Tipy Petra Mikolandy

06.04.2012, 12:01
Tipy a analýzy
Týden utekl jako voda a je tu víkend a s ním již osmé jarní pokračování naší rubriky Tipy osobnosti. Tentokrát tipuje Petr Mikolanda. Jeho soupeřem bude šéfredaktor EuroFotbalu Petr Starý. Pro čtenáře je přichystáno druhé kolo tipovací soutěže.

ARSENAL - MANCHESTER CITY
PETR MIKOLANDA: Oba týmy hrají ofenzivně, City potřebuje vyhrát, protože hraje o titul. I proto budou mít více svázané nohy a budou jen korigovat výsledek. Tipuji 2:1.
Tip: 1
Petr Starý: Zápas, ve kterém půjde opravdu o hodně. Arsenal bude chtít udržet třetí místo zajišťující Ligu mistrů, na kterou se dostal po parádní sérii sedmi výher v řadě. Tu však před týdnem zakončil porážkou u zachraňujícího se kata velkoklubů, QPR. Manchester City útočil na historický titul, ale v posledních týdnech mu dochází dech, ztratil sedm bodů se soupeři ze středu tabulky a pustil do čela konkurenční United. Navíc jim dovolil utéct o pět bodů, takže každé další zaváhání může být v boji o titul rozhodující. Budu ale věřit Arsenalu, až na zatmění před týdnem má skvělou formu.
Tip: 1
ATHLETIC CLUB - FC SEVILLA
PETR MIKOLANDA: Tento zápas nebude přestřelkou, myslím, že domácí povedou a v samotném závěru přidají druhou branku. Tipuji 2:0.
Tip: 1
Petr Starý: Athletic posledních týdnů je jako den a noc. V Evropské lize válí, po Manchesteru United vyřadil i Schalke a bude hrát semifinále, na domácí scéně má ale pouhý bod z posledních pěti zápasů a z pohárových příček se propadl dokonce až do druhé poloviny tabulky. Sevilla nabrala opačný kurs a po třech výhrách v řadě se chce zapojit do bojů o poháry. Trochu váhám, ale dvojtip dávat nechci, takže remíza.
Tip: 0
LEVANTE - ATLÉTIKO MADRID
PETR MIKOLANDA: Hosté si přivezou body ve velmi důležitém zápase. Tipuji 1:2.
Tip: 2
Petr Starý: Levante mě nepřestává udivovat, stále se drží na dostřel Ligy mistrů. Atlético má lepší momentální formu, ale body získává hlavně doma, na výhru na půdě soupeře čeká už pět kol. Může se projevit i únava z těžkého boje v Evropské lize, naopak Levante bude psychicky v pohodě, když před týdnem obralo o body v derby Valencii. Překvapuje mě poměrně vysoký kurs na domácí.
Tip: 1
LAZIO - NEAPOL
PETR MIKOLANDA: Tipl bych remízu, jelikož tento zápas je pro oba důležitý. Skončí to bez branek.
Tip: 0
Petr Starý: Itálie si před touto sezónou pohoršila v tabulce koeficientů UEFA a souboj o třetí místo je tak soubojem o poslední vstupenku do Ligy mistrů (tedy alespoň do jejího předkola). Zuby si brousí čtyři týmy, za kterými číhá ještě nevyzpytatelný Inter. Tento duel nemá favorita, Lazio sice hraje doma, ale zdá se být trochu z formy, z posledních čtyř zápasů má jedinou výhru. Neapoli po pěti výhrách v řadě také trošku došly síly, přišly dvě remízy a jasná prohra na půdě Juventusu. Vidím to na dělbu bodů.
Tip: 0
SCHALKE 04 - HANNOVER
PETR MIKOLANDA: Tady to vidím na velkou bitvu, ale vítězně pro domácí. Tipuji 2:0.
Tip: 1
Petr Starý: Další zajímavý zápas, oba celky zklamané po vyřazení z Evropské ligy a oba bojující o poháry, pro Schalke navíc ještě není definitivně ztracený ani titul. Hannover má za sebou tři ligové zápasy na půdě silných soupeřů a všechny prohrál, stejně dopadne i tentokrát.
Tip: 1
HAMBURK - LEVERKUSEN
PETR MIKOLANDA: Domácí dostávají hodně branek, hosté chtějí na vyšší příčky. Tipuji 1:3.
Tip: 2
Petr Starý: Hamburk prožívá hodně zvláštní sezónu. V úvodu sezóny byl na sestup, pak přišly dobré výsledky a přiblížení se k pohárům, poslední dva měsíce ale opět mizérie a pád k sestupovým pozicím. Minulý víkend přece jen svitla naděje, po zisku jediného bodu ze šesti zápasů přišla výhra na půdě Kaiserslauternu. Leverkusen bojoval o Ligu mistrů, ale nakonec se zdá, že doplatí na svou letošní účast v prestižní soutěži. Od sedmigólové nakládačky v Barceloně totiž prohrál čtyři ligové zápasy v řadě a čtvrté místo se hodně vzdálilo. Teď sice vyměnil trenéra, ale nemyslím si, že by to mohlo mít nějaký rychlý efekt. Hamburk vyhraje.
Tip: 1
LIBEREC - SPARTA
PETR MIKOLANDA: Souboj o titul. Liberec na Dukle nepředvedl nějaký šlágr. Sparta hrála dobře, ale nedala branky. Tady to může skončit jakkoliv. Tipuji 1:1.
Tip: 0
Petr Starý: Ve většině ostatních tipovaných zápasů jde "jen" o poháry, tady půjde o titul. Liberec má na jaře skvělou formu a stoprocentní bilanci nemá jen díky výpadku s Teplicemi, které byly nad jeho síly i v poháru. Na druhé straně stojí Sparta, která na jaře víc bodů poztrácela než získala a po ostudné prohře s Příbramí se poroučela z prvního místa. Trenér Hašek sice hlásá, že nervozita nebo dokonce panika se nekoná, ale když Sparta nezabere teď, tak už nikdy. A podle mě nezabere, Liberec si šanci utéct nenechá.
Tip: 1
PŘÍBRAM - JABLONEC
PETR MIKOLANDA: Domácí jsou v pohodě, takhle vysoko dlouho nehráli, Jablonec trošku v krizi. Tipuji 2:0.
Tip: 1
Petr Starý: Pokud Sparta uspěje v poháru, bude v lize důležitý také boj o čtvrté místo, stane se z něj totiž vstupenka do Evropy. A zálusk si na něj dělají oba soupeři. Příbram je remízovým králem jara, prohrála jen s Libercem, vyhrála naopak jen na Spartě. Jablonec si protáhl zimní spánek, sice na úvod zdolal tragickou Bohemku, ale následovalo pětizápasové trápení s vyvrcholením v podobě prohry na hřišti tehdy beznadějně posledního Žižkova. Až pak se Severočeši probrali, zdemolovali Budějovice v poháru a zdolali Slovácko. Sázkové kanceláře mírně favorizují Jablonec, já asi taky.
Tip: 2


Pokračuje svým druhým kolem také čtenářská tipovačka. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 7. 4. v 16:00 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Autor: David Křížka

Komentáře (114)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Prosím, nevíte někdo, kde bych mohl stáhnout starší zápasy?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.matchhighlight.com/forums/

http://matchofthedays.com/

plus zkus torrenty, něco se dá najít aji na uloz.to

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží ale jaký

Reagovat
smazaný uživatel

Konkrétně hledám:

8. 4. 2008 CHL Liverpool vs. Arsenal (4:2) a

28. 4. 2010 CHL Barcelona vs. Inter Milan (1:0)

Tohle byly fakt úžásné zápasy

Reagovat
dadoprso
Reagovat
smazaný uživatel

Mikolanda Obdivuhodné že po dvou mrtvicách dokáže žit normální život.

Reagovat
smazaný uživatel

Samé dvojky, nekompromisně

Reagovat
madridcan

budes mat nekompromisne dva body maximalne

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, mám jednu

Reagovat
smazaný uživatel

1. mate tam chybu - pribram-sparta, to ma byl pribram-jablonec zejo, 2. Mikolanda je mozna frajer, ale jeho tipy jsou podle me hodne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi perly bilbao, leverkusen a pribram

Reagovat
REPLIKATOR

Klidně můžou vyjít, nevěřím teda jenom Bilbau

Reagovat
smazaný uživatel

ja ani jednomu, myslim ze budou presny opaky, a Bilbao... nechapu tady to uvazovani, v EL zarej tak musej vyhrat doma... at si pusti domaci zapas proti Valencii proti Seville to bude neco podobnyho, ani bych se nedivil kdyby to bylo jako pres kopirak

Reagovat
PJ

Chyba opravena. Moje tipy jsou jaký, kolik budu mít bodů?

Reagovat
madridcan

v sutazi 4-5, v tabulke 8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FCSL

Reagovat
PJ

Reagovat
miky10

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Flamex

Reagovat
jv

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
jenage

same 1, atletico 2, lazio 0

Reagovat
smazaný uživatel

Samý jedničky a Sevilla

Reagovat
miky10

8x1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

4x1,4x0

Reagovat
smazaný uživatel

mám to stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jedna dvojka - Sparta!

Reagovat
smazaný uživatel

This is - REZAVA SPARTAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

2x1, jinak remízy... tipuji to ale tentokrát spíše podle přání než reality.

Reagovat
smazaný uživatel

Mikolanda je sympaťák a obdivuju ho za to, jak se vypořádal s tím, čím jsi prošel Já bych se asi sesypal...Nicméně jeho tipy jsou docela překvapivý a moc se nerozepsal

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych poděkovat redakci za každotýdenní páteční tipovačku a pondělní výsledky, protože je to můj jediný záchytný bod , co se týče orientace v čase.děkuji.

Reagovat
madridcan

skušal si niekedy hodinky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ajó dík.

Reagovat
madridcan

ze si to ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde ale hlavně o to , že jsem chtěl lézti redakci do zadku , aby mě měli rádi a ták podobně, že by třebas, já nevím co, ale je ta tipovačku a já jsem někde vzadu a třeba když by mě měli rádi, chápeš ne?Že by si řekli, ,,jó to je Míra von je takový dobrý kluk a tadys to má špatně, ale že je to von tak alespoň ten bodík nahoru" .A nebo jsem jen chtěl pochvalou navodit dobrou atmosféru na portálu.

Reagovat
PJ

Reagovat
madridcan

Keby mala redakcia davat moznost tipovat uzivatelom, ktorych ma v oblube, tak tipujem kazdy tyzden Take lahke to nie je. Musis ukazat svoje tipovacie schopnosti alebo rob to ako Herbage-,,Já si asi nechám vyoperovat půlku mozku a začnu tipovat znova. Už podruhé je Hudynho o dobrých pár bodů předemnou a to už není náhoda. Já se svojí systémovou analýzou, kde ve složitých diferenciálních rovnic druhého řádu beru v úvahu výsledky mužstva 50 let dozadu, aktuální formu, zraněné, počasí, či zda jsou domácí či hosté a pak Hudynho, který přijde a řekne si: Chelsea 4ever, Bayern, Barca smrdí, Sevilla - neznam, dáme Realek, fialovoučká, má oblíbená barva, šup tam Fiore, zbytek si hodí kostkou a čáry-máry-fuk, má 5 bodů." a ono to pojde

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle hlášku pamatuji, útočila na hlášku roku .........

Reagovat
madridcan

aj bola

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce aj bola, aha.No, nic ,jdu se psem, má zánět na citlivých partiích.......

Reagovat
madridcan

super, dufam, ze bude v poriadku. A potom mi aj napis, ked ty pojdes na zachod. Budem to tu netrpezlivo ocakavat.

Reagovat
smazaný uživatel

Líbíš se mi čím dál víc, ironii totiž žeru !Ahoj.

Reagovat
PJ

Nebyla to tenkrát tvoje hláška? Něco jako "jdu se psem, takže mi nemusíte psát, že jsem debil"?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, ale nebyl to žádný trapný pokus zplodit nějakou hlášku.Už vážně jdu, zdržela mě tu jenom zmrzka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta byla zabijácká.

Reagovat
mike.84

tak určitě

Reagovat
mike.84

jojo herbageho jedna z mála povedených vět

Reagovat
Rarášek

2

1

2

1

1

1

2

1

Reagovat
Kongo

Mikolanda

Reagovat
domingo

Experiment pokracuje

Reagovat
Filipow

Už to kašlu, pokaždý přemýšlím zkoumám sestavy, tabulky a vše.. teď jsem dal 8 jedníček, tak jak to dopadne?

Reagovat
Filipow

Zatím 2/3, pokud vyjde Levante tak 3/4..

Já to snad budu dělat pokaždé.

Reagovat
smazaný uživatel

Samé 1čky až na Spartu a Atlety, ty za 2.

Reagovat
smazaný uživatel

22112122

Reagovat
Liquid

jen City a Neapol 2, btw tehlec 2.dres kladivářů byl dost povedený

Reagovat
lojzah

Kdo to tu hrával pravidelné geometrické obrazce? Já jsem si to napsal dopředu a když jsem to dal do tabulky, tak mi to vyšlo krásně symetricky: 01011010. Odpředu i odzadu stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

ty pravidelne geometricke obrazce daval jeden cas muzajs a ted nevim, jestli fantomas nebo Bozsky John.

Reagovat
fantomas

Pět dvojek, fantomas se zbláznil.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

a tři jedničky?

Reagovat
fantomas

Nn, jediná na Bilbao.

Reagovat
miky10

Achjo...

Reagovat
fantomas

Tak promiň no..

Reagovat
miky10

Říkáš taky, že dáváš jedničku na Prahu?

Reagovat
fantomas

Omg, ty taky? Neřikám, protože znám stovky pražských klubů..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
miky10

Vyjmenuj je...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Tomanatura

A ja znam Katalance, kteremu absolutne nedela problem rikat, ze hraji proti Bilbau nebo Madridu. Pry se to pouziva naprosto bezne a nemam duvod mu neverit. Zase mi to prijde, jako nafouknuta bublina na ef ala ManU.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Problém je tak trochu v tom, že Realu se opravdu z historického hlediska může a taky někdy říká čistě Madrid. I když se tím zase odsouvají do pozadí ostatní madridské celky, ale to je každýho věc. Jenže Athletic nemá Bilbao ani v názvu a fanoušci jednoduché označení "Bilbao" prostě nemají rádi. Jmenuje se Athletic Club.

Ty to vnímej jako nafouklou bublinu na EF a řiď se kamarádem, já vidím aroganci

Reagovat
PJ

Nechápu, co je na použití zažitýho a známýho názvu místo toho opravdu oficiálního arogantního. Vůbec bych se nedivil, kdyby hodně velkej počet lidí tady nevěděl, co to je Athletic Club, zatímco Bilbao ví (skoro) každej.

Reagovat
fantomas

Jistě. Navíc je absurdní tenhle případ srovnávat s Prahou nebo Londýnem.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tohle mi připadá jako omlouvání neznalosti, když posuzuješ, co je/není chyba tím, kdo co zná. Slovácku taky přece neříkáš Uherské Hradiště, nebo snad ano? Stejný případ.

Reagovat
PJ

Slovácko je u nás známý předevšim jako Slovácko, proto se mu řiká Slovácko. Athletic je u nás známej hlavně jako Bilbao, proto nevidim nic divnýho na tom, že se mu řiká Bilbao.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tenhle způsob výkladu moc nechápu. Klub je u nás známý pod fiktivním neexistujícím názvem, tak mu tak říkejme? Jak myslíš no...

Reagovat
PJ

Tohle je jen takovej postoj, nebo to fakt nechápeš? http://en.wikipedia.org/wiki/Athletic_Bilbao - also known as Athletic Bilbao, sídlí v Bilbau, název Bilbao maji i na znaku, fanoušci maji Bilbao na šálách (jen na některých samozřejmě)... Jistě že to neni oficiální název, ale fiktivní a neexistující vypadá taky úplně jinak...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Já chápu, co mi tu píšeš a proč tak lidi Athletic nazývají. Jen to prostě není úplně správně, víš? A nevidím nic špatného na tom upozornit, aby se psalo to, co se psát má.

Reagovat
PJ

A já zas nevidim nic špatnýho na tom, že lidi používaji název, kterej sice neni úplně správnej, ale používá se úplně běžně. Ale nechme toho, oba máme svůj názor a zřejmě ho nezměníme

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Budu muset mýmu postoji najít nový a lepší argumenty, pak ti napíšu znova...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Na Athletic? Já ještě Schalke a srdíčkem na Arsenal

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Vlastně si uvědomuju, že většinu dělam podle toho, jak chci, aby to dopadlo, ne jak to bude

Reagovat
fantomas

To už se mi milionkrát nevyplatilo jak u Slávky, tak u Arsenalu no..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ale nemusíš mít špatný pocit. Takhle jsi čistej a nějakej bodík to hodí tak jako tak

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec ne, taky jich mám 5.

Reagovat
fantomas

Spíš oproti svýmu standardu. Já se do nich nikdy nehnal.

Reagovat
santini

1 0 0 1 1 2 0 0 očakávam minimálne 9 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec-Sparta 2 1:3

Pribram-Jablonec 2 1:2

Hamburg-Leverkusen 1 1:0

Schalke-Hanover 1 3:0

Arsenal-Citizens 1 3:2

Bilbao-Sevilla 0 2:2

Levante-Atletico 0 1:1

Lazio-Neapol 2 2:5

to jsou moje tipy, treba to dopadne uplne jinak

Reagovat
smazaný uživatel

a ja som si myslel, že skrz teba prehovoril Boh, aby nám pomohol zarobiť peniaze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám,že vyhraje Miki

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL - MANCHESTER CITY - 2

ATHLETIC CLUB - FC SEVILLA - 1

LEVANTE - ATLÉTIKO MADRID - 2

LAZIO - NEAPOL - 0

SCHALKE 04 - HANNOVER - 1

HAMBURK - LEVERKUSEN - 0

LIBEREC - SPARTA - 0

PŘÍBRAM - JABLONEC - 2

Reagovat
smazaný uživatel

trochu jsem zariskoval a dal jsem jen 3-krát dvojtip

Reagovat
madridcan

100 pre tipovacku

Reagovat
madridcan

6 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Taky, taky. Je to neuvěřitelné, šokující, přesto je to tak.

Reagovat
PJ

Hm, já jen tři a Mikolanda čtyři.. To těch osm v tabulce bude vypadat asi docela blbě, co?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

od tebe to tak nevyzní

Reagovat
smazaný uživatel

4 bodíky

Reagovat
smazaný uživatel

hmm.... jen 3,5.

proč my vycházejí jen dvojtipy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele