Tipy extra - evropské poháry

01.08.2007, 00:59
Tipy a analýzy
Pojďme na poháry! Konečně se v nich objevují trochu zvučná klubová jména. Sestavy, absence i další informace o nich budou trochu průhlednější. Koukneme na středeční zápasy druhého předkola Ligy mistrů a na pohár Intertoto. Je tu i zápas Slavie se Žilinou, na ten se trochu zaměřím.





Dosavadní bilance:
Vklady: 695,05
Výběry: 627,87
ROI: -9,66


Liga mistrů

Žilina - Slavia ... 2 ... 2.44

Toto nás čeká ve středu večer. Bohužel jen na dálku, protože neschopnost slovenských televizních stanic nezná mezí. Účinkování Žiliny v prvním předkole, v zápasech s Dudelange, bych nebral v potaz. Ze strany Slováků to nebylo vůbec nic extra. Nicméně pravda je, že v domácí lize jsou zatím bez ztráty bodu. Slavia si o takové rozehranosti může nechat jen zdát, ale podle mě to není zase až taková nevýhoda, jak se všude tvrdí. Pokud byla kvalitní příprava a byly sehrány kvalitní přáteláky, nevidím v tom problém. Žilina řeší starosti s obranou. Nemá ani jednoho z obvyklé stoperské dvojice, a tak narychlo koupila dalšího stopera Szóráda. Ten si zahrál poločas o víkendu na Slovanu a vypadá slibně. Ale obrana Žiliny rozhodně nebude stabilní ani sehraná. Ta slávistická ve mě budí silné obavy. Posuďte sami: Dřížďal, Brabec, Šourek, Aračič... Nemusí to být zrovna takto, ale je to nejpravděpodobnější. Tým doplní samozřejmě Vlček, Šenkeřík, Tavares, Šmicer a další. Asi rozhodne to, kdo udělá víc chyb v defenzivě a já myslím, že to bude mistr Slovenska, protože ofenzivní síla Slavia byla a je hodně velká.
Důvěra: 6/10

FK Ventspils - Salzburg ... -2.5 branky ... 1.8

Snad se střelec Salzburgu Zickler nezblázní a nedá tři góly. Myslím, že Rakušané zvolí opatrnou taktiku a odvezou si domů při nejhorším remízu. Domácí asi nemají a ani nemohou mít přehnané ambice. Salzburg sice v létě nakupoval, ale podle mě to na postup do skupinové fáze Ligy mistrů opět nebude. Ale to předbíhám. V Lotyšsku gólová úroda nebude.
Důvěra: 6.5/10

Hafnarfjördur - BATE Borisov ... postup Borisova ... 1.55

Hafnarfjördur je sice velkoklub a má super výsledky, ale jenom v rámci Islandu. To dokázalo i první předkolo. Soupeřem mu byl Torshavn z Faerských ostrovů, zatímco doma jej porazil 4:1, venku jen remizoval 0:0. Asi nehrál naplno, ale Borisov už je jiná třída. Netvrdím, že Bělorusové vyhrají hned na Islandu, ale z této dvojice postoupí. Kádr Hafnafrjörduru prostě nemá potřebnou kvalitu.
Důvěra: 8.5/10

CZ Bělehrad - Levadia Tallin ... hcp 1 ... 1.6

Levadia už prošla prvním předkolem, kdy vyřadila makedonskou Pobedu Prilep. Výsledky 1:0 venku a 0:0 doma. Těžko můžeme od týmu z Estonska čekat postup přes tak zkušený tým jako je Crvena Zvezda Bělehrad. Ta v létě docela posilovala a stáhla si k sobě hvězdy tamní ligy, podobně jako to dělá naše Sparta. Na stadionu bude zaručeně pořádný rachot. Potkají se dva týmy, mezi nimiž je velký rozdíl, domácí vyhrají a nebude to jen o gól.
Důvěra: 7/10


Intertoto

Hajduk Split - Podgorica ... hcp 1 ... 1.65

První zápas skončil k nelibosti domácích 1:1 a jejich šance na postup nejsou nic extra. Hajduk má formu, ukázal to v prvním zápase i teď o víkendu v lize. Zaprešič doma rozsekal 7:1. Nepředpokládám velké komplikace a věřím v klidný postup Hajduku. Prosadit by se měli střelci Rukavina nebo známý Rumun Florin Cernat, který v dobách své slávy hrával za Dynamo Kyjev. Zkusím handicap.
Důvěra: 7/10

Ameri Tbilisi - Belchatow ... 10 ... 1.8

První zápas 0:2. Týmy z Gruzie a vůbec z dálného východu jsou trochu nevyzpytatelné. Před týdnem se doma Belchatow trochu trápil a na 2:0 se trefil až v 83.minutě. Ameri ještě bude kousat a kurs na neprohru domácích ve výši 1.8 se musí zkusit. Důvěra nižší, protože papírová kvalita je na straně Poláků, ta ale na hřišti rozhodovat nebude.
Důvěra: 5/10


Belgie

Mechelen - Anderlecht ... 2 ... 1.54

Hned v prvním kole nové sezony čeká nováčka z Mechelenu zkouška přímo nejtěžší. Hostí totiž Anderlecht, obhájce titulu. Bruselští hráči se na zápas pekelně soustředí, protože v Lize mistrů naskočí až do třetího předkola. V úterý ještě odehaájí přátelák proti Crystal Palace. Většina z hvězdných hráčů v kádru Anderlechtu přes léto vydržela. Výjimku tvoří skvělý obránce Anthony van den Boore, kterého ulovila Fiorentina. Nutno říct, že adekvátní náhrada pořízena nebyla. Především je hlavní, že zůstali střelci Tchité z Konga a Frutos z Argentiny, hlavní strůjci loňského úspěchu. Mechelen skončil loni druhý ve druhé lize. Pro přibližné zjištění jeho formy slouží přátelské zápasy sehrané před týdnem, kdy Mechelen přivítal doma Genk (1:1) a Westerlo (0:1). Anderlecht před týdnem vyhrál Superpohár, když porazil Bruggy 3:1.
Důvěra: 8/10


Autor: Michal Teřl

Komentáře (23)

Přidat komentář
HOST*

první

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

ty draku

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*Jeffo

K tipom z tejto stranky big lol.Neviem,co je to za znalec,co to tu pise,ale opacne tipovat je radost.A k analyze k prvemu zapase :DDD vidim,ze ani trosku nie si zainteresovany.Slavia hra taky velky prd.Takze tych tvojich 6/10 si nechaj...lol

Reagovat
HOST*

neřikám že slavia vyhraje ale určitě nehraje velký prd-je vidět že fotbalu moc nerozumíš.v lize nemá se svojí hrou konkurenci.

Reagovat
HOST*Jeffo

Samozrejme,hlavne ze ty rozumies :) ved staci si precitat poslednu vetu.Podla mna si zainteresovy Slavista a to je vsetko a z toho vyplyva aj tvoj nazor.No podla mna na to ake meno to ma,hra posledne roky dost dobry prd :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby žilina neprekvapila. ja to vidím skôr na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal bych tipy, co za blbost zase vypustí ČT. 1:1 že Čapek vytvoří pro hráče nová jména. V poslední době takový majstrštychy - do Slavie přestupuje útočník Hlinka ( a ono je to hostování Ivany ), Slavia má novou posilu z Portugalska ( a on je to náš Gaúcho )...

Reagovat
HOST*master_12

Čt to nevysílá takže těch blbostí se dočkáš možná tak v 2. poločase od radiožurnálu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čt to nevysílá, takže blbosti vypouštíš leda ty

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci jsou fakt neskuteční, nedokážou zasjitit tak atraktivní přenos z 2. předkola LM.

Reagovat
exmafie

To o tom atraktivním přenose byla doufám jenom ironie, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

A není to snad atraktivní, "neporazitelný" nejlepší slovenský tým proti druhému českému?

Reagovat
exmafie

No vlastně máš pravdu, tomu už může konkurovat jen finále MS...

Reagovat
smazaný uživatel

Pak ještě superpřenosy typu Skopje - Sparta, ale tam nevím, jestli se to dá počítat mezi fotbal.

Reagovat
exmafie

No tak to je pro opravdové labužníky...

Reagovat
HOST*

bude to dobrej mac s jistotou +2,5golu

Reagovat
HOST*jr

Máš pravdu, sú to kačatá.

Reagovat
HOST*Karel

Už jsem Ti to tu psal několikrát, nechceš toho tipování v rámci vlastní hrdosti nechat...? Vždyť máš úspěšnost srovnatelnou se Sportkou...

Tři ze tří dnešních a ani jeden Ti nevyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tady někdo dostává prachy aby sázející lákal na totální kraviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a k tý nerozehranosti je krásný příklad Rakouská liga, první kola ve všech ligách stojej za ho*no to už se fakt vyplatí spíš vsadit ta sportka o který se mluví někde nahoře

Reagovat
HOST*

super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele