UEFA má tři plány, jak dohrát aktuální ročník

28.03.2020, 17:05
Aktuality
Tři varianty, jak dohrát aktuální soutěží ročník, vypracovává v těchto dnech UEFA. Prozradil to její prezident Aleksander Čeferin. Upozornil však, že nejzazší termín, kdy musí evropské ligy začít je zhruba polovina června.

"Momentálně nikdo z nás neví, jak se bude pandemie vyvíjet a kdy skončí," citoval Čeferina španělský deník AS.

"Pracujeme teď na třech variantách dohrání aktuální sezony v evropských pohárech. Máme plán A , B a C. Jednotlivé verze pracují s obnovením soutěží v polovině května, na začátku června a v polovině června," řekl Čeferin, který ujistil, že UEFA chce udělat maximum pro to, aby se zápasy mohly hrát i s účastí diváků.

Zároveň ale upozornil prezident UEFA i na to, že stále existuje varianta, že se rozehraný ročník dohrát nepodaří. "Pokud nezačneme do poloviny června, tak se nám ji dokončit pravděpodobně nepovede," uvedl.

Liga mistrů zná zatím čtyři z osmi čtvrtfinalistů. V dalších čtyřech duelech zbývá dohrát odvety. V Evropské lize se odehrál v šesti případech první zápas osmifinále. Další dvě dvojice musejí sehrát obě utkání.

Co se týká příštího ročníku evropských pohárů, spolupracuje UEFA na úpravě termínové listiny s domácími evropskými soutěžemi. Možností je, že by srpen byl vyhrazen pro předkola. Zápasy by se hrály i o víkendech.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co dohrát to na podzim a od další sezóny začít hrát stylem jaro-podzim?

Reagovat
martin.b

Jako byl by to velkej bizár, kdyby se MS ve fotbale hrávalo v zimě zatímco MS v hokeji klasicky v květnu

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to tak v roce 2022 bude

Reagovat
martin.b

To jo, myslel jsem spíš, kdyby se z toho stalo pravidlo

Reagovat
fabec1222

A co ligové soutěže propojit s příštím ročníkem?

Reagovat
smazaný uživatel

A co LM/EL?

Reagovat
fabec1222

Ty by se dohráli, a kvalifikace do dalšího ročníku podle pořadí před přerušením

Reagovat
semiš

taky bych to nehrotil ... prostě bych to dohrál příští jaro, toho moribundusu se jen tak Evropa nezbaví ... tzn. sezona 2019/2021 ... co ?

Reagovat
janinho

normalne nech radsej spoja tuto sezonu a buducu do jednej a daju volnejsi kalendar. oni tuto sezonu anuluju, zacnu novu a koncom jesene alebo na jar sa situacia moze zopakovat a miesto 1 dohratej sezony budu mat 2 anulovane. pritom keby ich spojili a skoncili buduci rok na jar skor tak maju aspon viac casu na EURO.

Reagovat
Creespoo

Souhlas, spojení této a další sezony do jedné by dávalo asi největší smysl. V tuto chvíli není ohrožena jen tato sezona, ale i ta další.

Reagovat
smazaný uživatel

Volnejsi kalendár je co? Znížiť počet tímov v ligách? Zrušiť ligu národov,....

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno,normálně dohrát,co se nestihne další ročník a hotovo,stejně jako ve všech sportech to tak měli udělat,dohrát na začátku příští sezony play-off v hokeji,košíkové atd. a nový ročník začít až další sezónu

Reagovat
janinho

volnejsi kalendar je napr. ziadne tyzdne streda-sobota. mozno dlhsiu pauzu v zime, v repre sa odkladala napr. baraz LN, mala sa uz hrat na jesen kvalifikacia MS, tak pripadne predlzit asociacne terminy.

ak chcu zacat novu sezonu na jesen s klasicky nabitym kalendarom (a kvoli tym odkladanym turnajom este nabitejsim) tak ti garantujem ze na jar budu mat znova hlavu v dlaniach a vyberat najmensie zlo medzi rieseniami.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
krysa23

Přesně si vystihl můj názor

UEFA a i všechny sportovní organizace a kluby si zbožně přejí aby se soutěže dohrály (jediným motorem této myšlenky je zisk, respektive snížení ztrát). Já ovšem nevidím "světlo na konci tunelu", a nemyslím si, že už na podzim bude jistota hrát (začít) novou sezonu s určitostí. Samozřejmě je třeba připravovat scénáře pro různá data obnovení soutěží. Ale ten plán "D - zrušit/ukončit rozehrané soutěže" mi připadá krátkozraký, a vede je k tomu, dle mého, zase jen honba za penězi. Tento plán počítá s odepsáním této sezony i se ztrátami, ale spoléhá, že se budou hojit na komplet odehrané další sezoně - což jaksi není vůbec jisté.

Proto by nebylo špatné natáhnout sezonu 2019/20 na 2019/21. A defakto dohrát ji o rok později. To by vytvořilo polštář pro to aby nejvíce postižené země (dejme tomu ITA, ESP) dostali prostor na "zotavení", zároveň prostor pro jakž-takž srovnatelný prostor pro jakousi "podzimní přípravu". Zvýšila by se možnost, že se bude moci hrát před diváckou kulisou. Evropské poháry by se dohrávali na jaře. A ligy by mohli pozvolna začít dohrávat již koncem podzimu. A tvůj termín "volný kalendář" by umožnil:

- dohrát Ligu národů (baráž o EURO),

- rozehrát další ročník Ligy národů (kvalifikace MS),

- jarní ligové soutěže ukončit dříve a mít větší prostor pro EURO.

Sportovně dle mého ideální a spravedlivé, ale jak známo sport dnes není "o sportu", ale hlavně o penězích.

Proto by se muselo vymyslet co se smlouvami (hráčské i sponzorské):

- buď nějak "právně" natáhnout tuto sezonu do roku 2021 - tzn. kdo má smlouvu do léta 2020 by jí teď automaticky měl do roku 2021, za stejných podmínek,

- nebo nechat ukončit smlouvy (ty které končí) a nasmlouvat nové i s přestupy - tzn. vytvořit v této natažené sezoně další přestupové okno se vším co je s tím spojené (přestupy, odchody, konce kariéry atd.).

Ale nejsem právník ani ekonom (takže nedokážu posoudit), ale jen sportovní fanoušek.

Přeji hodně zdraví (hlavně těm co dočetli tento elaborát )

Reagovat
janinho

presne tak

co sa tych zmluv tyka tak ja by som ich nechal ako su akurat by ta jedna "dvojsezona" mala 4 prestupove okna. v tom nevidim problem, akurat by museli vyrobit asi viac medaili pre hracov ktori 19/20 niekde odohrali a potom prestupili a naopak.

mne teda 1 dohrata sezona pride urcite lepsie riesenie ako 2 nedohrate.

nieco ako spekuluju ze by mohli spojit giro, tour a vueltu do jedneho 3tyzdnoveho preteku. lebo posuvat to a potom cakat ze sportovci sa roztrhaju a budu po 2-3 mesiacoch individualneho treningu zvladat vsetky velke podujatia dohrat tento rok moze len velky snilek.

pritom nehovorim ze by o tomto mali rozhodnut teraz, ale aspon ako alternativu by to mohli spomenut.

fakt mi je trapne ked harry kane alebo zastupcovia WHU pindaju ze by sa tato sezona mala anulovat... na ich mieste radsej drzim hubu lebo keby boli spurs na 1.mieste tak by harry spieval inu pesnicku.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych letošní ročník anuloval

Reagovat
homeles8

ach bože

Reagovat
Talker

Já myslím, že i kdyby byla anulovaná, tak by stále tenhle týpek bral letošní sezonu jako titulovou pro Liverpool. A já osobně ji tak brát budu taky, oni by ten titul dali, i kdyby dohrávali s juniorkou.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Přesně. Nevim, proč se řeší jestli Liverpool bude mít pohár nebo ne. Vždycky si bude celej svět pamatovat, že byli v týhle sezoně nejlepší a titul by získali. Stejně jako Juve v letech, kdy jim sebrali tituly za uplácení

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
The Krupy

To je Fenix?

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
smazaný uživatel

Možno jeho dedko

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně amatérská kérka

Reagovat
homeles8

Reagovat
Witcher

Kolik mu je!? Toho to možná trápit nebude.....

Reagovat
smazaný uživatel

To by fans Liverpoolu asi nebyli moc rádi

Reagovat
janinho

ja by som anuloval tie tvoje reci

Reagovat
martin.b

To si jako všichni v UEFA myslí, že koncem srpna už bude po všem a ligy se budou moct směle rozjet ? Bez diváků se bude hrát ať už za měsíc nebo za půl roku, tak kde je problém ? Pochybuji, že si takový Španělé nebo Taliáni troufnou otevřít stadiony pro 50-60 tisíc lidí tenhle rok.

Reagovat
Inter Eterno Amore

sú to blázni v tej UEFA

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

I když je malá šance, že se v létě bude moct hrát, nějakej plán mít musí, kdyby se hrát mohlo.

Reagovat
stas87

Ja osobne som sport v roku 2020 odpisal. Respektive s divakmi, pretoze aj keby sa situacia cez leto ukludnila do takej miery, ze by nejaky futbal vobec bol, tak si ziadny klub netrufne pustit kazdeho do hladiska. A hrat futbal bez ludi...ide to, kluby dostanu prachy za TV prava a zachrani si tak rozpocet a budu mat na prevadzku.

Na jesen sa to moze vratit v druhej vlne a aj ked uz by snad mala byt nejaka otestovana vakcina, tak kym sa to dostane ku kazdemu v europe, tak to zasa bude trvat. Takze co bude s futbalom a obecne sportom mi je jedno. Dolezitejsie je, aby som mal co jest, mal robotu a nech mi otvori hranice, aby som mohol cestovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jÁ BYcH rOčNÍk AnULoVal

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodarí sa to zrealizovať podľa plánu A, B ani C. Nikto si netrúfne riskovať, kluby ani hráči a dúfať, že pandémia do dvoch mesiacov pominie je naivné. UEFA bude musieť počítať so scenárom D, podľa ktorého sa to proste nedohrá a konečne oželieť tie finančné straty, ktorých sa tak obávajú. Tentokrát ide o viac, než o peniaze.

Reagovat
Creespoo

Začínám se obávat, že se stále nebude hrát fotbal ani v létě..

Reagovat
smazaný uživatel

Nieže by to bol neprekonateľný problém, ale uvažujem, že kvantum hráčov má zmluvy dajme tomu do 30.6.2020 a cez leto mali v pláne zmeniť pôsobisko, takže ak by sa tá sezóna v lete náhodou fakt rozbehla, kluby by ich museli poriešiť nejakými krátkodobými kontraktmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako 2021? To už snad jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pandémia má aj pozitívnu stránku. Čakám, kedy sa na trhu objavia štýlové rúška so znakmi a farbami futbalových klubov. A keď sa opäť začne chodiť na futbal, tak okrem šálu či dresu bude nevyhnutnou výbavou každého fanúšika aj takéto klubové rúško...

Reagovat
Kepy_FCB

já roušky nesnesu, strašně mě z nich svědí frňák

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl ted ožralej v obchodě vrátit asi 30 lahváčů a koupit nový a přes tu podělanou roušku mi nebylo rozumět , slečna mi říká prosím hlasitěji , tak sem zařval až se všichni lekli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ju na verejnosti ešte znesiem, ale za počítačom potrebujem okuliare na čítanie a tie sa zarosievajú keď máš rúšku. Skúšal som aj spray proti roseniu a moc to nepomohlo. A keďže za počítačom aj pracujem obávam sa varianty práca s rúškom na ksichte + rozprávanie + okuliare + leto. Hoci si myslím, že aj tie rúška postupne prejdú nejakým vývojom a vylepšeniami a stanú sa znesiteľnejšími. Dokonca z toho bude módny doplnok v rôznorodých prevedeniach a za pár rokov sa budeme smiať na tom, aké primitívne rúška sme nosili v roku 2020, keď prepukla pandémia. Slovenská prezidentka si už dnes dáva šiť štýlové rúška, ktoré ladia s jej aktuálnym outfitom, taká Lady Gaga sa zanedlho určite na verejnosti vytasí s rúškom, ktoré bude vykladané diamantmi alebo niečo na ten spôsob...

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
oli9

Zastřelit

Reagovat
fenixLFC

to nedopadne pretoze kamerove zaznamy nebudu schopne poznat chuliganov...

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, to ma nenapadlo... takže by z toho mohol byť nový úsvit éry hooligans

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Zdar dělám takovej menší výzkum, kdybyste se měli vybrat nejlepší tým posledních 15 let jakej byste si vybrali? Barca 08/09,14/15 Liverpool 18/19 Real ??/?? nebo jinej tým?

Reagovat
smazaný uživatel

Už z podstaty věci ten Real Madrid, co třikrát za sebou vyhrál Ligu Mistrů. A je jedno jaký ročník.

Reagovat
Gazdo

Bayern 12/13

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool? Tak to už teda spíš Bayern v 2012/2013. Ale jinak určitě jeden ze španělských týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Z národních týmů Španělsko 2008-2012, Holandsko 2010-2014, Francie teď.

Reagovat
F.Torres

ligovej Barcelona, evropský Real

Reagovat
Witcher

Chelsea, Barcelona, Real, Bayern, Juventus každej chvíli tahal pilku moc dlouhej úsek abych vypíchl jeden

Reagovat
Mercury

Barcelona 2010/2011. Joga bonito.

Reagovat
madridcan

Ramos už so City mal plán, že dohral ročník

Reagovat
Agent z Melmacu

v auguste dokončiť kvalifikáciu na EURO, v septembri odohrať EURO. V novembri/decembri/januári odohrať CORONA CUP s top tímami v európe, víťaz získa jedinečnú trofej raz za históriu sveta, výťažok pôjde na charitu, vo februári pokračovať v ligách/európskych pohároch tam kde tento rok skončili

Reagovat
fabec1222

OT: Nějaké tipy, jak odstranit vodoznak z fotky?

Reagovat
FORZAMILAN

Já jsem na takovýhle úpravy a různý jiný věci používal ,,photo stamp remover,,

Reagovat
fabec1222

Zkusim

Zaitm jsem zkusil dva programy, a nic moc, vždycky mi to vymazalo i ty věci, kteér ten vodoznak překrýval

Reagovat
FORZAMILAN

teď jsem se díval a jsou na uloz.to ........bude to asi chvíli trvat se to trochu naučit a pohrát si s tím

Reagovat
herbage

Jaké jsou vůbec plány aby se hrálo, kdyby se hrálo bez diváků? Vždyť pokud dále se bude v populaci šířit epidemie, tak vlastně před každým zápasem by museli být všichni hráči a celý realizační tým mít čerstvé testy, aby v průběhu zápasu nebyl nikdo nakažen. Vždyť ti hráči samotní nejsou osamocené ostrovy někde v karanténě, ale mají ženy, děti, známé. Co když udělají rozpis, ale během tréninku to bude mít jeden hráč, který bude bez příznaků a nakazí zbytek týmu? To se zápas odloží o měsíc nebo budou smět hrát jen ti, kteří budou mít negativní testy? Má někdo nějakou ucelenou představu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně oni to chtějí dohrát kvůli penězům, tedy kvůli přenosům. Není to jen o hráčích, realizačních týmech, ale i o lidech z televize a dalších kolem. To je minimálně cca 50-60 lidí na jedno utkání. A vzhledem k tomu, jak sám zmiňuješ, jsou ti lidé navázaní na další lidi mimo, tak je to de facto nerealizovatelné. Ale dá se pochopit, proč chtějí sezónu dohrát. Potřebují peníze na chod klubu, protože musí taky platit dál lidi i mimo samotných fotbalistů. A pro některé kluby, v Itálii je to hodně znatelné, jsou peníze z televizních práv klíčovou (většinovou) položkou rozpočtu. Pokud se v červnu nezačne hrát, jakože tomu nevěřím, sezónu odpískají.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak budou kazdyho testovat. Utikaji jim velky zisky, tak proste investuji do testu.

Toto si myslim, ze je to nejmensi. Ale situace v polovine cervna bude tezko takova, ze by to mohlo alespon takto fungovat. To bude az opravdu tak mozna v srpnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se budou testy pleskat navíc jen proto, aby se banda milionářu mohla honit za micudou. Jo... To lidi jistě ocení. Hlavně ti na jipkach.

Reagovat
smazaný uživatel

O budoucnosti sportu v době korony napovídá boxerská kvalda v Londýně. Plno testu před i po a už 6 nakažených aktérů. Parádicka.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to bohuzel ta varianta D, ze se dohrat nepodari, protoze v polovine cervna opravdu nezacnou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele