UDÁLOSTMI NABITÁ STŘEDA V REALU MADRID

06.07.2006, 10:57
Aktuality
Hodně pernou středu prožili všichni, kteří se zajímají o dění v Realu Madrid. Včerejší událostí číslo jedna bylo jednoznačně jmenování Fabia Capella do role hlavního trenéra týmu, nouze o novinky ale nebyla ani na jiných frontách...

Nový prezident Realu Madrid Ramon Calderon splnil svůj první předvolební slib, když do týmu přivedl Fabia Capella. Italský stratég v úterý rezignoval na svou funkci v Juventusu a o den později skompletoval svůj návrat na Santiago Bernabeu, kde působil již v sezóně 1996/1997 a s klubem získal španělský titul.

"Fabio Capello bude novým trenérem Realu Madrid. Do španělského hlavního města dorazí během několika následujících hodin a prohlédne si vybavení v klubu. Médiím bude oficiálně představen ve čtvrtek ve 12 hodin," stojí na oficiální stránce Realu Madrid. "Bude zde tři roky. Je to vítěz a to je v tomto klubu po tříletém půstu velmi důležité," pochvaluje si svůj první úlovek Ramon Calderon.

Capello ale není jediným novým trenérem v "Bílém baletu", ke změně došlo i na lavičce druholigové rezervy. Tu od nové sezóny povede velká ikona Realu Madrid a bývalý vynikající záložník Michel. 43letý kouč tak povýšil o jednu soutěž, v uplynulém ročníku totiž vedl třetiligové Rayo Vallecano, tedy další madridský klub.

S novými příchody však přicházejí na řadu také odchody a na jeden takový včera došlo. Po šesti letech od návratu na Santiago Bernabeu se loučí Emilio Butragueno, který tak reagoval na změny ve vedení klubu. Butragueno se do Realu vrátil v roce 2000 jako asistent sportovního ředitele Jorgeho Valdana. Ten před dvěma lety rezignoval a z bývalého útočníka se stal sportovní ředitel a jako bonus získal i funkci vice-prezidenta.

Kdo naopak z Realu Madrid v nejbližší době neodejde, je David Beckham. Prezident Ramon Calderon se nechal slyšet, že by byl rád, kdyby anglický záložník zůstal v klubu navěky. Beckham se tomuto kroku možná nebude bránit, před několika týdny totiž prohlásil, že by v Realu rád ukončil svou kariéru.

Beckham tedy o své budoucnosti možná už má jasno, to si ale nemůže říct Ronaldo. Další působení brazilského útočníka v Realu Madrid je stále ve hvězdách a v tuto chvíli je pravděpodobnější jeho odchod. Ronaldo se totiž rozhodl podstoupit během letní přestávky operaci kolena, na jehož bolesti si stěžuje již osm měsíců, a zatím není známo, jak dlouho bude mimo hru. Informoval o tom trenér brazilského národního týmu Jose Luis Runco, s nímž hráč v minulosti tuto možnost již několikrát probíral.

Real Madrid se v posledních týdnech ocitá pod palbou stížností od ostatních klubů. Těm se nelíbí domlouvání možných přestupů za jejich zády a Chelsea se teď rozhodla stěžovat si na tyto postupy až k FIFA. Londýnskému klubu se nelíbí madridské námluvy s Arjenem Robbenem a stoupl si tak na jednu stranu s AC Milán. Italský tým tímto krokem vyhrožoval poté, co se zástupci Realu až příliš zajímali o brazilského záložníka Kaka.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že zrovna Chelsea si stěžuje

Jinak Becks, Ronaldo a Guti jsou out do konce srpna

Reagovat
HOST*Pali

Nemam rad Realmale ani Chelsea,ale vystihol si to presne,ze prave ona sa stazuje.Good

Reagovat
HOST*Pali

Toto male si tam nevsimajte,lebo tomu nechapem ani ja.

Reagovat
HOST*xx

a co ked sa stazuju? maju nato pravo

Reagovat
smazaný uživatel

Bude docela vtipný, jak bude Ronaldo po těch 2 měsících bez pohybu vypadat, už teď je pro smích

Reagovat
HOST*Abc

Ty jseš taky pro smích a ani tě nemusim vidět

Reagovat
HOST*Jáša

Ronaldo je pro smích?chudacku

Reagovat
Kily

ono dost možná na operaci ani nedojde, doktoři v Realu mu naordinovali klid, ne operaci

Reagovat
smazaný uživatel

doktori by mu meli naordinovat dietu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak máte štěstí, Barca nebdue bránit přestupu CVesca do Realu. Opět se ukázal ten rozdíl mezi oběma kluby, když si vzpomenu, co dělal Real v roce 2003. Njn, Barca je prostě více než klub.

Reagovat
smazaný uživatel

O štěstí bych nemluvil, tam bude ještě moře problémů

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, taktak, ještě nikde neproběhla zpráva, že by vůbec došlo ke kontaktu mezi Realem a Arsenalem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, není to pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Na Sport.es teď běží zajímavý seriál, terý předtavuje budoucí hvězdy vyrůstající v naší akademii.

Máme nového Puyola (Marc Valiente), nového Ronaldinha (Gerard Deulofeu), nového Rivalda (Iago Falqué) i nového Etooa (Bojan Krkic). A to nemluvím o bratrech Dos Santosových, z obou budou superhvězdy.

Každopádně není jsité, jak se nakonec vyvedou, ale minimálně Bojan a Gerard (ten je prý stejně dobrý jak ve svém věku Messi) mají budoucnsot jistě skvělou.

Už jde jen o to, ať mají nějaký vztah ke klubu a nejsou to prodejné mrchy, jako třeba Cesc či Merida. Což u většiny nehrozí, pže Dos Santos a Valiente už nabídky odmítli, Bojanův otec pracuje v klubu a Iago v mládí upřednostil Barcu před Realem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bojan dneska prohlásil, že nechce jít ve stopách Cesca a navíc, jak už si napsal, jeho otec pracuje v klubu.. Valiente by už měl být tuto sezonu v A-týmu..Bojan se mi hodně líbil na MS U-17, kde dal dost gólů, ale spíše jako střídající hráč, což je ovšem v jeho věku 15 let proti 17letým pochopitelné..Tomu nástupci Ronnieho je zatím myslím jenom 12 let, ale předvídá se mu velká budoucnost..Dos Santos by mohl při troše štěstí nastoupit už letos v nějakém méně důležitém zápase, např. v Copa del Rey..Jestli Cesc odejde do Realu, tak bude u mě asi tak stejně "populární" jako Jidáš Pigo..

Reagovat
HOST*xx

a uz sa tesim, az niektoreho z nich zlaka vidina lepsieho kontraktu a podmienok v Reale Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

No klidně se směj, ale třeba pávě Iago se na vidinu lepšího kontraktu v Realu Madrid vysral. Ale ty nevíš skoro nic ani o dospělých fotbalistech, tak se vůbec nebav o mládeži.

Reagovat
HOST*xx

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

To je zajímavej článek, Kyslíku, udělals mi radost. Věděl jsem o bratrech Dos Santosových, Krcicivi, ale ostatních ne. Takže díky za super info. Jinak ten Fabregas je fakt zmrd. Tohle se prostě nedělá a jestli půjde do Realu, tak ho budu nesnášet stejně jako Figa. Ale na druhou stranu, Fabregasovi Barca neprodloužila končící smlouvu a tak musel odejít ať chtěl nebo nechtěl. Ale uvažovat o Realu je na jeho místě prasárna. No a o Méridovi máš pravdu, to je děvka. Ale je to škoda, asi z něj vyroste hodně hodně velkej talent. Jinak mi juniorka Barcy začíná dělat radost - po tom co to Laporta vyházel (Riera, Verdú, Hidalgo...) se to začíná vyvíjet správným směrem. Ta trojice hráčů stejně neměla šanci se probojovat do áčka. Tak co s nima? Doufam ale, že ty mladý talenty si Barca pěkně pohlídá (zvlášť před Taliánama a Anglánama). Nechci už novýho Meridu, Fabregase nebo Figa. Més que un club

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Capello - tak síce ťa moc rád nemám, ale vitaj a poriadne trénuj

Michel - fantázia, Calderón má u mňa bezvýznamné plus

Beckham - to sa dalo čakať

Ronaldo - odchod je asi jediné možné riešenie

Robben - pre mňa za mňa, nech si ho nechajú

Reagovat
smazaný uživatel

Butragueňo - ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak OK, Capello je v Realu, první slib splněn, ale co další?

Kaká - velmi těžké, na 100 % pouze pokud AC sestoupí, jinak spíš ne...+ žaloba od AC.

Robben - rovnou žaloba od Chelsea.

Cesc - ticho po pěšině...

Takže pane Calderóne a pane Mijatoviči, jestli ta jména a vaše ujišťování, že určitě přijdou, byl kec, tak jděte do prdele, OK? Chcete, aby se vám zase posmívali všichni s culos v čele? Věřím, že ne, takže s tím něco dělejte!

Navíc tady čuchám jistou zatuchlinu, protože Capello prohlásil, že s Raúlem a víceméně i s Ronaldem počítá dál... A to, že bude pokračovat Beckham zase zavírá dveře Joaquínovi, který, chudák, čeká na nabídku Realu a brání se nabídkám Chelsea a Liverpoolu.

Vím, že bych chtěl asi moc, den po nástupu trenéra, ale věřím, že splníte, co jste slíbili, abyste nebyli jak jistý prezident s provinčního města Španělska (také hl.město Katalánska).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neřekl bych, že kolem Fabregase je ticho po pěšině..Jeho přestup do Realu je hodně reálný..

Reagovat
smazaný uživatel

A přidje asi Buffon.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli bude ten váš šmudla aspoň z 3/4 tak úspěšnej jako ten z "provinčního města", tak budete jenom rádi a na nějaký nesplněný sliby rychle zapomenete

Reagovat
smazaný uživatel

Toho jste schopný maximálně vy, culos!

Reagovat
smazaný uživatel

Brek fňuk ® by yarda... Jestli bereš jako stěžejní u prezidenta to, že přivede pár hráčů, jejichž jména v kampani dobře zní, tak si nech o titulu ještě hodně dlouho zdát ( to si nech teda i tak, my ho nedáme ).

Pokud vim, tak Laporta sliboval i něco o obrodě FCB jako celku a to splnil do puntíku. Že nepřivedl Beckhama mu už určitě každej odpustil, protože vše ostatní ( čti mnohem důležitější ) tohle převáží.

Takže jestli jste tam v tom rádoby hlavním městě tak úzkoprsí, že vám jde opět o to mít pár "cool" hráčů místo pořádnýho kádru, tak prosim.

Reagovat
smazaný uživatel

Řeči o trofejích a obrodě klubu volby nevyhrávají, to umí říct každý blbec

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale Laporta je splnil a podle mě je to mnohem důležitější, než že nemáme Beckse. Já narážim na to, že tu yarda dělá ramena, jak kdyby to, jestli přijde jedno dvě jména z předvolebního boje, bylo to nejdůležitější a zbytek něco nepodstatnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, já nedělám ramena, mě prostě sere, když vyhraje na základě posléze nesplněných slibů jako třeba Laporta. A za druhé ty sliby zaplňují díry v sestavě, která je přece klíčem k budoucím úspěchům, tak jako proč bych neměl být naštvaný?

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc slibovaní hráči jsou jak cool tak zapadnou do sestavy, takže to si trochu přepísk. Stejně jako obviňovat mě z toho, že jsem uplakánek, když fandíš Barceloně a navíc Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben je cool a navíc zapadne do sestavy jo..? No i když, do tý vaší by svým stylem zapadnout mohl..

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se směj, vy jste ho chtěli taky

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, si můžu fandit komu chci, to ze mě nedělá uplakánka ( navíc se ho nedělal ani z tebe ). BTW nevim kdo tu nadává na Barcu a přitom sám 3 roky suší hubu...

Mě jenom dostává, že ti záleží na takovejch pitomostech, jako příchod přesně těch slíbenejch hráčů a upřednostňuješ to nad stabilizací klub a výsledkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni to zas takové pitomosti nejsou.. Volby vyhrál tím(stejně jako Laporta), že prohlásil, že přivede hvězdné hráče a prohlásil přesně jaké, takže tím získal hodně hlasů..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ale opravdu neumíš číst, nejsi ty ekonom? Potřebujeme CM, LW a AM - tvůrce hry za Zidana. Řekneš mi lepší hráče, kteří by nebyli sichrovaní kluby??? Asi ne, žejo...

Ty sliby jsou taky otázkou etiky, což chápu, že ti jako fanouškovi Barcelony a Slavie nic neříká...

Reagovat
smazaný uživatel

Fanda vždy protěžovaného Realu tady bude říkat něco o etice..

Reagovat
smazaný uživatel

No etika mi říká 3x víc než tobě, zase sem nepleť komu fandim, já nemůžu za to, že to vede ten a tamten ( nebo Leška ). Já tu taky neobhajuju nesplněný sliby, naopak je odsuzuju celkově - Pérez s tim přišel, Laporta pokračoval a teď každej slibuje hory doly ( i když na tom má podíl tradice ve Španělsku, kde si vedení volí, třeba v Itálii o tom rozhouje majitel, ale to je jedno ), celkově tyhle sliby nerad vidim, ale proč to bereš jako to nejdůležitější? Tak holt nepřijde C. Ronaldo nebo Robben, no a? Tak třeba přijde někdo jinej. Imho je stěžejní výsledek, ne postup, ne? Aspoň my to tak v Barceloně vidíme.

P.S. Na tvou otázku zní odpověď: ano, k ekonomii mám celej život hodně blízko.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak s tím Pérezem je to kec jak vrata, protože on slíbil Figa, a ač se to zdálo sebevíc nepravděpodobné, tak ho přivedl, zatímco Laportu poslal Beckham do prdele a on svůj slib nesplnil. Dle mého názoru je ten výběr tří hráčů (výhrady mám k Robbenovi) dobrý pro budoucí úspěch (+ pár posil dalších méně zvučného jména) Realu, jsou mladí +- týmoví a budou mít nad sebou dobrého trenéra...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jako kec? Řekl sem, že nejsem z těhle slibů "přivedu toho a toho" celkově nadšenej. Že ho měl tenkrát Perez jistýho je teď irelevantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro fanoušky Barcelony samozřejmě, protože to by pak museli přiznat, že je Real v tomhle lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Neházej všechny do jednoho pytle..Já už jsem řekl, že mi to nepřijde vhodné, aby takovýmto způsobem vyhrál volby.. Ale laporta už nám to několikrát vynahradil, což se o Calderónovi říct nedá a věřím tomu, že to o něm neřekně nikdo ani v budoucnu..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre som si to prečítal, čo Capello hovoril a zdá sa, že pánov Calderona a Mijatoviča trochu schladil v tom nadšení.. Každopádne som si už teraz istý, že začne s obnovou obrany - ono už bolo aj na čase

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Hele, culos je španělsky "hovna" a culés jsou fans Barcy. Vim, že pro omezený a zatrpklý fans Realu je to asociace jako kráva, ale mě to příde spíš k pláči než k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, máš sice šp.nick, ale španělsky neumíš, protože "culo" není produkt, nýbrž nástroj, tedy "prdel". Culés má své historické kořeny, termín "culos" jsem tady zavedl já, ale to je na delší povídání, jen ti řeknu, že za to můžou Kyslík s Antimadristou...

Reagovat
Shevchenko

Zidane, Vieira, Henry, Cannavaro, Zambrotta, Buffon, Pirlo, Klose, Ballack, Maniche.

No jak se tam dostal Ballack to nevím, to radši objev MS Ribery nebo Lehmann.

Moje inviduální ocenění:

Nejlepší hráč - Zidane

Nejlepší brankář - Buffon

Nejlepší obránce - Cannavaro

Nejlepší záložník - Zidane

Nejlepší útočník - Klose

Objev MS - Ribery

(ale všechno se to může změnit až po finále)

Reagovat
Shevchenko

ZLATÝ

Reagovat
smazaný uživatel

On ten Henry je taky dost diskutabilní...

Reagovat
smazaný uživatel

Maniche? Ne že by hrál tragicky, ale ty jeho střely jsou většinou trapný - pomalý a do brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší Portugalec na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Maniche? Si se zbláznil ne? Když už někoho z tý simulantenbande, tak Ricarda.

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost, sice vychytal rozstřel, ale jinak vůbec nic. Nějakých 9 střel doprostřed branky, tak nějak mu to spočítali

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, jenže ten rozstřel byl taky asi jedinej silnější moment Portugalců, jinak hrajou celkem tužku, simulujou a chvaj se jak banda kktů ( s Nizozemskem myslim )...

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak se aspoň střílet snaží, na rozdíl od řady jiných...

Reagovat
HOST*

Nejlepší hráč - Pirlo

Reagovat
HOST*xx

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne hovoril Fabio na tlačovke, že obnoví madridského ducha, že nič pre nikoho zatiaľ nie je jasné, že treba spevniť obranu, že počíta s Raulom ako vážnou súčasťou tímu, bude rozmýšlať o Ronaldovi...Takisto povedal, že nemôže zobrať všetkých, to je jasné, takže asi ani nebude tá situácia až taká horká. Capello tiež nie je blázon, nemôže vymeniť celý mančaft. Skôr som sa zľakol tej vety, že uvidí ako bude v Itálii s Juve a AC, pretože tam je dosť dobrých hráčov, tak potom jeden tip : ak chce bojovného ducha v Reale, nech vezme Nedvěda, ten to odbojuje za všetkých.

Inak Raula prirovnal k Maldinimu, takže merengues a ďalší jeho neprajníci si budú musieť zvyknúť, že u nás bude ešte hodne dĺĺĺĺho

Reagovat
smazaný uživatel

Ať u nás zůstane, mně to tolik nevadí. Hrát stejně moc nebude, tak jsem si myslel, že pro něho bude lepší, když zkusí něco jiného. Nějakou jinou ligu, která by ho znovu nakopla. Zároveň by ulehčil našemu rozpočtu a uvolnil místo Juradovi, který je už dnes zřejmě kvalitnějším hráčem.

Přestupy asi naberou obrátky v úterý, den po zveřejnění verdiktu v Itálii. Není důvod spěchat, když jsou ve hře Cannavaro, Zambrotta, Emerson, Vieira, Pirlo, Kaká nebo Toni.

Reagovat
RMCF

Cannavaro by byl super, od něho by se toho mohl Ramos hodně naučit, puvodně sem myslel že bude jeden z mála kdo v Juventusu zůstane i v případě sestupu, ale prý chce odejít a proč né za trenérem který ho zvedl po né moc vydařeném angažmá v Juventuse.... Docela zajimavé je že o hráčích Milana se zatím nespekuluje, ale nevím jestli by třeba Nesta chtěl hrát druhou ligu

Reagovat
RMCF

samozřejmě sem myslel né moc vydařené angažmá v Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale už se taky spekuluje, o Gattusa se hlásí Atlético

Ramose by Cannavaro hodně naučil, ale hlavně mu strašně pomůže Capello. Ze Samuela v Římě udělal světovou špičku, ovšem pod jiným trenérem už tak hrát nedokáže. Cannavaro už v Interu pomalu pohřbíval kariéru, jenže pak si ho vzal do Juve Capello a jak teď hraje. Znovu extratřída

Reagovat
smazaný uživatel

Bral bych na 100% Kaká z týchto a keď by išlo o obranu tak Cannavaro. Toniho by som si ale vzal určite, má perfektný grif, to bu raz extratrieda, ak nie najlepší.

Ale inak 2 Taliani stačia, aby nám z toho zase Capello nespravil výber squadrra azzura, tak jak robil Luxemburgo výber Brazílie.

Inak bude zaujímavé ako naloží Capello s Woodgateom, od toho sa možno odvinie Cannavaro.

Reagovat
HOST*burkino

hosi keby vam niekto zenu za chrbtom sukal tiez by ste boli kludny....modra je planeta modra je chelsea...chelsea go...

Reagovat
HOST*palo

chelsea?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele