Tým má víru a energii na to, aby dokázal úžasné věci, těšilo po postupu ten Haga

18.03., 09:29
Aktuality
Erik ten Hag (© AFP)

Byl to další bláznivý večer, který dokonale vystihuje kouzlo FA Cupu. Nejstarší pohárová soutěž na světě nabídla 120 minut dlouhé představení v Divadle snů, jehož průběh ozdobilo hned sedm branek. Vítězně ze čtvrtfinálového duelu vyšel nakonec domácí Manchester United, jehož trenér Erik ten Hag po postupu přes Liverpool uvedl, že nedělní výsledek může být pro Rudé ďábly odrazovým můstkem pro úspěšný závěr náročné sezony.

Chvílemi to v neděli na Old Trafford vypadalo, že se Manchesteru United vzdaluje poslední šance na zisk trofeje v této sezoně. Domácí však dovedli napínavý duel do vítězného konce a ukončili naděje Liverpoolu na dokonalou rozlučku Jürgena Kloppa - zisk čtyř triumfů.

Impozantní střetnutí rozhodl gól Amada Dialla z brejku v nastaveném čase prodloužení. Rudí ďáblové nyní doufají, že zásah ze 121. minuty se ukáže jako zlomový bod pro vývoj aktuální sezony. United jsou aktuálně drtivými favority na postup do finále FA Cupu, v semifinále ve Wembley se totiž utkají s druholigovým Coventry.

Nizozemský manažer Ten Hag je pod stále větším tlakem, protože jeho tým je v Premier League až na šestém místě, zatímco na první čtyřku ztrácí devět bodů a je venku z bojů v Lize mistrů i Ligovém poháru. Bývalý šéf Ajaxu však věří, že mužstvo je na vzestupné vlně, když ve 12 zápasech v roce 2024 prohrálo jen dvakrát.

"Tohle by mohl být ten správný okamžik. Tým má víru a energii na to, aby dokázal úžasné věci. Když porazíte Liverpool, můžete porazit jakéhokoli soupeře," řekl Ten Hag.

Do popředí se opět dostaly mladé pušky - Garnacho a Mainoo zářili, zatímco žolík Diallo vstřelil teprve svůj druhý gól v manchesterském dresu. "Prvních 35 minut jsme opět ukázali, že budoucnost tohoto týmu je velmi světlá. Je v něm velký potenciál. Potřebujeme získat konzistenci," dodal kormidelník.

Nedělní porážka byla teprve pátou prohrou Liverpoolu ve všech soutěžích v této sezoně. Němec přiznal, že na jeho týmu se projevily první známky únavy z náročného programu. Ten Hag bránil tolik kritizovaného Antonyho, který v 88. minutě poslal souboj do prodloužení. "Je vidět, že bojuje a chce také přispět," dodal Nizozemec.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (11)

Přidat komentář
Manchestersky Krocan

Tie medzery medzi obranou a zalohou boli hrozné a môžme byt radi, že to Pool nepotrestal teraz fandiť Chelsea lebo City by nám s takouto hrou naložilo minimálne 5 gólov

Reagovat
LyEX

Keby aspoň raz si počkal s takými vyjadreniami po sérii dobrých výkonov, alebo podobne, ale tak vyzerá vždy ako zas..ý alibista, náhodou vystreí motyka a on už vidí fungujúce automatizmy, trdko jeden smiešny

Reagovat
Neutron

trdko

Reagovat
Maximm9

Reagovat
guestikor

A příští kolo na Brentfordu opět výbuch

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
jenage

Víru a energii možná, jen ta kvalita a taktika nějak chybí.

Reagovat
Y.N.W.A

Gratuluji k postupu. United pod Ten Hagem ukazují, že zabojovat a zvrátit výsledek opakovaně umí. Ale vyrovnanost a kvalita vyhrávat dlouhodobé soutěže tam (zatím?) není.

No my se můžeme s jednou malou trofejí v kapse v klidu soustředit na ligu a na Evropu. Loučit se s Kloppem na konci května ve finále EL, to by byl krásný závěr této pohádkové epochy.

Reagovat
celeb

Snad skonci po sezone v MU a Laporta po nom okamzite skonci. V MU si ho nevazia, navyse ten klub potrebuje vela zmien aby zacal po dlhej dobe znovu optimalne fungovat.

Skoda, ze sa neodpisala posledna Koemanova sezona a neprisiel uz pred 2 rokmi.

Reagovat
Mato178178

snad ostane aj buducu sezonu u nas. verim ze s novym vedenim to bude lepsie aj na ihrisku. na trhu aj tak nikto lepsi momentalne nie je

Reagovat
celeb

chapem, byt fanuskom MU tiez sa snazim ho udrzat, ale snad prevazia hlasy nespokojnych a po sezone bude volny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele