Tři Rakušané byli kvůli homofobním popěvkům vyřazeni z reprezentace

12.03., 18:55
Aktuality
Ralf Rangnick (© AFP)

Trio Rapidu Vídeň Marco Grüll, Guido Burgstaller a brankář Niklas Hedl bylo vyřazeno z rakouské reprezentace. Trenér Ralf Rangnick je suspendoval kvůli homofobním popěvkům po nedávném ligovém derby s Austrií. Uvedla to agentura AP.

Rapid na konci února nad Austrií vyhrál 3:0 a v derby uspěl po deseti letech. V následujících dnech se objevily na internetu videozáznamy s urážlivým chováním členů vítězného týmu, za což klub v tabulce podmíněně přišel o tři body.

Různě dlouhé zákazy činnosti dostali výkonný ředitel Steffen Hofmann, asistent trenéra Stefan Kulovits a pět hráčů. Burgstaller, Grüll a Hedl byli navíc vyřazeni z reprezentace. "Tohle nehodlám tolerovat v žádném týmu, který vedu. Ať už jde o klub, nebo reprezentaci," řekl Rangnick.

"Všechny hodnoty, které v národním týmu vyznáváme, jsou na úplně opačné straně spektra. A to jsem také klukům po telefonu řekl," přidal bývalý kouč Lipska nebo Manchesteru United s tím, že nejde o permanentní vyloučení.

Všichni tak stále můžou pomýšlet na nominaci na letní mistrovství Evropy. "Očekávám, že to kluci vezmou vážně a pochopí, jak se cítí lidé, kteří jsou veřejně uráženi nebo diskriminováni," přidal pětašedesátiletý kouč.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Nějaké detaily k těm popěvkům? Dle článku si lze představit úplně cokoliv.

Reagovat
Salfovic

Jenom něco o teplejch fialkách. Klasická woke totalita.

Reagovat
lampas

Reagovat
verv

totalita

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mass

Nazval bych to spíš typickým projevem cancel culture. Z historie spíš ostrakismus, totalita je něco jiného.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Sosi

Jako Vít Rakušan a kdo dál...?

Reagovat
Puskas

jednou z nich je Lída Rakušanová.

Reagovat
Moshe Dajan

Jeho žena. A děti jazyky?

Reagovat
Perzifláž

František Vídeňský

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Ať jde Rangnick s tímhle do hajzlu...

Reagovat
lampas

Woke levicová lůza zase úřaduje

Reagovat
fenixLFC

a pravicova uderka sa moze posrat ze na uplne irelevantne priatelske sranda zapasy boli vyradeni dvaja mladici ktori neodohrali dokopy za repre ani 300 minut a typek co za 4 a pol roka odohral tych minut 28

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
meno

Správně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele