Uděleny ceny PFA

16.04.2002, 13:18
Aktuality
Na slavnostním ceremoniálu v londýnském hotelu Grosvenor House byli vyhlášeni nejlepší hráči letošní sezóny a all-stars tým Premier League. Tyto ceny každoročně uděluje Asociace profesionálních fotbalistů (PFA). Jako nejlepšího fotbalistu Premier League za sezónu 2001/2002 asociace zvolila útočníka Manchesteru a jednoho z nejlepších střelců soutěže, holandského ostrostřelce Ruuda van Nistelrooye. Druhý skončil francouzský útočník ve službách Arsenalu Thiery Henry. Před vyhlášením byl za největšího favorita považován Robert Pires z Arsenalu, ten nakonec skončil za van Nistelrooyem a svým spoluhráčem Henrym až třetí. Van Nistelrooy byl ziskem trofeje opravdu nadšen. "Jsem velice rád, že jsem tak cennou trofej získal tak brzy poté, co jsem se vyléčil ze zranění kolene, které mě zužovalo dlouhou dobu. Toto je nejlepší moment mé dosavadní kariéry. Byl jsem zvolen hráči Premier League, nejlepší ligy v Evropě, opravdu jsem na sebe hrdý," řekl van Nistelrooy.

Nejlepším mladíkem roku byl zvolen dvaadvacetiletý střelec Newcastlu Craig Bellamy. Za ním skončili na druhém místě Michael Ricketts z Boltonu a na třetím Steven Gerrard z Liverpoolu. Bellamy získal trofej jen rok poté, co s Coventry sestoupil do první divize. "Letošní rok pro mě byl úžasný. Loni jsem zažil těžké časy, sestoupili jsme, a teď, jen rok poté, jsem získal tuto trofej. A také mám velkou šanci zahrát si Ligu Mistrů. Všechno se stalo tak rychle, ale je to to, co chci," řekl Bellamy.

Další částí slavnostního večera bylo vyhlášení all-stars týmu Premier League. V nejlepší jedenáctce se překvapivě objevili obránci Steve Finnan z Fulhamu a Wayne Bridge ze Southamptonu, naopak v ní chybí kapitán anglické reprezentace David Beckham z Manchesteru. V defenzivní části týmu - tedy na postech brankáře a čtyřech obránců, je pět hráčů z pěti různých klubů. Naopak v ofenzivnější části týmu, v záloze a v útoku, je šest hráčů jen ze dvou klubů - z Manchesteru a z Arsenalu. V elitní jedenáctce jsou tedy tři hráči z Manchesteru, tři z Arsenalu a po jednom z Newcastlu, Fulhamu, Leedsu, Liverpoolu a Southamptonu.

All-Stars týmy podle PFA:

Premier League : Shay Given (Newcastle United) - Steve Finnan (Fulham), Rio Ferdinand (Leeds United), Sami Hyypia (Liverpool), Wayne Bridge (Southampton) - Robert Pires (Arsenal), Roy Keane (Manchester United), Patrick Vieira (Arsenal), Ryan Giggs (Manchester United) - Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Thierry Henry (Arsenal).

První divize : Russell Hoult (WBA) - Graham Alexander (Preston), Darren Moore (WBA), Joleon Lescott (Wolves), Neil Clement (WBA) - Eyal Berkovic (Manchester City), Mark Kennedy (Wolves), Ali Benarbia (Manchester City), Robert Prosinecki (Portsmouth) - Shaun Goater (Manchester City), Dougie Freedman (Crystal Palace).

Druhá divize : Mark Tyler (Peterborough United) - Graeme Murty (Reading), Arjan de Zeeuw (Wigan Athletic), Danny Cullip (Brighton), Michael Bell (Bristol City) - Graham Kavanagh (Cardiff City), Jason Koumas (Tranmere Rovers), Scott Murray (Bristol City), Paul Evans (Brentford) - Bobby Zamora (Brighton), Nicholas Forster (Reading).

Třetí Divize : Romain Larrieu (Plymouth Argyle) - Michael Duff (Cheltenham Town), Paul Wotton (Plymouth Argyle), Graham Coughlan (Plymouth Argyle), Matthew Taylor (Luton Town) - Peter Beagrie (Scunthorpe United), David Friio (Plymouth Argyle), Lee Hodges (Scunthorpe United), Lee Williamson (Mansfield Town) - Chris Greenacre (Mansfield Town), Nathan Ellington (Bristol Rovers).

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele