TIPY NA VÍKEND (17)

19.05.2007, 13:24
Tipy a analýzy
Vítejte opět u Tipů na víkend. Poslední zápasy sezóny netipuji rád. Spousta jich může být ovlivněna zákulisními spekulacemi a výsledek může být dohodnut předem. Těžko hledat souboje, kde se začíná s čistým stolem. Dlouho jsem uvažoval co Vám doporučím. Nakonec jsem vybral následující devítku zápasů. Good Luck!





Dosavadní bilance
Vklady: 382,05
Výběry: 367,85
ROI: - 3,71


Anglie - FA CUP

Chelsea - Manchester Utd., 2 2.61

Už několik dní se v tisku propírá zoufalá situace Cheslea. Přesto je stále papírovým favoritem. Hrát nebudou Ševčenko, Ballack, Carvalho, ani Obi Mikel. Malou šanci na start ve finále mají Robben a Ashley Cole. Chelsea má široký kádr, ale takovýto lazaret musí být rozhodně znát. Manchester stále postrádá pouze hráče, kteří mu chyběli už při ligovém finiši. Jmenovitě: Saha, Neville, Silvestre a Park Ji-Sung. Motivace samozřejmě musí být největší možná na obou stranách. Souboj o nejstarší fotbalovou trofej bude vyrovnaný, nečekám větší gólový rozdíl. Fakta hovoří pro United.
Důvěra: 7/10


Belgie

FC Bruggy - Cercle Bruggy , 1 1.51

Poslední belgické ligové kolo toho opravdu mnoho nenabízí. O titulu je rozhodnuto. Jediným trochu atraktivním zápasem je derby klubů z města Bruggy. Nikomu již o nic nejde, přesto je to záležitost prestižní. Doporučuji domácí. Lepší forma, větší kvalita, domácí prostředí.
Důvěra: 8/10


Česko

Slovácko - Příbram, 2 1.81

Při pohledu na tabulku asi není o čem přemýšlet. Slovácko si příští sezonu první ligu nezahraje, ale Příbrami k tomu může výrazně pomoci. Ta potřebuje v posledních kolech šest bodů a doufat, že Olomouc neporazí Spartu a nevyhraje ve Zlíně. Jak známo, prsty českých funkcionářů sahají neomezeně daleko, takže bych Příbram neodepisoval. Ztráta na Slovácku mi přijde, přinejmenším, nelogická.
Důvěra: 9/10


Francie

Racing Lens - Nice, 1 1.63

Lens v posledních kolech čekají souboji se spodinou tabulky. Nejdříve Nice a potom Troyes. Šance na druhé místo není velká, ale nic není ztracené. Nice zachráněno není, ale musela by přijít velká souhra výsledků, aby sestoupilo. Čekal jsem na vzestup Lens, který se opravdu konal a na Lyonu jsem čekal jeho potvrzení. To se nestalo, přesto favorita tohoto zápasu vidím zcela jasně v týmu domácích.
Důvěra: 8.5/10


Itálie

Messina - Fiorentina, 10 2.43

Sledovat kursy sázkovek na poslední kola italské ligy je skutečně údiv. Některá čísla jsou nepochopitelně vysoká, jiná trochu nízká. Vyhnu se úplnému centru dění, jako jsou zápasy Palermo - Siena, Empoli - Regina nebo Chievo - Ascoli, a zaměřím se na zápas Messina - Fiorentina. Messina má pro příští rok do Serie A vstup zakázán, Fiorentina chce udržet UEFU, ale nahoru už nepůjde. Hosté nemusí jít bezhlavě za vítězstvím a domácí svůj poslední ligový zápas na svém stadionu, na bůhvíjakou dobu, "neodfláknou". Vše navíc podporují absence hostů. K dispozici nejsou Luca Toni ani Adrian Mutu, domácím chybí snad jen útočník Floccari, ale jsou tam další otazníky.
Důvěra: 5/10


Německo

Stuttgart - Cottbus, 1 1.16
Schalke - Bielefeld, 1 1.23

V Německu je boj o titul zúžen už jen na Stuttgart a Schalke. Oba čeká v posledním kole souboj proti podobným týmům. Ačkoliv Cottbus nejednou venku potrápil favorita, má výrazně horší formu než Bielefeld, který vyhrál čtyřikrát v řadě. Snadná práce to nebude pro Schalke, ani pro Stuttgart, jak by snad mohly naznačovat kursy. Tým z Gelsenkirchenu minule bouchnul u dortmundských sousedů, Stuttgart zabodoval v Bochumi. Získal tak dvoubodových náskok, který zřejmě bude v součtu rozhodující. Absence favoritů nejsou nijak zásadní. U Stuttgartu jen obránce Boka, u Schalke obránce Pander a záložník Varela. Do ofenzivy by měli být oba týmy v plné síle. Cottbus se potýká nejen se slabší formou, ale i se zraněními, chybí mu pilíř každé řady. Da Silva, Rost a Baumgart. Bielefeld postrádá jen útočníka Ahanfoufa. Předpokládám, že bodový rozestup zůstane nezměněn a Stuttgart získá titul, protože favorité své kvality potvrdí.

Důvěra: 9/10 (1.42)


Portugalsko

FC Porto - Aves, +2,5 branky 1.68
Benfica - Académica, 1 1poločas 1.36

Situace v Portugalsku je docela zajímavá. Porto mohlo mít klid už po minulém kole, kdyby neztratilo body na hřišti Ferreiry. Benfica vyhrála v posledním Setubalu brankou Miccoliho z 81. minuty. Sporting v pohodě vyhrál na Academice, která je dnes soupeřem Benfiky. Porto hostí Aves, který si potřebuje odvézt každý bod, ale to se, téměř s jistotou, konat nebude. Předpokládám výkon Porta na hranici možností a pořádný příděl pro slaboučký hostující tým. Benfica bude mít práci o něco složitější, ale i ona by měla vyhrát. I proto, že Academice se již nic stát nemůže. Sporting hostí na stadionu José Alvaladeho tým Belenenses, který je na čtvrtém místě. Kurs okolo 1.25 je vzhledem ke kvalitě hostů nízký a podstoupenému riziku se určitě nerovná. Doporučuji tedy +2,5 v Portu a 1. poločas na Benfiku.
Důvěra: 8/10 (2.28)


Autor: Michal Teřl

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*

to sou zas tipy že by jeden blil...

Reagovat
smazaný uživatel

tak se předveď, experte pochlub se svými tipy já taky nesouhlasím se vším, ale s většinou souhlasím

Reagovat
HOST*

Mlč šampóne

Reagovat
smazaný uživatel

Tvé dva příspěvky mi skutečně stačí

Reagovat
HOST*

já napsal jen ten první tak se klidni

Reagovat
smazaný uživatel

No, když se nemůžeš ani podepsat, tak je to pak těžký

Reagovat
Slejdy

presne ty asi vyhravas kazdy vikend co ze si taky frajirek

Reagovat
HOST*

tejdně sem v plsuu cca 5000 někdy víc někdy mín

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že příbram se bude až moc snažit a bude přemotivovaná, čímž si zápas pokazí a slovácko se rozloučí s první ligou před vlastními fanoušky nejhůře remízou...jinak s tim jaxi-taxi souhlasím...

Reagovat
HOST*

TIPY TIPY TIPY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele