Trenér Hondurasu Suárez nominoval na MS

06.05.2014, 10:00
Aktuality
Trenér Hondurasu Luis Fernando Suárez zveřejnil nominaci na mistrovství světa. Mezi třiadvaceti hráči dominují zástupci domácí soutěže, celkem šest fotbalistů působí v britských soutěžích. Příští týden se Honduras začne připravovat na šampionát ve Spojených státech amerických.

"Žádám ty, které jsem nevybral, aby mou volbu pochopili. Součástí našeho týmu bylo mnoho hráčů, ale místo je jen pro třiadvacet z nich. Nemohu potěšit všechny," uvedl k nominaci Suárez. V kvalifikaci dal šanci celkem čtyřiapadesáti hráčům.

Ve výběru je třeba dvacetiletý brankář Luis Lopes, kterému trenér národního týmu věští velkou budoucnost. "V domácí lize máme spoustu dobrých brankářů. Luise jsem vybral, protože má obrovský potenciál. Brzy nahradí Noela Valladerese," doplnil.

Honduras začíná přípravu na své třetí vystoupení na světovém šampionátu příští pondělí odletem do Spojených států. Během soustředění odehrají Suárezovi svěřenci přátelská utkání s Tureckem (Washington, 29. května), s Izraelí (Houston, 1. června) a generálku s Anglií (Miami, 7. června).

V Brazílii pak Honduras v rámci základní skupiny E poměří síly s Francií, Ekvádorem a Švýcarskem.

Nominace Hondurasu na mistrovství světa:

Brankáři:
Noel Valladares, Donis Escober (oba Olimpia), Luis Lopez (Real Espana).

Obránci: Brayan Beckeles (Olimpia), Emilio Izaguirre (Celtic), Juan Carlos Garcia (Wigan), Maynor Figueroa (Hull), Victor Bernardez (San Jose Earthquakes), Osman Chavez (Qingdao Janoon), Juan Pablo Montes (Motagua).

Záložníci: Arnold Peralta (Rangers), Luis Garrido (Olimpia), Roger Espinoza (Wigan), Jorge Claros (Motagua), Wilson Palacios (Stoke), Oscar Garcia (Houston Dynamo), Andy Najar (Anderlecht), Mario Martinez (Real Espana), Marvin Chavez (Colorado Rapids).

Útočníci: Jerry Bengtson (New England Revolution), Jerry Palacios (Alajuelense), Carlo Costly (Real Espana), Rony Martinez (Real Sociedad).

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hm dobrá

Reagovat
hefy

Andy Najar je výbornej fotbalista, toho doporučuju sledovat.

Garcia, Espinoza.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
chytrejkluk

Najar už nic moc, ani v Abderlechtu moc nehraje

Reagovat
chytrejkluk

*Anderlechtu

Reagovat
hefy

Ne, jo? Tak to je škoda, v MLS byl fakt výbornej, minimálně teda na to, kolik mu bylo let. U něho jsem věřil, že by se mohl trvale v Evropě prosadit. At ho vrátěj teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skupina hratelná.Ideálně na nějaké "překvápko". Espinoza s Najarem můžou hodně větrat soupeře. Costly s Bengtsonem zakončovat...obranu řídit Emilio Zmrd a Figueroa s Garciou

Reagovat
Pony Slaystation

Tyhle týmy na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Nezávid vybojovali si to tak tam patřej

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, ale proti nějakým domorodcům v bederních rouškách a to nemyslim nijak zle...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Kanadu a Mexiko?

Reagovat
smazaný uživatel

Například

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Pony Slaystation

To nepíšu, jenom ten system kvalifikace je špatnej...

Reagovat
DieFohlenBMG

souhlas, akorát zabírjí místo lepším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt Bílkových nesmyslných nominací, když nominoval např. ty Vaňky, nehrající Jiráčky a M.Kadlece

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme tam taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek udělal maximum, pouze čas tomu dá za pravdu

Reagovat
cetto

moje řeč

Reagovat
smazaný uživatel

Hondurasu fandím od té doby, co jsem tu vyhrál jejich dres a dodnes v něm hraju fotbálek. Jsem rád, že zase budou na MS a třeba i nějaká soutěž s výhrami z Hondurasu by mohla být

Reagovat
smazaný uživatel

1. místo Cihlička zlata 2. místo pytel praženě kávy a 3. místo kilečko banánů.....ba ne soutěže o věcné ceny ? To už by tu fakt nic nechybělo na tom webu

Reagovat
smazaný uživatel

Však tu už několikrát byly... A já už dvakrát vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

ved tu pred styrmi rokmi o hodnurase prispieval jeden chlapik, ktory tam byva. a to bol on kto dal honduraske veci do sutaze. vtedy toho velmi vela popisal nielen o futbale ale aj o hondurase, krajine, politike, zivote, kriminalite, futbale. dobre sa to citalo

Reagovat
smazaný uživatel

ten typek sa vola alegre

Reagovat
alegre

Reagovat
miguel bain

Ruiz Jona 16 gólů v druhé španělské a do nominace se nevešel? Ramon Nuňez jeden z jejich nejlepších techniků bude taky sedět doma. Čumím teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mi tam hlavně obránci Johnny Leverón, Erick Norales, trochu se divím, že trenér dal přednost všeobecně hráčům kteří působí v domácí soutěži před krajánkama z jiných soutěží.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro postup Hondurasu a Ekvádoru.

Reagovat
Chazy

4 Wiganisti dobrý, ale kde jako je Hendry Thomas

Reagovat
hefy

Pche, jen dvá. Maynor je zrádce, že šel za špekounem a Winston, no dobře, tak tři.

Reagovat
Chazy

JAKEJ kurva zas winston

Reagovat
hefy

Reagovat
pospech11

Kde je ten birec co pusobi v Teplicich ?

Reagovat
Kvooca

MS opět neztratí své exotické kouzlo.

I v Brazílii budeme svědky týmu, který vesměs nemá co ztratit a může jen získat.

Honduras, předem podceňovaný a předem odepisovaný. To, že v severoamerické skupině skončili před Mexikem, je spíše tím, že Mexiko hrálo daleko za svou někdejší úrovní.

Přesto si nezaujatý fanoušek, kterému jistě chybí účast "našich" domácích svěřenců, může a mohl by vybrat na podporu tento tým.

Už teď se v Hondurasu proslýchá, že je to nejsilnější výběr, který okusí jak chutná MS.

V brance místní ikona a oblíbenec fanoušků a navíc i jistota - Noel Valladares. Už po prvním šampionátu na africké půdě se hojně spekulovalo, které mužstvo po něm sáhne. On však (i přes údajný zájem z Portugalska a Nizozemska) zůstal věrný barvám Olimpie Tegucigalpa.

Záda mu tak kryje jeho repre i klubový společník Donis Escober.

Emilio Izaguirre, Maynor Figueroa, Victor Bernardez, Osman Chavez jsou reprezentačními mazáky. Většině z nich pomohlo minulé světové měření sil k angažmá na ostovech. Jen Bernanez se vratil z Anderlechtu za oceán a pomáhá San Jose Earthquakes.

Roger Espinoza a Wilson Palacios, tahle dvojice (je-li optimální zdravotní stav) nevynechá jediný duel. Jsou stavebními kameny záložní řady. Je pravdou, že trenér Suaréz s ní rád točí, ale nikde neopomene na tuto dvojici.

Útok Hondurasu je velmi zajímavý. Celkově se čekalo, že pojede Suazo (možná si vzpomenete na jeho zahozenou šanci v duelu se Švýcarskem, či působení v Serii A - Inter, Catania). Ten se ale místo toho, po příchodu Suaréze na lavičku, rozhodl ukončit reprezentační i klubovou kariéru. Naději a zrak tak můžeme upínat k Ronymu Martínezovi

a Jerrymu Palaciosovi.

Skupina patří k hratelnějším z pohledu Hondurasu. Role outsidera jim však zůstává. A to nejen v této skupině, ale na celém šampionátu. Bylo by zajímavé, kdyby po čtyřech letech opět měl ještě šanci překazit postup Švýcarsku v posledním zápase skupiny E.

Můj tip - Honduras se bude prezentova dobrou a preciznou obranou a hrozit z brejkových situací. Ač přes velké úsilí zíkají pouze jeden bod (s Francií) a nevsítí žádnou branku.

Koho se vyplatí sledovat : - Noel Valladares, Jerry Palacios, Maynor Figueroa

Reagovat
Hafna

zajímavý názor ;) já tipuju tři jasné prohry... nic proti Hondurasu, ale jsem zásadně proti tomu, aby ze zony sev. a str. Ameriky hráli 4 týmy na MS.... minimálně jedno místo ubrat

Reagovat
Hafna

2 týmy přímo a 3.tým do baráže proti 6. z jižní ameriky

Reagovat
smazaný uživatel

tam to bolo mozno prave kvoli divakom. predsa, je to stredna amerika, odtial pride do brazilie vela divakov.

Reagovat
Kvooca

maji tři plus jedna... jakemu kontinentu bys dal přednost?

dle meho nazoru evropské týmy budou mít problém, výhry nebudou tak jasné... to klima je v JA vyloženě smrtící... a časovy posun take neni legrace. Jasně, týmy maji min 14 předem čas na adaptaci. Ale ty co se narodili poblíž a jezdi tam na kval. utkání na tom budou přeci jen lépe

Reagovat
alegre

Tak ja tady ziju 22 let, ale patrim k odpurcum tech 3+1 postupovych mist. V cele zone CONCACAF, Severni a Stredni Amerika, Karibska oblast, je maximalne 5 tymu na " jakes takes" urovni. USA, Mexiko, Honduras, Kostarika a Panama. Myslim si, ze ani jeden z nich nepostoupi mezi osmicku ctvrtfinalistu a muze byt, ze dokonce vsichni pojedou domu jiz po dohrani skupin. Tri utkani, tri body za tri remizy a Adios

Reagovat
Kvooca

Uz kvuli tomu, ze je to MS a ne Evropa a par tymu ze zbytku sveta jim preju postup. mexiko sance ma, USA bych take uplne neodepisoval a Honduras je velka neznama, snad jen te Kostarice vubec nepral los.

Reagovat
waynemarkrooney

chybí akorát Lozano , Thomas a Luis Ramos z Teplic

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťáci, aj mládež majú výbornú a budem im držať palce, nech konečne po tých 32 rokoch dajú na MS gól, vyhrajú svoj premiérový zápas a ktovie, možno i postup zo skupiny bude za istej konštelácie možný Nie je to vôbec nereálne, Francúzi sú síce bez debaty nad ich sily, ale Švajčiari majú šialené cestovanie a Ekvádor je nevyspytateľný. Honduras

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele