TREST REGGINY SNÍŽEN

12.12.2006, 15:23
Aktuality
Většině týmů potrestaných v italské korupční aféře byly už v říjnu po odvolání k arbitráži italského Olympijského výboru sníženy bodové odečty, Reggina si však musela počkat. Dnes byl oznámen výsledek i jejího odvolání - z patnácti odečtených bodů zbylo jedenáct. Druholigové Arezzo s odvoláním neuspělo.

Když před začátkem sezóny Reggina přišla o patnáct bodů, měli všichni jasno - tenhle tým nemá nárok na záchranu. Provinční klub se pravidelně účastnil bojů o udržení a smazat tak vysoké manko mělo být nad jeho síly. Jenže po patnácti odehraných kolech se fotbalová veřejnost nestačí divit - Reggina už bodové manko smazala, a přestože je stále poslední, její záchrana začíná vypadat reálně. Nebýt odečtu, patřilo by jí velmi lichotivé sedmé místo.

Snížení odečtu o čtyři body sice znamená posun v tabulce na předposlední místo, před Ascoli a jen bod od příčky zajišťující setrvání v Serii A, prezident klubu Pasquale Foti však má ke spokojenosti daleko. "Nejsem spokojen, necítím se být odpovědný a neuznávám obvinění vznesená proti mě a proti klubu. Reggina je nevinná," cituje Fotiho sportovní deník Gazzetta dello Sport na své webové stránce.

Reggina má, stejně jako ostatní kluby, ještě jednu teoretickou možnost. Olympijská arbitráž je sice nejvyšší sportovní instancí, ještě se však může odvolat k civilnímu soudu. To však Foti odmítá: "Budeme se držet jen v rámci sportu a rozhodnutí budeme respektovat. Vše, co budu říkat, je, že zde často jsou nespravedlivé rozsudky a tohle je jeden z nich."

Rozhodovalo se i o odvolání dalšího potrestaného klubu, druholigového Arezza. Jeho odečet šesti bodů však zůstal v platnosti a klub, jemuž se nedaří ani na hřišti, zůstává poslední s velkou ztrátou na místa zaručující udržení v soutěži.

V říjnu byly odečty sníženy velkým klubům - Juventusu, jenž byl přeřazen do Serie B, ze sedmnácti na devět, Fiorentine z devatenácti na patnáct a Laziu z jedenácti na tři. Jen AC Milán s odvoláním neuspěl a zůstalo mu odečteno osm bodů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
Shevchenko

a to všichni nadávali jen na nás ...

Reagovat
HOST*

Kde taky bez toho podplaceni tedka jste, tady spravedlnost slepa nezustala

Reagovat
smazaný uživatel

go on Reggina

Reagovat
smazaný uživatel

prece nenechaj regginu spadnout ne?

Reagovat
sansiro

ne no, je to družba AC Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele