TIPY NA VÍKEND (14)

27.04.2007, 23:59
Tipy a analýzy
Dnes si opět rozebereme situaci v elitních evropských ligách. Klasicky se vyhnu sázkám na týmy účinkující v Lize Mistrů, až na jednu výjimku. Samozřejmě se musí na domácí ligu také připravit, ale faktorů, které snižují koncentraci, je až příliš. Ačkoliv třeba AC Milán i Manchester se předvedli v dobrém světle, sázkám na ně se vyhnu obloukem. Přesto mám pro Vás připravenu řadu zajímavých tipů.

Dosavadní bilance:

Sázky: 99,5 bodu
Výběry: 97,01 bodu
Aktuální ROI: -2,50 %


Anglie

Arsenal - Fulham 1 1,35
Arsenal se po porážce s West Hamem konečně trochu chytil. Z Newcastlu si přivezl bod, doma porazil Bolton i Manchester City a minulé kolo hrál na Tottenhamu. Otočil vývoj zápasu a v 95. minutě inkasoval po střele z velké dálky na 2:2. Forma je tedy poměrně solidní. Trochu mě mrzí, že nenastoupí Tomáš Rosický, protože to je právě on, kdo dokáže, leckdy statickou hru Arsenalu, trochu oživit. Fulham momentálně táhne šňůru devíti zápasů bez výhry. Patří mu patnáctá příčka, jak v celkové tabulce, tak i ve výkonech na hřištích soupeřů. Náskok na sestupující tři body, také nic moc. Do toho všeho problémy s defenzivou. Nebude hrát Pearce, otazník je nad startem Queudrua. Oba, takřka, klíčoví hráči obrany. Věřím, že Arsenal vyhraje a ještě zkusí přeskočit třetí Liverpool.

Chelsea - Bolton 1 1,28
Původně jsem se sázce na Chelsea chtěl vyhnout, ale nakonec ji doporučím. Ve středečním zápase Chelsea zahrála velmi dobře a výhra mohla být vyšší, než konečných 1:0. V obraně si vedla skvěle a až na střelu Gerrarda nepustila Liverpool k ničemu. V sestavě Chelsea nebudou Ballack a Robben. Bolton mě minulý víkend vyloženě šokoval domácí porážkou s Readingem. V poslední době je poměrně z formy a nevěřím, že to vyústí v zisk bodů na Stamford Bridge. V tabulce se zhoršuje a nakonec bude rád, jestli uhraje Pohár UEFA. Na šesté místo se tlačí nejeden kvalitní tým. Navíc by Boltonu mělo chybět pět hráčů základu. Obránci Hunt a Tel-Haim, záložníci Nolan a Faye a útočník Diouf. Chelsea má široký kádr a proti oslabenému Boltonu body neztratí.


Belgie

Genk - Mouscron 1 1,25
Genk je na druhém místě, dva body za Anderlechtem, který jede do Roeselare. Pokud se vrátíme o pár týdnů zpátky, Genku se moc nedařilo. Padnul 0:5 v Monsu, 1:2 v Antverpách. Zápasy sice proložila domácí výhra, ale nic přesvědčivého to nebylo. Od té doby se Genk snad trochu probudil. Porazil doma Westerlo a hlavně vyhrál minulý týden v Bruggách. Tři body z tohoto zápasu jsou velmi cenné. Mouscron sezónu v klidu dohrává, ale zdaleka nic nevypouští. Poháry hrát nebude, do druhé ligy nespadne. Přesto z posledních šesti zápasů uhrál solidních jedenáct bodů. Genk za celou sezonu doma neprohrál, dal nejvíc gólů a v tomto zápase to musí jenom podtrhnout.

Důvěra, že vyjdou všechny tři zápasy zároveň: 9/10


Česko

Brno - Plzeň 1 1,86
Nerad sázím na českou ligu, ale tohle zkusit musím. Brno i Plzeň jsou kluby lepšího průměru české ligy. Jejich kádry mají několik kvalitních, zkušených a vedle nich také mladých a talentovaných hráčů. Pokud bychom počítali jen jarní výsledky, Plzeň by vedla ligu se čtrnácti body. Ale její výkony neustále padají. V neděli remíza doma 2:2 s Budějovicemi, kdy domácí inkasovali v 92. minutě, ale vyhrát si skutečně nezasloužili. Ve středu pak trapná pohárová komedie s Jabloncem, kdy se, po kombinaci tragické obrany a bezzubého útoku, urodil výsledek 3:0 pro hosty. Kořeny těchto výkonů bych hledal ve zranění klíčového hráče Davida Limberského. Kapitána týmu, který viditelně schází. Brno má doma pevnost, bilance 9-2-1 hovoří jasně. Kurs 1,86 mi přijde, v současném rozpoložení, neadekvátní. Je jen na Vás, zda ho zužitkujete.
Důvěra: 8,5/10

Ostrava - Sparta 1 3,37
Sparta sice vyhrála derby, ale žádný světový výkon to nebyl. Výhra byla spíše dílem až nečekaně pasivní hry Slavie, která nepředvedla zhola nic. Ve Zlíně ani v Budějovicích Sparťané snad ani vyhrát nechtěli. Chápu, že motivace každého soupeře Sparty je zvýšená, ale s tím se musí srovnat. Ostrava výš, než na páté místo, nedosáhne, což však motivaci k tomuto zápasu nijak nesnižuje. Na jaře zatím nepředvádí nic velkého, ale v poslední době jde nahoru. Předpokládám velmi vysokou návštěvu, díky věhlasu soupeře a ceně vstupenky, která je k mání za 20kč. Hraje se sice v pondělí, ale v úterý se do práce nejde. Nemusím připomínat, co předváděl doma Baník, když na něj chodilo 17 tisíc diváků. Udělal titul a Spartu doma porazil 3:2. Neuznávám řeči typu "Sparta si nemůže dovolit klopýtnout". Proto se nebojím doporučit výhru Ostravy.
Důvěra: 5/10


Francie

Bordeaux - Racing Lens -2,5 branky 1,55
Bordeaux má 52 bodů, třetí místo. Lens o bod víc a o příčku výš. Po dlouhé době konečně zabralo, když porazilo Le Mans. Bodreaux má slušnou formu. Poslední čtyři zápasy bez inkasované branky, osm bodů. Na obou stranách chybí důležití obránci. Domácím Henrique a v sestavě Lens Coulibaly. V tomto zápase jde o dost a vedle tipu na -2,5 bych možná viděl i výhru Bordeaux.
Důvěra: 7,5/10

Lyon - Le Mans 1 1,43
Lyon už sice pět zápasů nedostal gól, ale dal pouhé čtyři. Od té doby, co přišel Baroš, se stroj hodně zadřel a už nepředvádí ten lehký, přímočarý a jednoduchý fotbal. Netvrdím, že je to zrovna příchodem českého hráče. Jednou už se Lyon musí výrazněji prosadit a předvést efektivní koncovku. Le Mans je v dolní polovině tabulky, ale už prakticky zachráněný. Lyonu chybí pouze Benzema. V Le Mans mají větší starosti. V útoku se střídají Samassa, Fanchone a Lucau, ale všichni jsou zraněni. Do toho otazník nad startem středolopaře Matsuiho. Vzhledem k těmto údajům bych zkusil, že Le Mans nedá gól, v kursu někde okolo 1,7. Výhra domácích je pro mě jistotou.
Důvěra: 9,5/10


Německo

Mönchengladbach - Stuttgart 2 1,67
Pro mě zcela jasný zápas. Zkusil bych i handicap v kursu 2,8. Ale pojďme k faktům. Narazí na sebe obrovský rozdíl ve formě, kvalitě kádru, prioritách pro sezonu i v aktuální marodce. Poslední čtyři zápasy Stuttgart vyhrál, o víkendu si zcela suverénně poradil s Bayernem, jen do poločasu mohl dát brazilský útočník Cacau snad čtyři góly. Nakonec dal dva. Gladbach v tomto čtyřzápasovém období uhrál jediný bod a definitivně si zpečetil sestup. Stuttgart je třetí ztrácí tři body na první Schalke, které už navíc svůj zápas odehrálo. Chybět bude pouze obránce z Pobřeží Slonoviny Arthur Boka. Nejenom, že Gladbach má jasný sestup, je totálně bez formy, ale i marodka je hrozivě široká. Tady je přibližný výčet toho nejdůležitějšího: brankářská opora Kasey Keller, pravidelně nastupující obránce Ze Antonio a útočníci Neuville, Sonck a Delura. Byl bych hodně překvapen, kdyby Stuttgart nevyhrál.
Důvěra: 9,5/10


Nizozemsko

PSV Eindhoven - Arnhem hcp 1 1,45
Z pestré nabídky posledního kola nizozemské ligy jsem si vybral především tento zápas. O titulu ještě rozhodnuto není. A pokud ho nezíská Eindhoven, bude si za to moci zcela sám. A to nevýraznými březnovými výkony. Tento zápas vyhrát musí. Má natolik zkušený tým, aby ho zvládl. Arnhem je úplně v klidu. Tak jako tak skončí dvanáctý a jede do Eindhovenu zkusit něco uhrát. To se mu, podle mě, nepovede a odveze si několikagólovou porážku.
Důvěra: 8/10

Excelsior - Alkmaar 0 5,67
Alkmaar má vše ve svých rukou, ale poslední krok bývá vždy nejtěžší. Po celou sezónu předváděl stabilní výkony a titul si určitě zaslouží. Excelsior nemá takřka o co hrát a možná bude šetřit hráče na barážové zápasy. To by nebylo příliš sportovní a připravilo by to závěr ligy o dramatičnost. Těžko říct, nakolik je kádr Alkmaaru zkušený, aby tento krok zvládl, ale kurs 1,18 na jeho výhru mě přijde naprosto uhozený. Zkusím remízu, tolik nereálné to zdaleka není.
Důvěra: 2/10


Autor: Michal Teřl

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*lampard

tady je někdo blázen 9,5/10 už hraničí s fixed pokud víš co to je...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem debil, sorry, já to nevim

Reagovat
HOST*

Jsem zvedav na remizu Alkmaaru

Reagovat
HOST*

Alkmaar

Reagovat
HOST*fantomas

Alkmaar stopro vyhraje. Zkoušet remízu jsou vyhozené peníze.

Reagovat
HOST*filda

docela alkmar vyhral co

Reagovat
HOST*

Ja by som dal Bayern - Hamburk X2, co vy na to?

Reagovat
HOST*m

hezky

Reagovat
HOST*

největší tutuvka je Atletico madrid-Betis 1,betis minule dostal tři červený

Reagovat
HOST*

, takovy tipy si priste nech pro sebe!

Reagovat
HOST*

Chelsea bolton som dal ze bolton neda gol, co podla mna vyde.kurz 1,6!

Reagovat
HOST*

Reagovat
Shevchenko

Ostrava !

Reagovat
HOST*

vyhrajou brémy?

Reagovat
HOST*rower

Pokud je kurs 1,7 na 2 i na 10...tak dam radši 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele