TIPY EXTRA - SEMIFINÁLE LM A POHÁRU UEFA

01.05.2007, 18:36
Tipy a analýzy
Zdravím Vás, moji čtenáři. Konečně se dovíme jména finalistů evropských pohárů. Jistou pozici nemá nikdo. Řada týmů šetřila své opory ve víkendových zápasech a také na to výsledkově doplatily. Zejména Chelsea, která remízou s Boltonem takřka kapitulovala v boji o titul, protože Manchester toho skvěle využil. Ačkoliv Cristiano Ronaldo šel na hřiště až v 63. minutě za stavu 1:2, United si odvezli vítězství!


Liga Mistrů

Liverpool - Chelsea, 1. branku vstřelí Liverpool 1,9
Chelsea vyhrála první zápas 1:0, což je v pohárech velmi dobrý výsledek, ale její pozice dnes nebude vůbec jednoduchá. Jako jediná ze všech semifinalistů ještě Ligu Mistrů nikdy nevyhrála, ale má natolik zkušené hráče, že by to nemělo hrát podstatnou roli. O víkendu šetřila Drogbu, Lamparda a Joea Colea a také to podle toho dopadlo. Na druhou stranu tito hráči budou dnes připraveni odevzdat maximální výkon. V sestavě Chelsea neuvidíme Robbena, Carvalha ani Ballacka. Zajímavostí je, že pokud Didier Drogba dostane žlutou kartu a Chelsea postoupí, finále si nezahraje. Ale i tak musí do všech soubojů jít naplno. Liverpool prohrál o víkendu v Portsmouthu, ale rovněž nepostavil to nejsilnější, co má. Šetřil se například Gerrard, ale tolik tragické následky, jako pro Chelsea, to nemělo. Co se týká absencí, tak chybí Luis Garcia, Kewell a Aurelio, ale bez nich hraje Liverpool již delší dobu. Otazník je nad startem Finnana, ale nastoupit by z 80% měl. Liverpool chce opět do finále, a tak musí vstřelit minimálně branku a dopředu být aktivnější než v prvním zápase, kdy měl jedinou kloudnou šanci Gerrard. Liverpool má doma silné začátky a Chelsea dostane pod tlak, ta se naopak v začátcích teprve hledá a její síla přichází ve druhém poločase. Proto doporučuji tuto sázku.
Důvěra: 6/10

AC Milán - Manchester Utd., postup AC 2,2
Super zprávou pro United je návrat středních obránců Ferdinanda a Vidiče, kteří by měli učinit přítrž gólovým choutkám brazilce Kaká, protože spolupráce Heinzeho a Evry byla na první pohled dost nekvalitní, což se projevilo hlavně při gólu na 1:2. Uzdravil se i Louis Saha, který ale do základní sestavy nepromluví. Od AC očekávám hlavně zužitkování obrovských zkušeností. Bude chybět pilíř obrany Maldini, důležitý je návrat středopolaře Gattusa, který je pro hru AC nepostradatelný. Podle vyjádření trenéra Ancelottiho nastoupí od začátku Inzaghi místo Gilardina. Uvidíme, jak se kreativní útoční hráči United popasují s obranou AC. První zápas vyhrál Manchester 3:2, díky gólu Rooneyho ze samotného konce zápasu. Kurs 2,2 na postup AC Milán je hodně vysoký a já ho zkusím.
Důvěra 6/10


Pohár UEFA

Werder Brémy - Espanyol, +2,5 branky 1,58
Brémy dostaly ve Španělsku pořádný příděl (3:0) ale protože jsou doma velmi silné, jejich postup nelze vyloučit. Espanyol musí hru přizpůsobit svému cíli, tedy postupu. Dopředu se tedy moc nepohrne, ale v žádném případě nesmí být přehnaně pasivní. Víkendový zápas v Seville měl pro něj nádech tréninku, protože v tabulce už žádné velké posuny v jeho případě nebudou. Espanyol má poměrně širokou marodku klíčových hráčů. Chybí hlavně útočníci Pandiani, Garcia a Tamudo a v tuto chvíli je těžké říct, jestli se někdo z nich dá do čtvrtka do pořádku. Obstarali dohromady 24 branek a to musí být znát. Otazník je i nad startem záložníka De la Peňi. Brémy jely v neděli do Bielefeldu, který se pere o záchranu. Dvakrát prohrávaly, pokaždé vyrovnaly, ale v 79. minutě stejně dostaly smrtící třetí zásah. V poslední době trochu hledají svou herní tvář. Mohlo by jim pomoci, že každý už očekává postup Espanyolu a i samotní hráči hostů jsou již částečně uspokojeni. Z citelných ztrát na straně domácích lze jmenovat Borowskiho a Mertesackera. Netroufnu si tvrdit, jestli Brémy mají na to, aby doma roztočily ofenzivní kolotoč a nasázely hostům alespoň tři branky, ale góly padat budou.
Důvěra 7,5/10

FC Sevilla - Osasuna, 1 1,50
Sevilla je v domácím prostředí extrémně silná a dobře se na ni sází. O víkendu porazila Espanyol 3:1, v zápase hraném z obou stran na půl plynu. Do sestavy se vrátil brankář Palop, chyběli obránci Hinkel, Navarro a Escude, jak to s nimi bude ve čtvrtek je zatím nejisté. Tábor Osasuny hlásí jednu významnou ztrátu, a to útočnka Sava Miloševiče. V neděli hrála doma 2:2 se Zaragozou, když o vítězství přišla až v nastavení. Její série bez výhry tedy trvá už pátý zápas. Sevilla je venku jednoznačně zranitelnější než doma, kde vyhrála z posledních šesti ligových zápasů pětkrát. Vedle výhry domácích bych se nebál ani postupu za 1,7.
Důvěra: 8/10

Autor: Michal Teřl

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Finále:

Liverpool-M.United

Sevilla-Espanyol

Reagovat
HOST*Manu

S tou LM souhlasím

Reagovat
Shevchenko

CHELSEA - MILAN

ESPANYOL - SEVILLA

Reagovat
HOST*inzaghi

včera jsem dával 1ku, dnes i zítra to samé...FORZA AC!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele