Umlčel jsem kritiky, věří Lampard

03.10.2011, 17:42
Aktuality
V poslední době se na Franka Lamparda snášela kritika ze všech stran, a to nejen za účinkování v reprezentaci. Za Albion se ofenzivnímu středopolaři nedaří už delší dobu, ovšem vždy dokázal ukázat své kvality v dresu Chelsea. Po příchodu Raula Meirelese ovšem dostal jasně najevo, že ani v klubu nemá místo jisté a bude o něj muset tvrdě bojovat. Že se nehodlá vzdát ostatně dokázal v utkání sedmého kola na půdě Boltonu.

Na Reebok Stadium včera předvedl skvělý výkon, který dokonce korunoval hattrickem, čímž všem zlým jazykům rozhodně vodu na mlýn nedal. Navázal tak na utkání Ligy mistrů z Valencie, kde rovněž skóroval a pomohl Chelsea k remíze 1:1. "Byla zde jediná cesta, jak odpovědět kritikům, a tou jsem se vydal. V utkání se vše sešlo v můj prospěch a já jsem za to velmi vděčný," prohlásil Lampard.

"Byl to jeden z nejlepších hattricků v mé kariéře. Dal jsem ho po dlouhé době a nyní jsem po fotbalu ještě hladovější. Chci hrát, jen tak jsem šťastný, chci si své peníze zasloužit," dušoval se zkušený středopolař. "Zároveň mám ale také respekt k manažerovi a ostatním hráčům v týmu. Jen tvrdou prací dosáhnu toho, po čem odmalička toužím."

Nejlépe střílející záložník v historii Premier League tak i v 33letech ukázal kouči anglické reprezentace, že rozhodně nepatří do starého železa. Není tak divu, že ho neminula pozvánka na kvalifikační duel proti Černé Hoře. Skvělý výkon nepřekvapil lodivoda Chelsea André Villas-Boase, podle něhož předvádí podobná představení jako v nejlepším období kariéry. "Má perfektní výběr místa ve vápně, který se s věkem zkrátka nezapomíná. Jeho talent nebyl nikdy otázkou do pranice, je to fantastický hráč," chválil svého svěřence portugalský stratég.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (340)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele