Tipy Jakuba Vančury

13.12.2013, 11:02
Tipy a analýzy
Do předposledního dílu rubriky Tipy osobnosti v tomto kalendářním roce jsme si pozvali komentátora české verze Eurosportu Jakuba Vančuru. Role soupeře se ujal redaktor EuroFotbal.cz Dominik Zezula. Pro čtenáře jsme připravili závěrečné třetí kolo tipovací soutěže.

ASTON VILLA - MANCHESTER UNITED
JAKUB VANČURA: Ačkoliv týmy dělí v tabulce Premier League pouhé tři body a Manchester nevyhrál v lize čtyři zápasy, věřím, že se bude radovat favorit. Aston Villa nemá s Rudými ďábly dobrou statistiku doma a poslední domácí výhra se datuje do roku 1999 (a to navíc v poháru) a po víkendu to tak zůstane.
Tip: 2
Dominik Zezula: Zvládnou se United dostat z výsledkové černé díry? Ne že by se mi jejich současná situace nepozdávala, ale už kvůli vyrovnanosti ligové špičky a také proto, že Davida Moyese jsem si v Evertonu poměrně oblíbil, budu jim přát výhru. Aston Villa získala letos venku víc bodů než doma, takže United by měli mít slušnou šanci najet zpět na vítěznou vlnu a potvrdit skvělé výsledky z Ligy mistrů. Řekl bych 02, ale dvojtipy jsou pro sraby, tak zkusím ostrou dvojku.
Tip: 2
MANCHESTER CITY - ARSENAL
JAKUB VANČURA: Citizens překvapili výhrou v Allianz Aréně v Lize mistrů. A i když Bayernu už o nic nešlo, tahle výhra hodně povzbudí v současnosti čtvrtý tým Premier League. Vzhledem k tomu, že nevím v totu chvíli jak hrál Arsenal v Neapoli a zda-li po souboji trenérských kamarádů se bude radovat Arsene Wenger z postupu, těžko se mi odhaduje, v jakém rozpoloření půjdou Gunners do toho zápasu. Ale i s postupem v LM to budou mít těžké, oba týmy mají formu, přesto si něco Arsenal odveze.
Tip: 0
Dominik Zezula: Kdyby se v Anglii nehrálo přes Vánoce, řekl bych, že Arsenal bude po prohře v Manchesteru rád za zimní přestávku. Bude to určitě skvělý zápas a rozhodně budu fandit daleko sympatičtějším Gunners (a Giroudovi, což je skvělý útočník a je dobře, že si to už snad uvědomují i v Anglii), ale domácí bilance City je zkrátka příliš impozantní. Pellegriniho tým si šanci stáhnout náskok dnešního konkurenta na tři body utéct nenechá.
Tip: 1
TOTTENHAM - LIVERPOOL
JAKUB VANČURA: Poslední dvě kola se Liverpoolu hodně povedla, i tak je druhé místo v tabulce spíše zásluha nevyrovnaných či vyloženě špatných výkonů ostaních adepů na horní příčky. Kohouti se od výprasku na ManCity zvedli, vyhráli dva zápasy veknu a teď doma budou bodovat naplno.
Tip: 1
Dominik Zezula: Vyrovnaný duel dvou týmů, kteří budou bojovat o kvalifikaci do Ligy mistrů, nakonec zůstane bez vítěze. Můj oblíbený Liverpool letos konečně ukazuje, zač je toho loket, ale Tottenham nejsou žádní nazdárci, takže mi z toho vychází remíza. Hugo Lloris si každopádně zachytá.
Tip: 0
ATLÉTICO MADRID - VALENCIA
JAKUB VANČURA: Fantastická sezóna Atlética stále pokračuje. Druhé místo v La lize, stejně bodů jako Bacelona, jistý postu v Lize mistrů, z tohohle týmu vyzařuje pohoda. Ač mi je Valencia od dob svého tažení pohárovou Evropou s Mendietou symaptická, v Madridu neuspěje.
Tip: 1
Dominik Zezula: Papírově určitě nejjednodušší z duelů - Atlético bojuje o titul, Valencia spíše sama se sebou. Jsem upřímně zvědavý, jestli tahle forma Atletům vydrží celou sezonu, ale i kdyby ne, Netopýři nepůsobí jako tým, který by je měl (nota bene na jejich vlastním hřišti) zkrotit.
Tip: 1
NEAPOL - INTER
JAKUB VANČURA: Tým Rafaela Beníteze bude po souboji o postup v Lize mistrů hodně vyšťavený a i kdyby Neapol postoupila, čas na regeneraci nebude dostatečně dlouhý. Inter má nejlepší útok Serie A a to rohodne proti unavenému soupeři
Tip: 2
Dominik Zezula: Inter letos v lize ještě venku neprohrál, což je dostatečně impozantní vizitka, ale v Neapoli už by mohla narazit kosa na kámen. Jednak v tomhle dvojzápase platí nepsané statistické pravidlo, že domácí tým vítězí, jednak mají Partenopei silnější tým, který stále může pomýšlet na boj o titul (zatímco pro Inter bude úspěchem kvalifikace do Ligy mistrů), a v neposlední řadě jim hraje do karet dobrý výkon a vítězství proti Arsenalu. Uvidíme, s čím přijde Walter Mazzarri.
Tip: 1
AC MILÁN - AS ŘÍM
JAKUB VANČURA: Pro AC bude jasnou prioritou tohoto týdne postup v Lize mistrů a souboj s Ajaxem. Tam budou upřeny všechy síly, všechna koncentrace. Tým z Věčného města navíc letos dostal jenom 5 gólů a nečekám, že by na San Siru tahle statistika došla velkých změn. AS Řím využije všech výhod, které má a vyhraje.
Tip: 2
Dominik Zezula: Přijít o neporazitelnost proti současnému AC by byla pro Římany škoda, ale na to, aby si z Milána odvezli vítězství, nevypadá jejich aktuální forma zrovna oslnivě. I trápící se AC zůstává silným soupeřem. Oba týmy letos zatím posbíraly docela dost remíz, takže očekávám plichtu i tady. Tip: 0
WOLFSBURG - STUTTGART
JAKUB VANČURA: Vlci jedou. Tým Didiho Heckinga je na pátém místě, předvádí vyrovnaný fotbal, jeho hra má hlavu a patu. To VfB Stuttgart střídá výkony a výsledky de facto co kolo. Hosté mají strašlivou obranu a toho Wolfsburg využije dokonale. Jasná jednička.
Tip: 1
Dominik Zezula: Stuttgart se mi letos nelíbí, je nemastný, neslaný, podává nevýrazné výkony. Wolfsburg je na tom naopak čím dál lépe, v lize dva měsíce neprohrál a útočí na Ligu mistrů. Jestliže Vlci dokázali nedávno před vlastními fanoušky udolat Dortmund, nebudou mít se Stuttgartem problémy.
Tip: 1
LYON - MARSEILLE
JAKUB VANČURA: Ani jednomu týmu se moc letos nedaří. Marseille dobře začala, ale nevyrovnanost výkonů tým poslala mimo pohárové příčky. Lyon, kdysi hegemon francouzského fotbalu, teď úpí v půli tabulky. Tohle je souboj o naději. Ten, kdo uspěje přiživí naděje alespoň na evropské poháry. Bude to tvrdý boj a vítěze nečekám.
Tip: 0
Dominik Zezula: Lyon to letos vůbec nemá jednoduché, ale důvěra vložená v trenéra Gardeho se dřív nebo později musí začít splácet (vlastně už začala - výhra na horké půdě v Bastii a s předstihem zajištěný postup do vyřazovací fáze EL jsou vzhledem k podzimním problémům hodně solidní úspěchy). Naopak Élie Baup zanechal Marseille ve stavu taktické anarchie, protože ačkoliv si v létě přivedl do týmu několik skvělých hráčů, jako by jim zapomněl říct, co mají na hřišti vlastně dělat. Uvidíme, jak se Phocéens povede pod taktovou Josého Aniga, ale Lyon by si tohle měl pohlídat, pokud chce napřesrok do pohárů. Což chce. Tip: 1


Závěrečným třetím kolem pokračuje tipovačka vás, čtenářů. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 14.12. v 13:45 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu) zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné, jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky souboje redaktora s osobností zveřejníme také konečnou tabulku čtenářské soutěže a s ním i šťastlivce, který si příště zatipuje s některou známou tváří.

Autor: David Křížka

Komentáře (44)

Přidat komentář
ryzskej

Opět jasné kolo a opět z toho budou 2 body.

Reagovat
fabec1222

0-0-1-1-1-1-0-1

Reagovat
Usty

To je snad poprvý, co je redaktor větší osobnost než ta osobnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
off-olda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Komentatori Eurosportu su ale aj tak najlepsi, osobnost neosobnost

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
M0rb1D4S

"Aston Villa nemá s Rudými ďábly dobrou statistiku doma a poslední domácí výhra se datuje do roku 1999 (a to navíc v poháru) a po víkendu to tak zůstane."

Jak dlouho že na Old Trafford nevyhráli Everton s Newcastlem?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se Moyes snazi prekonavat rekordy no

Reagovat
smazaný uživatel

villa 0, LFC 2, jinak samé 1

Reagovat
j_mrazik

OT: Nemáte náhodou někdo printscreen na recenzi na ty sluchátka od dr. Dre, jak tam na ně nadávali?

Reagovat
Usty

Reagovat
Usty
Reagovat
j_mrazik

Díky.

Reagovat
domingo

To je naprosto legendarni, vzdycky z toho brecim smichy

Reagovat
j_mrazik

Já to trochu rozeslal na pracovní maily, ať se kolegové taky pobaví.

Reagovat
smazaný uživatel

BL len 1 zápas? Neviem čo ešte majú tie kluby a liga dokázať aby bola väčšia pozornosť....

Reagovat
smazaný uživatel

toto kolo nemají ale moc zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

La Liga jeden zapas? Nevim, co maji ty tymy jeste vic dokazat, aby jich bylo v tipovacce vice.

Reagovat
smazaný uživatel

Začít hrát fotbal.

Reagovat
Filipow

těžký kolo, z toho bude maximálně 8 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Aki trenerski kamaradi s Wengerom? Nemal on s Benitezom zopar vymen nazorov?

Reagovat
smazaný uživatel

Sem tam. Ale to spíš Sir Alex měl problémy se všema

Reagovat
fantomas

Taky moc nechápu, kde to vzal.

Reagovat
smazaný uživatel

Domingo no, o poslednom zapase sa nejak rozkecal ako zenska nakupovani.

Reagovat
smazaný uživatel

*o

Reagovat
domingo

Naopak jsem byl strucnej

Reagovat
smazaný uživatel

ak si to porovnam so slohakmi vitasrp ci jajinka, tak jo, inak ten pomer textu oproti ostatnym zapasom kole oci, ani na meno som sa nemusel pozerat

Reagovat
domingo

Tak musi se to trochu vycentrovat.. "prizivi nadeje na evropske pohary" je blbost, Marseille je na pozici, ktera v uplynulych sezonach byla vzdycky poharova, to plati akorat pro Lyon (a proto taky vyhraje )

Reagovat
smazaný uživatel

kdy budou výsledky? zítra nebo kdy?

Reagovat
PJ

no kdy asi, co třeba po odehrání zápasů?

Reagovat
homeles8

já bych je zveřejnil ještě před odehráním

Reagovat
smazaný uživatel

konecne si viem s hlasom spojit i to ako vyzera...po dlhych rokoch sa mi to splnilo v pripade Slepicku, to bolo radosti

Reagovat
smazaný uživatel

Zezula: "dvojtipy jsou pro sraby"

nuz pan tiper potom vedz, ze hlavna zasada dobreho tipera je TRAFIT. je jedno co, aky kurz (pokial je vyssi ako 1,01), vsetko zvysuje vysledny kurz a vyhru.

ja hram tuto sezonu dvojtipy z calcia (Seriu A a B) a dari sa mi viac nez ked som hral tutovky z celej Europy. Rozdiel je v tom ze ked hras na favorita, zapas zacina od stavu 0-0 a tudiz pred jeho zaciatkom si v polohe prehravajuceho. Pri dvojtipe pred nim "vyhravas".

aj preto tipovat dvojtip nie je ziadna hanba.

Reagovat
homeles8

Reagovat
Infi

dvojtip na eurofotbalu je prostě pro sraby

Reagovat
homeles8

a beztak jsou všichni uživatelé EF srabi

Reagovat
F.Torres

tady někdo nepochopil hlavní cíl tipovačky

Reagovat
smazaný uživatel

ak to bolo myslene v ramci tipovacky EF tak beriem spat, to je OK.

Reagovat
smazaný uživatel

5 bodov nic extra ale vyzeralo to zo zaciatku horsie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele