Tipy Luboše Kaloudy

22.02.2013, 11:03
Tipy a analýzy
Zimní pauza je pryč a je tu opět jarní část rubriky Tipy osobnosti. Dnes tipuje vicemistr světa hráčů do 20 let z roku 2007 a nyní záložník pražské Dukly Luboš Kalouda. Proti němu se postaví redaktor EuroFotbalu Ondřej Pražák. Pro čtenáře pokračuje třetí kolo tipovací soutěže.

MANCHESTER CITY - CHELSEA
LUBOŠ KALOUDA: Oba týmy si s chuti zastřílely v posledním zápase FA Cupu, ale myslím si, že v tomto prestižním zápase o čelo Premier League budou obě mužstva víc opatrnější, a proto volím remízu s minimálním počtem branek na obou stranách.
Tip: 0
Ondřej Pražák: Pro mě jsou mírným favoritem Citizens. Ne proto, že mají výhodu domácího prostředí. Ani proto, že preferuji Manciniho styl před filozofií manažera Rafaela Beníteze. Řešení složité hádanky nelze hledat ani v momentální formě, protože ani jeden z týmů poslední dobou neoslňuje. Důvodem mého tipu by mohla, poněkud překvapivě, být pražská Sparta. Domnívám se, že v tomto duelu budou rozhodovat především fyzické a psychické síly. A vzhledem k tomu, že Chelsea by mohla pro postup v Evropské lize mnoho sil obětovat, Manchester City dle mého skromného názoru neprohraje.
Tip: 10
BETIS - MÁLAGA
LUBOŠ KALOUDA: Málaga je moje oblíbené mužstvo, kterému fandím. Libí se mi, jaký hraje ofenzivní a atraktivní fotbal! V týmu je i po odchodu Cazorly plno vynikajících hráčů zejména směrem dopředu, a proto věřím, že i v těžkém zápase na hřišti Betisu zvítězí.
Tip: 2
Ondřej Pražák: Hosté z Málagy dokázali, že se neztratí ani v Lize mistrů. Sice s favoritem z Porta prohráli, ale jejich pouť za nečekaným úspěchem vůbec nemusí končit. Teď se ale Pellegriniho parta musí soustředit na La Ligu. Osmý Real Betis se sice poslední dobou prezentuje zlepšenými výkony a dá se očekávat jeho vzestup, na Málagu ale jeho schopnosti stačit nebudou. Utkání s Portem stálo Málagu mnoho sil, přesto by si měla s Betisem poradit. Aktuální ligová forma hovoří zcela pro ni, Betisu naopak dělá velké problémy zakončování.
Tip: 02
UDINESE - NEAPOL
LUBOŠ KALOUDA: Oba týmy v posledních zápasech utrpěly porážku jak Udinese v Janově 1:0, tak Neapol v Evropské lize doma proti Plzni 0:3 (plus jen remiza doma 0:0 se Sampdorií v ligovém zápase), a tak si myslím, že v tomto duelu vyjde jako vítěz domácí tým, kterému pomůže domácí publikum k tomu, aby se dostal do lepší pohody než soupeř.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Tipovat výsledek zápasů Udinese je vždy velmi ošemetná věc. Neapol by zdánlivě mohla být favoritem, samozřejmě. Nicméně, to byla i před utkáním s Plzní (fanoušci českého týmu prominou). A jak to dopadlo... Mazzariho svěřenci sice sídlí na druhé příčce Serie A, jejich síly se ale musí rozprostřít do několika soutěží najednou. Udinese na každou porážku reaguje výhrou a naposledy prohrálo s Janovem, takže matematicky by se dal předpokládat jeho tříbodový zisk. Já jsem ale nikdy nebyl příznivcem matematiky, takže vsadím na neprohru hostí.
Tip: 0
INTER MILÁN - AC MILÁN
LUBOŠ KALOUDA: V největším italském derby přeji více AC Milan, které je teď určitě ve větší pohodě než Inter. Líbí se mi, jak řádí po svém přestupu Mario Balotelli a pro něj zvlášť bude toto derby prestižní, když dříve nastupoval za Inter. I proto mu přeji, ať svým gólem toto derby rozhodne!
Tip: 2
Ondřej Pražák: Derby della Madonnina - jaký to krásný svátek emocí nám přichystalo další kolo italské první ligy! Jakákoli výhoda domácího prostředí klesá na minimum, rozhodovat budou pouze přímí aktéři. Poslední vzájemné střetnutí zvládl lépe Andrea Stramaccioni, tento pamětihodný moment ale dle mého názoru nezopakuje. Že se Inter nachází v herní i výsledkové krizi, to není tajemstvím. Naopak AC se daří, i když se hráči po utkání s Barcelonou nemohou cítit nejlépe. Rozhodne proto muž, jenž prostředí obou týmů dokonale zná - Mario Balotelli. Můžete ho milovat, či nenávidět, ale talentu tento chlapec posbíral víc než dost. Navíc pro něj - kromě jeho ega - hovoří i čas, který měl mladý útočník na rekonvalescenci.
Tip: 2
HANNOVER - HAMBURGER SV
LUBOŠ KALOUDA: V posledním zápase uniklo vítězství Hannoveru v posledních minutách nastavení, a tak věřím, že v domácím zápase už si vítězství nenechají utéct, dotáhnou se v tabulce na svého soupeře na rozdíl jednoho bodu a přiblíží se pozicím zajišťující evropské poháry.
Tip: 1
Ondřej Pražák: Souboj téměř sousedů v tabulce slibuje napínavou podívanou. Kvůli umístění je možná klub z Hamburku favoritem, českého fanouška zase možná potěší jména Drobného s Jiráčkem. Přesto vzniká zásadní otázka: kdy naposledy prohrál Hannover na svém stadionu? Budete muset pátrat v minulém roce - z AWD-Areny se body zkrátka nevozí. Neprohra domácích by měla být sázkou na jistotu.
Tip: 10
PSG - MARSEILLE
LUBOŠ KALOUDA: Oba týmy mají ve svém týmu plno kvalitních hráčů, zejména PSG, které díky bohatým majitelům mohlo nakoupit plno hvězdných hráčů. Mně osobně bude zajímat, jestli nastoupí David Beckham... Ale tento zápas skončí remízou.
Tip: 0
Ondřej Pražák: Další utkání velikánů. Ve francouzské lize bojuje o ligový primát často jen jeden tým. Poslední dobou (zhruba tak od nemalých finančních příspěvků z Kataru) je to pařížské SG. Trenér Ancelotti dobře ví, jak připravit své svěřence na tak těžkou bitvu a přes náročné utkání Ligy mistrů toho je schopen. Marseille by si sice ráda vzala příklad z přístupu Sochaux, na druhou stranu, PSG bude chtít navýšit svůj náskok. Netroufám si označit případné střelce, ale Paříž miluji a domácí tým je pro mne favoritem.
Tip: 1
OLOMOUC - SLAVIA
LUBOŠ KALOUDA: Jelikož se jedna o první jarní zápas Gambrinus ligy, tak si myslím, že tento zápas skončí remízou, protože oba týmy nebudou ještě v optimální formě. A počasí, které panuje u nás doma, taky nepřispěje k tomu, aby oba týmy mohly hrát svůj fotbal.
Tip: 0
Ondřej Pražák: Na závěr to nejlepší, říkává se. Tým s nejmladším věkovým průměrem Gambrinus ligy přivítá staroslavnou Slavii. Nic proti tradici, ale zde vidím utkání s jasným favoritem. Domácí tým se na Andrově stadionu bude snažit o posun směrem k první trojce a nad jedenáctou Slavií vyhraje.
Tip: 1
BRNO - PLZEŇ
LUBOŠ KALOUDA: Pro Brno to bude ostrý start do jarní části sezóny, když narazí hned v prvním jarním kole na rozjetou Plzeň. I když jako jediné dokázalo porazit na podzim Plzeň na jejím hřišti 3:2, tak teď to bude úplně jiný zápas. Plzeň bude víc efektivnější než v prvním vzájemném zápase a oplatí Brnu podzimní porážku.
Tip: 2
Ondřej Pražák: Nejprve Neapol, poté Brno. Svěřenci trenéra Vrby sice mají v nohách těžké utkání s italským týmem, nicméně na zátěž zápasového rytmu musí být lídr tabulky dobře připraven. První Plzeň by si měla pohlídat svou reputaci a na Moravě vyhrát. Sedmá Zbrojovka sice umí překvapit, hosté ale umí to samé. Neapol by po prvním klání mohla vyprávět...
Tip: 2


Závěrečným třetím kolem pokračuje tipovačka vás, čtenářů. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 23.02. v 15:30 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu) zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné, jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky souboje redaktora s osobností zveřejníme také konečnou tabulku čtenářské soutěže a s ním i šťastlivce, který si příště zatipuje s některou známou tváří.

Autor: David Křížka

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten má Brno už u prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já tak od doby co si koupili gamrinus ligu

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš zoufalec

Reagovat
smazaný uživatel

Brno si GL nekoupilo a ani nemohlo bo to pravidla svazu neumožňují

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát nikomu před nima nedovolili postoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Stokrát opakovaná blbost je pořád jenom blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

nechte ho, každý velký klub má své hatery, my jich už taky nasbírali... a aspoň si Kepy může říkat, že je první hater Brna na eurofotbalu...

Reagovat
soukup

nic nebude, musí s Liquidem losnout

Reagovat
smazaný uživatel

ježíš, na něj jsem málem zapomněl Teď byl dlouho neaktivní, pokuď nezačne znovu, Kepy si to první místo pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna včera nebo možná už dneska říkal něco, že Chelsea po jedněch Rumunech narazí na další (Steaua). A teď začne v lize hrát jeho oblíbenec Baroš, tak si ho tu užijeme dost.

Reagovat
AjaxFans

Liquid je případ sám pro sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Liquid tu byl dřív, moulo. Si myslíš že EF vznikl tvou registrací?

Reagovat
smazaný uživatel

Kepy, Kepy... pokuď umíš číst, tak jsem napsal, že jsem jsem na něj chudáka zapomněl... ale tobě něco vysvětlovat je horší jak vykastrovat vola

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste trotlové.

Reagovat
soukup

stejně jako Brno Kaloudu

Reagovat
Liquid

srdcař prostě

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň ztratí, na to dám krk..

Reagovat
smazaný uživatel

plzen je rozehrana a ma dostatecne siroky kadr, aby vyhrala

Reagovat
Rssa

Hm, to láká k snad nejbrutálnější sázce na EF, co kdy byla....

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 2:2 ! věřím tomu!!

Reagovat
soukup

to by mě dost překvapilo, nám nemůže nastoupit tak půlka základní sestavy, takže to asi žádná sláva nebude

Reagovat
havrys99

Už brousím gilotinu...

Reagovat
C-M@ster

Možná kdyby hráli zápas jak Sparta. (zuby nehty bránit celý zápas hubený náskok)

Zápas s Neapolí je podle mě tolik nevyčerpal.

Reagovat
Losinho

Hodně těžký kolo hned na úvod...

Reagovat
Desmond Glazebrook

To tady vidím skoro vždycky, že to tady někdo napíše

Reagovat
Losinho

Tak ale tohle mi vážně přijde ještě těžší než obvykle...nebo jsem už vyšel ze cviku.

Reagovat
Desmond Glazebrook

Spíš vyšel ze zvyku - poslední kolo bylo(pokud dobře koukám) někdy 14.prosince minulého roku, což jsou 2 měsíce zpátky

Reagovat
niflheim

No...to zase bude krásná nula

Reagovat
smazaný uživatel

2,2,1,1,2,0,0,0

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka není nějaká Neapol aby doma dostala trojku!!

Reagovat
smazaný uživatel

podle této logiky by měla dostat tak 8 kousků

Reagovat
smazaný uživatel

00111101

Reagovat
smazaný uživatel

nějaká počítačová šifra ?

Reagovat
risk je zisk

tak na tom neni nic neobvykleho..pocitac se defacto sklada jen z 0 a 1

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
risk je zisk

ty jsi vul..nedivim se ze jsi to nevedel..

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nějaká počítačová šifra ?

Reagovat
Didier Drogba

Kaloudo, ty kryso

Reagovat
smazaný uživatel

Tym Luboše Kaloudy: Odejděte kvůli nenasytnosti agenta a své vlastní blbosti ve dvaceti do výborného evropského týmu, na který zjevně nemáte a vaše kariéra je v prdeli - zn. zaručené

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kalouda taky dopadl Každopádně my hned na úvod velmi těžké utkání v Olomouci, ale věřím minimálně v remízu, protože vstup do jarní části soutěže je hodně důležitý a obzvlášť v naší situaci. Případná výhra by nás mohla hodně nakopnout a povzbudit. Ale Sigma je doma velmi silná a bude to těžké

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda si vybral sám. Brnu připutovalo do kasy 5m Euro a on se šel zakopat

Reagovat
soukup

*Prosovi

Reagovat
Kokesh

Vždyť on žádný extratalent nikdy nebyl, v Brně byli stokrát lepší. Vyšlo mu mistrovství a vezl se, kde je teď je všem známo. Na vyšší úroveň, než Gambáč ligy nikdy neměl.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Posledni Kovboj

Ten John tam

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA GRANDE AC Milan....doufam že vyhrajeme aspon 0:1 pro AC ,stačilo by bohate....

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda ještě žije?

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně má nejoblíbenější rubrika se rozjela

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Gól.

Reagovat
FCSL

Reagovat
smazaný uživatel

Luboš Kalouda

Reagovat
smazaný uživatel

1 bodík

Reagovat
smazaný uživatel

Za 4

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele