To nejlepší z Calcia 2011/2012

23.05.2012, 10:52
Názory a komentáře
Sezona v Itálii definitivně skončila finálovým zápasem poháru a nyní nezbývá nic jiného, než si ročník 2011/2012 shrnout a vyhlásit nejlepší či nejoptimálnější sestavu sezony. Scudetto jak je známo opanoval Juventus a má tak v příští sezoně výsostné právo nosit na prsou trikolóru...

Staré dámě se povedl husarský kousek - neprohrát všech osmatřicet utkání. Není tak divu, že v sestavách sezony je právě největší zastoupení hráčů Bianconeri. Vedle Juventusu si základní skupinu Ligy mistrů zahraje druhý AC Milán, v předkole se bude prokousávat jako loni Udinese. Evropská liga zbyla na trojici Neapol, Lazio a Inter Milán. Se Serii A se rozloučily Cesena, Novara a Lecce.

Dvojice redaktorů Ondřej Linhart, Ondřej Pražák pro vás připravila nejlepší sestavy a své volby odůvodnila. Oba také zvolili nejlepšího trenéra, největší překvapení či naopak největší zklamání. Zajímavou rubrikou jsou nejzajímavější momenty.


Ondřej Linhart (4-3-1-2): Handanovič (Udinese) - Lichtsteiner, Barzagli (oba Juventus), Thiago Silva (AC Milán), Chiellini (Juventus) - Nocerino (AC Milán), Pirlo, Marchisio (oba Juventus) - Giovinco (Parma) - Di Natale (Udinese), Ibrahimovič (AC Milán).

Ondřej Pražák (3-4-3): Pegolo (Siena) - Thiago Silva (AC Milán), Silvestre (Catania), Chiellini (Juventus) - Zanetti (Inter), Vidal, Pirlo (oba Juventus), Boateng (AC Milán) - Borini (AS Řím), Ibrahimovič (AC Milán), Cavani (Neapol).


Samir Handanovič (brankář - Udinese Calcio)
Slovinský brankář odchytal všech osmatřicet utkání a byl spolu se střelcem Di Natalem hlavní postavou letošního úspěchu. Handanovič chytá spolehlivě již několik sezon, ale tahle byla přeci jen výjimečná. V oněch osmatřiceti zápasech se podařilo hned sedmnáctkrát vychytat čisté konto! Celkově pak inkasoval pětatřicetkrát, což činí průměr 0,92 branky na zápas. Kdyby Udine nemělo "Il Portiera" Handanoviče, těžko by obsadilo konečnou třetí pozici.

Gianluca Pegolo (brankář - Siena)
Zkušený italský brankář přišel do toskánského celku v roce 2009 za sumu celého jednoho milionu eur. Podle původního plánu měl být druhým brankářem za Željkem Brkičem. A to se přesně stalo. O primát jedničky svého týmu se výrazněji přihlásil až v právě skončené sezoně. Jejich vzájemné skóre je vyrovnané, Pegolo má o jeden start méně. Pegolo je zvláštním typem brankáře. V jednom zápase nevíte, že je v bráně, v dalším přivádí všechny útočníky soupeře k šílenství. Vzpomínáte na zápasy s Fiorentinou, AS nebo Laziem? Ve všech strážce toskánských tyčí doslova čaroval

Matias Silvestre (obránce - Palermo)
Z Boky Juniors se argentinský řízný obránce přesunul do Catanie, kde strávil zatím nejúspěšnější sezony. V letech 2009-2010 se stal pilířem zadní řady, která dokázala za celou sezonu obdržet jen 43 branek! Jeho kvalit si povšiml palermský prezident Zamparini a v minulém roce jej za 7,3 milionů koupil. Palermo nezažilo dobrou sezonu, jedním z mála pozitiv ale zůstaly výkony Silvestreho. Chytrý obránce je v tom nejlepším fotbalovém věku a pravděpodobně se bude znovu stěhovat.

Stephan Lichtsteiner (obránce - Juventus)
V loňských sezonách na pravém beku úřadoval Maicon, loni Abate a letos padla volba na Stephana Lichtsteinera z mistrovského Juventusu. Švýcarský bek byl výborný směrem do zadu a pochopitelně i směrem dopředu. Ofenzívu zásoboval přesnými centry a dokonce zaznamenal i dvě branky!

Andrea Barzagli (obránce - Juventus)
Andrea Barzagli platil vždy za vynikajícího obránce, ovšem jeho kariéru poněkud přibrzdil přestup do německého Wolfsburgu. V této sezoně po něm sáhl Juventus a Barzagli se odvděčil vynikajícími výkony. Vedl si spolehlivě, ve vzduchu byl výborný a výrazně se podepsal pod vizitku pouhých dvaceti inkasovaných branek!

Thiago Silva (obránce - AC Milán)
Jednoznačná milánská stoperská jednička. Brazilský lídr defenzívy sice neodehrál celou část sezony, v jejím závěru chyběl, ale pokud byl na hřišti, bylo to setsakramentsky znát. Je rychlý, silný v osobních soubojích i dostatečně technický, má skvělou rozehrávku, zkrátka nejlepší atributy, které stoper má mít. Otázkou je, jak dlouho v barvách Rossoneri vydrží, ví se totiž o zájmu Barcelony.

Giorgio Chiellini (obránce - Juventus)
Už sedmým rokem může Stará dáma spoléhat na skálu v obranné řadě. Giorgio Chiellini se z naděje díky talentu i velké porci námahy stal skálou, o kterou se rozbije nejeden útok. Rychlé nohy, perfektní poziční hra i obětavost, to vše činí z univerzálního obránce velmi cennou osobnost. Tři roky do třicítky, základní sestava pro mistrovství Evropy a velká radost ze Scudetta, velmi povedený rok.

Javier Zanetti (záložník - Inter Milán)
Fenomén italských trávníků, muž s více plícemi než Chuck Norris a legenda milánských Nerazzurri, to je kapitán Zanetti. Pro fotbal dýchá, jeho radost z každého pohybu z něj přímo čiší a stále ještě je pro Inter nepostradatelným. Ve svých osmatřiceti letech strávil na trávníku v této sezoně neuvěřitelné čtyři tisíce minut! Elegantní odebírání míčů, přesně pasy a unikátní týmová práce, to vše ze Zanettiho dělá legendárního hráče.

Antonio Nocerino (záložník - AC Milán)
Na levé straně záložní řady se v milánském AC usadil Antonio Nocerino. Silový záložník výborně brání, je silný v osobních soubojích a také dává dost branek! Ve své první sezoně se v lize prosadil jedenáctkrát a stal se druhým nejlepším střelcem AC hned po Zlatanu Ibrahimovičovi. Reprezentační trenér Cesare Prandelli s ním bude počítat i na evropský šampionát.

Arturo Vidal (záložník - Juventus)
Chilský záložník je prototypem moderního fotbalisty, který dokáže skloubit elegantní techniku, silovou bojovnost a rychlý dribling. Už v barvách Bayeru Leverkusen předváděl velmi vyrovnané výkony, pro které jej v minulém roce za 12,5 milionu koupilo vedení Binaconeri. I přes vlažné začátky v dresu Juventusu se ale Vidal vedle veterána Pirla vypracoval do základní osy týmu. Dobře čte hru, velmi rád a přesně střílí a představuje silového hráče, jenž je schopen hrát na mnoha postech. Přesně takový typ Juventusu dlouho chyběl, i díky jeho koupi tak může nyní slavit.

Andrea Pirlo (záložník - Juventus)
O Pirlově odchodu z Milána do Juventusu se toho napsalo dost a tak se pojďme věnovat čistě jeho výkonům v dresu Juventusu. Pirlo patřil bezpochyby k hlavním stavebním kamenům turínského celku, chytrá rozehrávka a přesné pasy určovaly směr hry. Dovolím si říct, že Juventusu přesně takovýto typ hráče chyběl. A koneckonců italský reprezentační záložník ukázal, že ještě není na odpis. V Miláně už ho nepotřebovali, pro Juventus to byl zlatý příchod. Loni vyhrál Scudetto s Milánem, letos si ho obhájil s Juventusem. Sám sem zvědav, jak si povede na evropském šampionátu.

Claudio Marchisio (záložník - Juventus)
Další klíčový článek záložní řady Juventusu i italského reprezentačního výběru. Claudio Marchisio se stal s deseti brankami nejlepším střelcem Juventusu. Vždyť stejný počet branek vsítili i útočníci Matri s Vučiničem. Mimo to, stejně jako Nocerino, odvádí neocenitelné služby ve středu zálohy jak směrem dopředu, tak i směrem do zadu.

Kevin-Prince Boateng (záložník - AC Milán)
Silový hráč s dynamitem v noze a neutuchající touhou vítězit. Buldok, jehož verva ční nad většinou italských fotbalových čivav. Fyzický fond ghanského záložníka ve službách Milána je téměř nevyčerpatelný, osobní souboje s ním bolí a navíc má správný cit pro poziční hru. Jeho neocenitelnou vlastností je široká variabilita, je schopen nastoupit jako defenzivní záložník, hru režíruje také pod útočníky. Zcestovalému záložníkovi složili poklonu i George Weah nebo Dejan Savičevič. Víc netřeba dodávat.

Sebastian Giovinco (záložník - Parma)
Jediným zástupcem fotbalistů v sestavě Ondřeje Linharta mimo pohárové příčky se stal Sebastian Giovinco. Po celou sezonu patřil k tomu nejlepšímu co Parma, potažmo Itálie může nabídnout. Zejména v závěru sezony, kdy Parmě šlo o záchranu, se neuvěřitelně vyšvihl a vytáhl Parmu až na osmé místo. O Giovinca je pochopitelně velký zájem a je dost možné, že se bude stěhovat do některého z předních velkoklubů.

Fabio Borini (útočník - AS Řím)
Mladá hvězda přilétla ze Swansea do Říma, aby hned v první sezoně explodovala. Nikoliv stylem Adriana Ribeira, nýbrž vlastním, skórujícím stylem. Borini jako kmenový hráč Chelsea přestoupil do AS tak trochu jako nouzové řešení v poslední možnou chvíli. Nouzové řešení nakonec ale spasilo Giallorossi, když to bylo třeba. Chvíli se mladá senzace dokonce ucházela o post nejlepšího střelce AS. Vzpomeňme na jeho zápas proti Interu, kdy vstřelil dvě branky. I díky tomu jej trenér Cesare Prandelli předběžně povolal na mistrovství Evropy.

Edinson Cavani (útočník - SSC Neapol)
Ryzí útočník, zakončující predátor se schopnostmi lovce, schopný sám rozhodnout zápas. Takových fotbalistů po italských trávnících moc neběhá. Jedním z nich je ale naprosto zaslouženě Edinson Cavani. Uruguayský hrot ve službách Neapole je skvostným zakončovatelem, jenž s drtivou přesností i elegancí nachází slabinu v obraně soupeře a udeří přesně tam. To se mu v poslední sezoně povedlo už třiatřicetkrát! V pětadvaceti letech má možná pocit, že mu patří svět. Z fotbalového hlediska se ale určitě nemýlí.

Antonio Di Natale (útočník - Udinese Calcio)
Další italský reprezentant v pořádí. Di Natale loni vyhrál korunu střelců Serie A, a i když jí letos neobhájil, jeho góly znovu výrazně pomohly Udinese k úspěchu. Di Natale letos skóroval třiadvacetkrát a spolu s Handanovičem byl největší hvězdou svého týmu.

Zlatan Ibrahimovič (útočník - AC Milán)
Osmadvacet gólů činí ze Zlatana Ibrahimoviče nejlepšího střelce Serie A! Švédský forvard za sebou nechal loňského vítěze Di Nataleho, Milita či Cavaniho. Nutno však podotknout, že velká část vstřelených branek byla dosažena prostřednictvím pokutových kopů. Celkem jich "Ibrakadabra" proměnil devět, což na druhou stranu ukazuje mimořádnou spolehlivost. Ibrahimovič je pro současný AC Milán nepostradatelný a jeho místo v sestavě sezony je zcela neoddiskutovatelné.

Trenér: Antonio Conte (Juventus)
Po dlouhých trenérských rošádách našel Juventusu toho pravého. Antonio Conte, rodák z Lecce, v klubu dlouho hrával a jeho srdce bije pro Bianconeri. Charismatický kouč udělal v týmu pořádek, mužstvo namotivoval a naordinoval tu správnou taktiku - výsledkem je zisk Scudetta bez jediné porážky a účast ve finále Coppa Italia. Teď už zbývá vrátit Juventus mezi evropskou smetánku. Dalšími adepty na kouče sezony byli Francesco Guidolin či Vincenzo Montella.


Zklamání:

Janov, Inter Milán

Inter Milán byl před sezonou jasným favoritem na Scudetto, Janov zase patřil do okruhu adeptů usilujících o evropské poháry. Na tuto sezonu ale nebudou ani v jednom táboře vzpomínat v dobrém. Nerazzurri nakonec obsadili šesté místo a zahrají si alespoň Evropskou ligu, Grifové zase mohou být rádi, že se vůbec udrželi v Serii A.

Pád španělského Ikara
Nemusíte být Harry Potter, abyste uhodli, o kterém člověku je řeč. Správně, španělský toreador Luis Enrique, kterého po roční anabázi dohnali býci konkurentů i vlastních chyb. S velkou pompou a očekáváním rodil se "nový Řím", jehož barvy přišlo hájit jedenáct nových hráčů, do vedení se dostal expert na trh Jižní Ameriky, jehož práci vydatně podporovalo nové americké konsorcium. Další velkou osobností byl návrat Franca Baldiniho, který odešel od anglické reprezentace, aby dal AS pevnou strukturu. Enrique přišel s jasnou vizí - ofenzivní hra s častým držením míče, silnou středovou formací a krátkými přihrávkami. Ale italská Barcelona zapomněla jednu důležitou věc - jednak nemůžete hrát na úrovni Barcy, když v týmu nemáte Messiho, Iniestu, Xaviho, Piqueho a další. A jednak jsou italské fotbalové poměry naprosto rozdílné od těch španělských. A Enrique musel pochopit, že bude třeba určitých modifikací, chce-li uspět. Římští tifosi jsou navíc extrémně nároční, takže tlak na Enriqueho každým neuspokojivým výsledkem vzrůstal, až se stal neúnosným. Velkým problémem se ukázala být absence kvalitních hráčů na stranách, na pozici krajního obránce často hráli Taddei s Perrotou. Velkou čáru přes španělský rozpočet udělalo zranění nekompromisního stopera Burdissa, mimo hru (ne vždy jen doslova) byl také Simon Kjaer. Na italské poměry revoluční pojetí hry nakonec úspěch neslavilo, AS se nepodívá ani do pohárů a to po dlouhých patnácti letech. Sympatické individuální výkony tak nepřekryjí smutný celek - Enrique měl v plánu pomalu stoupat ke Slunci, místo toho jej potkal strmý pád.


Překvapení:

Vincenzo Montella, Atalanta

Podobně jako Juventus našla svého trenéra i Catania. Vincenzo Montella se sicilským týmem předváděl úspěšný ofenzivní fotbal a nebýt menšího výpadku na konci sezony, možná by se i probojoval do evropských pohárů. Atalanta zase zvládla bodový odečet z úvodu sezony a pod Colantuonem se bezpečně zachránila. Také Atalanta předváděla dobrý fotbal.

Mladé pušky na start - Borini a Destro
Dva velcí kamarádi a spoluhráči z reprezentačních výběrů Itálie se střetávají o korunu pro střelecké překvapení Serie A. O Fabiu Borinim již zde byla řeč, nebylo by proto vhodné vynechat také druhou rodící se hvězdu. Mattia Destro je odchovancem Interu Milán, v jeho dresu se ale neprosadil a tak šel sbírat zkušenosti do menších týmů. A tento krok mu, zdá se, vychází. Nyní patří Janovu, v jehož dresu by po odchodu Rodriga Palacia mohl zářit. Své kvality totiž dokázal třinácti brankami v dresu Sieny. Vedle Boriniho tak vyrůstá pro italský fotbal další velký talent.


Nejzajímavější momenty:

Góly Pippa Inzaghiho a Alexe Del Piera

Lepší konec si italští veteráni ani nemohli přát. V posledním utkání vstřelili Inzaghi s Del Pierem poslední gól v dresu Milána, respektive Juventusu. Stadion San Siro jásal a Superpippo poblázněně slavil a líbal klubový znak. "Božskému Alexovi" pak při střídání zatleskal celý stadion ve stoje. Jednoznačně nejemotivnější momenty celé sezony.

Delio Rossi kontra Ljajič
Chápu, že dlouhodobá krize se dá snášet jen s vypětím všech sil, ale i řešení problémů má v rámci profesionálního sportu své hranice. Když jsme si jako malí s někým nerozuměli, případná rvačka mohla nudnou školní docházku pouze osvěžit. Na druhou stranu, vždy se tak dělo civilizovaně a mimo záběry televizních kamer. I vztahy na pracovišti jsou často vypjaté a obecně platí, že rovnice nadřízený - podřízený patří spíše do pejorativně chápaných vztahů typu snacha - tchyně. Ostrou výměnu názorů (a ran) nám v přímém televizním přenosu předvedl teď již bývalý trenér Fiorentiny Delio Rossi, jenž se vrhl na svého svěřence Adema Ljajiče. Bežela 32. minuta důležitého záchranářského utkání mezi domácí Fiorentinou a Novarou, když se zkušený trenér Delio Rossi rozhodl vystřídat svého svěřence Adema Ljajiče, fotbalistu s bezpochyby velkou dávkou talentu. Mladičký Srb ale střídání neunesl a Rossiho počestoval ironickým potleskem. V tu chvíli se kouč do svého svěřence fyzicky pustil a průšvih byl na světě. Rossi u týmu skončil, Ljajič byl vyřazen z kádru a navíc musel uhradit pokutu.

Neuznaná branka Sulleyho Muntariho do sítě Juventusu
Byl to hodně diskutabilní moment. Šlágr mezi Milánem a Juventusem měl hodně napovědět, kdo získá letošní Scudetto. Za stavu 1:0 pro AC vstřelil Sulley Muntari naprosto jednoznačný gól, ale sudí ho neviděl a tedy neuznal. Míč se jasně dostal za brankovou čáru, ale jelikož ve fotbale neexistuje video, mohl si Milán jen znepokojeně vydechnout. Místo výsledku 2:0 Juventus vyrovnal a zůstal ve hře o titul, který nakonec i získal.

Loučení hráčů
Legendární hráči bývalých dekád mnoha klubů již v příštích sezonách neuvidíme. Smutné loučení zažili například Alessandro Nesta, Mark van Bommel, Clarence Seedorf, Gennaro Gattuso, zmiňovaní Pippo Inzaghi s Alexem Del Pierem. Nostalgie byla cítit i mimo Milán a Turín. Loučil se mimo jiné Marco Di Vaio a mnoho jiných hráčů. Letošní ročník Serie A skončil. Boj o nesmrtelnost ale stále pokračuje!


Mnohokráte jsme byli svědky napínavých bojů o setrvání mezi elitou, také o Scudetto se utkali dva velcí šampioni. Další úžasný rok Calcia končí, pevně věříme, že nás ale čeká další skvělý ročník. Ročník úžasných výkonů, planoucích emocí i krásného fotbalu. Děkujeme vám za přízeň i vaše komentáře.

Forza Calcio!

Autor: Ondřej Linhart, Ondřej Pražák

Komentáře (315)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krupy sa dockal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Simo hrál krajního beka asi dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, nevite někdo jestli Inzaghi skončil uplně nebo přestoupí z Itálie jinam...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som zvedavy na AS , kto ich prevezme , kto pride/odide .. a taktiez som zvedavy kam v lete zamieria Pippo a Alex

Reagovat
Largo

S Montellou to vypadá bledě, asi spíš André Villas Boas. A příchody: vypadá to na Doda (levý obránce), Castana a jednoho z dvojice Musacchio/Rolando. Plus pravý krajní obránce a záložník (možná Witsel nebo Sissoko) Záleží na stylu, kterej by případnej trenér preferoval....

Reagovat
Maritazzi

Ten Montella přijde, Boasovi nikdy nedáme 5 milionů. Tohle prostě Baldini a Sabatini musí zvládnout, když Montella ukázal tolik chuti jít k nám, na Sicílii se vlastně už rozloučil a našemu vedení říká, které hráče by chtěl. Tenhle styl posil typu Castan a Dodo se mi nelíbí, jsou nejistí, budou blokovat lepší hráče mimo EU. Ať zkusí přivést do obrany větší jméno a dají šanci Cresenzimu. Se Sissokem ten kontakt už zas dlouho neproběhl, tam to taky nevypadá a Witsel by stál tak 20 milionů, to nevím, jestli chceme dávat. Pro Montellu bude klíčová investice do krajů hřiště, ten střed máme slušný.

Reagovat
Largo

Líbil by se mi tam Goméz nebo Varela....jinak s tou obranou souhlasím. I když Dodó by mohl být slibnej hráč, potřebujem změnu co nejdřív. Osobně bych bral Rolanda nebo Silvestra. S tím Montellou, doufám, že přijde, sedí mi tam a s Catanií dokázal neskutečnou věc. Přesně to, co potřebuje AS. I když nevím, jak by do toho jeho systému zapadl Totti....Ale majitel Catanie samozřejmě nechce o jeho odchodu ani slyšet....

Reagovat
Maritazzi

Gomeze by si Montella vzal s největší pravděpodobností s sebou. Ono je hezký, že ho nechtějí pustit, ale i pro ně by to mohlo být kontraproduktivní, Montella určitě nebude nadšený, když sám avizoval, že k nám chce, že jsme klub jeho srdce. Ten Dodo, já věřím, že Sabatini čuch má, navíc by byl zadarmo, ale zase hráče, který byl rok zraněný, mlaďas. My potřebuje posilovat trošku jinými jmény. Ty stopeři souhlasím, tam není o čem.

Reagovat
fantomas

Boas na 90% do LFC.

Reagovat
Maritazzi

Výborně, tak to je ten Montella snad jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Joke ?

Reagovat
fantomas

Proč by? Všechno tomu zatim nasvědčuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, AVB je ako rakovina, svojim egom zožerie všetko naokolo a potom i seba. Aspoň svojimi metódami to dokazuje, a scouseri si zase vylížu len prázdny pekáč

Reagovat
Largo

Neříkalo se to i o Mourinhovi? A nepřipadá mi, že by byli fanoušci Realu nějak ultra nešťastný.....

Reagovat
smazaný uživatel

a co Martinéz?

Reagovat
fantomas

Jeden ze tří posledních kandidátů podle všeho.

Reagovat
cristiano.K.

kde bereš těch 90% to opravdu nevím, je jeden z kandidátů společně s Martinézem nejžhavější.

Reagovat
smazaný uživatel

Rolando by bol vynikajuci , Heinze a Juan predsa len uz su pomaly do stareho zeleza , napravo to veru niekoho chce , Cicinho uz mal byt davno prec a taky vd Wiel by vam slusal , aj ked onho bude zrejme velka bitka ... Witsel by bol tiez luxusny , osobne cakam co bude s Pizzarom a Perrotom

Reagovat
Maritazzi

Jeden z dvojice Juan x Heinze snad zůstane, odehráli letos hodně výborných zápasů. Navíc Heinze přirostl k srdci snad každému fanouškovi AS.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som nechcel zhadzovat ich herne kvality , len chcem povedat ze uz maju svoj vek a uz zrejme pojdu len dolu , takze niaky mladsi kvalitny stoper by sa hodil .. ako to vlastne vyzera s Kjaerom ?? uplatni sa ta opcia alebo sa vrati naspat do nemecka ?

Reagovat
Maritazzi

Oni si určitě sezonu ještě odehrají, Kjaer bude hodně záležet na novém trenérovi. Říkalo se, že by se mohlo prodloužit hostování, ale to on sám nechce, tak jsem sám zvědavý, jestli opci využijeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekný článok

Reagovat
Darren Fletcher

bola to dobrá sezóna, škoda iba neapola mimo lm a kuckovho výkonnostného pádu

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte by tam bodla i zostava sklamaní a prekvapení.

Reagovat
cristiano.K.

Linhart nedovedu si představit spolupráci Ibra-Cavani.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tyhle sestavy nejsou o tom jak by kdo spolupracoval, ale prostě vybrat ty nejlepší a když to byli podle něj 2 nejlepší útočníci tak je tam dal..

Reagovat
cristiano.K.

to mi došlo a přesto by se na to mělo trošku koukat. Opomenout Toníka v útoku je hřích!

Reagovat
rossoneri89

vyborny clanok .... len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

konecne nejaky souhrn serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon - Barzagli, Legrottaglie, Domizzi - Lichsteiner, Lodi, Pirlo, Nocerino, Armero - Ibrahimovič, Di Natale

Opravte toho Handanoviče, ta chyba je příšerná.

Reagovat
Maritazzi

Doufal jsem, že se v té sestavě objeví víc hráčů z těch provinčnějších týmů. A například Borini tam podle mě nemá co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to strašně těžký. "Provinčnější" hráči nejsou tolik na očích.

Reagovat
Maritazzi

Těžký to je, ono se pak nabízí pomoct si nějakou sestavou překvapení nebo náhradníky, protože takhle se z toho stane výčet hráčů pomalu dvou klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý je posoudit ten daný přínos. Zase na druhé straně vystřelit Boriniho, Pegola nebo Silvestreho jen proto, aby tam nebyli samí Juventini a Milanisti, je dost mimo.

Vím, že Largo žije v úplně jiným Calciosvětě než já. Dokonce je to tak jiná dimenze, že si netroufnu tvrdit, že ten fotbal nevidí. Ale Silvestre je na 1000 % ten případ "jen, ať tam nejsou jen Milanisti a Juventini".

Reagovat
Largo

Právě Silvestre mě zaujal ze všech obránců snad nejvíc, svoje kvality prokazoval dlouhodbě a i v týhle sezoně byl jedním z mála dobrýho, co Palermo nabídlo. A že se o jeho služby zajímají nejlepší italský kluby, to je jen ukázka, že si to zaslouží....Jinak chápu, tohle je dost subjektivní posuzování, každej má asi jiný měřítka...

Reagovat
Maritazzi

S tím souhlasím, ale proto mi právě přijde důležité, že ty tam máš třeba Legra, na němž stála ta letos úspěšná defenziva Catanie nebo Armera (ten si myslím, že by byl pro vás nejideálnější posila v létě).

Reagovat
Pinturicchio

Armero / De Ceglie - Lichtsteiner / Caceres

Reagovat
Maritazzi

Vypadá to takhle parádně, já si vůbec myslím, že vy hodně posilovat nemusíte. Vám by stačil kvalitní stoper, Armero a gólový útočník (no možná 2). Ale jinak na tom kádru je vidět obrovská odolnost, psychická síla, já bych do něj moc nezasahoval.

Reagovat
Pinturicchio

Souhlasím. Naštěstí to tak vidí i naše vedení. Do toho útoku by mohli přijít údajně dokonce tři hráči.

Reagovat
Largo

pořád si tam představuju Damiaa vedle Giovinka nebo Suaréze....

Reagovat
Pinturicchio

Uvidíme, na koho nakonec ta volba padne. Včera jsem četl rozhovor s Damiaem a ten prý je momentálně spokojený v Brazílii. Já si včera tipl a vsadil na tyhle hráče - Jovetic + Higuain / Cavani / Torres + Destro.

Reagovat
Maritazzi

No tohle mi prostě přijde jako moc a nereálný. Joveho se asi Viola nevzdá a Destro půjde někam, kde bude mít větší šanci hrát (to hlavně pro podmínku, že by přišel někdo z těch tří).

Reagovat
Pinturicchio

Já sám nevím proč, ale už delší dobu si myslím, že z útoku zůstane jen Vucinic a Quagliarella, ... Borriella nevykoupíme, Matri tipuju, že půjde pryč, ... vykoupíme Giovinca, kterého následně použijeme pro získání Jovetice nebo Cavaniho ( ono to vychází i co se týče těch peněz, 80 milionů na přestupy, 40-50 půjde na útočníky ( samozřejmě se nemusí utratit všechno, ale Marotta letos znovu zopakoval, že přijde kvalita namísto kvantity, ... a za kvalitu se prostě platí ) Typově pak tihle hráči jdou do 3-5-2 i 4-3-3.

Reagovat
Largo

Cavaniho se po Lavezziho pravděpodobným odchodu De Laurentis nejspíš nevzdá. Jovetiče to samý. Higuain by se mi tam taky líbil, ale Mou ho neprodá za levný prachy. A Destro....to není hráč světovýho formátu....

Reagovat
Pinturicchio

De Laurentis to nevylučuje, za nějaký větší ranec.

Reagovat
Largo

Těžko říct, jestli za něj takovou sumu dáte.....i když musím říct, že tohle je asi post, kde potřebujete velkou kvalitu, jinak bych do toho týmu taky moc nesahal....

Reagovat
Pinturicchio

Přesně tak, ten špičkový, rozdílový útočník, respektive jeho absence, je největší slabina.

Reagovat
10

ten Damiao je tak dobrej?

Reagovat
smazaný uživatel

Stopeř dva, Cáceres to neumí ani ve třech.

Reagovat
Maritazzi

Co Sörensen? Ten by jako náhradník nestačil? Jenom tak střílím od boku, to je hráč, o němž skoro nic nevím.

Reagovat
Pinturicchio

Ten by mohl hrát v lize i v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bychom ho definitivně zabili. Chce to zkušenýho hráče, kterej po těch deseti zápasech, co v sezoně odehraje, bude v první pětce hodnocení Gazzetty. Něco jako Costacurta, Favalli, Yepes.

Reagovat
herbage

o Vargase už nemáte zájem? To šel tak dolů?

Reagovat
Pinturicchio

Šel dolů, dost. Já osobně bych ho za rozumné peníze risknul, ale Armero je jistota.

Reagovat
10

asi by ožil změnou prostředí, ale jen na chvíli...jeho přístup je bohužel špatnej a to nebude lepší

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Mimochodem, v jakým přesně calciosvětě žiješ Ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal jsem si, že v sestavě sezóny musí být 5 konstant a koukám, že existují i případy, kdy tři z nich chybí. Docela mě to překvappuje.

Reagovat
herbage

Buffon, Barzagli, Di Natale?

Reagovat
herbage

+ Pirlo a Ibra?

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec koukám, že to takový konstanty nejsou. Jsem docela v šoku, že u tolika lidí chybí Di Natale.

Reagovat
herbage

jako nejlepší hráč 3. týmu by tam měl rozhodně být, zvlášť když v Juve nikdo v útoku vyloženě nezářil

Reagovat
Arne

Jaká chyba?

Reagovat
Arne

Tak už nic, on to už někdo nahlašoval a je to opravený...

Reagovat
smazaný uživatel

za Lodiho

Reagovat
Shevchenko

Armero?

Reagovat
terry

Nejhorší rok Calcia, co ho sleduju, a ještě to všechno zakončí odchod Palacia.

Reagovat
Largo

Z pohledu fanouška Janova to chápu....Ale vyhlídka na DEstra taky není špatná ne?

Reagovat
terry

Destro má jít zase do Janova? I kdyby jo, Palacia nemá šanci nahradit, to bude ohromně těžký.

Reagovat
Largo

Jo, po sezoně s ním prý Preziosi počítá....

Reagovat
terry

Co jsem tak během jara četl, tak jestli vůbec ještě Preziosi počítá s Janovem.

Reagovat
Pinturicchio

Tohle ještě není vůbec jisté, Preziosi naopak řekl, že získat Destra bude pro Janov těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

já být tebou, tak se těším na Immobileho, ten kluk to má v noze a Gilardina strčí do levé kapsy. Palacia sice nenahradí, ale jeho odchod jednou přijít musel, díky bohu, že až letos, jinak by jste sestoupili

Reagovat
Pinturicchio

Základní sestava ( 3-4-1-2 ) :

Buffon - Chiellini, Legrottaglie, Barzagli - Armero, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner - Giovinco - Ibrahimović, Di Natale

Lavička náhradníků ( 3-4-1-2 ) :

Handanović - Domizzi, Thiago Silva, Benatia - Caceres, Marchisio, De Rossi, Basta - Jovetić - Destro, Palacio

Reagovat
CubONE

nechybaju ti Juventini aj v utoku?

Reagovat
smazaný uživatel

ibra tam kdysi hral

Reagovat
Pinturicchio

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

btw. část fanoušků během přáteláku Bayern - Nizozemsko vypískalo Robbena, jen od Südkurve se dočkal aplausu...

...a mj. mu Mark van Bommel doporučuje přestup

Reagovat
smazaný uživatel

a Sneijder ho láká do Interu

Reagovat
Pinturicchio

Ouuu, že by?

Reagovat
smazaný uživatel

njn, jen doufám, že u nás zůstane Bastian, Arjen by se dal nahradit...

Reagovat
Pinturicchio

Ten to v Bayernu dokope.

Reagovat
smazaný uživatel

a Serie B:

Bardi - Caldirola, Emerson, Ogbonna - Vives, Verratti, Hallfredsson, Gazzolla - Sansone, Insigne - Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Nedat tam Cira je na facku

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, ale ta dával jsem to trochu i podle sympatií...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hajzlové, já se s tím smažil Juanito Gomez vám ještě ukáže, proč to něj Trew vkládal naděje !

Reagovat
smazaný uživatel

nedělej, prostě si nechtěl dopadnout jak kluci nad tebou, kdy mají v sestavě několik hráčů z jednoho týmu

Reagovat
smazaný uživatel

No, Ciro je super, ale většinou mu servírovali Insigne s Sansovinim nebo vzdau Verratti a celkově jsou moc útoční, takže ho trochu shazuju na úkor systému.

Reagovat
smazaný uživatel

měl jsi je nechat pohromadě, když jim to tak jde navíc, bůh ví jak by si sedli s tím Talebáncem

Reagovat
Jajinek

Opravdu ani zmíňka o jednom z největších příběhů Calcia letos...tedy Militově cestě od popelnice k vyrovnání jeho střeleckého rekordu v Itálii - 24 branek?

Já vím, už jsem otravnej, ale tohle se nabízí...

Reagovat
Largo

Nejsi, v pohodě....to by bylo asi dost nadlouho....zkrátka jsme při těch všech odchodech a velkých příbězích na jeden "menší" (neuraz se) zapomněli....

Reagovat
terry

S Palaciem jsi spokojenej, co?

Reagovat
DelPiero137

Mozno preto ze Inter nebol tento rok tak na ociach (myslim v cele tebulky), inak suhlas.

Reagovat
10

s Buffonem jste to posrali, pánové...Borini a Pegolo taky dost úlet

Reagovat
smazaný uživatel

Pegola bych viděl spíš v nějaké "11ce překvapení "...ale Largo potěšil,, protože Pegolo sám udělal hodně bodů a zastínil Brkice, ikdyž jsem si myslel, že to nebude žádná sláva...takový Storari vol.2. Sám jsem zvědav jestli bude v příští sezóně jednička...

jinak za mě taky.... v té topce letos musí být Gigi.

Reagovat
Largo

Dík

Reagovat
ouninpohja

"nejoptimálnější"... to snad ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon - Zanetti(Balzaretti), Barzagli, Legro, Lichtsteiner - Brienza, Pirlo, Lodi, Schelotto - Ibra, Cavani

tohle 4-4-2 by se mi líbilo

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-1-2:

Handanovic

Maggio - Barzagli - Chiellini - Abate

Vidal - Pirlo - Hernanes

Cassano

Ibrahimovic - Cavani

na sridacku:

Buffon, Thiago Silva, Armero, Bonucci, Nocerino, Marchisio, Lavezzi, Giovinco, Di Natale, Klose...

Reagovat
Alberto Aquilani

Chýba mi tam De Rossi , konečne ukázal túto sezonu svoju silu a ked nebol on na ihrisku AS trpelo ešte viac jak ked chýbal Totti , klúčový hráč AS a konečne znova ukázal , že je to v Taliansku a možno aj vo svete najlepší/jeden z najlepších defenzívnych záložníkov ....

Reagovat
Maritazzi

Za mě do základu ne, měl naprosto výbornou první polovinu sezony, ale po podpisu smlouvy šel dolů, už to nebyla taková jistota. I když chápu, že když měl vedle sebe Gaga a Pjaniče...

Reagovat
SaianSupaCrew

Když tam může být Borini, Dani by tam měl být určitě

Reagovat
Maritazzi

Pokud to bereš takhle, tak jasně no. Od nás jsou jen dvě jména - De Rossi a Totti a ani jeden tam být letos nemůže.

Reagovat
SaianSupaCrew

Určitě, objektivně, nikdo z našich borců neměl po celý rok takovou formu, aby se měl dostat do all star (i když třeba takový Heinze měl první půlku fantastickou).

No já i přes tvoji skepsi doufám, že se příští rok se k těm dvěma jménům připojí Miralem

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč AS tam nemůže být už jen z principu.

Reagovat
SaianSupaCrew

To je mi jasné. Celkově sestavy podivné, z Lazia nikdo a chybí mi tam namátkou třeba Lodi, který měl fantastickou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z Lazia mi tam ani nikdo nechybí. V úvahu připadají pouze Marchetti, Ledesma a Klose a jistě uznáš, že by se horko těžko dostávali do TOP 5 na svém postu. Lodi je příliš "nekomerční", já ho v sestavě mám.

Reagovat
SaianSupaCrew

Jo, to sem si nevšim. Tak na AM třeba Ramírez měl taky výbornou sezonu, na to, že je tu druhým rokem a má 21. Mě tyhle komerční sestavy prostě moc neberou.

Lazio nesleduju ale vzhledem k umístění bych čekal, že tam někoho mít budou. A čím si vysloužil Noce tu nominaci u tebe, to měl tak dobrou sezonu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál fakt dobře, ale především dal víc gólů, než za celou dosavadní karieru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramírez z Bologne? Ten podával celkom nevyrovnané výkony podľa mňa. Minulú sezónu bol lepší, teraz ho Diamanti úplne zastiínil

Reagovat
smazaný uživatel

Já celkem uvažoval o Maurim, ale byl dlouho zraněný...

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Francesco Totti AS

za podzim možná, ale za celou sezonu ne

Reagovat
10

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Thiago Silva, Chiellini - Vidal, Pirlo, De Rossi - Diamanti, Ibrahimovic, Giovinco

Consigli, Domizzi, Bonucci, Rigoni, Marchisio, Lodi, Di Natale

Reagovat
Pinturicchio

Chtěl jsem dá stejnou zálohu při tomhle systému.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek, ale u TS ste si mohli odpustit tu poslední větu..Opravdu jako kdyby bylo AC klub na úrovni Valencie, AS, Dortmundu..

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznejte se, kdo psal Pippo Inzaghi a Alex Del Piero. V tomhle pořadí je to skoro na přesdržku.

Reagovat
smazaný uživatel

kde budú hrávať Nesta, Seedorf, Gattuso a spol ?, ..teraz neviem kto skončil s futbalom a komu iba vypršala zmluva ...dík viem akurat o Pipovi, že skončil, ale najviac ma zaújíma Gattuso

Reagovat
rossoneri89

Nesta asi do USA alebo SAE ale su nejake problemy s platom takze sa vyskytla alternativa ze by rok pokracoval v AC .... Seedorf mozno pokracuje v AC ... povedal ze do 10 dni sa rozhodne ... a GAttuso odpociva .... bud skonci, pojde do Rangers alebo USA

Reagovat
rossoneri89

Roma skoncil karieru a Zambro pravdepodobne tiez

Reagovat
smazaný uživatel

Seedorf jde do Brazile, myslim Botafogo

Reagovat
rossoneri89

este to neni iste ....je aj moznost ze ostane v AC

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že za rok tu nebudu muset číst o Higuainovi...

Reagovat
Largo

Že by v Juve vyhořel?

Reagovat
smazaný uživatel

Jakkoliv.

Reagovat
Pinturicchio

Prý ho Mourinho přesvědčil, aby zůstal, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem to četl, ale víš jak to je...

Reagovat
Pinturicchio

Jasně, no, ... nezbývá než čekat.

Reagovat
mastakillah

Handanovič - Barzagli, Silvestre, Lichtsteiner - Nocerino, Vidal, Pirlo, Asamoah - Cavani, Zlatan, Milito

Reagovat
mastakillah

Na lavce: Pegolo, Giovinco, Maggio, Thiago Silva, Diamanty, Prince, Lavezzi

Reagovat
Largo

Konečně tam někdo hodil Silvestreho.....

Reagovat
smazaný uživatel

namiesto silvu, čo?

Reagovat
mastakillah

nevidiím jedinej důvod proč ne

Reagovat
Pinturicchio

Tys zase opomenul Barzagliho

Reagovat
Pinturicchio

100. per Juventus, Alessandro del Piero e Antonio Conte

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne takýto článok o Calciu, už bolo načase

Inak páči sa mi zostava Ondřeja Linharta, akurát namiesto Handanoviča by som dal do brány Buffona. Toť vsio.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mě překvapil ten Chiellini, znám ho z repre jako výborného obránce i ze zápasů co jsem ho viděl v evropských pohárech za Juventus, ale na zápasy Juventusu v lize nekoukám, nicméně vim že fanoušci Staré dámy tady na něj během sezony často nadávali, posazovali ho na lavičku atd. Naopak velebili Barzagliho a teď je v 11 zase starý dobrý Giorgio tak kdo se v tom má vyznat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten trojobracový systém mu sedí mnoho viac, Chiello jednoducho ožil

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak to je dobře, na ME budem potřebovat aby byl ve formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle taky nerozumím . Jeho výkony se ustálili až v tříčlenné obraně , ale to i Leovi (ten dokonce vkonci sezóny se mě zdál lepší ) .

Reagovat
Pinturicchio

Giorgio byl v trojčlené skála, Leo tam občas ještě zazmatkoval, byť hrál taky hodně slušně a přechod na 3-5-2 mu prospěl snad nejvíc ze všech.

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, T.Silva, Zanetti - Maggio, Nocerino, Pirlo - Giovinco - Ibrahimovic, Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé že nikdo nedal Hamšíka , přitom má lepší statistiku jak Nocerino , či Marchisio

Reagovat
smazaný uživatel

To máš jednoduchý, Hamšík letos nedal tolik gólů jak jsme byli zvyklí z loňska a z té trojky s Lavezzim a Cavanim byl letos nejméně výrazný.

Reagovat
smazaný uživatel

Má tam zase hodně asistencí , takže když to sečteš dohromady ...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem samozřejmě ligové góly, i když i těch 9 je pěkný číslo, ale u něj se s tím prostě počítá narozdíl třeba od Nocerina, který těmi góly šokoval, navíc Nocerino odehrál nejvíc zápasů ze zálohy AC, byl tedy základním stavebním kamenem na cestě za druhým místem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nocerino měl samozřejmě povedenou sezónu , ale tak nějak mi toho Marka přišlo líto že si na něj nikdo nevzpomněl .

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně Slováci na něj určitě nezapomněli a kdyby se započítávali i zápasy v Coppě a LM tak tam určitě byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže on taky neumí nic jinýho, než právě tu statistiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
olis

hamsik tam byt nemusi tieto zostavy su aj tak dost onicom kazdy ma svojich oblubencov pre mna je on najlepsi, pre inich je to zase napriklad len nagelovany debil co sa predvazda, je to vec nazoru

Reagovat
mastakillah

objektivně prostě tak dobrou sezónu neměl. Už jen v Neapoli ho zastínili Cavani s Lavezzim. A v celkovém pohledu na Serii A nepředváděl taky žádný zázraky.Samozřejmě byl našim nepostradatelným článkem, ale čekal jsem od něj víc. Doufám, že budoucí sezóna bude od něj lepší

Reagovat
olis

hh lavezzi a cavani su tam na ine veci ako hamsik, zopar zapasov hraval ovela vzadsie ako celu minulu sezonu, ano pre fanusikov resp. divakov sa taky dobry zrejme zdat nebude ale on vie spravit na 100% co po nom chce trener a v tom je spolahlivy, golov dal 9 cize neni to ziadny velky pokles oproti minulym rokom, samozrejme ze ich mohol dat viac pospaloval dost vela cistych sanci ale to aj ostastny hraci, celkovo by som povedal ze neapol sa trapil celu sezonu, skvele vykony striedali obrovske zakopnutia, a vypadnutie s chelsea to uz uplne zaklincovala, mohlo to byt ovela lepsie ale zase nato ze hrali prvy krat LM to aj celkom dobre uhrali na kazdom fronte ale to je uz trocha mimo od temy s ktorou sa zacalo

Reagovat
mastakillah

pár zápasů hrál staženější, ale když hrál vepředu tak to nebylo zrovna růžový. A pokud byl staženej tak ho také zastíňovali jiní jako Inler či Gargano..Letošní sezóna jeho nebyl. Je to hráč s velkou perspektivou, jen ji potřebuje víc prodat. Věřím mu, že rozhodně má na lepší výkony

Reagovat
Pinturicchio

Když už je řeč o Hamšíkovi, viděli jste ho bez kouhouta? Hned je na něj mnohem snesitelnější pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

To je věc názoru, s kohoutem byl někdo, teď je jeden z řady plešounů

Reagovat
Yanek

Reagovat
Pinturicchio

Takže radši vypadat jak kokot a vyčnívat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne každému kohout vadí, jsou lidé, kteří mají rádi extravagantní účesy. Byla to jeho image, patřilo to k němu.

Reagovat
Pinturicchio

Mně extravagantní účesy nevadí, ... ale s tím čírem podle mě vypadal jak blbec a neslušelo mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadal jako Hamšík! Ať už je to pro někoho synonymum kokota nebo výborného fotbalisty.

Reagovat
Pinturicchio

Tak já jsem spíš zastáncem toho nesnažit se vyčnívat za každou cenu, ale budiž.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já zase tyhlety účesy mám rád. Když třeba hraje Bohemka s polovinou plešatých hráčů tak mě to nebaví, to ani nevíš kdo je kdo. Ale hráči jako Valderama, Taribo West, David Beckham, René Higuíta, Ruud Gullit, Abel Xavier a řada dalších zůstanou nazapomenutelní nejen pro své fotbalové umění, ale též pro vlasové kreace.

Reagovat
smazaný uživatel

A Potetovanej Hamšík s obrovským čírem a profesorskejma brejličkama s image, je mi u řiti co si o mě myslíte na mě působil jako osobnost.

Reagovat
Pinturicchio

Jasně, já tě chápu a třeba u těhle hráčů mi to nepřišlo "kokotské" ani u jednoho, ale ten Hamšík

Reagovat
SaianSupaCrew

Já má taky rád extravagantí účesy, strašně si ujíždím na podholených holkách

Reagovat
Pinturicchio

Když jí to sluší, proč ne.

Reagovat
SaianSupaCrew

Tak tak, třeba mojí kamarádce z moravy to sluší moc - http://www.2i.cz/4a803e14c7

Ale Hamšíkovi to podle mě taky neslušelo.

Reagovat
Pinturicchio

Navíc Moravanka

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Dominika Šuláková?

Reagovat
smazaný uživatel

Jarmila Šuláková?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som zase strašne zaťažený na potetované kočky ale, samozrejme nie celé telo ako Tommy Lee ,

Reagovat
SaianSupaCrew
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
smazaný uživatel

Na to on ale nepotřebuje kohouta.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem viděl fotku, jak ho střihali.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
CubONE

4312

Handanovic-Lichtsteiner,Silva, Barzagli,Armero-Nocerino, Pirlo,Vidal-Di Natale-Ibrahimovic, Milito

Reagovat
CubONE

Prazak je Largo a Linhart je kto?

Reagovat
smazaný uživatel

Linhart jsem já...:-) ale mě tu moc komentovat neuvidíš. Reaguju jen zřídka...diskuzi ale pročítám téměř vždycky :-)

Reagovat
CubONE

hej nevidel som ale paci sa mi tvoj nick

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jde o Lavezziho, je to jeden z nejkoukatelnějších hráčů na světě. Velkým problémem je však jeho efektivita, kdyby nejen s Chelsea nezazdil dvě tutovky, a nedával v průměru šest gólů za sezónu, bylo by Napoli v top3, a v semifinále LM, a on by byl jeden z nejlepších na světě.Proto si trochu kacířsky myslím, že jeho odchod Napoli nepoloží.Obávám se, že on už se střelecem nikdy nestana. Navíc Neapoli patří Lorenzo Insigne asi největší talent od dob Baggia, kterej by mohl Lavezziho nahradit. Pokud jde o Cavaniho, ten je nenahraditelnej.

Reagovat
olis

nj s tym lavezzim mas pravdu, ja vravim ze ak by bol efektivny kludne by ho mohli porovnavat s messim ale on sa este moze zlepsit aj v tomto si myslim

Reagovat
SaianSupaCrew

Troufl by si někdo udělat sestavu do 23 let ? To by mě hodně zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

Antonioli - Cassetti, Nesta, Legrottaglie, Zambrotta - Seedorf, Van Bommel, Gattuso - Totti, Del Piero, Inzaghi

By mě zajímalo, kterej současnej klub by tuhle sestavu porazil.

Reagovat
Largo

Reagovat
rossoneri89

Totti - Del Piero - Inzaghi ...... krasny utok

Reagovat
Largo

Tak podle Gallianiho AC nevykoupí ani Aquilaniho s MAXIM....To jsem zvědavej, kolik hráčů bude muset přijít....

Reagovat
smazaný uživatel

Robíňo, Šaravy, Pato, Ibra a Kasáno...žiadneho špičkového hráča netreba. Keby mal Inter takýto útok, bol by som maximálne spokojný. Maximálne do útoku získate niekoho na hosťovanie, poprípade tam hodíte niekoho z Primavery.

Reagovat
Largo

Jde mi spíš o zálohu....Po odchodu Gattusa, Pirla, Seedorfa (pravděpodobně), van Bommela a teď ještě Aquilaniho....musí bezpodmínečně někdo přijít....Útok je celkem v pohodě...

Reagovat
smazaný uživatel

Však Pirlo už odišiel minulú sezónu Máte tam nového Montoliva, Muntariho plus ešte niekoho kúpite. A itak napríklad taký Gattuso minulú sezónu odohral len cca 250 min, to je nič, takúto porciu nahradí ktokoľvek.

Reagovat
Largo

Snad Muntariho vykoupí, doteď je tam přece jen na hostovačce z Interu ne? Montolivo zadarmo byla skvělá věc, snad zapadne. Plus jeden z dvojice Strootman - Ganso...

Reagovat
smazaný uživatel

Sulej je zadarmo.

Reagovat
rossoneri89

plus este dosiel Traore ..... a Galliani jednal v pondelok s agentami Gansa ....tak dufam ze uz konecne k nam prestupi

Reagovat
Largo

Reagovat
M11

nedat Barzagliho do sestavy je nejvetsi ulet

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

a Gigiho

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Juventusacký okýnko:

Společně s Neapolí máme zájem o Armera, cena 10-15 mega.

Agent Asamoaha potvrdil zájem Juve, ale neodmítá žádnou nabídku, Udine ho však nechce pustit za levno.

Agent Džeka se sešel s Marottou, Edin ale zůstává v Man City.

Podle Mouřenína zůstává Pipita v Realu, je prý nepostradatelnou součástí projektu Realu Madrid, kdo ho chce koupit, musí zaplatit výkupní klauzuli 150 mega.

Juve je v pole position před Interem na získání Destra.

Zda Suaréz zůstane v Lpoolu, nebo odejde (nejspíš směr Juve) rozhodne až nový trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Suaréz by mohol vyjsť,

Reagovat
smazaný uživatel

no jemu dávám nejmenší šance

Reagovat
smazaný uživatel

Ja najväčšie

Reagovat
Largo

Jak jste na tom s Verrattim? Teď to nějak nejde uzavřít co?

Reagovat
smazaný uživatel

za prvé, ještě není v SB dohráno, za druhé se naše požadavky rozchází asi o 4 miliony, navíc Verratti si prý chce zahrát SA s Pescarou, kdyby však měl odejít, jeho první volba je Juve. Podle všeho buď zůstane ještě rok tam kde je, nebo přestoupí do Juve, zatím je to však na mrtvým bodě

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by Liverpool prodaval Suareze ? To mi prijde jako nesmysl jestli se chteji nekdy konecne dostat zpatky do spicky tak si takoveho hrace musi podrzet jinak budou vecne nekde na 6.-8.miste pri dnesni konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Len či to bude baviť jeho, stále hrať v strede tabuľky bež žiadnej šance o LM....lebo v tom Liverpoole to fakt nevyzerá, že by sa tam malo niečo zlepšiť.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem četl, že Live prodá Skrťela a Suaréze, když se nedostali do Evropy, navíc by tomu přestupu mohl nahrávat spor s Evrou a to, že v Anglii moc oblíbenej tím pádem není, sám tomu ale nevěřím. Prodat ho, je jako si vykopat hrob, navíc se píše "pouze" o 20-25 milionech, což je nevytrhne a podobnout kvalitu těžko najdeš za takový prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som za Luisita vysolil kľudne aj 40 mega....u nás ho chcem už dovtedy ako som ho videl hrať za Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

však na to vymysleli fifu Já se za něj zlobit nebudu, ale jsem rád, že není naše první volba

Reagovat
smazaný uživatel

Hry ma už nebavia preto dúfam že ho uvidím v tom krásnom pruhovanom drese aj v skutočnosti

Reagovat
Pinturicchio

Na ja, Jovetic + Cavani + Destro

Reagovat
Largo

Útok parádní, ale stěží si je můžete všechny najednou dovolit....

Reagovat
Pinturicchio

15 + Giovinco ( 25 dejme tomu ) + 30 + 10 ( a u Cavaniho i Destra jsou možné hráčské kompenzace )

Reagovat
Largo

Vymyšlený to máš dobře....pro FIFU (nebo PESko )

Jsem zvědavej, jestli Ti tohle vyjde....

Reagovat
Pinturicchio

Podle spekulací, které den co den čtu, by mohlo.

Reagovat
Largo

Viděl bych to na jednoho z nich a Armera....

Reagovat
Pinturicchio

Budou tři, ... ted se jedná o to, jestli bude Jovetic nebo Giovinco ( jestli jen dva nebo tři s Prckem, tak jsem prohrál )

Reagovat
Largo

Ať to dopadne jakkoli, tak se na Juve do LM fakt hodně těším, zaslouží si to největší pódium, na tom se shodnem....

Reagovat
Pinturicchio

To samozřejmě souhlas.

Reagovat
Pinturicchio

To samozřejmě souhlas.

Reagovat
Pinturicchio

Not this shit again

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zapomneň

Reagovat
Pinturicchio

Už ti pomalu výmýšlím nick.

Reagovat
Pinturicchio

vymýšlím

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufám, že zůstaneš jen u tooh vymýšlení

Reagovat
smazaný uživatel

Borini v sestave roku ? To byl teda asi hodne slabej rocni...podle me tam nema co delat.

Reagovat
smazaný uživatel

je velkej úlet, když už, tak měl být v překvapení sezóny, ale napsal ho tam fanoušek AS no

Reagovat
Tomanatura

V nejvetsich zklamanich musi byt Cesena, ta to posrala totalne. Kadr nabuseny a oni udelaji takovou sezonu...

Viviano - Rossi, Rannochia, Mantovani, Taiwo - Munari, Kucka, Vargas - Martinez - Pazzini, Gilardino

trener - Zamparini

Adeptu do sestavy zklamani je ale vic, treba Pellissier, Ljajic, Birsa, Silva, ten levy bek z Romy....

Reagovat
smazaný uživatel

krasic

Reagovat
Tomanatura

ani ne, ten je spatnej uz rok a pul, cili zadna novinka.

Reagovat
smazaný uživatel

kazd. ze jsem mel ve fante 5 zminenych borcu + krasice je fakt kvalitka, pristi rok bych nemusel mit podobne stastnou ruku pri vyberu

Reagovat
smazaný uživatel

On sklamal už v minulej sezone, teraz jednoducho nehral....

Reagovat
10

těch zklamání bylo docela dost...Andujar - Mesto, Lucio, Gamberini, Jose Angel - Alvarez, Palombo, Cambiasso, Vargas - Forlan, Pazzini. Náhradníci: Lazzari, Parolo, Jorge Martinez, Ilicic, Mascara, Gilardino, Caracciolo...

Reagovat
Tomanatura

jj, bylo z ceho vybirat. Ani jsem se nemusel divat na statistiky, slo to samo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Viviano? Od Mantovaniho som tiež viac nečakal... a tak isto od Munariho som nečakal nič. Ale inak pekná zostava, a ten tréner

Reagovat
Tomanatura

od potencialni budouci jednicky Interu se precejen musi ocekavat neco uplne jine. Rozhodoval jsem mezi nim, Castellazzim a Andujarem, ale Andujar me dost zklamal uz v repre, cili ty ocekavani ohledne nej jsme nemel az tak vysoke. Od Mantovaniho jsem si sliboval o dost vic, v Chievu to byla kvalitka, v Palermu priserne zklamal.

A taky jsem nechtel mit cely tym jen z Violy a Janova

Reagovat
Shevchenko

Shevhenko udělal maturu, takže se vám už bude zase moct věnovat.

Reagovat
Pinturicchio

Gratulace.

Reagovat
Largo

Přidávám se

Reagovat
smazaný uživatel

pohár, liga, maturita... to drtíš

Reagovat
Shevchenko

Treble, no.

Reagovat
smazaný uživatel

tve stesti bych na zkouskove potreboval (zatim ho asi mam, vzhledem k uspechu v prvni zkousce)

gratulace ke vsem aktualnim uspechum

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluju

Reagovat
10

gratulace do Ostrávy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
Filipow

Mimochodem, je šance, že by jednou v reprezentaci Italů hráli Destro, Borini a Balloteli? Jestli jo, tak z toho by mohl jít strach.

Reagovat
smazaný uživatel

našlápnuto k tomu mají výborně, teď ještě Gio jako starej mazák, Immobile, Gabbiadini, bude z čeho vybírat..

Reagovat
Shevchenko

Buffon - Silvestre, Thiago Silva, Barzagli - Diamanti, Pirlo, Asamoah, Nocerino - Jovetić, Giovinco - Ibrahimović

FORZA CALCIO !!

Reagovat
Shevchenko

Di Natale jako první náhraník, chtěl jsem tam mít Jovetiče i Giovinca. Minulé dva roky ale byl lepší, tak si dá letos pauzu.

Reagovat
Pinturicchio

Chaa a dostal jsem je všechny ! (c) Pokemon

http://www.footballuser.com/410853/Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Že tě to baví

Reagovat
Pinturicchio

Tahle je letos první.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to zatím letos absolutně nebere. Možná časem, vždyť ještě ani pořádně neskončila sezona

Reagovat
Pinturicchio

Tahle byla jen tak, ze srandy, ... když je to pod článek all star sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Místo Robbena Prcek?

Reagovat
M11

dej pokoj s tim Robbenem porad

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
DelPiero137

Ani Lea netreba silou mocou vymeniat. Ak bude pokracovat v naslapnutom, malo hracov dokaze podat lepsi vykon.

Reagovat
Maritazzi

Sky - Malaga zájem o Osvalda, v případě jeho odchodu chceme Girouda a jelikož jsem teď Montpellier pár zápasů sledoval, byla by to velká paráda.

Reagovat
Largo

Myslím, že by byl platnější než Osvaldo....jeho výkony rostou, bohužel i jeho cena. I když bych ho místo Osvalda bral všema devíti, nemyslím, že se tak stane.....

Reagovat
Maritazzi

Malaga přeplácí, já bych věřil, že by to pokrylo Girouda a ještě by zbylo.

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě neplatí

Reagovat
smazaný uživatel

něco jsem četl, že Giroud má za 20ku namířeno do Bavorska, nevím co je na tom pravdy, ale viděl jsem to vícekrát

Reagovat
smazaný uživatel

TOP 11

Buffon - Barzagli, T.Silva, Legrottaglie ( ) - Lichsteiner, Pirlo, Diamanti, Isla - Miccoli ( ), Ibra, Di Natale

Lavička: ? - Domizzi, Schelotto, Lodi, Nocerino, Giovinco

FLOP 11

Andujár - Taiwo ,Gamberini, Bovo, Vargas - Palombo, Constant, Lazzari - Iličič - Forlán, Gilardino

Lavička: Abbiati/Cesar (nie že by boli nejak hrozný, ale oproti minulým sezónam pre mňa sklamanie) - Ranocchia, Cetto, Cambiasso, Parolo, ? (do útoku plná prdel: Pato, Mutu, Caracciolo, Abel, Pellissier, Floccari, Suazo (!), Pazzini, Silva a v podstate aj ten Vargas z Neapola...

Reagovat
cresposuper

Milito nikde?

Reagovat
smazaný uživatel

Di Natale vybojoval Udine LM, Miccoli záchranu Palermu, Ibra... je proste Ibra

Milito pre Vás iba EL a mal slabší rozjad ... ale tak jasne, bol skvelý. Miesto v základe som ale preňho nenašiel, konkurencia veľa nó

Reagovat
smazaný uživatel

bola veľká...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sahinův agent v Miláně..., setkal se s Pessottem a momentálně jedná s Gallianim.

Sheva maturant

Reagovat
Nuno čomes

Zatím jsem čet nějaké spekulace, že bychom ho mohli chtít my. Tak snad nakonec neskončí u vás

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin,Ganso+stoper a vicemene mozeme skoncit

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych vám prodal Lasse, ten by k vám sedl i lip.

Reagovat
panca

ma sahin sanci si u vas kopnout? Nejak pravidelne

Reagovat
smazaný uživatel

To je těžký no. Já nevím. Konkurence je velká. Nechcu aby odešel po první sezoně. Chci aby prošel celou letní připravu a pak dostal šanci. Pak se uvidi

Reagovat
herbage

neeee, Sahin nesmí

Reagovat
Kenneth

Sahin zůstává.

Reagovat
smazaný uživatel

Pražák - bez Vidala by to nešlo!

Reagovat
Largo

Hodně jsem ho sledoval už v Bayeru, líbil se mi tam....a do Juve se mi hrozně hodil....má určitý nepopsatelný kouzlo, je energickej, výbušnej, zároveň elegantní...nejdřív si zvykal a moc mu to nešlo, pak si sedl se spoluhráči a dohromady s nezapomenutelným Pirlem báječná středová linie

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som povedal že odštartoval dobre, ale až neskôr u neho nastal pokles výkonnosti. No a potom vystrelil k tejto jeho momentálnej superforme z konca sezony....

Reagovat
Largo

Naprostý súhlas....

Reagovat
Kenneth

Ondřej Linhart, Ondřej Pražák

Jaké tu mají nicky?

Reagovat
smazaný uživatel

herbage a F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Hart.ACM - Linhart, Largo - Pražák

Reagovat
smazaný uživatel

Znáte někdo líp Pelusa? máme o něho zájem..

Reagovat
smazaný uživatel

"Borini jako kmenový hráč Chelsea přestoupil do AS tak trochu jako nouzové řešení v poslední možnou chvíli. "

Asi si každý jinak představujeme kmenového hráče. On měl za Chelsea na kontě slabých 100 minut.

Reagovat
Tomanatura

kmenovy hrac Chelsea je fotbalista, ktery je v Chelsea pod smlouvou, tudiz ona na nej ma veskera prava. Netyka se to nasazovani v zapasech, teoreticky nemusis absolvovat ani jeden trenink v tymu a muzes byt jeho kmenovy hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde jsem definici nenašel, ale vždy když se mluvilo o kmenovém hráči, tak jsem to chápal jako hráče který pravidelně nastupuje. Má chyba možná.

Reagovat
Tomanatura

v teto souvislosti jsem to nikdy nezaznamenal.

Reagovat
smazaný uživatel

"Kmenový hráč Chelsea" znamená, že má v Chelsea uzavřen kontrakt a je jejím hráčem. Vůbec nemusí za ten klub nastoupit ani na minutu. To s tím nemá nic společnýho.

Nečekal jsem, že by tohle někdo nevěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsi od něj něco jineho?

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro mír a žádné flamewary

Reagovat
smazaný uživatel

Žeby i Inzaghi do USA? Tá MLS láka týchto veteránov, furt lepšie asi ako nejakí šejci či uzbekistan.

Reagovat
smazaný uživatel

kedy bude "to najlepsie z SPL"?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lehounké OT: Breno podepsal v Laziu smlouvu na 3 roky (smlouva bude platit, pokud nebude odsouzen za žhářství v Německu)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele