Trenéra jednadvacítky Suchopárka mrzí nízké vytížení hráčů v klubech

07.11.2023, 13:12
Aktuality
Jan Suchopárek (© AFP)

Trenéra české reprezentace do 21 let Jana Suchopárka mrzí nízké vytížení hráčů v klubech. Listopadový přípravný zápas se Slovenskem v Hradci Králové chce využít k tomu, aby se mužstvo po nepovedeném startu do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2025 konsolidovalo. Duel s hostitelem evropského šampionátu považuje i za přípravu na březnovou kvalifikaci s Islandem, kterou pokládá za stěžejní. Řekl to na nominační tiskové konferenci.

"Je to možná trochu šťouchnutí do vosího hnízda. Z 23 nominovaných hráčů hrálo o víkendu v základu jen devět hráčů a pouze čtyři z nich v první lize. Výběr máme velice kvalitní, ale potřebujeme, aby hráči hráli. Je to jeden z hendikepů, které máme, ale určitě se na to nevymlouváme. Výkony a výsledky, které jsme předvedli v podzimní fázi kvalifikace, nebyly dobré," uvedl Suchopárek.

"Lvíčata" nevyhrála žádný z úvodních tří kvalifikačních zápasů a ve skupině I jsou předposlední. "Chceme využít tento listopadový termín, abychom mužstvo konsolidovali a vytvořili určité týmové pojetí. Kvalifikační utkání se nám moc nepovedla, máme jen dva body a dvě vstřelené branky a určitě je to zklamání. Přesto si myslíme, že mužstvo je velice kvalitní a chceme ho dát ještě víc dohromady a připravit se na utkání v nadcházejícím roce," prohlásil čtyřiapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996.

"Určitě je to i příprava na domácí březnová utkání. V Hradci Králové chceme nejprve sehrát přípravné utkání a poté tam přivítat Island, což je pro nás stěžejní utkání. Věřím, že ho zvládneme a popereme se o postup na mistrovství Evropy, přestože nám začátek nevyšel," podotkl bývalý hráč Kladna, Dukly, Slavie nebo Štrasburku.

Duel se Slovenskem se odehraje v pondělí 20. listopadu. Tři dny předtím odehraje jednadvacítka modelové utkání s Hradcem Králové.

Nominace:

Brankáři: Lukáš Horníček (Braga), Antonín Kinský (Pardubice), Matyáš Vágner (Vlašim).

Obránci: Lukáš Endl (Brno), Denis Halinský (Pardubice), Štěpán Chaloupek (Teplice), Josef Koželuh (Brno), Albert Labík (Vlašim), Filip Prebsl (Liberec), Martin Suchomel (Mladá Boleslav), Patrik Vydra (Sparta Praha).

Záložníci: Michal Černák (Jablonec), Marek Icha (Pardubice), Adam Karabec (Sparta Praha), Jakub Křišťan (Teplice), Michal Ševčík (Sparta Praha), Martin Šubert (Vlašim), David Tkáč (Zlín), Denis Višinský (Liberec).

Útočníci: Denis Alijagič (Brno), Christophe Kabongo (Podbrezová), Václav Sejk (Sparta Praha), Filip Vecheta (Slovácko).

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
doshcz

tak mas povolat ty co maj vetsi vytizeni ty hlavo

Reagovat
Greny

Génius hlavně že mezi náhradníky má hráče co o víkendu hrali

Reagovat
Vinci

To je fakt neuveritelnej tupec

Reagovat
veikko

Šín, Slončík, Vachoušek, Bužek, Beránek, Míšek... Ono by stačilo jen tu ligu sledovat, když mu vadí hráči, co nehrajou.

Reagovat
monty25

Beránek v sobotu střídal kvůli zranění.

Reagovat
veikko

Tak on by ho stejně nevzal, protože tam má na prvním místě Suchomela a na druhém Labíka. Jen že v lize je poměrně dost hráčů, kteří hrají. Namátkou jen z hlavy bych dal ještě Boháče, Haise, Krulicha nebo Šiguta. Netvrdím ani, že musí být nutně lepší (ačkoliv opomínat Šína je na hranici mentální poruchy), ale třeba takoví Křišťan a Šubert jsou naprosto průměrní borci. Křišťan má přitom sestavu pod Suchopárkem prakticky jistou.

Reagovat
monty25

Tak já se Suchomelem souhlasím. Šína bych rozhodně taky zkusil, ti ostatní mi až tak dobří nepřijdou. S tím Křišťanem ale souhlas.

Reagovat
veikko

Jo, jestli Boháč nebo Křišťan, to už je prašť jako uhoď. Rozhodně by ale měl dostat šanci i Slončík, to je s Tkáčem klíčový hráč Zlína. On mimochodem není až takový problém v těch nominacích, ale v tom, kdo pak pod Suchošem dostává prostor a na jakých postech. Třeba ten tah s Vydrou jako box-to-box CM kupodivu vyšel, ale už Suchoš tradičně neumí zareagovat, když se mu hráč unaví, navíc stopeři Chaloupek s Prebslem nepůsobili ani v jednom zápase jistým dojmem. Přitom zrovna Šín a Tkáč by tu pozici zvládli dost pravděpodobně ještě lépe než Vydra, který by mohl hrát i DM místo nevýrazného Křišťana, když už ho nechce dávat na stopera.

V ofenzivní fázi tým nemá žádný systém, tam je to čistě o nápadech jednotlivců. Když chybí Daněk i Jurásek, nasazení Slončíka se přímo nabízí, protože je v klubu zvyklý hrát klíčovou roli, nebude to jen alibistický posouvač. Dalo by se pokračovat donekonečna, fakt toho "trenéra" na tak důležité pozici nechápu.

Reagovat
Shevchenko

Mě zas mrzí počínání tohoto pseudotrenéra.

Reagovat
Couturel

Nesoudný pseudotrenér. Doku*vil co šlo. Staví si tam pořád ty svoje koně, většinu ofenzivního potenciálu schopně potlačil a pokaždé, když vedeme i nad papírově slabším soupeřem, tak dohráváme zápas pasivitou a koledujeme si. A z toho jeho středu hřiště, kdy nechá všechno schopné směrem dopředu sedět na lavičce, se mi dělá šoufl.

Kdo sakra tyhle podržtašky k repre vybírá? Áčko ten samý případ.

Reagovat
dave30

4 ligoví hráči z 23 členného kádru? To jsme na tom opravdu tak zle?

Reagovat
kilobyte

Jen 4? Já jich tam vidím víc.

Reagovat
dave30

4, kteří o víkendu hráli v základu? Já nevím, já to nekontroloval. Ale četl jsem článek. Já vím, to se nedělá...

Reagovat
Marisic

upřímně nejsme, ligistů máme v u21 docela dost, problém je, že Suchopárek povolává svoje koně, což jsou hlavně slavisti. Abych nezněl ukřivděně, Sparta na tom netratí, je taky v Praze, takže si pár jejich kluků netrenér taky všimne, ale třeba na Moravu už jeho oko moc nedohlídne

Reagovat
dave30

Právě o to mi jde. Já si myslím také, že nejsme. Ale jak může povolat takový výběr, kdy pouze 4 hráči hrají v základní sestavě ligového týmu?

Reagovat
veikko

Hlavně je třeba si vyhodnotit, že tahle kvalifikace je převážně díky "vynikajícím" tahům trenéra téměř ztracená. Takže mohl třeba začít dávat více šancí borcům ročníku 2004, ze kterého máme mimochodem i několik hrajících ligových hráčů, kteří se v tomhle výběru vůbec neobjevují, konkrétně Šín, Slončík, Vachoušek, Kukučka, Míšek, Krulich nebo nově Bužek ze Zlína. Ještě chápu u ročníků 2005, že je chce třeba nechat pro U19, tam by ten hráč musel opravdu vyčnívat. Nevíte vlastně někdo, co je se Samkem? V tom Lecce měl teď nějaká zranění, ale nevíte, jestli už je zdravý? Na DM pro nás úplně dokonalý tvůrce hry.

Reagovat
dave30

Celý říjen nehrál (levička či tribuna), o víkendu odehrál 40 minut. V 9 zápasech Primavera1 má asi 230 minut. Když už nehraje ani v dorostu, tak to nevypadá vůbec dobře...

Reagovat
Marisic

hele loni odehrál s primaverou všechno a snad to i vyhráli. Letos měl jít na hostování do serie b, ale prý že to na poslední chvíli nějak padlo a on zůstal v Lecce, kde to má holt těžký. Snad se v zimě přesune do nějakýho Bari a začne pravidelnějc hrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele