Trenér Lippi podruhé skončil u reprezentace Číny

15.11.2019, 12:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jakožto veliký fanoušek Číny jsem velice zklamaný ze současného stavu jejich fotbalu. Koncepce je zcela špatně nastavena.

Má přítelkyně je velikou patriotkou a včera jsem jí vmetl do tváře (poté co jsem viděl livesport, že Čína prohrála se syrskými tragédy), že je naprosto patetické, jak neúspěšní jsou čínští hráči. Co bylo vtipné.... souhlasila se mnou, řekla, že je všeobecně známé, že to jsou loseři. Vůbec ty chcípáky nebránila. Řekla mi, že každá země má předpoklady k jiným sportům. Tady jsem souhlasil, ale pouze jenom zčásti.

Recept na pozvednutí čínského fotbalu? Země s 1,4 miliardou lidí by měla více podporovat fotbal, ovšem Čína to je hlavně pinčes, badminton, volejbal atd. ...... Ovšem centralizovaná moc by mohla uvolnit více sportovců i do fotbalu. Přiveďme odborníky, ale BOŽE!!! Lippi já tě uznávám, jsi odborník, ale ty demente jeden vylízanej italskej ... čínské prostředí je specifické. Ty by sis zasloužil tento plat, pakliže bys uměl čínský jazyk. Každej trenér, kterej tam jde je zabedněnec, pokud nemá level čínského jazyka alespoň HSK 3. Už mě ty omezenci iritují. Jdou si tam jen vydělat a Číňani jsou v tomhle zcela krátkozrací, že jim ty peníze dávají.

To samé Dočkal, kokot.. jde si tam vydělat, ale aby se něco naučil, tak to ne. Naprostý disrespekt k nejlepší kultuře na světě. Já bych byl u repre Číny platnější více, než Lippi, a to nejsem certifikovaný trenér. Bohužel pro Čínu aktivně hraju především tenis a squash, ale i tak.

Do Číny musí chodit fotbaloví experti, kteří znají tamní prostředí, kulturu a jazyk. Pak si vše sedne, když bude podpora od čínské partaje, tak Čína do 20 let slaví zisk titulu MS. Když může být malý Messi s nevyvinutým penisem a varlaty v TOP10 nejlepších hráčů planety, tak mohou být i Číňani. Mnohdy jsou větší. A taktika a myšlení při správné práci s nimi se do nich dostane. Lidské tělo nemá limity.

Takže na závěr... Lippi mám tě rád (hlavně kvůli Juve), ale jdi do piče.... a užívej důchod, ty senilní dědo hamtavej. Protože s těmi hráči musíš komunikovat v jejich rodném jazyku, je to mnohem více než jen říct "záda" nebo "faul".

Reagovat
R22

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dobrý matroš

Reagovat
kilobyte

Není spíš dement zaměstnavatel, který zaměstná někoho bez "potřebných" znalostí a ještě mu dá takový plat.

To s titulem pro Čínu do 20 let je už dobrá komedie.

Reagovat
wishmaster

tento príspevok ma toľko nečakaných zvratov, že neviem, čo si mám o ňom myslieť

Reagovat
smazaný uživatel

Miloš?

Reagovat
Trapný diskutér

nářez piš víc!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Slavia10

“Za mýho tátu, kterýho nevzali na medicínu naplivu do ksichtu všem kteří podporujou činu”

Reagovat
smazaný uživatel

O.T. Pozdravuj manzelku

Zacnes pico*at na cizinci a penezich, ale abys zacal rozebrat jejich vlastni neschopnosti, tak to ne.

Misto, aby tam chodili experti, tak by naopak meli chodit oni ven a ucit se, ucit se a ucit se.

Abys se zajimal jak tam (ne)funguje mladeznicke ani amaterske urovni. Ano v Cine potazmo v Asii jsou mnohdy tuny hriste u sebe a behaji a hrajou i tuny hracu.

Bohuzel bez koncepcne a bez jakekoliv zazemi a tradici.

Aby ten profesionalni fotbal fungovalo dobre, musi fungovat amaterske urovni. A to doslova musi fungovat v kazdem vesnici nekde v Dolni Horni.

A to v asii funguje maximalne v Koreu a Japonsko. A to funguje spise az posledni 20-30 let. A to protoze se zvedli hodne ekonomicky.

A to co rika manzelka, ze nektere zemi v Asii nejsou tzv. "fotbalovy" je jiny problem, nez to co si vetsinou lidi mysli.

Souvisi to predevsim s tim, ze asijci jsou vedomy svoji vysku i fyzicke parametry. Bohuzel tohle je uplne to nejmensi problem.

Fotbal souvisi vzdy s ekonomikou a infrastruktury dane zemi. Kdyz neni, tak proste fotbal dobre neni.

Pak jsou zemich, ktere jsou ekonomicky hodne spatne, ale maji dobre tymy. Tj. zemich, ktere se orientuji na export hracu.

A je treba se na tyhle zemich ucit jejich system treninku hracu.

Japonci drive vylozene ucili od Brazilcu.

Na Evropsky styly si muzou v Cine uplne zapomenout.

Obcas tu v CZ/SK nadavame na pralesni kluby a stav fotbalu.

Ale jsou mnohdy na strasne vysoky urovni a ikdyz organizaci neni mnohdy idealni, ale porad je to mnohem lepsi, nez v Asii.

To souvisi, ale predevsim se ekonomikou dane zeme.

A ikdyz Cina muze byt na tom 100x lepe ekonomicky, nez v CR, tak socialni stabilita a zachrany mechanismus je to co zajimaji lidi.

A kdyz se muzes ocitnou se zlomenou nohou na ulici po fotbalu, tak hrat fotbal pro radost neni az tak prijmeny radost.

Navic Asijci jsou schopni zatim v individualni sportu, ale fotbal je proste kral tymoveho sportu. A tam souvisi predevsim i ekonomicke a socialni stabilitu tech zemich. Tech problem a prekazek jsou mnohem vice jako mentalitu lidi.

Jak je vidno, tak Evropane tyhle veci mnohdy nemuzou vnimat ikdyz mluvi plynne cinsky. Dokud se nenarodil do rodinny chudeho Asiata.

To same plati, ze Asiat zase nechape mentalitu Brazilce, kteremu je to fuk, ze zkousi vydelat fotbalu i s tim, ze mozna to nevyjde a bude cely zivot zivorit.

Tech faktoru je tam vicero. Ale zrovna za ti prachuchtivy cizincu muzou hlavne sami Cinane.

Peace and free Tibet

Reagovat
wishmaster

tento príspevok ma toľko nečakaných zvratov, že neviem, čo si mám o ňom myslieť

Reagovat
wishmaster

reakcia na pampeliska.ultras

Reagovat
Recoba Inter

Návrat do Juve místo Sarriho, ať Ronaldo nehudruje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele