TIPY NA VÍKEND (16)

12.05.2007, 13:13
Tipy a analýzy
Nabídka na tento víkend je hodně široká. Ale jak nejlíp vybrat? Rozhodně je lepší se vyhnout sázkám na týmy, kterým nejde o nic. Není lehké odhadnout, kdo bude hrát naplno a kdo zbytek ligy vypouští. Budeme se specializovat na boje o titul a o záchranu. Nejvíc se to láme v Německu a proto se na tamní situaci zaměříme.





Dosavadní bilance:
Vklady: 310,05
Výběry: 325,765
ROI: 5,07%



Česko
Sparta - Liberec, 02 1,93
Rozhodně se dá říct, že toto je zápas o český titul. Sparta 54 bodů, Liberec 53 bodů a Boleslav 51 bodů. Budou zbývat dvě kola a vítěz si náskok, pravděpodobně, uhlídá. Zřejmě se máme na co těšit. Většina veřejnosti favorizuje Spartu. Já nesouhlasím. Liberec hraje daleko dynamičtěji a rozhíbá tím velmi statické obrany většiny soupeřů. Je trochu škoda, že nebude hrát Blažek. I tak bude Liberec pro Spartu minimálně vyrovnaným soupeřem a domácí bych rozhodně tolik nefavorizoval.
Důvěra: 7/10

Zlín - České Budějovice, 1 1,8
Přirovnal bych to k zápasu Příbram - České Budějovice. Rozložení sil je, takřka, identické. Budějovice v situaci, kdy nehrají o nic. Zlín potřebuje body k záchraně a kvalitu ukázal i v Liberci. Netvrdím, že snad hráči hostů půjdou do zápasu s tím, že chtějí prohrát, ale motivace je rozhodně snížená. Zlín potřebuje vyhrát, i když nedává góly, ale je to pro něj zápas sezóny. Kéž by tomu odpovídala i návštěva.
Důvěra: 8/10

Krajský přebor plzeňského kraje
Sokol Manětín - 1. FC Rokycany, 1 1,8
A máme tady specialitku. Mám o tomto zápasu docela dobré informace a proto Vám ho nabízím. Hosté zatím na desátém místě a jsou daleko od přání funkcionářů, která se pohybovala někde okolo páté příčky. O víkendu remizovali s Chanovicemi 0:0. To Manětín je něco jiného. Jeho výkony stojí na výkonech českých reprezentantů ve futsale. Těm už sezóna skončila a tak se soustředí na sezónu v Manětíně. Ten vyhrál minulé kolo 6:1 v Holýšově a předtím 7:1 se Staňkovem. Pravda, jsou to týmy ze spodu tabulky, ale k sebevědomí to pomůže. Za hosty pravděpodobně nenastoupí talentovaný obránce Martin Světlík, který začne zápas jen na lavičce. A i to je důvod, proč si hosté body neodvezou. Možnost vsadit tento zápas je jen v jediné sázkovce v Česku, je jen na Vás, zda toho využijete. Já osobně věřím Manětínu opravdu hodně.
Důvěra: 9/10


Itálie
Catania - AC Milán, 2 1,66
Vrchol sezóny pro AC Milán ještě přijde, v Aténách při finále Ligy Mistrů. Motivace a myšlenky hráču teď směřují do Serie A, kde hrají na půdě Catanie. Ta je sice šest příček od Sieny, která je prvním sestupujícím, ale má na ni jen tříbodový náskok. Catanii by dnes mohlo chybět až šest hráčů základu. Nakonec to asi tak velké číslo nebude, ale nějaká absence bude znát. Měli by to být hlavně hráči obranných řad. To samé se dá říct k AC Milán. Nenastoupí Maldini a hlavně Ronaldo. Otazník je nad Gilardinem, okolo kterého dravě pobíhá Lyon. AC bude chtít určitě přeskočit třetí Lazio a má teď dobrou příležitost. Zranitelný tým Catanie se před zkušeným AC bude muset sklonit.
Důvěra: 8/10


Německo
Brémy - Frankfurt, 1 1,29
Oba konkurenti Werderu hrají venku a tak mají domácí docela slušnou příležitost stáhnout jejich dvoubodový náskok. I pokud se podíváme na los, vychází z toho Brémy zřejmě nejlépe. Poslední kolo hrají ve Wolfsburgu, který se dnes, podle mě, zachrání. Minulý víkend proti Hertě Berlín, jsem Brémám nevěřil, ale ony vyhrály 4:1 a ukázaly morální sílu. V kádru Werderu nejsou znatelné velké absence. Borowski, Owomoyela, Klasnic, to všechno jsou dlouhodobé záležitosti. Situace Frankfurtu není nejlepší a nemá jistotu setrvání v soutěži. Dnes nastoupí v poloviční sestavě. Thurk, Maier, Weissenberger, to jsou hráči hlavně dopředu, kteří musí chybět. Werder získá tři body.
Důvěra: 9,5/10

Dortmund - Schalke, -2,5 branky 1,89
Vestfálské derby Dortmundu s Gelsenkirchenem, městem, kde sídlí klub Schalke 04. Tento zápas přináší vždy velké emoce, neboť oba stadiony jsou od sebe snad 20 kilometrů. Dortmund není poprvé v situaci, kdy sezónu jen dohrává. To však nebude mít na motivaci vliv. Hrát na půl plynu před 80 000 diváky snad ani nejde. Domácí nastoupí naprosto kompletní. Schalke je momentální na čele Bundesligy. Náskok se dá spočítat na několika prstech a tak si ztrátu, dvě kola před koncem, rozhodně nemůže dovolit. Z důležitých hráčů chybí Lövenkrands, což je zase dlouhodobá záležitost. Dortmund neporazil Schake doma už 9 let, netvrdím, že to dnes prolomí a ani to není cílem mé sázky. Doporučím -2,5 branky, což je v Bundeslize jev málo vídaný, ale k tomuto zápasu adekvátní.
Důvěra: 7,5/10

Aachen - Wolfsburg, 2 2,68
Těžká sestupová bitva. Wolfsburg má 36 bodů, Aachen o tři méně. V případě výhry domácích, si tedy týmy prohodí pořadí a rázem Wolfsburg bude ten, kdo padá do druhé ligy. Aachen prožívá velmi špatné období. Šest porážek v řadě, při skŕe 3:19! Obrana pracuje hrozně, nebo spíše nepracuje vůbec. Vše je způsobeno obrovskými absencemi na domácí straně. Chybí tři obránci základu Herzig, Klitzpera a Dum. Dále brankář Straub a veledůležitý kanonýr Jan Schlaudraff, který po sezóně míří do Bayernu. Wolfsburg samozřejmě také neprožívá nejlepší období. Ze čtyř zápasů, jeden bod. Ale pro záchranu má lepší výchozí pozici. Wolfsburgu také chybí pár hráčů, ale rozhodně nejde o klíčové osobnosti týmu, jako u domácích. Jmenovitě jsou to Menseguez, Hanke a Santana. Hráči Aachenu jsou si vědomi, že mají poslední šanci, ale myslím, že to bude z jejich strany už jen křeč a hosté vyhrají ve velmi dobrém kursu.
Důvěra: 7/10


Nizozemsko
Feyenoord - Groningen, postup 1 1,9
Nemastná a neslaná sezóna pokračuje pro Feyenoord bojem o Pohár UEFA. V základní části Eredivisie skončil sedmý, Groningen osmý. Hraje se na dva zápasy a první vyhrál Groningen doma 2:1. Šance Feyenoordu, který hraje doma o 50% líp než venku, jsou stále velmi slušné. Kurs 1,9 na jeho postup je přehnaně vysoký.
Důvěra: 8/10


Francie, finále poháru
Marseille - Sochaux, vítěz Marseille 1,65
Francouzská liga měla ve středu vložené kolo a oba dnešní soupeři bodovali naplno. Marseille doma proti Nancy, kdy všechno zachraňoval až Cissé v 81. minutě a Sochaux, taktéž na domácím hřišti, s Monakem. Utkání rozhodl Grax, který skóroval ve stejnou dobu jako jeho konkurent Cissé. Marseille se tedy vyhouplo na druhé místo a rozhodně ho už nechce opustit. Sochaux je páté, na poháry ztrácí dva body a poslední slovo ještě určitě neřeklo. Ve finále poháru se tedy potká velká kvalita. Kádry by měli být kompletní. Nastoupí i Ribery, který proti Nancy nehrál. Hostům chybí jen záložník Sene. Stále vidím větší kvalitu a formu na straně hráčů Marseille a věřím, že trofej nad hlavu zvednou oni.
Důvěra: 8/10

Autor: Michal Teřl

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*

vsadim se, ze sparta bude v zapase s libecem kopat penaltu

Reagovat
HOST*

libercem

Reagovat
Shevchenko

Doufám, že to s tím Libercem vyjde !

Reagovat
smazaný uživatel

snad AC vyhraje a Catania sestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

klidně si na to vsaď, Catania bude hrát defacto s béčkem..

Reagovat
HOST*Petr

Škoda, že jsi tu nenapsal i dorost plzeňského kraje. Do Manětína, kterému věříš proti Rokycanum, přijedou dorostencí FK Trafa Hadačky. Oba týmy taky okupujou spodní část tabulky, ale já osobně věřím hostum, tudíž Hadačce. Hadačka minulé kolo prohrála doma jen 1:0 s druhým celkem tabulky se Sulkovem a to ještě Hadačka zahodila v 90. minutě penaltu. Tudíž muj tip : 2. Je jen škoda, že se to nedá vsadit, ale myslim, že to jde nějak udělat u Tipsportu nebo někde... ;-)

Reagovat
HOST*bookie

no tak zase tady z toho nebudeme dělat tipovačku pralesních soutěží..

Reagovat
Shevchenko

No starší žáci Starého Města, kteří okupují předposlední jedenáctou příčku Moravskoslezské krajské sotěže "C", zítra v 9:00 přívítají osmé Těrlicko, zápas na Těrlicku (hrálo se sice na neutrální půdě, ale jako domácí bylo Těrlicko) skončil 2:2. Za podzim bylo Staré Město poslední s pouhýmy 3 body za tři remízy, ale na jaře už získali 6 bodů za obě domácí výhry. Za rok 2007 vyhráli všechny (i přátelské) zápasy na domácím hřišti a vypadáto, že i Těrlicko pojede domů s prázdnou, SM musí dohnat FK Staříč, který má 18 bodů, ale o zápas více. Tipuju 1 a výsledek 3:1 pro Durman.

Reagovat
HOST*

dete s timhle uz do prdele

Reagovat
HOST*

Zápas skončil nerozhodně 0:0 i přes převahu hostí...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

STRANIK-LIBHOST 1

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

okres?! .. když už, tak tu hoď aspoň nějaký kraj..

Reagovat
smazaný uživatel

bavit se na stránkách eurofotbal.cz o nějakých mladších a starších žácích je trošičku mimo, ne?? ..ale člověk se alespoň pobaví nad těmi názvy: Těrlicko, Staříč, Staré město...to je nepochopitelný v jakých prdelích lidi dokážou žít..

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

-bundesliga ukazala svoji nepruhlednost zase ... a z titulu se asi bude smat ten treti vzadu - Stutec

No a tipy dost utrzily ranu tedkon hmm ...

Kazdopadne neverim ani na 02 na Liberec. Rozumny clovek by procetl clanek jako ja a prikyvl ... ale nesmite zapominat na podminky v kterych budou hrat - Gambrinus liga pod dozorem Kostala a J&T penez ... takze at se to stane jak se to stane, cestny to nejspis neude - titul proradni kaprikoviti Spartani,¨tenhle sil stejne. Vivat cestnymu fotbalu, uvidite !

Reagovat
HOST*
Reagovat
HOST*

Manětín Rokycany 2: 2 ( 1: 0)

Reagovat
HOST*inzaghi

AC

Fiotentina

AS Roma

Liverpool

Manchester

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele