně znamená," napsal osmadvacetiletý Williams na twitteru

= zjistil sem, ze na ESP repre nemam, tak sem se rozhodl to zkusit jinde

Reagovat
kilobyte

Hlavně to zní, že opouští pokoru, lásku a respekt a vrací se k africkým kořenům.

Reagovat
ryzskej

Reagovat
žrout

Reagovat
zelda

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

to zní, protože to twitterový video někdo "přeložil" jak dítě na základce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Svatej

Reagovat
hornito

Reagovat
Rezan

Reagovat
Mass

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

On tohle nenapsal, nahrál minutový video, kde toho řekl mnohem víc, než tady v tom "shrnutí" a vyznívá to trochu jinak. Zmiňuje, že ho rodiče naučili přijmout život jako cestu pracovat a neustále se posouvat jak osobně, tak profesionálně. A proto nastal moment, aby v sobě našel africký kořeny. A že chce Ghaně vrátit to, co dala jemu a jeho rodině.

Takže mezi řádky prostě přiznává, že přijal nabídku Ghany, aby si mohl zahrát na špičkový repre úrovni, což je v jeho věku logický. Málokde je taková konkurence, jako ve Španělsku. Ale Baskicko může reprezentovat pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Chce vrátit Ghaně to co dala jemu a jeho rodině?

Nerozhodla se jeho rodina z Ghany z jakéhokoli důvodu odejít a nevyrostl ve Španělsku?

Ať se do Ghany přestěhuje zpět i s rodinou... neznám pozadí a důvody toho proč jeho rodina opustila Ghanu, ale tuhle vděčnost by měl věnovat Španělsku a ne Ghaně.

Klasická nevděčnost zaoblená za krásný slovíčka za kterou se tu ještě tleská...

Já chci aby to co utečenci zde dostali uchopili využili a díky tomu, pokud se cítí být takto vázání ke kořenům jako Williams, využili jak jen to jde k zlepšení svoji domoviny kam i dle svých slov patří.

Chápu, že utíkají často z důvodů záchrany holýho života, ale proč se teda tahle privilegovaná generace nepostará o to aby přenesli svoje nabytý zkušenosti a privilegia a hodnoty zpět na Afriku když se cítí být Afričany?

Naši předci si v Evropě svoje privilegia a hodnoty taky vybojovali. Je čas pro momentální generaci Afričanů, kteří dostali Evropský privilegia aby konečně dokázali udělat z Afriky plnohodnotnou společnost a to už i z důvodů, že běloši již v Africe nejsou vítáni. Kdo jiný se má postarat o rozvoj Afriky než generace Afričanů vychovaná v Evropě?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká nevděčnost sakra? Já jsem jen napsal, o čem on mluvil. Samozřejmě, že to jsou slova zaobalující to, že si za španělskou repre nekopne a kvůli tomu se rozhodl přijmout nabídku Ghany. A co je na tom špatně? Tahle možnost tu je a není první ani poslední, navíc si zahraje na MS a reálně tý repre může dost pomoct.

Tohlento moralizování je krásný, ale jemu je 28 a dokázal se jako dítě válečných uprchlíků prosadit do špičkovýho světovýho fotbalu. Celý život strávil v Baskicku, takže je jeho život mnohem víc nastavený na Evropu a on sám říká, že je čas ty kořeny v sobě najít. Tohle může být krok, jak Ghaně začít pomáhat. Když se podíváš na Twitter, tam ho Ghaňani neskutečně oslavují, fotbal pro ně neskutečně hodně znamená. Už to, že mladým klukům dá příklad toho, kam se můžou z chudých poměrů dostat a zároveň to částečně vlasti jeho rodičů vrátit, je skvělý.

Ty to píšeš, jak kdyby uprchlíci z Afriky dostávali v Evropě něco na zlatým podnose, přitom je to přesně naopak. Některým lidem se fakt nezavděčíš. Jednou kritizujou, že se jen přistěhovalci jen flákají a nic nepřinášejí a když je někdo úspěšný a celý život maká, tak se zase může zkritizovat, že do třicítky nedokáže změnit desítky let složitých korupčních struktur v zemi původu jeho rodičů, na základě často nesmyslnýho koloniálního rozdělení Afriky

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tvrdím, že je v pořádku že tu dostal možnost a je to skvělý, proto by měla jeho generace vzít možnosti který dostali a zbavit Afriku tý korupce... to rozdělení Afriky je úplně mrdnutý dát do jednoho státu x-klanů který spolu mají historicky jen problémy a nemají nic společného.

Ale kdo jiný tam má změnit poměry než děti utečenců co se narodili v Evropě a dostali možnosti... Jeho úsilí, pracovitost a úspěchy jsou úžasný, ale buď je Ghaňan a udělá co může proto aby Ghana stála za to na co má a nebo bude sedět v Evropě v uvozovkách naprdeli a brečet nad situací v Ghaně, nad tím že za to můžou Evropani a nebo s tím něco udělá, stejně jako ostatní děti přistěhovalců kteří se narodili v Evropě a dostali jiný hodnoty než to co by na ně čekalo doma.

Evropa tu Afriku zničila a taky si za to platí... dává Afričanům možnosti který sami mají a proto by tahle generace měla už Afriku dávat dopořádku. Evropa může za situaci v Ghaně, ano, ale Evropa souběžně přijala jeho rodiče a dala mu možnost se tu prosadit.

Mám radost že se cítí jako Ghaňan, ne jako Španěl, má být na co hrdý, tsk proč je špatně tvrdit že by jeho generace narozená v Evropě kde měli větší šanci než v Africe,.měla jít a udělat Ghanu fungujícím moderními státem.

Reagovat
RickNash

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

nic nevis, ale napises odsuzujici kilometrovy komentar, jsi dement

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nevím a jsme dement... aha, díky za pokus o názor, ale těžce nesouhlasím

Reagovat
fenixLFC

neznám pozadí a důvody toho proč jeho rodina opustila Ghanu, ale tuhle vděčnost by měl věnovat Španělsku a ne Ghaně.

Reagovat
smazaný uživatel

A zbytek toho kde píšu o tom, že to bylo pravděpodobně z důvodu války už neodcituješ a sám tu věčně nebrečíš nad tím, že novináři vytrhují věty z kontextu. Šikovnej kluk.

Nevím proč má být konkrétně on vděčný Ghaně za to, že jeho rodina byla donucena opustit svojí domovinu a proč má být vděčný Ghaně za to, co dostal ve Španělsku.

Nevím co je špatnýho na tom poděkovat Španělsku za to čemu se mu dostalo, ale že je prostě tělem i duší Ghaňan, jehož rodina byla donucena uprchnout. Že si všeho váží, že možná kdyby se to Španělsko do kolonialismu nesralo, že by nikdy nebyl nucen tam žít, nicméně mu na oplátku Španělsko nabídnulo druhý domov.

Ne bum, Ghaně vděčím za všechno. Krása... přeju mu to, ale souběžně jako člověk který by chtěl vidět Afriku funkční tvridm, že největší šanci vybudování funkční Afriku mají ti, kteří se nenarodili a nevyrůstali v tamních poměrech. Oni, kteří mají cit ke svým kořenům jsou ti kteří mají největší šanci Afriku udělat funkční... mají peníze, vzdělání, možnosti, lásku lidu.

Nebo mohou skončit tak, že zůstanou v Evropě a budou si stěžovat na kolonialismus...

Reagovat
Tomanatura

Ty vole jaka sracka

Reagovat
Rudnevs

“neznám pozadí a důvody toho proč jeho rodina opustila Ghanu, ale tuhle vděčnost by měl věnovat Španělsku a ne Ghaně.”

Španielsko jeho vďačnosť (reprezentovať) nechcelo, tak sa rozhodol ju venovať Ghane.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím si číst životní příběh všech afričanů, kteří utíkali aby si zachránili život? Nebo jako mluvím tu s kretény, kteří neví že se v Africe vyvražďují mezi sebou jak idioti klidně i tím že se umlátí šutrama, takže je pro mě jednodušší napsat že neznám pozadí a důvody proč konkrétně jeho rodina utíkala?

I když vzhledem k tomu, že je pro tebe projevem vděčnosti jen čůtání do meruny asi s kreténem mluvím.

Jsem rád že bude reprezentovat Ghanu, ale vděčnost za to co vše má Ghaně? Neměl by být vděčný Španělsku?

A zbytek toho, že by bylo úžasný, kdyby tihle pracovití a úspěšní Afričani, kteří se i jimi cítí a dostali ty takzvaný Evropský privilegia pustili do práce za vytvoření kvalitní domoviny?

Je sice hezký že Afriku kolonozátoři rozmrdali a byla to prasárna. Ale Evropa byla taky pod nájezdy Arabů nebo Osmanů. Nejde jen brečet nad minulostí, kvalitní lidé se musí poprat o lepší zítřky svoji domoviny.

Reagovat
Rudnevs

“I když vzhledem k tomu, že je pro tebe projevem vděčnosti jen čůtání do meruny asi s kreténem mluvím”

Je to futbalista. Co ma ine robit? Kopat dialnice?

Reagovat
celeb

kopat ako kopat

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, že Drogba byl taky fotbalista, žejo? Víš že je Zelniski komediální herec a teď si válí nos v kokeši a velí Ukrajinský armádě. Víš, že byl R. Regan herec, žejo?

Proč by se proboha Williams nemohl angažovat v hnutí, který má za cíl zbavit Ghanu korupce??

Reagovat
Neutron

A ako by si si predstavoval, ze bude 28 rocny futbalista bojovat proti korupcii v Ghane?

Reagovat
smazaný uživatel

Netvrdí se tu že ho tamní lid zbožňuje? Víš co zmůže síla davu? Tvrdím že jen on sám? Říkám že jeho generace, on má peníze a lid ho miluje, když se zaručí za študovanýho neznámýho ale politický zdatnýho... panebože vždyť ty lidi tam nemají co ztratit horší to už být nemůže musí to vzít do ruky nezkorumpovani a schopní a kde jinde jsou než generace uprchlíků v Evropě??

Kdo jiný než jejich generace to má dát dokupy??

Reagovat
RickNash

Reagovat
Rudnevs

Tak v podstate hej, ale co je na tom zle.. ked ma vztah k obom krajinam, nech reprezentuje tu, kde si zahra, to je asi logicke. V dnesnej dobe, ked su krajiny vsetky tak nejak premiesane, to uz je zrejme aj tak jedno.

Reagovat
icka

Reagovat
IgorMičinec

Dobrej přestupák pro Ghanu, ulovili i Lampteyho :D

Reagovat
Stannis Baratheon

Ale dost možná přišli o Parteye.

Reagovat
KubaM

Jakto?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že přestupuje do týmu Benjamina Mendyho.

Reagovat
Seydou Doumbia

I Ghana má lepší přestupák než United

Reagovat
Doomblade

Reagovat
Largo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
JFT97

Reagovat
Manik...

Reagovat
RickNash

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
pingla

Reagovat
Rezan

Reagovat
mikelinos

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Čenda

Ale Partey asi hostovačka v lágru, no. Něco jako Greenwood. Ghana IS the new United.

Reagovat
Seydou Doumbia

Příjde ještě Odoi?

Reagovat
Whitemedia

Je to dost možný.

Reagovat
kilobyte

Tohle jsem našel na wikipedii:

in 2021 he spoke of the possibility of playing for Ghana: "My parents are from Accra and I really enjoy going. But I wasn't born or raised there, my culture's here, and there are players for whom it would mean more. I don't think it would be right to take the place of someone who really deserves to go and who feels Ghana 100%."

To udělal docela otočku.

Reagovat
Seydou Doumbia

jenže pak v roce 2022 postoupili na MS a tak kdo by si tam zadarmo nechtěl zahrát že...Lamptey a Taki Taki Kawasaki Williams zkušeně

Reagovat
Gazdo

Ake je to pravda tak hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem za něj rád, on si toho na klubový úrovni odmakal opravdu hodně. Samozřejmě mě jako fanouška Athleticu trochu se.e pomyšlení na zimní AFCONy, ale osobně mu to přeju. Možná si koupím i jeho reprezentační dres Uvidíme, jak se rozhodne jeho brácha.

Reagovat
Greny

Nehrají za vás jen Baskove? Takže teoreticky okamžitě prodat

Reagovat
smazaný uživatel

Williams je Bask. Určitě víc, než třeba Laporte.

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatně hrál i za repre Baskicka. Kdyby UEFA dovolila Baskicku nebo Katalánsku mít ofiko repre, tak jako má třeba Skotsko nebo Wales, nemusel by hrát za Ghanu.

Reagovat
Jordi Alba

"Ostatně hrál i za repre Baskicka."

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký argument?

Reagovat
Jordi Alba

No, pobavil mě ten tvůj. Baskická "repre" ať se nám to líbí nebo ne, má asi takovou váhu, jako Katalánská "repre". Nevidím nic špatného na tom, že chce hrát za Ghanu, ale tyhlety kecy okolo, jak se jako rodilej a celoživotně žijící Španěl cejtí jako Ghaňan v momentě, kdy se Ghana dostala přes Nigérii na MS, zatímco za Španělsko by si nekopnul ani v kvalifikaci, to je fakt roztomilý.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by stačilo poslechnout si to jeho vyjádření...on nikdy neřekl, že se cejtí jako Ghaňan. Naopak doslova prohlásil, že nastal čas najít v sobě kořeny a že chce novou výzvu, atd. Mezi řádky přiznal, proč tam jde.

Reagovat
Jordi Alba

Takže vlastně stejně okecávání toho, aby to rádoby někde skrytě přiznal ? Jak těžké ro říct narovinu.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by to měl říkat naplno? Co by z toho měl? Inteligentní lidi umí číst mezi řádky.

Reagovat
Jordi Alba

Co by z toho měl? Třeba jistotu, že to všichni inteligentní a nadšení fanoušci Ghany na Twitteru to jeho mezi řádky pochopili správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Nic. Seru na to, když to nechceš pochopit jenom proto, že hraje za tebou oblíbenej klub.

Reagovat
smazaný uživatel

To není o chápání, já jen pořád nevidím důvod, proč by měl říkat "za Španělskou repre jsem si nekopl, tak mi je Ghana najednou dobrá". Proč by měl opovrhovat týmem, který se chystá reprezentovat? Zvlášť když to řekl jinými slovy...fanoušci nejsou blbí a dojde jim důvod. Ale myslím, že je ve výsledku zajímá síla týmu a ne tyhle detaily. Ve výsledku jde o to, co předvede na hřišti.

Reagovat
Jordi Alba

Nevím, mě se tenhle přístup prostě nelíbí, aby někdo reprezentoval zemi, ve který bude poprvý až na tom repre srazu.

Reagovat
fenixLFC

hraju ale baskom nemusi byt len spaniel. laporte je francuz a hral za bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to hlavne je tak, ze za Athletic muze hrat kdokoliv kdo prosel mladeznickyma kategoriema v Baskicku. Muze to byt treba i Cech, to je uplne jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

je to pravda

Reagovat
Juan Román Riquelme

Za Athletic Club muzou hrat jenom Baskove nebo hraci, co vyrustali v mladeznickych timech v ramci Euskal Herria (Bizkaia, Guipuzkoa, Álava, Alta Navarra v ramci ESP a Labort, Sola a Baja Navarra v ramci FR). Proto i Fernando Llorente Torres, Riojano z Rincón de Soto vyrustal v Lezame, akademii Athletic Club a mohl tam byt legendou….

Reagovat
Mass

Bask nerovná se automaticky Španěl. Lizarazu hrál za Bilbao a francouzskou repre.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Čistokrevný Bask no

Reagovat
smazaný uživatel

Bask to je, určitě víc, než Ghaňan To se nevylučuje.

Reagovat
H.N.T.

Čistokrevný neznalec

Reagovat
RickNash

Reagovat
Mass

Tenhle jeho příspěvěk už hraničí s hloupostí.

Reagovat
verv

Reagovat
Rudnevs

Tak za Baskicko by si asi moc reprezentacne nezahral…

Reagovat
sk333

Ešte Hudson-Odoi, Nketiah a možno niekto ďalší a Ghana bude na MS silná.

Reagovat
fabec1222

Slušnej výblitek ty jeho důvody Kdyby měl aspoň koule na to, říct to na férovku

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod proč by to měl říkat na férovku? Tady je to celý video, řekl toho mnohem víc a trochu jinak, než to vyznívá

https://twitter.com/Williaaams45/status/1544381100415262720

Reagovat
FC Porto FC

Za poslední rok do repre Ghany přibylo ještě pár hráčů krom Inakiho a Lampteyho ne?

Reagovat
pobody's nerfect

Co má společného s Ghanou? Narodil se už ve Španělsku, pravděpodobně tam i celý život žil. Do Ghany zajel možná párkrát za život na dovolenou a teď by chtěl do týmu na MS? Být trenér, neberu ho, vzal bych hráče, kteří postup vykopali. Pokud by měl zájem, může se zapojit do další kvalifikace

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je, ale nebude ani první, ani poslední. Hádám, že půjde v týmu Ghany o výrazný upgrade na jeho pozici, jinak by o něj tolik neusilovali. Ghaňani to na Twitteru dost oslavují

Reagovat
Shevchenko

Co má společného se Španělskem? Oba rodiče má z Ghany, do Španělska se pravděpodobně přistěhoval a teď by chtěl do týmu na MS? Být trenér, neberu ho, vzal bych hráče, kteří postup vykopali. Pokud by měl zájem, může se zapojit do další kvalifikace.

Reagovat
Seydou Doumbia

trenérovi to může být u piče no on musí složit nejlepší tým aby nevyjebali jeho...a jestli to je z hráčů, co mají 0 repre startů a nebo z hráčů, co vybojovali postup na ms mu může být ukradený...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Španělsku se narodil a celý život tam žil, ale nic s ním společného nemá

Reagovat
Shevchenko

Chápeš že to byla ironie na to co napsal on?

Reagovat
Mass

Neměla by být ironie aspoň trochu vtipná?

Reagovat
Shevchenko

Ne, ironie poukazovala na to, že napsal totální blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

já už se tady v tý hoře nesmyslů nevyznám, sorry

Reagovat
Stannis Baratheon

Najednou se tam každý hrne...

Reagovat
sk333

Ďalšie posily pre Ghanu. Obranca HSV Hamburg Stephan Ambrosius, ďalší obranca Patrick Pfeffer Darmstadt a útočník Ransford Yeboah Konigsdorfer z Hamburgu.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak tyhle vůbec neznám

Reagovat
Messiáš

Mohamed Salisu dneska taky. Celkem jedou .

Jsem zvedav, jestli nepujde aji bracha Inakiho - Nico, byt ten se jevi zatim velmi slusne, je mladounkej a vubec bych se nedivil, kdyby sanci na Spanelsko mel. Nicmene, je i dost fixovanej na brachu

Reagovat
Seydou Doumbia

Salisu byl vždy ghanan, nebo?

Reagovat
Messiáš

jj, máš pravdu, na Twitteru to psali taky jako Welcome message, tak jsem myslel, že má aspon Dual citizenship a vzhledem k rokům ve Španělsku čekal na nějaké povolání do repre tam. Každopádně start ještě nemá, pokud se dívám správně. No bude to dost zajímavě

Reagovat
Seydou Doumbia

start myslím nemá to máš pravdu...tak ghana posiluje ve velkém...ještě ten odoi, nkietahl, lamptey a já nevím kdo další

Reagovat
Messiáš

Líbí se mi, jak to oznamují.

Má to takové Fabrizio Romano vibes, fanoušci Black stars musí šílet, hlavně všichni tam najednou dělají fantasy sestavy. Hezká práce se sociálními medii :)))

Reagovat
Seydou Doumbia

má to styl ghana najednou bude favorit na postup ze skupiny

Reagovat
Kucka

Nico mi teda jako žádný zázrak nepřijde, divil bych se, kdyby byl lepší hráč než Iňaki.

Reagovat
sk333

Taktiež som zvedavý, ktorú krajinu si vyberie reprezentovať Michael Olise z Crystal Palace. Môže si vybrať Anglicko, Francúzsko, Alzirsko, Nigeriu.

Reagovat
smetos

Tyhle prestupy v narodaku.... Za me uz ten jeden start by mel byt dostacujici pro to, aby to zmenit nemohl. Byt by se objevil na hristi na 5 minut

Reagovat
Greny

Za mě by se měl hráč třeba v 18 rozhodnout a hotovo nemenit

Reagovat
Remt

Tak. A Brazilci by neměli reprezentovat Rusko. Ještě toto bych prosil jako podmínku

Reagovat
Greny

Reprezentují i Ukrajinu

Reagovat
Remt

To bych zakázal

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní přestup, Ghana na něm může jedině vydělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana a Iňaki Williams lets go Black Stars

Lamptey + Fatawu/A. Ayew by mohlo byť dobre kombo na krídle

Snáď vyjde turnaj aj Kamaldeen Sulemana a bude ťahúňom

Reagovat
Coutinho10

dobry reseni chtel Spanelsko, ale nema cenu cekat dele a hned si zahraje MS

Reagovat
Igner Farnsworth

Přijde mi to podivný, každopádně za možnost hrát na ms by kde kdo udělal větší nechutnosti.

Reagovat
Greny

Naopak to vypadá že třeba Partey jet nechce

Reagovat
madridcan

Napríklad Chile

Reagovat
celeb

ako to vlastne dopadlo s tym Equadorom?

Reagovat
prevadec spojitosti

Ghana

Reagovat
Whitemedia

Jednou tu lidi plačou, když jde černoch hrát třeba za Francii a když se černoch rozhodne jít hrát za Ghanu, tak je to taky špatně. Mají to těžký, nezávidím jim.

Reagovat
Seydou Doumbia

jsme na posraném ef, tady to je jako na fb...tu se pičuje na všechny a za jakýchkoli okolností

Reagovat
teenz

Zlaty ef. Diskuze o F1 s Hamiltonem nebo DVTV je vetsi level.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, je to tu už podobný odpad, jak fb

Reagovat
JeséRodriguez

to bych zase nepřeháněl, na FB to je ještě tak o 3 levely horší

Reagovat
celeb

heh dobry prispevok od White Media

Reagovat
Whitemedia

Věděl jsem, že to někdo ocení.

Reagovat
verv

Reagovat
inferno08

Mě afričtí hráči v evropských repre nevadí. Jde totiž o to, že oni reprezentují fotbal dané země. Hrají za zemi, která je fotbalové vychovala. Jsou zkrátka produktem fotbalové školy té dané země.

Reagovat
inferno08

Tudíž mi přijde vůči té zemi a lidem, kteří se tomu hráči věnovali od šesti let, dost nefér, když jim pak řekne, že jde reprezentovat např. Ghanu. Proč? Protože se tam narodili jeho rodiče..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je to nefér, když mu Španělsko nedá šanci reprezentovat? Pokud ta možnost je, proč jí nevyužít. To není rozhodování mezi dvěma repre, ale mezi ničím a Ghanou.

Reagovat
inferno08

Nikdo mu šanci reprezentovat nebere.

Reagovat
Remt

To je právě to že já bych mu tu šanci ani nedal. Vůbec by mi nevadilo kdyby se ti hráči museli v 18 rozhodnout koho budou reprezentovat a tak to i zůstalo nehledě na to zda si v budoucnu dana země bude povolavat. Neustále vidíme například mladé Angličany s africkými kořeny, kteří čekají na šanci v Anglické repre a když zjistí že ji nedostanou tak už se zcistajasna začnou cítit jako Ghanane, Senegalci apod? Toto bych změnil. Zkrátka cítíš se jako Angličan? Vyber si Anglii a reprezentuj ji. Hotovo.

Reagovat
JeséRodriguez

To rozhodnutí v 18 by asi dávalo největší smysl. To už přece musí člověk vědět, jak se cítí.

Reagovat
Remt

Reprezentovat svou krajinu pro mě znamená, že se cítíš být její občan. Cítíš to tak celý život a ne že se jednou rozhodneš tak a za rok jinak. S pravidly nastavenými dnes si hráč může říct: aha, narodil jsem se a žiju v anglii, ale kdyby to nevyšlo, tak táta má africké kořeny, máma Nizozemské a kdybych se ani tam nechytli, tak určitě najdu v rodokmenu, že si babička, prababička jednou někde v zákopech v první světové užila s nejakym vojákem a tak bych reprezentoval jeho krajinu. Jestli toto považuje někdo za "reprezentování", já teda ne. A že to že někde hraješ pět let a dostaneš občanství dané země a můžeš jít reprezentovat je jen další ujetost.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak o tom v podstatě píšu no...Pokud jsi 5 let v dané zemi ještě než ti bylo 18, jsi tam v podstatě vychováván. Nebo by se měly brát v potaz i starty za mládežnické repre. Něco jiného je, když vznikne nový stát, jako třeba nedávno Kosovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže u spousty lidí to není tak jednoduchý, svět je mnohem globálnější a spousta lidí nemá tu národní identitu úplně ujasněnou. Hráči jako Williams reprezentují odříkání a dřinu, se kterou se dokázali na jiným kontinentu prosadit ve špičkovým fotbale. Což je podle mě fajn odkaz pro mladý v zemi jejich rodičů. Zároveň to znamená víc kvality na velkých turnajích, za mě ok.

Reagovat
Remt

Dřina a odříkání podle mě nemají nic společného s reprezentováním. Lidé by neměli reprezentovat zemi kterou si vytahnou z klobouku nebo zemi která na ně "zbyde". A že těch případů je.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě je reprezentace země hodně o tom, že jsi vzorem pro veřejnost a hlavně mladý lidi v tý zemi. A u Williamse nejde o tahání z klobouku, jeho rodiče jsou z tý země, takže má veškerej genetickej fond právě odtamtud, ačkoliv vyrůstal ve Španělsku. V případě jako on nemám problém s tím, že má na výběr z víc zemí.

Reagovat
inferno08

Za mě zase reprezentace není o tom, že hraji za zemi, kde jsem v životě nekopnul do míče a nikdy jsem v ní netrénoval. A jediné mé pojítko s touto zemí je, že se v ní před čtyřiceti lety narodili moji rodiče. Vzor pro mladý lidi? To rozhodně, ale pro mladý lidi z jeho okolí a rodného města, aby viděli, že ta cesta do nejvyšších pater existuje. Je to stejné, jako kdybys nastoupil do nějakého zaměstnání, kde by ti zaplatili veškeré kurzy a vyškolili tě na určitou pozici a ty bys jim na konci poděkoval a řekl, že jdeš pracovat ke konkurenci, protože tam dřív pracoval tvůj táta.

Reagovat
smazaný uživatel

To je špatný přirovnání, protože Williamse vychoval klub, za který on hraje posledních 10 let a bohatě mu to splácí. Ten do něj primárně narval ty prachy. A ten klub fakt není vlastněný státem Vůči Španělsku žádný dluh nemá, odehrál za repre jeden zápas před 6 lety a něco víc za U21. V 28 letech už se nedá čekat, že by najednou začal dostávat pozvánky do repre, která má jednu z nejširších hráčských základen na světě.

Reagovat
inferno08

Ale to zdaleka není jenom o tom jednom klubu. Celý jeho život, vzdělání, sport je spojeno se Španělskem, ne s Ghanou. Opravdu nevidím jediný důvod, proč by měl reprezentovat jinou zemi. A argument s rodičemi podle mě nestačí.

Reagovat
inferno08

Já bych šel klidně ještě níž. Prostě jakmile reprezentuješ zemi v mládežnické kategorii, tak už jí budeš reprezentovat navždy. A jestli s tím má hráč problém, tak ať jde trénovat do Ghany a uvolní místo někomu, koho trenéři vychovají pro vlastní reprezentaci. Přece nebudeš piplat fotbalistu, který ti v osmnácti řekne čau.

Reagovat
JeséRodriguez

Teď jsem reagoval výše na Remta, než jsem si to tvé přečetl. Ty mládežnické repre jsou možná ještě lepší no.

Reagovat
sk333

Ghana v kvalifikácii aj na afconu hrala mizerne a tak ak chcú hrať na MS dôstojnú rolu, tak musia káder posilniť.

Reagovat
j_mrazik

Nechtěl bych být v kůži hráče, který hraje na jeho pozici a to MS fakt vykopal…

Reagovat
Seydou Doumbia

na jeho pozici tam hraje džordan aju z palace, nebál bych se že by nejel

Reagovat
Vinci

U něj hlavně nechápu, proč nedostal víc šancí v ESP nároďáku

Reagovat
Messiáš

Inakimu to přeju, za mě dost nedoceněnej hráč. Klidně mohl za La Roju opravdu něco odehrát (na druhou stranu jsem asi rád, že to není ten případ, kdy se rychle povolá na jeden match - Bojan, aby nemohl už nikdy reprezentovat jinde či jen za cenu legislativních oplétaček - Munir El Haddadi).

Jsem za něj rád, je to jeden z nejrychlejších hráčů na světě, drží nějaké rekordy v počtu odehraných zápasů bez pauzy, takže to není hráč nachylnej na zranění a nemá problémy s disciplínou. Jeho vztah k Athletic Clubu je taky ukázkový, v určitých momentech mohl jít i za "lepším/věhlasnějším", ale ti hráči, co prochází Lezamou jsou obecně srdcaři, co si v mnoha ohledech i odeberou výkupní klauzuli a zavážou se smluvně na XY let. Valverde bude na něm určitě stavět také.

Ghana bude zajímavá, pokud se sehrají, můžou tu skupinu hezky zamotat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele