UEFA bude vyšetřovat podezřelé zápasy

26.03.2009, 09:52
Aktuality
Evropská fotbalová unie (UEFA) vyšetřuje několik podezřelých zápasů z letošní i loňské sezóny Poháru UEFA. Objevily se totiž pochybnosti o jejich regulérnosti. Celkem jde o pětadvacet utkání. Zároveň se UEFA bude zabývat také pět let starým duelem Pobeda Prilep - Pjunik Jerevan.

V utkání předkola Ligy mistrů v roce 2004 mezi makedonským klubem FK Pobeda Prilep a arménským Pjunikem Jerevan, měli podle UEFA zmanipulovat výsledek prezident klubu z Makedonie a dokonce jeden z hráčů. "Je tu ale i několik dalších případů, kterými se budeme zabývat," řekl generální sekretář UEFA David Taylor.

Konkrétně se má jednat o deset utkání ze současné sezóny a o patnáct z té minulé. Téměř ve všech případech se jedná o podezření z manipulace výsledku kvůli sázkovým společnostem. K zasedání kontrolní komise dojde 17. dubna.

UEFA od příští sezóny vytvoří speciální jednotku, která se bude zabývat monitorováním podezřelých sázek po celé Evropě. "Tento systém by měl dokázat ohlídat 27 tisíc utkání v první a druhé lize v každé z členských asociací," řekl Taylor na kongresu UEFA. "Problém nám dělá jen několik desítek zápasů a my jsme odhodlání s tím skoncovat," dodal.

K ovlivňování zápasů se vyjádřil i první muž evropského fotbalu, prezident UEFA Michel Platini. "Domluvené zápasy mohou fotbal přivést do hrobu," řekl. "Je to ten největší možný problém. Pokud je dopředu jasné, kdo vyhraje, pak není důvod vůbec hrát. Kupování hráčů a rozhodčích mě skutečně trápí," prohlásil Platini.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co zase ten debil Platini má? Zápasy se kupovaly, kupují a kupovat budou, ať se nám do toho našeho fotbalového byznysu nemotá....do toho ty platové stropy a omezování gasterbeiterů v klubech - to je hnus, v tom fotbale už nebude žádná svoboda...... ,

Váš scum

Reagovat
smazaný uživatel

takhle by to scum nenapsal, ty sis totiž dával pozor na gramatiku

Reagovat
smazaný uživatel

"Ty voe Milane, dy't já ten fotbal nedělám pro sebe"

Reagovat
smazaný uživatel

A co mě na tom štve nejvíc, tak z těch podezřelejch zápasů sem už 2 vyhmát na lupenu a vždycky mě to pos*alo

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle náhodou není boj s větrnými mlýny... Docela by mě zajímalo, jak se podezřelý zápas pozná. Např. teď o víkendu, kdybych byl boháčem, nebál bych se vydělat na výhře Juventusu v Římě s úžasným kurzem 2,7. A to by pak ten zápas byl jako podezřelý, kdyby na něj někdo vsadil několik milionů korun?

Reagovat
smazaný uživatel

na takové zápasy se sází několik miliónů v různých sázkovkách - jde to docela dobře podchytit - viz - jak nedávno vychytali ruskou tenisovou mafii....

Reagovat
vanGomm

Můj názor je,že by sázkovky neměly byt na dresech(sponzoři) a zároveň na to vypisovat kurzy.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj názor je, že je tvůj názor absolutní sračka

Reagovat
vanGomm

Já také nemusím s Tvými názory souhlasit,ale nikdy je nebudu nazývat sračkou atp.trocha té slušnosti by neškodilo.To jen naokraj.Mě to v pořádku nepříjde.Podrobnosti ať si každý udělá sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ho by jsi ho sračkou ještě pochválil...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to zas jo pane..hlavne bych si posvitil na Spartak...ti museli podmaznout brankove konstrukce

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole tak on nic nemá a pískne takovou pentli jo?..ty vole žádná munice...

Reagovat
smazaný uživatel

co to meleš za mushroom ty nádhero

Reagovat
smazaný uživatel

cus nevite nekdo kde se hraje finale uefa letos?

dik

Reagovat
smazaný uživatel

chytra vec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele