Tomasson zpět do dánské reprezentace, bude asistentem trenéra

07.03.2016, 16:01
Aktuality
Jon Dahl Tomasson se pomalu začíná chystat na další štaci své trenérské kariéry. Někdejší útočník bude znovu pomáhat dánské reprezentaci, od 1. července se stane asistentem nového kormidelníka Ageho Hareideho, který nahradil Mortena Olsena...

Tomasson se z lavičky pokusí navázat na svá úspěšná vystoupení z trávníku. Za národní tým v minulosti nastoupil ke 112 zápasům, nastřílel 52 gólů a zúčastnil se dvou světových a dvou evropských šampionátů. Do týmu má přinést "nový pohled na ofenzivní stránku hry a vítěznou mentalitu".

39letý Tomasson už několik let sbírá trenérské zkušenosti a zatím působí v Nizozemsku. Před necelými pěti lety začal jako asistent v Excelsioru, kde následně povýšil na pozici hlavního kormidelníka a tuto funkci vykonával rovněž v Rodě. V letošní sezoně je asistentem ve Vitesse.

Tomasson prožil úspěšnou hráčskou kariéru a netýkalo se to jenom její reprezentační stránky. Na klubové úrovni působil v Heerenveenu, Feyenoordu, Newcastlu, AC Milán, Stuttgartu a Villarrealu, kopačky na hřebík pověsil po sezoně 2010/2011.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jon Dahl

Reagovat
fabec1222

legenda sympaťáku

Reagovat
smazaný uživatel

veru, v AC som ho po boku Shevu žral

Reagovat
smazaný uživatel

jeho a Ruia Costu

Reagovat
atlee

Hral v 4 top európskych ligách, a išlo mu to viac než fajn. Kto ďalší s vás ešte napadá?

Reagovat
atlee

trošku googlenia a mám i ďalšie mená - Florin Răducioiu, Gheorghe Popescu, Abel Xavier, Pierre Womé, Pepe Reina, Christian Poulsen, Maniche, Marko Marin, Eduardo Vargas and Obafemi Martins

Reagovat
Tomik111

Reagovat
atlee

?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno nejlepší k dnešnímu svátku Tomasson

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele