Tuchel odmítl Bayern, upřednostní angažmá v zahraničí

25.03.2018, 11:39
Aktuality
Nejasnosti nadále panují okolo toho, kdo bude v příští sezoně trenérem Bayernu Mnichov. Na lavičce bavorského celku zřejmě bude končit zkušený Jupp Heynckes a podle tisku je už nyní jasné, že jeho nástupcem se nestane Thomas Tuchel - 44letý kouč měl odmítnout a upřednostnit zahraniční angažmá...

Tuchel je bez práce po necelý rok starém odchodu z Dortmundu a údajně byl jedničkou na seznamu Bayernu. Jeho zástupci byli připraveni jednat, šéf Karl-Heinz Rummenigge, prezident Uli Hoeness a sportovní ředitel Hasan Salihamidžić ovšem někdejšího kormidelníka Mainzu nedovedli přesvědčit a odradit tak od působení mimo Německo.

Tuchel dříve vedl Mainz a jeho jméno je zmiňováno v souvislosti s Arsenalem. Zájem o něho má Paris Saint-Germain a v úvahu přichází i angažmá v Chelsea.

Heynckes se do Bayernu vrátil v průběhu podzimu, tehdy nahradil Carla Ancelottiho a vrátil tým na vítěznou vlnu. V tuto chvíli stále není vyloučeno jeho pokračování, vedle toho se mluví o jménech jako Ralph Hasenhüttl (RB Lipsko), Julian Nagelsmann (Hoffenheim), Mauricio Pochettino (Tottenham), Niko Kovać (Eintracht Frankfurt) nebo Luis Enrique (bez angažmá od loňského odchodu z Barcelony).

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (391)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele