United poprvé utržili přes půl miliardy a odepsali Schweinsteigera

12.09.2016, 18:18
Aktuality
Manchester United se stává prvním britským klubem v historii, jehož výdělky v průběhu jediného kalendářního roku přesáhly hranici půl miliardy liber. Red Devils i přes tápání na kolbištích v uplynulé sezoně evidovali příjmy v hodnotě 515,3 milionů liber (16,5 miliard korun), jejich čistý zisk potom odpovídá alespoň 69 milionům...

Manchester United se letos mohl na hřišti těšit převážně jen z triumfu v FA Cupu - jinak v domácí soutěži obsadil až pátou příčku a po vyplacení tučných kompenzací ve výši 8,4 milionů liber se rozloučil také s trenérským ansámblem Nizozemce Louise Van Gaala.

I přesto, že si United pod Van Gaalovým vedením nevybojovali účast v Lize mistrů, se ovšem v příštím roce očekává nárůst celkových příjmů o dalších patnáct až pětadvacet milionů liber. Ani tehdy by každopádně klub z Old Trafford nedosáhl na čerstvý světový rekord Barcelony, která letos ohlásila tržby ve výši 570 milionů.

Manchesteru United výrazně pomohla nová smlouva s Adidasem, která okamžitě zvedla komerční příjmy o závratných 36,3 procent. Vzhledem ke stále stoupající ceně vysílacích práv si potom United o třicet procent polepšili rovněž v dotyčné položce.

Náhled do účetnictví Red Devils zároveň potvrzuje, že se na Old Trafford zcela přestalo počítat s Bastianem Schweinsteigerem - 32letý německý záložník byl odepsán coby aktivum a jeho hodnota ve výši 6,7 milionů liber byla klubem označena za "výjimečný výdaj". Schweinsteiger takto oficiálně přestává platit za člena prvního týmu.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (316)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele