Turan ukončil hostování v Başakşehiru a vrací se do Barcelony

07.01.2020, 13:53
Aktuality
Arda Turan v tuto chvíli řeší další fotbalovou budoucnost a už také udělal první krok. Turecký záložník končí své působení v celku Istanbul Başakşehir, vedení vyhovělo jeho žádosti o předčasné ukončení hostování a hráč se tak vrací do Barcelony...

"Arda Turan se sešel s naším prezidentem a požádal ho o zahájení nové kapitoly kariéry, prezident mu vyšel vstříc a oba se domluvili na ukončení spolupráce. Rádi bychom Ardovi Turanovi, jednomu z nejlepších fotbalistů turecké historie, poděkovali za jeho úsilí a popřáli mu úspěch do zbývající části kariéry," stojí v prohlášení tureckého celku.

Turan v minulosti zářil v dresech Galatasaraye a Atlética Madrid a v létě 2015 přestoupil za více než třicet milionů eur do Barcelony. Katalánskému klubu jeho důvěru splatit nedokázal, nestal se stabilní součástí základní sestavy a před dvěma roky se vrátil do vlasti. Za Istanbul Başakşehir odehrál 34 ligových zápasů a letos v týmu jen paběrkoval, když naskočil do devíti duelů. Vedle výkonů na sebe tak pozornost upoutal především prohřešky, v květnu 2018 byl v závěru utkání se Sivassporem vyloučen, následně napadl asistenta rozhodčího, přidal výhrůžky a disciplinární komise jeho chování vyčíslila trestem na šestnáct utkání.

K výhrůžkám se Turan uchýlil rovněž o pět měsíců později. Tehdy v nočním podniku napadl zpěváka Berkaye Sahina, za kterým poté jel do nemocnice a tam mu se zbraní v ruce vyhrožoval, což doprovodil varovným výstřelem do země. Soud mu za to udělil trest na dva roky a osm měsíců s pětiletou podmínkou.

Turan se v Barceloně s největší pravděpodobností dlouho nezdrží a je hodně reálný jeho další návrat do Turecka, zájem o 32letého fotbalistu má Galatasaray.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (352)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele