TIPY EXTRA - STŘEDA

08.05.2007, 23:21
Tipy a analýzy
Ve středu nás čeká vložené kolo. Hrají se ligy i poháry a dokonce baráže o postup do nejvyšší soutěže a nebo o postup do Ligy Mistrů, zkrátka nabídka je pestrá. Šlágrem dne je rozhodně duel Chelsea - Manchester United. O titulu je, bohužel pro fanouška, již rozhodnuto a tak náboj nebude tak veliký. Zaměřím se i nal soutěžě, které obvykle takový prostor nedostávají.

Dosavadní bilance:
Vklady: 252,5
Výběry: 285,46
ROI: +13,05%


Anglie

Chelsea - Manchester United + 2,5 branky 2,02
Jak všichni víme, titul získali United. Tento zápas byl velmi očekávaný, protože ještě mohl do hry o titul přinést velkou zápletku, to se ale nestane. A tak z hráčů by mohla spadnout nervozita a mohli by ukázat, že i na ostrovech padají góly. Je jasné, že tento zápas nebude chtít nikdo prohrát a Manchester bude chtít titul potvrdit. Absence na straně Chelsea jsou stále stejné. Do konce sezóny chybí Ballack a Ševčenko a momentálně i Carvalho. Na straně United Neville, Park Ji-Sung a Silvestre. Oba týmy, zvlášť hosté, jsou ofenzivně laděné a to by se mělo na skóre projevit.
Důvěra: 7/10



Dánsko

Bröndby - FC Kodaň 2 2,07
Dávno už neplatí, že Dánsko má dva nejlepší týmy a zbytek ligy je jen do počtu. FC má výbornou sezónu, i v základní skupně Ligy Mistrů něco ukázalo, když doma porazilo Manchester United. Pět kol před koncem vede ligu o třináct bodů a není tedy co řešit. Hráči Bröndby zažívají nejhorší sezónu za posledních několik let. V tabulce nebudou lepší, než pátí a to se určitě nečekalo. Výrazně tomu přispívá neschopnost vozit body z venku. Protože tam Bröndby nevyhrálo, ze čtrnácti zápasů, ani jeden. Často se říká, že v derby favorit nevyhrává, ale forma i rozpoležení v hostujícím týmu mi nenabízejí jinou možnost.
Důvěra: 7,5/10



Francie

Marseille - Nancy 1 1,42
Ve Francii vrcholí boj o druhé místo, kam se tlačí Lens, Bordeaux a Marseille. Marseille poslední tři zápasy vyhrálo, v neděli dokonce v Monaku, když se prosadili Ribery a Niang. Po tomto zápase jede Marseille na St. Etienne a pak má doma Sedan. Má ze všech tří kandinátů určitě nejlepší los. Dnes mu chybí obránce Zubar a i potrestaný záložník Ribery. Nancy se nachází ve středu tabulky, je zachráněno, ale poslední tři zápasy vyhrálo a to svědčí o velké koncentrovanosti. Ale Marseille cítí šanci, forma klíčových hráčů také je, tak proč by nemělo vyhrát.
Důvěra: 9/10


Lyon - Racing Lens 02 1,81
Do konce ligy je sice ještě pár zápasů, ale Lyon se spíše věnuje vyhlížení posil pro příští sezónu. Padají zajímavá jména jako Tevez nebo Makaay, a tak se současní hráči musí hodně činit, pokud si nechtějí balit kufry. Jenomže přijede Lens, špička ligy. Po vyřazení z poháru UEFA se konečně dal herně dohromady. Výsledkově sice žádná sláva, ale v závěru to přijde. Kádr je, až na drobnosti, kompletní. V týmu Lyonu není, při zmíněných nákupech, nejlepší atmosféra. Lyon byl dříve stroj na góly, v posledních šesti zápasech dal čtyři, těžko hledat příčiny. O víkendu na PSG uhrál výsledek 1:1 a i když byl jasně lepší, nedokázal to gólově potvrdit. Titul sice má, i když teď rozhodně nepřesvědčuje, že právem. Ale podzim byla jedna velká lyonská dominance, takže budiž. Nejistý start má Fred a Kallström. Hráči Lens budou mít velký hlad po bodech a proti nevýraznému Lyonu má možnost je získat.
Důvěra: 7/10



Nizozemsko - play off

Heerenveen - Ajax 10 1,6
Hraje se na dva zápasy, pohárovým způsobem. Konečná tabulka v Nizozemsku rozhodla o tom, kdo proti sobě bude v play off bojovat. O nic víc nešlo. Na slavný Ajax zůstal Heerenveen a to není nejlepší zpráva. Oba týmy v posledním kole jasně vyhrály. Ajax v Tilburgu 2:0 a Heerenveen doma s Feyenoordem 5:1. Tenhle dvojzápas bude setkáním dvou nejlepších střelců soutěže. Amsterdamský Klaas Jan Huntelaar a domácího brazilce Alfonsa Alvese. Ajax o víkendu vyhrál pohár, když na penalty uspěl nad Alkmaarem. Tento zápas v nohou ucítí a v Heerenveenu nevyhraje.
Důvěra: 7,5/10


Twente - Alkmaar + 2,5 branky
Nizozemská liga je velmi útočná a padá v ní snad nejvíc gólů z celé Evropy. V play off o postup do Ligy Mistrů se utkají ofenzivní týmy Alkmaaru a Twente. Twente je hned po PSV na domácím hřišti nejsilnější. Získalo tu 42 bodů, PSV uhrálo doma 45. Alkmmar o víkendu prohrál zmíněné finále a po zklamání ze zápasu s Excelsiorem, jde forma trochu dolů. Alkmaar si za to může sám, mistrovský titul a postup do Ligy Mistrů měl ve svých rukou, teď o něj musí bojovat s nepříjemným Twente. Výsledek si nedovolím odhadnout. Doporučuji + 2,5 branky.
Důvěra: 7,5/10



Česko

Liberec - Zlín 1 1,33
Liberec, spolu s Boleslaví a Spartou, lize jasně dominuje. Má čtyři zápasy s výhrou a jde na titul. Hraje úplně v pohodě. V Plzni jsem ho viděl, vyhrál 1:0 sice se štěstím, ale za vítězstvím šel. Zlín hraje o záchranu, nedává góly a venku hrát prostě neumí. V Liberci to zřejmě zabetonuje, ale to na úspěch stačit nebude.
+
Schaffhausen - Basilej 2 1,44
Basilej ztrácí na první Zurich jeden bod. Nedávno ho porazila 4:2, do konce je pět kol a asi půjde před ně. Situaci Zurichu rozeberu u jeho zápasu. Když má Basilej formu, porazí, v rámci Švýcarska, kohokoliv. Teď ta situace nastala. Dál není co dodat.
Důvěra: 8,5/10



Švýcarsko

Aarau - FC Curych 10 2,01
Curych se potýká se slabší formou, od porážky v Basileji. Korunu tomu všemu dal domácí remízou s Thunem. Aarau potřebuje přeskočit Schaffhausen, aby nesestoupil rovnou. Na Curych je tlak a v Aarau by mohlo přijít další zaváhání. Ale protože rozdíl v kvalitě je obrovský, nedoporučuji vysoké vklady.
Důvěra: 4/10



Autor: Michal Teřl

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shevchenko

Makkay?

Reagovat
smazaný uživatel

Co by jste dali na Sochaux-Monako?ja jsem daval 1

Reagovat
HOST*Karel

Tedy nechci si hrát na proroka nebo pověstného generála po bitvě, ale tohle dost hrubě nevyšlo... Ještě bych pochopil netrefit plichtu Liberce se Zlínem, ale ta švýcarská liga nebo dokonce ty "extra" tipy s počtem gólů... Opakuji, nechci jen kritizovat, ale argumenty typu "...a asi půjdou před ně.", "...sice žádná sláva, ale teď to přijde...", to si snad z nás sázkařů děláte legraci...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele