Útočník Kalou se rozhodl ukončit působení v národním týmu

25.01.2017, 16:55
Aktuality
Pobřeží slonoviny včerejší prohrou 0:1 s Marokem nepřišlo jenom o možnost obhájit titul z afrického šampionátu, ale také o jednoho dlouhodobého člena základní sestavy. Reprezentační kopačky na hřebík pověsil útočník Salomon Kalou, který se bude koncentrovat výhradně na klubové povinnosti...

"Zahrál jsem si v jednom finále a další jsem vyhrál. Tentokrát do tak dobře nešlo. Jsou zde mladíci jako Kessié, Zaha... Myslím si, že budoucností Pobřeží slonoviny jsou oni. Přeji jim hodně štěstí," rozloučil se Kalou s národním týmem.

Jednatřicetiletý Kalou v reprezentačním dresu debutoval v roce 2007, celkem si na své konto připsal 89 startů a zahrál si na světových šampionátech v Jihoafrické republice a Brazílii. V roce 2012 byl součástí týmu, který ve finále Afrického poháru národů podlehl Zambii, předloni už byli Sloni s ním úspěšnější a v Ghaně se radovali z premiérového zlata.

Na právě probíhajícím turnaji Pobřeží slonoviny remizovalo s Togem a Demokratickou republikou Kongo a k postupu do čtvrtfinále potřebovalo vyhrát nad Marokem. Kalou měl po porážce 0:1 alespoň jeden menší důvod k radosti, s reprezentačním dresem se totiž rozloučil oceněním pro nejlepšího hráče utkání.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takze teraz uz u reprezentacie skoncil aj posledny clen zlatej generacie

Reagovat
fantomas

Už bylo vážně načase. Když už sme u toho ale, pro Gradela šlo už o čtvrtý APN, a letos mu bude 30. Nevim proč, furt ho beru jako relativního mlaďase...

Reagovat
smazaný uživatel

taky koukam že se to (APN) dřív hrálo každej rok

Reagovat
ZB 07

Nehrálo. Jenom v letech 2012-2013 to bylo 2 roky po sobě...

Reagovat
smazaný uživatel

Max Gradel ale prestupom do PL isiel riadne dole. Odchadzal ako naprosta spicka L1 nedavno a nakoniec mozno skonci v posratych Metach ci Nantes...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaha by ho mohl nahradit dokonale, ba dokonce i předčit. Salomon ale navždy zůstane v našich hlavách a srdcích. Kalou = legenda Chelsea a repre, ikona Herthy.

Reagovat
Whitemedia

ale houby legenda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele