Tipy Petra Svěceného

29.11.2013, 12:12
Tipy a analýzy
Je před námi další ligový víkend a s ním již desátý díl letošní rubriky Tipy osobnosti. Tentokrát jsme si pozvali bývalého sportovního komentátora ČT Petra Svěceného. Jeho soupeřem měl původně být vítěz čtenářské tipovačky s přezdívkou Humik8, ale na náš mail nereagoval. Tak ho zastupuje šéfredaktor tohoto portálu Petr Starý. Pro čtenáře jsme připravili nový tříkolový cyklus tipovací soutěže.

CHELSEA - SOUTHAMPTON
PETR SVĚCENÝ: Tipuju vítězství Chelsea o jeden gól. Blues musejí zabrat po prohře v Basileji. Přestože postoupili v LM dál, dvě zaváhání během jednoho týdne by jim fanoušci těžko odpouštěli. I když pozor, Southampton letos v Premier League válí a drží krok se slavnějšími a bohatšími...
Tip: 1
Petr Starý: Chelsea poslední dobou podává dost nevyrovnané výkony, po sérii výher i nad těžkými soupeři přišla prohra v Newcastlu, remíza s WBA, obrat k lepšímu v podobě jasné výhry a dobrého výkonu na West Hamu pak utnula prohra a hlavně ostudný výkon v Basileji. Southampton, překvapení úvodu sezóny, začíná přece jen ztrácet dech, venku už třikrát nevyhrál. Nevyhraje ani teď, Chelsea bude lepší.
Tip: 1
TOTTENHAM - MANCHESTER UNITED
PETR SVĚCENÝ: Vyhrají hosté. Tottenham už více než měsíc nevyhrál, jeho útok je letos tragický. A Manchester si ve středu vyzkoušel, jaké to je vyhrát o hodně na hřišti soupeře. Bude to další ostrá střelba.
Tip: 2
Petr Starý: Být tento zápas před pár týdny, měl bych asi jasno o jedničce. Ale Tottenham, který měl ještě před minulým kolem nejlepší obranu Premier League, dostal šestku na Manchesteru City a protáhl svou sérii bez vstřeleného ligového gólu na tři zápasy, zatímco Manchester United, kritizovaný za remízu v Cardiffu, deklasoval v týdnu Leverkusen pěti góly na jeho hřišti a po slabším začátku sezóny se pomalu dostává do lepší formy. Bookmakeři vidí tento zápas vyrovnaně, já asi taky.
Tip: 0
ESPANYOL BARCELONA - REAL SOCIEDAD
PETR SVĚCENÝ: Papírově remízový zápas. Oba týmy z horní poloviny tabulky, ovšem Espanyol nemá bůhvíjakou formu. Podle mě doma nevyhraje. Naposledy sice vyhrál venku, ovšem to byla letos spíš výjimka.
Tip: 0
Petr Starý: Další těžký zápas na tipování. Espanyol není v moc dobré formě, i když před týdnem jasně vyhrál na půdě Vallecana. O Basků jsem toho čekal víc hlavně v Lize mistrů, kde ale mají na kontě jediný bod a boj o postup dávno vzdali. V lize se jim po mizerném úvodu začíná dařit, ale hlavně na domácím hřišti, venku uhráli jedinou výhru. Vidím to na další remízu.
Tip: 0
LAZIO - NEAPOL
PETR SVĚCENÝ: Přeju si výhru Neapole. Mám rád trenéra Beníteze. Pod jeho vedením také squadrra Neapole vypadá hodně neitalsky. Hrají "evropský" styl fotbalu, Hamšíkovi to střílí i v této sezóně a navíc - Neapol jako jediný tým dokáže jakžtakž držet krok se suverény sezóny, tedy Juventusem a AS Řím.
Tip: 2
Petr Starý: Souboj dvou pohárových zástupců. kteří v tomto týdnu prožili odlišné pocity. Zatímco Neapol v Lize mistrů prohrála v Dortmundu a velmi výrazně si tak okleštila šance na jarní playoff, Lazio si výhrou ve Varšavě zajistilo postup v Evropské lize. V domácí soutěži se z Lazia stává remízový král, dělbou bodů skončily tři z posledních čtyř zápasů, Neapol trochu ztrácí v boji o čelo, když před týdnem šokovala domácí prohrou s Parmou. Čekám, že v Římě poslední nezdary odčiní.
Tip: 2
SCHALKE 04 - STUTTGART
PETR SVĚCENÝ: Schalke i Stuttgart dávají docela dost gólů. Hosté mají Ibiševiče, ten se trefil už osmkrát. Domácí zase Huntelaara, Boatenga a další střelce. Čekám hodně gólů a nerozhodný výsledek.
Tip: 0
Petr Starý: Vypadá to jako jasný zápas, Schalke má celkem slušnou formu, i když před týdnem ve Frankfurtu neudrželo dvougólové vedení a málem ještě prohrálo. Stuttgart se této sezóně potácí v bundesligovém průměru, za posledních šest kol vyhrál jen jednou, ale na hřištích soupeřů se mu celkem daří, nastřílel venku nejvíce gólů z celé ligy. Přesto Schalke vyhraje.
Tip: 1
PSG - LYON
PETR SVĚCENÝ: Pařížský klub je suverénem sezóny. Ještě neprohrál a v klidu se shora dívá na ostatní týmy. Ale Lyon, i když už jeho sláva je lehce zašlá, má pořád velkou zkušenost pro podobné mače. Stejně jako PSG nedokázal doma porazit Monako, myslím, že bude mít problém i tentokrát s Lyonem. Tipuju remízu.
Tip: 0
Petr Starý: Tady asi není moc o čem přemýšlet. Lyon je v krizi a i když se poslední dobou trochu zvedá a zajistil si postup v Evropské lize, myslím, že bude mít co dělat, aby si poháry zahrál i za rok. Naopak Paříž šlape, v LM jde dál z prvního místa a čelo s náskokem okupuje i v Ligue 1. Tento víkend o svůj náskok nepřijde. Tip: 1
JABLONEC - SPARTA
PETR SVĚCENÝ: Sparta je v pohodě, zimu stráví jako leader ligy. V sobotu má být hlavně na severu "Sibiř", tak pokud se bude hrát, může vánice dost ovlivnit utkání. A nahrát remíze 0:0. Pokud "Sibiř" nebude, vyhraje Sparta o gól.
Tip: 0
Petr Starý: Sparta před týdnem otočila duel s Mladou Boleslaví, čímž si zajistila přezimování na čele Gambrinus ligy a dál navyšuje svůj náskok, Plzeň ztrácí stále pět, ale Teplice už jedenáct a čtvrtý Liberec dokonce čtrnáct bodů. Je vidět, že se Spartě částečně vyplácí vypadnutí z pohárů, když může šetřit síly na ligu. Jablonec v posledních týdnech zabral, na šestigólový debakl v Plzni odpověděl ještě lepším výpraskem uštědřeným Příbrami a výhrou na Bohemce. Ale teď krátká série skončí, na Spartu to stačit nebude.
Tip: 2
SLAVIA - LIBEREC
PETR SVĚCENÝ: Nevím. Říkám si, že Slavia přece nebude chtít přezimovat na sestupové příčce. A navíc Liberec by mohl být po zbytečné prohře s Freiburgem v lehkém útlumu. Tak cítím výhru Slávie, i když popravdě řečeno by to bylo velké překvapení. A přál bych to Karolu Kiselovi, který se loučí s kariérou. Tak ať je jeho poslední zápas povedený.
Tip: 1
Petr Starý: Oba týmy si asi své podzimní pozice představovaly o něco lepší. Slavia se dál topí v problémech a opět z toho nebude víc, než boj o holý prvoligový život. Po čtyřech zápasech bez prohry, mimo jiné s bodem dovezeným z Plzně, přišla facka na Slovácku a opět pád do sestupových vod. Liberec je sice čtvrtý, ale na titul může se čtrnáctibodovým odstupem asi zapomenout a po včerejší prohře s Freiburgem už není nejrůžovější ani jeho situace v Evropské lize. Moc gólů asi nepadne, vyhrát může kdokoliv, trochu víc ale věřím Slovanu.
Tip: 02


Do původní nabídky se nám omylem vmísilo utkání české ligy mezi Plzní a Příbramí místo souboje Jablonce se Spartou, chybu jsme opravili a je možné zápas natipovat znovu.

Startuje další cyklus čtenářské tipovačky, to znamená, že se začíná opět od nuly. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 30. 11. v 18:30 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Autor: David Křížka

Komentáře (83)

Přidat komentář
Aldeano

Fotka

Reagovat
Skalda29

každý nechce vypadat jak Ronaldo

Reagovat
Aldeano

Podle fotky to vypadá, že chce, ale moc se mu to nepovedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
FFA

Čo sa ti nezdá?

Úplne normálna fotka, normálenho chlapa.

Reagovat
smazaný uživatel

az na tu hvezdici misto vlasu

Reagovat
Neuro

pořád méně srandovnější než tyto styly http://static.bongdaplus.vn/Assets/Media/2013/11/12/10//marco-reus.jpg s tím bych nevylezl ani ze sprchy natož před tisíce lidí

Reagovat
smazaný uživatel

top účes

Reagovat
smazaný uživatel

komentátor byl dobrej

Reagovat
djiros

Svěceny to psal už v srpnu ne? Hamšík, Huntelaar

Reagovat
monty25

Přesně. Huntelaar se zranil už v 1. kole Bundesligy...

Reagovat
10

Hairstyle tips by Petr Svěcený

Reagovat
EAG le grand amour

Petr Hřeben Svěcený

Reagovat
j_mrazik

PJ:"Dobrý den, pane Svěcený? Zúčastnil byste se jedné tipovací soutěže? Budete soutěž proti uživateli, který si říká Humik8? Můžeme s Vámi počítat?"

PS:"Rozhodně, dejte mi to do mailu."

Reagovat
Aldeano

Tak, doufám, že ví komu píše a nemusí se ujišťovat

A taky připsal, aby poslal aktuální fotku

Reagovat
PJ

hmm, ne

Reagovat
smazaný uživatel

Priste dejte bosáka a použijte hlasky z fify?Telentovaný Wayne Rooney,mladičky španěl fabregas.

Reagovat
cepinzcegamy

to byla hrůůůůzostrašná střela

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo po bombě, kterou brankář zázračným zákrokem vytáhne ze šibenice: "No, to byl jen spíš takový propagační pokus."

Reagovat
cepinzcegamy

néééé, Míííro, štípni mě

Reagovat
smazaný uživatel

opravdová žíně

Reagovat
Aldeano

Sebral míč ze vzduchu, jako kdyby česal, jablka ze stromu.

Reagovat
smazaný uživatel

Talentovanej muzes byt teoreticky i ve ctyriceti

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Shinkanzen a zastávka na znamení.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nezapomenu na jeho komentář ve Fifě: "Jo Míro, když se nestřílí na bránu, tak nepadají góly"

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teď ve 14 strašně štve to jeho "Jauvajs, to muselo bolet" po jakémkoliv tvrdším zákroku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mě kurva neskutečně sere... vypadá to, že zas vypnu komentář a nebo si přece jenom stáhnu anglický

Reagovat
Aldeano

Malá anketa, kdo mi řekne, jaký byl jeho poslední odkomentovaný zápas na ČT?

Reagovat
Kongo

Česko - USA ?

Reagovat
Aldeano

Ne. Skončil až v roce 2007.

Reagovat
smazaný uživatel

Řepkovo běsnění v Teplicích?

Reagovat
Aldeano

Taky ne. Nebyla to ani GL, ani repre....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle vím náhodou naprosto přesně, byl to ještě 30.8.2007 pohár UEFA - zápas FK Jablonec - Austria Vídeň. Co jsem vyhrál?

Reagovat
Aldeano

Kdepak.

Reagovat
REPLIKATOR

Slavia - Sevilla 0:3?

Reagovat
Aldeano

Vítěz!!!

Reagovat
REPLIKATOR

je Google

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Sosi

Já poslední fify nehrál, ani se moc nezajímal. On je někde tady ten český dabing?

Reagovat
Diego2
Reagovat
Diego2

http://youtu.be/TDL5RAdiut8 tu mas taky origos

Reagovat
tpeci

Krásná fotka :) Skoro lepší, než ta Radotínského minulý týden

Reagovat
smazaný uživatel

Co týden, to lepší fotka

Reagovat
smazaný uživatel

To má snad z učebnice Lva Jašina.

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo by fajn dávat tam i fotku uživatele/redaktora?

Reagovat
Infi

taka blbost

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou byla by docela sranda ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

hah, ten fantomas uprostred

Reagovat
j_mrazik

Jsem nevěděl, že se nechal obarvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
sosna

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
mithro

Reagovat
smetos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co to je ty vole?

Reagovat
tomasinho

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Ne fakt on úplně hipnotizuje pohledem....no ženský si musí trhat rodidla, když ho vidí

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší fifa komentátor !

Reagovat
smazaný uživatel

Na této fotce vypadá jak někdo z Luneticu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel že řekne u všech zápasů, že vyhraje jeden, druhý nebo to bude remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta, Slavia, Manchester, Chelsea, Neapol, remizy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste. PSG win

Reagovat
smazaný uživatel

Co vlastne ted dela? Vim, ze delal pro Bolku a pak i pro svaz (nebo repre?), je tam dal?

Reagovat
smazaný uživatel

Moderuje olympijsky magazin

Reagovat
smazaný uživatel

Můj nejoblíbenější komentátor ever.

Reagovat
smazaný uživatel

až ted sem si všilm že sem zapoměl natipovat spartu. super

Reagovat
smazaný uživatel

já taky...a přitom jsem to stopro dal...myslel jsem si, že jsem vůl, al asi to bude chyba u nich!

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, že jsem to tam dal

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ 5,5 pred dnešnými dvoma zápasmi, zatiaľ asi najľahšie kolo na tipovanie, len aby som to nezakríkol heh, Slavia - Liberec X2, Lazio-Neapol 2. Tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

zatial pekneeee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele