Těším se na pokračující spolupráci s BVB, prohlásil Favre

18.06.2019, 21:59
Aktuality
Lucien Favre má za sebou v Borussii Dortmund vydařenou sezónu, za což se zkušenému lodivodovi dostalo odměny. Vestfálský celek se švýcarským koučem prodloužil smlouvu do roku 2021...

Jednašedesátiletý trenér po angažmá v menších klubech ve Švýcarsku převzal Servette FC, odkud se přesunul do Curychu. Následně se Favre poprvé stěhoval do Německa, kde si ho vyhlédla Hertha BSC.

Po krátké odmlce se ujal ambiciózní Borussie Mönchengladbach, se kterou opakovaně postoupil do evropských pohárů, aby následně po více než čtyřech letech úspěšnou spolupráci ukončil.

Před nástupem do Dortmundu byl Favre dvě sezóny trenérem Nice, se kterým si kromě jiného zahrál Ligu mistrů. Mezi evropskou smetánkou figuroval i během minulého ročníku s Borussií, ještě úspěšnější byl ale na domácí scéně, kde mu po dlouhém boji jenom těsně unikl titul.

O zisk mistrovského primátu se BVB může pokusit v další sezóně, před kterou si navíc pojistilo úspěšného trenéra - Favre prodloužil kontrakt do roku 2021. "Těším se na pokračující úspěšnou a konstruktivní spolupráci," prohlásil Favre po podpisu nového pracovního dokumentu.

"Lucien splnil naše očekávání na 100 %. Je proto logické, že chceme pokračovat ve společné budoucnosti," řekl generální ředitel Hans-Joachim Watzke na adresu kouče, jenž měl během uplynulé sezóny s tradičním německým klubem skvělou bilanci 2,11 bodů na zápas.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přístí sezonu snad už konečně zase nějaká trofej

Reagovat
andrew96

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelá voľba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
Superme

Příští sezonu by mohl mít skutečně konkurenceschopný tým. Zatím přišli hráči vesměs do základu Snad ještě dopadne ten Hummels

Reagovat
smazaný uživatel

Vydařená ? Takhle dojít o titul ? Tak vyhazov...

Reagovat
Superme

Bylo to jasné hned, že to nedopadne. Hlavně v obraně chyběla zkušenost a dost často i kvalita. Nejspíš Zagadou by měl uvolnit místo Hummelsovi. Sem zvědav zda odejde Weigl na úkor Witsela... to bych byl řádně nasraný jako v případě Gintera. Oba hráči potřebují jen důvěru - Ginter ukazuje, že je to top stoper v Gladbachu, tak snad se neudělá stejná chyba u Weigla, který je navíc také univerzální a dá se použít téměř kdekoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladám, že píšeš o United.

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladám, že píšeš o United.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní nákupy, přestavba v Mnichově.. ale jo mohli by to zvládnout.

Reagovat
ratusek

Já tam četl s STB

Reagovat
Logan

Vloni dojel na nezkušenost obrany a výpadek Marca, který se těžko nahrazoval.

Letos bude ten tým mít nabitý a cíl by měl být jasný, titul. Žádné schovávání, vedení odvedlo opravdu kus práce a pokud se povede ještě HUmmels, tak ten tým v tuhle chvíli může KVALITOU I ŠÍŘKOU Bayernu konkurovat.

Sestava

Burki - Hakimi, Hummels, Akanji, Schulz - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Brandt - Paco

lávka Pisczcek, Zagadou, Diallo, Dahoud, Weigl, Hazard, Gotze, Bruun Larsen to je ta šířka, která třeba vloni chyběla.

Ještě by mi udělal radost, pokud by se povedlo koupit Hallera nebo Kruseho, aby vytvořili dvojku s Alcacerem a směle do toho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele