Ulovil Real Madrid v Sergiovi Díazovi svého Agüera?

07.07.2016, 21:50
Aktuality
Zaujalo nás
Real Madrid investuje do budoucnosti a z jihoamerické Paraguaye přivádí dost možná generační talent v osobě 18letého Sergia Díaze. Ten prý klub z hlavního města Španělska může dohromady vyjít na šest milionů eur a prozatím není jasno, zdali bývalá opora okamžitě naskočí do přípravy áčka, či nikoliv...

Včera byl Díaz představen akorát s dresem rezervního týmu Castilly a číslem 10. Na rozdíl od AS Řím, které se okolo nadějného mladíka ochomýtalo už před třemi lety, se Real Madrid odhodlal k jednání.

Ještě coby hráč rezervy svého mateřského klubu Cerro Porteño byl roku 2013 Sergio Díaz označen za nového Sergia Agüera. Teď se stává teprve pátým Paraguaycem, který se pokusí prorazit v kádru Bílého baletu.

Tři z jeho krajanů si v 60., respektive 70. letech, za áčko Merengues alespoň jednou kopli, to přímý Díazův předchůdce Carlos Javier Acuña se v uplynulé dekádě musel spokojit převážně s lavičkou Castilly a aktuálně na prahu třicítky působí v druholigové Numancii.

Sergio Díaz má všechny předpoklady pro to být nejúspěšnějším jménem na seznamu. Jeho přirovnání k Agüerovi se totiž zdá poměrně trefné. Také současný kanonýr Manchester City si svůj profesionální debut odbyl už v 15 letech a o tři roky později si to namířil do Madridu - i když sousedního Atlétika.

Sergio Díaz se zároveň Kunovi podobá i herním stylem. Má nízko posazené těžiště, a naopak vysoko posazený strop, co se maximální rychlosti týče. Prostor si pro sebe hravě vytvoří s balonem i bez něho, pročež také hned ve svém prvním roce mezi dospělými (2014) rovnou osmkrát zavěsil. To se stává o to úctyhodnějším, když uvážíte, že jen ve dvou případech z dvaceti zůstal na place po celých 90 minut.

Sergio Díaz se narodil ve stejné oblasti Itauguá jako bývalý špičkový reprezentant Salvador Cabañas, odborník přes paraguayskou kopanou Ralph Hannah ovšem při vytyčování Díazova potenciálu míří ještě výš. Mnohonásobný mládežnický reprezentant je prý největším talentem své země od Roqueho Santa Cruze, který se před 17 lety přesouval z Olimpie Asunción přímo do Bayernu.

"(Je to) útočník, který si nejraději sbíhá do středu od levé postranní čáry. Rychlý, s vynikající kontrolou balonu, šikovný driblér na malém prostoru s porozuměním ofenzivní hře, které dalece přesahuje standard jeho věkové kategorie," popisoval Díaze na Twitteru novinář a nadšenec do jihoamerické kopané, Rupert Fryer.

Ralph Hannah přitakává, ale mimoto zmiňuje také jednu oblast, kde by Sergio Díaz minimálně zpočátku mohl v Evropě strádat; konkrétně má strach o jeho kondičku. "Zápasy (paraguayské ligy) se občas hrají ve čtyři hodiny odpoledne i v průběhu letních měsíců, kdy teploty sahají až ke 40 stupňům Celsia, takže se mužstva většinou snaží držet balon při menším tempu. Týmový presink je výjimkou a obecně se tu nesprintuje tolik jako v Evropě," nastiňuje.

"Nedostatečná fyzická zdatnost nejspíš byla tím hlavním důvodem, proč v Evropě neprorazili jiní talentovaní teenageři - Rodrigo Alborno (Inter Milán), Brian Montenegro (West Ham) a Jorge Rojas (Benfica) se už všichni buď vrátili do Paraguaye, nebo zkusili štěstí o úroveň níž," varuje Hannah.

Real Madrid si však samozřejmě nevyhlédne jen tak někoho, a ačkoliv cenovka nebudí příliš respektu, potažmo nepředstavuje takřka žádný risk (má jít přesně o pět milionů eur na ruku a další jeden v závislosti na výkonech), Sergio Díaz si rozhodně zaslouží jistou dávku naší pozornosti.

Už v 17 letech ostatně skóroval v největším paraguayském derby a jen o pár měsíců později, při svém debutu v Copa Libertadores, Sergio Díaz gólem a asistencí zařizoval výhru 3:2 nad Corinthians. Reprezentační výběr do 20 let navíc táhl už coby spoluhráč o tři roky starších kolegů, a tak by nebylo divu, kdybychom měli co dočinění s takzvaným generačním produktem paraguayské fotbalové líhně.

Laplatská nížina podobně vzrušující talent nevypustila do světa po dlouhých 10 let, a to se ještě Luis Suárez vydával potichoučku polehoučku do provinčního nizozemského Groningenu. Pro Sergia Díaze v Realu Madrid dozajista ihned místo nebude - jeho oblíbenou pozici podhrotového útočníka ostatně systém Zinedineho Zidanea ani neposkytuje. Ovšem madridská Castilla není žádným smetištěm, na to nezapomínejme.

Letos rezerva Realu i s koučovým synem Enzem a norským supertalentem Martinem Odegaardem usilovala v baráži o proniknutí do druhé nejvyšší soutěže, přičemž základní část zakončila na samém vrchu tabulky své 20členné divize. Na světě jsou tedy určitě mnohem hůře způsobilá místa k nabírání svalstvo, zdokonalování schopností a obecně rozjíždění evropského dobrodružství...

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com, futebolcidade.com

Komentáře (106)

Přidat komentář
Grahf

A predošlý generačný talent Odegaard už zhasnul?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, hraje v Castille a půjde na hostování někam výš.

Reagovat
Grahf

"Ano, hraje v Castille a půjde na hostování někam výš"

*fixed

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Je mu sedmnáct. Celkem logický krok, řekl bych.

Reagovat
puspo

Ancelotti říkal teď nedávno, že to byl jen obchodní záměr..

Reagovat
pepinho2

Po 1.jsem o něm slyšel minulý rok, snad ví, co dělá, že jde rovnou do takového klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ten hráč ví málo kdy. Ale má jedinečnou příležitost, kterou už nikdy dostat nemusí.

Reagovat
Mateo16

Autor clanku Vies ze hovoris o Reale Madrid .? Tu sa ma problem presadit Isco a Varane takehoto hraca rovno predavat ani im nedavat sancu .

Reagovat
smazaný uživatel

Isco a Varane maju problem presadit sa

Reagovat
Mateo16

Tebe by mal niekto vysvetlit co to znamena presadit sa .

Reagovat
vilp

Spíš tobě. Prosadit se a prosadit se trvale do základu jsou dvě trochu odlišné věci.

Reagovat
Mateo16

Ja myslim ze presadit sa znamena hrat v dolezite zapasy a byt dolezitym hracom .

Reagovat
vilp

Což i tak splňují. Stejně jako Casemiro.

Reagovat
Mateo16

Mna tie hry na 12steho hraca nebavia ja myslim ze ani hracov .

Reagovat
smazaný uživatel

ved ten ani nepozna co su dolezite zapasy a kto v nich hra to je traged

Reagovat
M.Vaza

Rafa má ve 23 nějakých 150 startů, tak jaký problém proboha..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

staci ze na eurofotbale placas plno kravin ktore nemaju logiku ale kedze ti Mateo pojde na hostovanie resp. prestup, mal by si sa konecne zbalit a prestahovat niekam na talianske fora, tam si urob dalsiu antireklamu

Reagovat
Mateo16

Florentinova koncepcna praca

Reagovat
Manik...

Ne, jenom neschopný nohy

Reagovat
smazaný uživatel

Týpek vypadá zajímavě no, ale je to fakt nákup na hodně dlouhou dobu dopředu. V dohledný době si nedovedu představit, že by se podíval do áčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

To skupovanie talentov zo vsetkych kuzov sveta ale nabralo az prehnany smer. O niekolko tyzdnov sa caka aj prichod Valverdeho (ktory je uz niekolko mesiacov podpisany)

Reagovat
smazaný uživatel

za dva roky může nahradit Benzemu nebo Ronalda

Reagovat
Ed_Hazard

Na Benzemov flek bude Moraata

Reagovat
r.mrazik

Pekny...kazdopadne pro mlady hrace neni prestup ihned do realu to prave...mozna mel radeji zkusit nejaky mezistupen v evrope

Reagovat
Mateo16

Reagovat
smazaný uživatel

Kupia talent, pojde na hostovanie, kde sa rozohra a vrati sa spat. To iste ako Carvajal, Casemiro, Morata...

je to risk ale ak je to velky talent tak 6mil je pre Real niiiiic

Reagovat
Mateo16

Z toho hostovania sa mozno vrati 90 % hracov dalsich 10 % sa vrati tak na lavicku teda ak sa nejedna o defenzivneho hraca ( Carvajal ) . Ostatok Casemiro , Morata sa nemaju sance presadit .

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro odehrál 35 zápasů, spoustu z nich v základní sestavě. Píšeš tu úplně z cesty.

Reagovat
Mateo16

Casemiro sa presadil do zakladu az po prehre s Atleticom . A na trhu sa teraz hlada jeho upgrade .

Reagovat
smazaný uživatel

To myslíš vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Tak ja to nebral z pohledu realu ale spis hrace

Reagovat
Kenneth

Higuain? Marcelo?

Reagovat
r.mrazik

Ti uz meli neco odehrano v lepsi soutezi nez tenhle mladoch ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, brazilská, potažmo argentinská liga jenom. Dalo by se polemizovat, že je to lepší než Paraguayská, ale víš co, pořád to není Evropa.

Reagovat
r.mrazik

tak polemizovat se moc neda,kdyz to lepsi ligy jsou ze jo...navic oni prichazeli snad hned do prvniho tymu ne?tenhle kluk se i fotil s dresem rezervy...nevim,jestli se daji ty prestupy moc srovnavat...

Reagovat
smazaný uživatel

O těch ligách jsem to tak nějak myslel no . A ano, šli do prvního týmu, ale kolik toho odehráli? Marcelova první sezona: 6 zápasů, 165 minut, takže nehrál téměř. Pipitova první: 19 zápasů, 1263 minut, takže takovej ten klasickej druhej útočník. Marcelo v druhé sezoně má víc, přes 2000 minut, takže už docela v pohodě, asi se s někým rotoval. Pipita má druhou tragickou, 870 minut. A až třetí sezona je pro ně dobrá. Nevím, jakou měrou do toho zasáhly třeba zranění, ale můžeš vidět, že rozhodně nepřišli jako super hráči. Možná by jim castilla taky prospěla v té době, nebo spíš nějaký hostování, ale to už nevíme dneska. Spíš mě mrzí,že se právě takhle mladým klukům dává míň šancí trochu.

Reagovat
r.mrazik

jasny...byli mladi a nesli hned do zakladu,ale "jen" do prvniho tymu...marcelo tedy zas tak ne...

no uvidime,jak si povede tenhle mladas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Jenze taky to ma byt obrovsky talent ze? Proti brazilskym klubum si to daval uz v 17ti letech. Pokud bude na sobe makat jako Pipita a Marcelo, tak proc by nemel sanci,

Reagovat
r.mrazik

asi proto,ze real driv nebo pozdeji nejspis koupi nejakyho o dost drazsiho hrace nez aby mu dal prostor ke hrani a aby sel nahoru?

Reagovat
Kenneth

Tak jako u Higuaina a Marcela? Pokud na sobe bude makat, tak tu sanci dostane.

Reagovat
r.mrazik

uvidime...

Reagovat
smazaný uživatel

To byla trošku jiná doba bohužel. Real měl v prvním týmu v sezoně 06/07 15 hráčů pod 21 let. Dneska jich je 7. Jinak to mám z TM a jsou tam všichni hráč, co byly zapsáni na soupisku, takže jsou tam i hráči castilly, ale i to o něčem vypovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když koukám na jeho datum narození, tak si připadám staře.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

mně spíš příjde, že ta dnešní děcka nějak rychle dospívají. všecky vypadaj starší než já

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybujem že sa niekedy presadí v reale...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
REPLIKATOR

Real ho zničí

Reagovat
X-bano-X

Takto sa zakopať

Reagovat
Juan Román Riquelme

To v Mordore by ho cakala urcite ziariva buducnost ako napriklad Keirrisona, Henriqueho alebo posledne Halilovića.......

Reagovat
X-bano-X

V Mordore nemáš to nejak otočené? Myslím že Halilovič sa nesťažuje, čo sa o megastar Odegardovi povedať nedá

Reagovat
Kokesh

To je ten Chorvat, co za Barcu neodehral jediny soutezni zapas a zari z nej tedy spokojenost, jo?

Reagovat
misinho7

Reagovat
X-bano-X

To je ten chorvat, ktorý hral celú sezónu prvú španielsku ligu a nemusel sa zahadzovať v tretej lige ako nejaký nór

Reagovat
smazaný uživatel

A kde se ten Chorvat zahazoval před 2,5 rokama, když byl ve stejným věku jako ten Nor?

Reagovat
Jerichoo

Na neho už netreba reagovať, zdevastovala ho undecima

Reagovat
X-bano-X

Takze tvrdis ze prestup do Realu a motkanie sa na ihriskach tretej ligy verzus hrat za Ajax bol posun v kariere?

Reagovat
jany kozak

Ajax

Reagovat
X-bano-X

Tak Ajax bol jeden z tymov, ktory o neho stal.

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup do Realu posun v kariéře logicky byl. Ajax by byl možná lepší destinace, nicméně to je možná jediná destinace, kde byl měl šanci hrát nějaký smysluplný minuty v áčku. V 99% týmu by se teď zrovna tak plácal v juniorce jako teď v Realu, takže zas nedělej, že ho Real nějak dokurvil.

Reagovat
X-bano-X

Nikde som nepisal ze by ho Real dokurvil. Pisem to co som pisal uz pri prestupe, ze vhodnejsi by bol Ajax, kde by sa mohol rozvijat. Takto stratil minimalne rok a ti co boli v case prestupu za nim ho uz dobehli ba aj predbehli. A samozrejme to o tych 99% je blud. V kazdom mensom tyme by hral minimalne na rozhrani zakladu a lavicky.

Reagovat
Kokesh

Srovnej ho s Asensio, který je stejny ročník a v Espanyolu zanechal výbornou stopu. Martin půjde stejnou cestou, o to se nebojím. Pak už je to jen na něm.

Reagovat
X-bano-X

Ved prave. Asensio hral prvu ligu. Nemotkal sa v tretej na ihriskach kde to viackrat vyzeralo ako na oranine. Proste ostat s takym talentom v tretej lige bolo plytvanie talentom a strata roku z kariery.

Reagovat
X-bano-X

Teda podla mna. Onocela ta taktika - skupit vsetky top talenty, len aby ich nekupila konkurencia, aj keby si za Real nikdy nekopli je cela nejaka uletena.

Reagovat
Kokesh

Cetl jsem na nej jen samou chvalu, nicmene doufam, ze se nam tyhle investice do mladeze konecne opravdu oplati a nezustane jen u Castilly a hostovani v dalsich klubech. Vykupujeme Spanelsko i jihoamericke hvezdicky, to je dobra cesta. V poslednich par letech mi pripada, ze jsme v tomhle nejaktivnejsi ze vsech top tymu, i kdyz samozrejme nesleduji vsechny, klidne mi to nekdo muze vyvratit.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi sa mi tento styl dosadzovania legiend klubu do struktury klubu a davanie prednosti najvacsich talentov pred drahymi hviezdami. Na tomto sa velmi zapracovalo .

Reagovat
smazaný uživatel

Odegaard a Diaz ted uz nas nikdo nezastavi

Reagovat
X-bano-X

Letos tá druhá liga už musí vyjít

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
8lampard8

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Free_player

Reagovat
Godwinson

Piazón alias nový Kaké souhlasí

Reagovat
Godwinson

á

Reagovat
smazaný uživatel

A Walcott je nový Messi, známe tyhle tendenční články.

Reagovat
Kokesh

A Kane je nový Beckham, alespoň podle Eura.

Reagovat
teenz

Chudák Becks.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidime snad sa presadi aj ked konkurencia je velmi velka v reale

Reagovat
smazaný uživatel

S. Aguero je jen jeden ! Tohle je možná budoucnost pro Real - sice má podobné "parametry" ale Aguero je jen jeden.

Tento Díaz má šanci, ale nevím no hned do Reálu Možná kdyby šel např. nejdříve do menšího klubu a pak až do velkoklubu tak bych mu věřil více, uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

a upřímně na první tým a plnou zátěž má nejdříve za 3-4 roky

Reagovat
Rox

Ulovil Real Madrid v Sergiovi Díazovi svého Agüera ?...... a prozatím není jasno, zdali bývalá opora okamžitě naskočí do přípravy áčka, či nikoliv...

Aguero prostě na to ÁČKO hold nemá !!!!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.forcabarca.sk/clanok/21826/o-messiho-stihani-rozhodla-byvala-clenka-direktivy-realu

Protekcny fasisticky klub z Madridu to ma samozrejme osefovane, kde sa len da. Aspon vsetci vieme, ako to pri tych 31(?) tituloch a dalsich trofejach bolo. Smrt Realu.

Reagovat
misinho7

nj za vsetko moze Real ..chod plakat lebo vsetko isto ma Floro pod palcom ... vsetk je zmanipulovane vsetky vyhry a tituly zariadil Franco a potom Perez to je jasne..a Barcelona je jedno velke neviniatko ..milujem tieto bajne historky Cules

Reagovat
smazaný uživatel

Zvlastne nahody, co ? Vid clanok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ňuňuňu.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

zlodeji ako Messi sedia za podobne pripady este k tomu Panama Papers v base. Este si zabudol dodat ako sa Franco vyhrazal vsetkym krajinam vojnou v ktorých sme hrali finále LM

Reagovat
Ed_Hazard

Juj, ty si zlatý ako kýbel plný šteniatok.

Reagovat
valloire

Takže je Messi nevinnej...Já to věděl.

Reagovat
Rssa

Co ten Marlon? Je nějak kvalitní nebo jen výstřel do slepa?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele