Uplatit chtěli i Namibii

26.01.2008, 16:52
Aktuality
Namibie je druhou zemí afrického fotbalového šampionátu, kterou chtěl někdo uplatit. Za vypuštění posledního zápasu základní skupiny proti fotbalistům Guineje, který je na programu v pondělí, bylo prý nabídnuto 30 tisíc dolarů pro každého fotbalistu.

Prezident namibijského fotbalového svazu John Muinjo oznámil, že ho o nabídce informovali hráči a ihned tuto zprávu předal dál africké federaci CAF, která turnaj pořádá. "Mé hráče kontaktoval neznámý muž, který prohlásil, že je zástupcem většího syndikátu a nabídl jim peníze, pokud utkání prohrají," řekl dnes agentuře Reuters.

Hráči měli dostat polovinu peněz předem, pokud ovšem během zápasu dokážou ovlivnit výsledek podle instrukcí syndikátu. "Jsem na ně ale velmi hrdý, že za mnou hned přišli a že mají smysl pro fair play. Hned jsem jim vysvětlil, jaké by mohlo mít přijetí úplatku důsledky pro jejich další kariéru," dodal Muinjo.

Již během týdne se s podobnou zkušeností setkal trenér Beninu Reinhard Fabisch, kterému podle jeho slov nabídl neznámý Afričan zastupující sázkovou společnost ze Singapuru peníze, pokud dokáže zmanipulovat výsledek utkání s Mali (0:1). Nabídku prý rezolutně odmítl.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele