Toni: Euro bylo mé největší zklamání v kariéře

03.08.2008, 20:14
Aktuality
Po více jak měsíci se vrátil k hodnocení Eura ve Švýcarsku a Rakousku také italský reprezentant a kanonýr Bayernu Mnichov Luca Toni. Ten letošní turnaj označil za dosud své největší zklamání v kariéře.

Itálie toužila odjet s medailemi na krku, jenže všechny jejich plány zhatilo už ve čtvrtfinále Španělsko, které Toniho a jeho spoluhráče poslalo domů.

"Letošní Euro bylo největší zklamání v mé kariéře. Mistrovství světa i kvalifikace pro nás dopadla dobře a přinesla samá pozitiva. Nebyli jsme zvyklí prohrávat. Po vypadnutí jsme zažili těžké a hrozné dny. Kritika v novinách i televizi byla ovšem přehnaná," prozradil vysoký reprezentant.

Následkem špatného představení na Euru se stalo odvolání kouče Donadoniho, což Toniho velmi mrzí, jelikož si s ním skvěle rozuměl. Novým vůdcem Squadra Azzurri se naopak stal úspěšný a zkušený Marcello Lippi, který reprezentaci opustil před pouhými dvěma lety.

"Lippi se vrátil, aby mohl realizovat svůj další sen. Myslím si ale, že tato změna trenéra je velká chyba. Já osobně jsem velmi zklamaný, protože Donadoni byl můj oblíbený trenér. Svaz udělal rozhodnutí založené pouze na výsledcích," svěřil své pocity Toni.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ani sa mu necudujem.....

Reagovat
matZz

Toni tohle EURO měl fakt prostě smůlu, některý šance co spálil...to se jen tak nevidí.

Před EUREM mi přišli jako dva nejpodcenovanější trénéři Donadoni a Domenech. Oba ukázali svoje kvality, bohužel ''kvality'' projevili i oba fotbalový svazy. Donadoni měl zůstat, Domenech měl byt odvolanej hned po vypadnutí francie!!

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem ho tipoval jako nejvetsi zklamani sampionatu a asi to vyslo ale jinak skvely kanonyr

Reagovat
One-Real

Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

a najvacsim sklamanim EURA bol Luca Toni

Reagovat
One-Real

OT:

20letý záložník Marc Crosas by měl brzy přestoupit z Barcelony do Celtiku. Podle posledních zpráv se kluby dohodly na odstupném dva miliony liber

Takže trvalý přestup to ze strany Barcelony nechápu ale jako fandu Realu mě to těší

Reagovat
smazaný uživatel

pravdupovediac este som ho ani nevidel hrat ale keby bol taky talent asi by nestal 2 melka.

Reagovat
blaugrana

On sam si vyziadal trvaly prestup...neni tu nic, comu by sa nedalo chapat...Barca mala zaujem o hostovanie, ale on o trvaly prestup...tot vse.......

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som ze sa u nas presadi , a tuto sezonu bude hravat minimalne tolko ako bojan tu poslednu , ale...........

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nechapu proc barca pousti talenty prvni Dos Santos a ted Crosas

Reagovat
smazaný uživatel

Dos Santos nevadí, ale Crosase je ohromná škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Na přestup? To snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

lol, toni ma vsude smulu, jak na MS, tak evrope. nemuze nejak dojit povesti kanonyra, jako treba v bundeslize. Jinak myslim si, ze to je vlastne i Donadoniho vina, protoze furt je to trener, kterej ma predvest neco novyho, a on nepredvedl s Italama vubec nic. Ale taky samozrejme, ztrata motivace, utlum formy vsech.

Reagovat
smazaný uživatel

no v evrope...v poháru UEFA dal 9 gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

jak na MS, tak evrope, jako ME

Reagovat
smazaný uživatel

Lippi věděl, proč odejít zavčas, hráči jako Pirlo, Gatusso se neměli jak zlepšovat a bez těhle by to projel. Proto přišel jako obětní beránek Donadoni, tam už hodně hráčů hrálo pod psa a Lippi to teď má akurát pěkně prohlédnuté.

Nejvíce mě dostalo, když začalo ME08 a nebyl oderán jediný zápas, tak hned novináři volali po comebacku Marcella Lippiho

Donadoni by měl trénovat celky serie B a A, nejlépe znovu Livorno

Reagovat
smazaný uživatel

beránek Donadoni

Reagovat
*CZE*

Reagovat
*CZE*

Reagovat
*CZE*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele