Trenér Sportingu Keizer ještě nevzdává boj o portugalský titul

28.03.2019, 15:57
Aktuality
Do konce letošního ročníku portugalské nejvyšší soutěže zbývá osm kol a o mistrovský titul se přetahují FC Porto a Benfica. Za nimi se pohybuje Braga, až čtvrté místo pak patří lisabonskému Sportingu. Ten letos už jednu trofej získal a stále pomýšlí rovněž na ligový triumf...

Benfica a Porto posbíraly 63 bodů, zatím bronzová Braga je zpět o pět bodů a další tři ztrácí Sporting. Klub z hlavního města má v nadcházejících týdnech hodně přijatelný los, soupeř z kategorie těch nejtěžších na něj čeká až na samotný závěr - to lisabonský celek cestuje do Porta.

"Nikdo z nás nic nevzdává. Ztrácíme osm bodů, ale nevzdáme se. Samozřejmě víme, že to bude už hodně složité. Zbraně jsme každopádně nesložili ani v Ligovém poháru a nakonec ho dokázali vyhrát," naráží kouč Marcel Keizer na 26. leden a finále Taça da Liga proti FC Porto. To ještě na začátku nastavení vedlo 1:0, následně ovšem z pokutového kopu srovnal Bas Dost a fotbalisté lisabonského celku poté měli pevnější nervy v penaltovém rozstřelu.

Sporting stále zůstává ve hře rovněž v národním poháru, příští týden bude v semifinálové odvetě v domácím prostředí odčiňovat prohru 1:2 ze hřiště Benfiky. Keizer na jeho lavičce šéfuje od listopadu, když nahradil Josého Peseira.

"Během sezony může přijít čas, kdy dáte šanci mladým hráčům tak jako my v Evropské lize, v těch důležitějších zápasech, v nichž je na fotbalisty vyvíjen velký tlak, je třeba nasadit zkušenější fotbalisty. U nás to nyní funguje tak, že nastoupí hráči s nejlepší formou, pokud je na tom šestnáctiletý kluk lépe než pětatřicetiletý veterán, pak bude hrát on. Pochopitelně je třeba občerstvit tým hráči z akademie. Nemůžeme utrácet vysoké částky za hromadu hráčů a máme štěstí, že disponujeme takovou akademií," pochvaluje si kormidelník.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (23)

Přidat komentář
AjaxFans

Jsem ani netušil, že funguje ve Sportingu

Reagovat
r.mrazik

Kaiser Söze

Reagovat
Pablos

proběhlo mi hlavou přesně to samé

Reagovat
smazaný uživatel

Tuleň!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
noustres

Při vší úctě, ano pohár je v jejich silách, ale liga ani náhodou. Akademii mají super to je velké plus. V létě navíc pravděpodobně přijdou i o Fernandese. No a pak svedou špatné ligové umístění na Keizera a přivedou další figurku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic není nemožné. Hlavně se dostat před Bragu.

Reagovat
FC Porto FC

Bruno Fernandes je boží hráč

Reagovat
Benfica

len ich jediný..

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší.

Reagovat
Benfica

Keizer.. však je sa mu všetci v Portugalsko smejú..

Reagovat
smazaný uživatel

Půjdou sehnat vstupenky na váš poslední zápas proti St. Claře přes web benfiky? známý by se tam rád podíval..

Reagovat
Benfica

o tom pochybujem.. cca 47 000 miest už je obsadených a na zvyšných 17 000 si rozoberú sócios ktorých bez lístku ostane cez 150 000 teda za predpokladu, že sa bude hrať o titul čo pravdepodobne áno..

a navyše týpek by musel mať so sebou minimálne šál Benficy, alebo nejaké veci, lebo by ho tam možno ani s lístkom nepustili..

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak to je dobrý vědět no a na ten předposlední s Portimoense půjdou sehnat?

Reagovat
Benfica

to by malo ísť

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad to půjde, přeci jen budu potřebovat jen 2, tak to se snad najde..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak koukal jsem, že pro Socios stojí vstupenka proti Frankfurtu 7 euro.. To je nádhera..

Reagovat
Benfica

celkovo Benfica dáva vstupenky lacno.. oveľa lacnejšie ako po minulé roky.. fakt je vidieť efekt zdravej finančnej situácie..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to paráda.

Reagovat
cookies

Co znamená výraz sócios?

Reagovat
Benfica

fans ktorý platia členské v klube, z toho im plynú nejaké výhody v Benfice konkrétne napríklad zľavy vo fanshops, lacnejšie vstupenky, možnosť kúpenia permanentky, možnosť ísť hocikedy zadarmo na štadión a do múzea.. a potom ďalšie zľavy od sponzorov.. napríklad zľava na pohonné hmoty Galp, na letenky Fly Emirates, zľavy v hypermarkete Continente a ďalšie..

Reagovat
cookies

Díky za odpověď. Velice zajímavý koncept, jak přilákat fanoušky, ale to členství bude asi pěkně drahé co?

Reagovat
Benfica

Zalezi na tom kde byvas.. ale min 20 € na 3 mesiace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele