ÚČAST AC MILÁN V LIZE MISTRŮ OHROŽENA

26.07.2006, 19:07
Aktuality
AC Milán možná nakonec přece jen nebude hrát Ligu Mistrů. UEFA totiž oznámila, že ve čtvrtek uspořádá mimořádnou schůzi, na které o osudu milánského klubu v evropských pohárech rozhodne sama.

UEFě se nelíbí rozhodnutí úterního odvolacího soudu, jenž snížil AC Milán bodový odečet za minulou sezónu z 44 bodů na 30, což by klubu umožnilo zúčastnit se třetího předkola nejprestižnější evropské klubové soutěže. Italský fotbalový svaz už požádal o zanesení klubu, jenž byl usvědčen z ovlivňování zápasů, do seznamu účastníků.

UEFA ale může startu Milána zabránit, o čemž rozhodne čtvrteční schůze, jíž se kromě prezidenta Lennarta Johanssona zúčastní i nejvyšší činitelé tohoto orgánu. William Gaillard, hlava oddělení pro styk s veřejností UEFy již dříve naznačil, že v této oblasti byl již učiněn precedens. V roce 1993 Olympique Marseille nemohl obhajovat titul v Lize Mistrů kvůli oprávněnému obvinění z ovlivňování výsledků ve francouzské lize. "Je na komisi UEFA, aby určila, kdo bude či nebude hrát v evropských pohárech. Již dříve jsme udělali pár výjimek (zabráněním klubům v účasti v pohárech)," prohlásil Gaillard.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No to by bylo jediný štěstí pro AC...

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň někdo má rozum...

Reagovat
smazaný uživatel

no dufam ze ACM v LM ostane..kdo by to potom vyhral???

Reagovat
HOST*-bobo-

kdokoliv jinej...

Reagovat
smazaný uživatel

Fair play?

Reagovat
HOST*Petr

no s Realem to určitě moc fair play nebude.Ve Španělsku jim furt pomáhaj rozhodčí takže o fair play radši nemluv.

Reagovat
smazaný uživatel

Zúčastní sa schôdze aj Berlusconi?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, když sedí v té komisi

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, když sedí v té komisi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele