Tipy Honzy Homolky

17.05.2013, 13:56
Tipy a analýzy
Máme tu předposeldní jarní díl naší rubriky Tipy osobnosti. Tentokrát tipuje sportovní komentátor české verze Eurosportu Honza Homolka. Jeho protějškem bude redaktor EuroFotbalu Jiří Vojík. Pro čtenáře je tu druhé kolo tipovací soutěže.

GETAFE - VALENCIA
HONZA HOMOLKA: Getafe je nevyzpytatelný tým, ale Valencia na závěr sezony chytla slinu a o motivaci má postaráno, pokukuje po Lize mistrů. Domácí z posledních 5 zápasů vyhráli jen jeden, o gól vyhrají hosté.
Tip: 2
Jiří Vojík: Popravdě řečeno, Primera División zrovna není na mém seznamu oblíbených soutěží úplně nejvýše, těžko tipovat. Netopýři svádějí urputnou přetlačovanou o předkolo Ligy mistrů, zatímco Getafe zpovzdálí rovněž pokukuje po evropských pohárech, přiklonil bych se však na stranu sympatií a také aktuální formy, což shodně hovoří pro valencijský celek.
Tip: 2
REAL MADRID - ATLÉTICO MADRID (finále španělského poháru)
HONZA HOMOLKA: Nedávno spolu hráli v lize, Real šetřil opory a víme, jak to dopadlo. Atlético bude kousat, ze začátku bude hodně aktivní, ale pak poleví a Real si alespoň tuhle trofej pohlídá.
Tip: 1
Jiří Vojík:Očekávané madridské derby klepe v této sezóně na dveře již potřetí, tentokráte se dva nesmiřitelní rivalové potkají ve finále Copy del Rey. Bílý balet i Atlético už mají zajištěný přímý postup do nejprestižnější evropské klubové soutěže a mohou tak do utkání nastoupit s čistou hlavou. Rojiblancos se proti městskému rivalovi dlouhodobě nedaří, to se ani pro tuto chvíli nezmění a Real si po zklamáních potěžká alespoň pohárovou trofej.
Tip: 1
AS ŘÍM - NEAPOL
HONZA HOMOLKA: Zápas, který už není určující pro evropské poháry. Mělo by být k vidění hodně branek, hosté vyhrávají jeden zápas za druhým a to se jim povede i nyní.
Tip: 2
Jiří Vojík:Závěrečné kolo Serie A už zná prakticky všechny otazníky a ve výše zmíněném utkání tak o mnoho nepůjde. Giallorossi si domácí porážkou s Chievem na ligové scéně udusili pohárové naděje a jejich snaha se tak upíná na blížící se finále Coppy Italia, kde se potkají s odvěkým římským protivníkem Laziem. Neapol má již pojištěný druhý flek, a i proto bych se pro změnu naklonil k remíze.
Tip: 0
INTER MILÁN - UDINESE
HONZA HOMOLKA: Domácí mají za sebou průměrný ročník, poslední zápasy úplně ztratili motivaci a v trendu budou pokračovat, Udine si odveze nějaký ten bod a neprohraje.
Tip: 02
Jiří Vojík: Sezónu z těch nejčernějších snů prožívá milánský Inter, který po loňské šesté příčce a účasti alespoň v Evropské lize, může pro další ročník na evropské poháry definitivně zapomenout a soustředění nedávného vítěze Champions League se tak naplno upne ke stabilizaci a dalšímu přebudovávání dosluhujícího kádru. Druhá strana má naproti tomu o co hrát a k uchování pátého místa si potřebný výsledek uhraje.
Tip: 2
HAMBURK - LEVERKUSEN
HONZA HOMOLKA: Hamburk má poslední šanci na evropské poháry, Leverkusen tentokrát po boji padne.
Tip: 1
Jiří Vojík: A konečně jsem "doma". Rothosen po demolici v Sinsheimu nadále živí naději na proklouznutí do Evropské ligy, ovšem k tomu potřebují svěřenci Thorstena Finka, kromě vlastního bobového příspěvku, spoléhat rovněž na zaváhání momentálně šestého Eintrachtu, jenž před vlastními fanoušky přivítá Wolfsburg. Bayer už má své jisté a také kvůli tomu bych věřil HSV, kterému ovšem ani kýžený tříbodový zisk stačit nebude a do Evropy se tak ani pro další ročník nepodívá.
Tip: 1
FREIBURG - SCHALKE 04
HONZA HOMOLKA: Velký šlágr o hodně peněz a Ligu mistrů, který budu komentovat, takže se těším na velkou bitvu, která nebude mít vítěze. Vlastně bude, plichta postačí hostům.
Tip: 0
Jiří Vojík: Jednoznačně zápas bundesligového víkendu! Freiburg zažívá pod vedením Christiana Streicha veleúspěšnou sezónu, kterou by mohl korunovat čtvrtou příčkou, jež by skromný celek poslala do předkola Ligy mistrů. Tuto pozici ale momentálně drží pod svoji správou Königsblauen a vyjma kvality hráčského kádru pro ně hovoří i bodový náskok a rovněž lehce aktivnější skóre - tohle všechno by mělo Schalke pomoci současné postavení uchovat, i přestože bojovníci z Breisgau rozhodně doma nedají svou kůži lacino.
Tip: 0
NICE - LYON
HONZA HOMOLKA: Také zajímavý souboj o poháry, Lyon naposledy prohrál s PSG, ale tentokrát s prázdnou neodjede.
Tip: 0
Jiří Vojík: Další přímá konfrontace o postup do prestižní soutěže bude na programu ve Francii. Nice pod vedením bývalého kormidelníka Les Gones Claude Puela opět po několika letech čeří vodu na vrchu tabulky a dokonce vytrvale útočí na pohárové místenky. Jednu z nich drží i Lyon, kterému by měl nerozhodný výsledek před závěrečným kolem pomoci současné postavení udržet.
Tip: 0
JABLONEC - MLADÁ BOLESLAV (finále českého poháru)
HONZA HOMOLKA: Oba celky mají své problémy. Mladou Boleslav decimují zranění, Jablonec totální jarní kolaps. Bude to nervózní duel, který najde vítěze až nad rámec 90 minut.
Tip: 0
Jiří Vojík: A na závěr tu máme další pohárové finále, tentokráte přímo zasahující českou kotlinu. Na chomutovském stadionu mezi sebou poměří síly Jablonec a Mladá Boleslav, která bude jistojistě chtít navázat na lepší formu z posledních týdnů a také dva roky starý triumf, jenž by se jí, i přes četné absence, mohl podařit zopakovat.
Tip: 2


Pokračuje svým druhým kolem také čtenářská tipovačka. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v pátek 18. 5. v 15:30 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Vzhledem k tomu, že se hrají v pátek dva zápasy a abyste měli dostatek času na tipování, tak jsme pro vás vybrali náhradní dva duely.

Autor: David Křížka

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipy na Wigan-Villa se ztratily?

Reagovat
8lampard8

Vzhledem k tomu, že se hrají v pátek dva zápasy a abyste měli dostatek času na tipování, tak jsme pro vás vybrali náhradní dva duely

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro samý dvojky, snad to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Samé dvojky..

Reagovat
MySch017

Naozaj, takmer všetko 2-jky...

Reagovat
smazaný uživatel

0 2 2 2 1 2 2 1

Reagovat
risk je zisk

uplne stejne az na tu nulu tam mam jedna :D

Reagovat
smazaný uživatel

neapol v římě nevyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

neapoli fandím v itálii tak proto

Reagovat
smazaný uživatel

já fandím taky pár klubům ale vetšinou hovno platný,s Liverpoolem na tom budem stejně ...snad budeš mít víc štestí...

Reagovat
db18

snad to bude lepší než minule

Reagovat
Milan.B

stale to tipuju dookola tí istí ludia....

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by to měl asi tipovat? Jennifer Aniston?

Reagovat
smazaný uživatel

na tú by som bol zvedavý.

Reagovat
Infi

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Vika Kerekeš nebo Mila Kunis to by byly výživné tipy

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Milan.B

tak myslim ze okolo futbalu sa mota viac ludi ako tychto 5.....

Reagovat
8lampard8

třeba kobzanová, nebo kdo byl ze začátku na prima coolu

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Jiřina Bohdalová,to je taková fotbalová fanynka,když už jsme u těch filmových hvězd

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by tipovat třeba Miloš Zeman

Reagovat
Posledni Kovboj

"Neapol, vy idioti, je jasným favoritem. To může zpochybňovat jen debil nebo novinář."

Reagovat
smazaný uživatel

*škyt*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele