UEFA udělila Portu pokutu 1,5 milionu eur a podmínečně ho vyřadila z pohárů

17.05., 20:15
Aktuality
Estádio do Dragão (© AFP)

Evropská fotbalová unie UEFA udělila Portu pokutu 1,5 milionu eur (37 milionů korun) za nesplacené dluhy. Zároveň dvojnásobnému vítězi Ligy mistrů pohrozila vyřazením z evropských soutěží na jednu sezonu, pokud během dvou let své finanční záležitosti nenapraví.

Trest, který dnes UEFA zveřejnila na webu, znamená náročný začátek funkčního období nového prezidenta klubu Andrého Villase-Boase. Bývalý trenér Chelsea či Tottenhamu v dubnových volbách porazil Jorgeho Pinta da Costu, který "Draky" vedl od roku 1982.

Porto získalo v každé z minulých dvou sezon od UEFA zhruba 60 milionů eur (1,5 miliardy korun) za postup do osmifinále Ligy mistrů. Pro příští sezonu ale klub postoupil jen do nižší a méně lukrativní Evropské ligy.

Kromě Porta dnes UEFA oznámila tresty za finanční prohřešky pro dalších 12 klubů. Sportovně byly nejpřísněji potrestány běloruský Soligorsk a turecký Demirspor, které byly vyřazeny na jednu sezonu z evropských pohárů, pokud se do nich v následujících třech letech probojují. Další kluby dostaly pokuty.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Salfovic

Jo, to dává logiku, zadluženému klubu ještě napařit pokutu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Mass

A ještě s výhružkou odstřihnutí od příjmů. Spíš by dával nějakej smysl ban na přestupy.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

UEFA, FIFA

Reagovat
GabrielBatistuta

A není to málo, Antone Pavloviči?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele