Tuchelova budoucnost v Bayernu? Všichni jsme na stejné lodi, vyhlásil Freund

15.02., 11:04
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Thomas Tuchel, trenér Bayernu Mnichov, nechtěl po porážce v úvodním osmifinále Ligy mistrů spekulovat o své budoucnosti u týmu. Německý velkoklub prohrál na hřišti Lazia Řím 0:1 a po ligovém šlágru o čelo tabulky s Leverkusenem (0:3) nezvládl během čtyř dnů další důležité utkání.

"O tom vůbec nepřemýšlím. Radši bych se bavil o zápase," odpověděl Tuchel na tiskové konferenci na dotaz, zda se neobává o svou pozici. "Jsme všichni na stejné lodi. Není to jednoduchá situace, ale společně se z toho dostaneme. To je teď náš jediný cíl," citovala sportovního ředitele Bayernu Christopha Freunda agentura DPA.

O Tuchelově pozici nepochybuje ani zkušený záložník Thomas Müller. "Za prvé není vhodné se na něco takového ptát hráčů. Sportovní situace klubu teď samozřejmě není dobrá, ale nepřestáváme pracovat. Všichni hráči i trenér dělají každý den vše pro to, aby se to obrátilo," uvedl čtyřiatřicetiletý fotbalista.

Laziu zařídil vítězství v 69. minutě z pokutového kopu kanonýr Ciro Immobile. Za penaltový zákrok na Gustava Isaksena navíc dostal obránce Dayot Upamecano červenou kartu a Bayern dohrával v oslabení.

"Udělali jsme příliš individuálních chyb, za které jsme zaplatili. Dnes jsme si spíš sami prohráli zápas, než že by ho Lazio vyhrálo," mrzelo Tuchela. "V prvním poločase jsme měli dost šancí, soupeř neměl nic. Ve druhé půli jsme ale úplně ztratili rytmus, což si nedokážu vysvětlit. Bez střely na bránu pochopitelně nemůžeme vyhrát," podotkl padesátiletý německý kouč.

Bayern od Tuchelova nástupu před necelým rokem prohrál ze 43 soutěžních utkání podesáté. Stejný počet porážek měl i jeho předchůdce Julian Nagelsmann, ten však za 84 zápasů.

Další duel čeká německé šampiony v neděli v Bochumi. Následovat budou ligové zápasy proti Lipsku a Freiburgu a 5. března je na programu domácí odveta s Laziem.

Autor: ČTK

Komentáře (80)

Přidat komentář
$dolar$

Aj, to je skoda, ze konci.

Reagovat
Hachim Mastour

Vyhodiť by ho mali najskôr keď vypadne v LM

Reagovat
j_mrazik

Bylo by divný, kdyby se Freund nezachoval jako kamarád.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Neon

Reagovat
ratusek

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
krisa

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Reagovat
Breze

Reagovat
Neutron

Reagovat
pobody's nerfect

Friends will be friends

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Keboto

Reagovat
kovi610

to jo šohajci, ale potápí se..

Reagovat
janinho

Leverkusen ma z toho vedenia Bayernu velku radost

Reagovat
Thelvin

Tak můžou odejít všichni spolu

Reagovat
KingMaster13

Ještě ho tam nechte, ať má Leverkusen titul

Reagovat
Rich

Jako fanouška Bayernu mě toto fakt sere… Jedna střela na bránu proti Leverkusenu, nula v Římě… Co kurva chtějí ještě? Pohár ztratili, liga je taky pryč… A teď liga mistrů?

Reagovat
Rudnevs

Ligu by som ešte Leverkusenu nepripisoval. Proti Bayernu to tak možno pôsobilo, ale proti ťažším súperom ako napríklad Augsburg mal aj Leverkusen veľké problémy.

Reagovat
Sigma Olomouc

ligu stále podle mě vyhraje Bayern

Reagovat
Zemun

V poslednom kole im to darujú,štýlom "a la Dortmund"

Reagovat
Rudnevs

Wirtz si dá vlastný gól proti Augsburgu tzv na Ballacka

Reagovat
Zemun

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kucka

Reagovat
Martin9719

LM bych ještě neodepisoval a ligu taky ne. 1:0 je z Lazia ve výsledku vzhledem k průběhu dobrý výsledek. Rozhodovat se bude v odvetě. Pokud by tak jako tak nedal Bayern Laziu min. 2 góly tak by neměl pokračovat dál. Tenhle první zápas nic neřeší.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Vinci

Liga je pryč říkej si co chceš ale fanoušek fakt nejseš

Reagovat
Rich

Fanoušek jsem a dlouhodobým, ale jsem realista a je vidět, že Leverkusen je ve všem lepší…

Reagovat
vladino10

Byt fanúšikom neznamená byt naivný a nemať aj negatívne názory. Byt fanusik znamena fandit. Ak povie fanúšik darmstadtu, že nevyhraju BL, tak nie je fanúšik?

Tvoj argument stojí za picu

Reagovat
Gerd 13

Souhlas.

Reagovat
DidusIneptus

Oni ho nepropustí. Není proč. Kdo mění trenéry jak ponožky? Slabé mancafty! Bayern se osobně nemůže řadit mezi slabé mančafty.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
DidusIneptus

Do konce sezóny je ještě hodně daleko. Počítám, že Bayern ten titul bundesligy docílí. A LM? Tam taky postoupí dál. Ale do odvety s Laziem se naučit střílet do brány! Tak jak to umí většina bundesligo vých mančaftů. Není to zase tak těžký. Když to umí třeba nováček z Heidenheimu, tak se milí Bayerňáci nechte vyškolit právě hráčema z Heidenheimu. Buďte pokorní, nebuďte pyšní! Vždyť víte sami dobře, že vás pýcha skolila.

Reagovat
Rudnevs

"Buďte pokorní, nebuďte pyšní! Vždyť víte sami dobře, že vás pýcha skolila."

vs

"Kdo mění trenéry jak ponožky? Slabé mancafty! Bayern se osobně nemůže řadit mezi slabé mančafty."

Reagovat
andrew96

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak zrovna od hraču jako Nojer, Zane, Kmmich, Groteska bych pokoru nečekal jediný opravdový fotbalista mi tam přijde Muller, zbytek jsou jen hráči bez emocí kteří mají na salámu (nebo to tak vypadá)

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Werkrider

Bayern je přece dlouhodobě archetypem pokory.

Reagovat
Sigma Olomouc

Trenér má plnou podporu od hráčů.

Reagovat
fsada

Při současné formě Bayeru nevim , nevim , ale za mne letos Bayern ligu nevyhraje a liga mistrů po prvním zápase se nedádá hodnotit rozhodne zápas doma … Nicméně to nemění nic na tom , že ten trenér je slabota …

Reagovat
ratusek

Tak kdo místo něj po tomto polibku smrti?

Reagovat
fabec1222

Low

Reagovat
srandamač

Ten musí cítit, že to tam nebude úplně ono

Reagovat
mayday

Ten musí cítit hodně věcí.

Reagovat
milan78

jedině Flick, min.pátek bylo pozdě...

Reagovat
Rich

Reagovat
Gerd 13

Flick byl v Bayernu velmi úspěšný a jeho odchod mě moc mrzel, na druhou stranu v německé repre pohořel. No, snad to bylo jen tím, že trénovat národní tým je přece jen něco jiného, než vést klubový mančaft. Asi bych ho bral k nám znova. Mám pocit, že je to typ trenéra, pro kterého hráči budou jezdit na hřišti po zadku.

Reagovat
Jardman

A ten německy tým v současnosti také nic moc

Reagovat
Seydou Doumbia

Někdo kdo tam profacuje Musialu, Zaného a další rádoby mediální hvězdy, takže Conte/Simeone/Mourinho...ale ne, ani jednoho nechci, takže spíš Flick/Šabi/Nage po Euru

Reagovat
pobody's nerfect

O tom vůbec nepřemýšlím. Radši bych se bavil o zápase," odpověděl Tuchel na tiskové konferenci na dotaz, zda se neobává o svou pozici.

To se mu divím. Než se bavit o včerejším zápase, to raději detailně popisovat osobní zkušenosti s kolonoskopií.

Reagovat
r.mrazik

kapitani Titanicu

Reagovat
Mönchengladbach

Nagel v Bayernu deset proher z 84 zápasů a letěl.

Tuchel včera desátá prohra v 43. zápase.

Reagovat
El Cid z City

A jaké jsou možnosti,kdo je volnej? Nehraje to taky trošku roli, co myslíš?

Reagovat
Talker

Tak ono se to musí brát z obou stran. Ony třeba nemusí být ideální volby, na druhou stranu můžeš si uvolnit ruce, neřešit brečení toho kouče, co chce a vzít někoho do konce sezony s tím, že si mezitím najdeš tu ideální volbu a zároveň si k tomu připravíš i kádr pro něj.

Kdyby měli jako kouče někoho, kdo je koncepční a kdo má vybudovat kádr pro další dekádu, tak by dávalo smysl si toho kouče nechat i přes horší výsledky, protože jim pomůže z dlouhodobého hlediska a v létě dodělá třeba přestavbu.

Jenže Tuchel je přesný opak, on na nějakou budoucnost a skladbu kádr naprosto sere, stačí se kouknout na jeho přestupáky jak v Chelsea, tak v Bayernu. U nás si dotáhl Koulibalyho, Sterlinga, Aubu... Teď v Bayernu Kane, Dier, Guerreiro...

To prostě nedává smysl si takového kouče nechávat nejen kvůli výsledkům, ale i té struktuře hry a její kvalitě, taktice, sestavám atd.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Mönchengladbach

Flick je volnej.

Reagovat
janinho

rooney, lampard, zuzee, onedlho xavi...malo?

Reagovat
El Cid z City

Gary Neville a taky special one.

Reagovat
janinho

ved special one je zuzeee ale gary bol top trenerik, a asistenta pre tanecne kreacie by mu mohol robit tony adams.

Reagovat
GrimeBaller98

To je aspon dobrej Kamos

Reagovat
sergi

už to tu bolo.

Reagovat
db18

První krok Eberla snad bude jeho propuštění - a teď v době volna snad už objíždí náhrady...

Reagovat
Rudnevs

OT: Glasner zrejme do Crystal Palace Mohol ist kludne v lete do Dortmundu alebo hocikam a on si nakoniec vyberie Crystal Palace..

Reagovat
MoonKnight

A dal mu Dortmund opravdu oficielní nabídku? Pochybuji, Watzke si už určitě brousí zuby na Rudiho Garciu.

Reagovat
Rudnevs

Nie, však ešte ani nemôžu, zatiaľ majú Terzica.. Pointa je v tom, že by Glasner mal na určite lepší klub než je Crystal Palace. Nepáči sa mi, ked kvalitní hráči či tréneri, ktorí by mohli mať super potenciál v kluboch hrajúcich CL alebo EL proste idú do Crystal Palace.

Reagovat
mistr129

Tak on Palace, jak je nemám moc v oblibě, určitě není klub bez potenciálu. Někoho třeba laka víc něco budovat, stejně tak u Kloppa si mohli lidi tukat na čelo, že šel do Poolu třeba místo do Bayernu nebo PSG,

Reagovat
Rudnevs

Tak ano, ale Liverpool je trošku iný kaliber, je to veľký klub s veľkým zázemím, veľkými ambíciami fanúšikovskou podporou. Boli zrovna v útlme, ale bolo jasné, že raz budú opäť hore.

Ale Crystal Palace? Kedy naposledy hrali poháre? Nikdy. Nikdy neboli ani v prvej polke tabuľky. Sorry, ale toto je proste po športovej stránke asi ako keby ide do Augsburgu. Akurát s vyšším platom a väčším budgetom, ale to ti vlastne nerobí rozdiel, keďže v tej lige majú vysoký budget všetci.

Reagovat
John Obi Mikel

Emery si taky vybral "klub bez potenciálu" (dle některých zdejších diskutérů) a jak se mu tam daří

Reagovat
Hachim Mastour

Po Meyerovej skúsenosti neodolal

Reagovat
pesky passer-by
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele