TRAGÉDIE V BAGDÁDU...

25.07.2007, 22:16
Aktuality
Fanoušci v Bagdádu oslavovali postup svého týmu do finále mistrovství Asie, oslavy se však změnily v tragédii. Ve čtvrti Mansúr a na východě hlavního města zamřelo podle prvních odhadů nejméně padesát lidí, usmrtily je dvě nastražené nálože...

Reprezentace Iráku pod novým koučem, Brazilcem Jorvanem Vieirou totiž postoupila nejen do semifinále, ale zahraje si i o zlato. S Koreou hrála bez branek a měla pevnější nervy v penaltovém rozstřelu. Nyní se Iráčané mohou těšit na finále proti Saudské Arábii.

V ulicích vypukly oslavy, čehož však využili atentátníci. Odpálili nálož v zaparkovaném automobilu v blízkosti davu fanoušků a zabili třicet osob a dalších 75 zranili. Podruhé udeřili na východě Bagdádu, u armádního kontrolního stanoviště. Ničivá exploze usmrtila dalších dvacet lidí a šedesát zranila. Jednu oběť si vyžádala i střelba z pušek, která radost z postupu doprovázela.

Není to však poprvé, kdy se radost z postupu Iráku změnila v krveprolití. Po čtvrtfinálovém utkání s Vietnamem v ulicích zahynulo pět osob.

Autor: David Kubáň / novinky.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kedy sa toto preboha skonci ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy, když jim to nařizuje to jediné co znají - islám...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se neustale prekonavas.

Reagovat
HOST*

jen pokud vim tak islam nenarizuje to co predvadej tihle magori, vzdyt je to skoro to samy jako krestanstvi. Jde jen o to, ze kazdej si to vylozi podle sebe. Zakazal bych oboje

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ano, nařizuje. Mají obracet na svou víru ( mezi sebou se zabíjejí, protože se neuznávají ani vzájemně, sunnité a šiité atd... ), pokud neobrátí, mají zabít, tak je to v Koránu. Že už dnes nepoužívají meče ale bomby a kalachy je jen otázkou doby.

Pokud mi nevěříte, tak všechno tohle je k dispozici i v češtině - www.pravdaoislamu.cz nebo www.eurabia.cz

Reagovat
HOST*

tj ale vrazdit vlastni lidi kteri v islam veri ti prijde, ze to tam je napsany??? Musis taky koukat na to koho tedka treba vyhodili do vzduchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem Korán nepsal, mě to nevytýkej Korán říká, že mají obracet na víru nebo vraždit nevěřící, že a nevěřící považují i jiné muslimy je věc jiná.

Islám je proti křesťanství rozdílnej v hodně věcech, vlastně je s křesťanstvím a na něm založenou západní ( ~ naší ) kulturou neslučitelnej, protože ho nelze změnit jako se změnilo křesťanství. Je to dáno tím, jak je napsaná Bible a jak Korán - Bible je spíš takové doporučení, jak by se mělo žít, Korán je prostě soubor nařízení, přesně udává, jak má co vypadat, neumožňuje sekularitu, ta turecká je vyjímka. Nicméně čím méně náboženství, jakéhokoli, tím lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nevis, Islam prochazi nyni tim stejnym, cim prochazelo pred nekolika stoletimi krestanstvi. Tady tihlle neznalci na diskuzich me vzdy dostanou.

Reagovat
HOST*

ty si vůůůůůůůůůůůůůllllllllllllllllllllll

Reagovat
Slejdy

toto nechapu proste..to sou takovy ukurvenci...fakt kdy uz toto skonci??

Reagovat
HOST*

no tak oslavuju ty zkurveny teroristi... kua ja len nerozumiem fakt o co im ide nech sa pobiju navzajom ale preco do toho tahaju oslavujucich ludi a k tomu este aj svojich krajanov.. tak to je uz akosi uplne mimo toto moj mozocek asi nikdy nepochopi

Reagovat
HOST*captain

hej kámo ale nikde není napsaný že ten atentát spáchali jejich krajani, spíš naopak si myslím že toho mohli využít nějaký jiný teroristický organizace hmmmm.....

Reagovat
HOST*wrany

Reagovat
HOST*inzaghi

ubožácký terorismus, je mi z toho ne a taky mě tě s tím ti sráči kurevsky agresujou

Reagovat
smazaný uživatel

No to je hrůza tohle to co se tam děje budem doufat, že to někdy skonči

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Nečetl někdo z vás knihu Roberta Ludluma Lazarova vendeta? Tam tohle všechno málem pěkně vyřeší ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to chudáci, tam bych nechtěl bejt civilista. Mají tam obrovskou teroristickou síť, a jako by to nestačilo, musel se v Iráku angožovat největší terorista planety Bush. I bez Sadáma je to země krůček od propasti.

Reagovat
smazaný uživatel

angažovat

Reagovat
HOST*

Já to nechápu,jak někdo může něco mít z toho že proste jen tak odpálí bombu..a zabije tim XX nevinych a stastnych lidi..proste debilove tam..jeste ze u nas se to skoro nestava !

Reagovat
HOST*antimadrista

Nutno ale připomenout, kdo to všechno začal - USA. Za Saddáma tam byl přísný režim, ale existovali pravidla a řád, teď je země v troskách s desetisisíci mrtvých, to je ta jejich demokracie- buď půjdeš s náma, nebo tě označíme za teroristu a zničíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele