Těším se, až si zase zahraju s Fàbregasem, prozradil Pedro

21.08.2015, 10:58
Rozhovory
Ještě minulý týden vstřelil za Barcelonu vítězný gól v evropském superpoháru proti Seville. A včera už podával první interview v novém angažmá. Pedro podepsal čtyřletý kontrakt s Chelsea, kde už v neděli nastoupí k prvnímu soutěžnímu utkání. Osmadvacetiletý křídelník přiznal, že jej k přestupu právě do Londýna přiměla i přítomnost kamaráda Cesca Fàbregase.

Pedro byl na odchodu z Barcelony již poměrně dlouho, favoritem na jeho zisk však byl Manchester United. Z přestupu k týmu Louise van Gaala však sešlo a novým působištěm rychlého a pracovitého fotbalisty je Chelsea.

Anglická liga byla jeho prioritou. "Viděl jsem mnoho zápasů Premier League, se španělskou ligou se to nedá porovnat. V Anglii se hraje mnohem rychleji. Opravdu si fotbal v této lize chci užít, je to nová výzva a já se jí nemůžu dočkat," prohlásil Pedro.

Chelsea se v počátku sezóny vůbec nedaří. V přípravě nevyhrála ani jeden zápas v základní hrací době - krizi pak přenesla i do soutěžních kání. Po prohře v Community Shieldu nezvládla zvítězit ani v jednom ze dvou úvodních zápasů Premier League.

Není proto divu, že se José Mourinho rozhodl přivést do kádru novou tvář. "Manažer je jedním z hlavních důvodů, proč jsem tady. Několikrát mi volal a říkal, že mě potřebuje, aby posílil tým. Získal trofej všude, kde byl. Opravdu se těším, až si pod ním zahraju, doufejme, že vyhrajeme další tituly," věří Pedro.

Debutu by se mohl dočkat už v neděli, tedy pouhé tři dny po prvním tréninku. Obvykle sice tento proces trvá delší dobu, avšak v případě španělského reprezentanta je situace odlišná. "Jsem připravený hrát, pokud si mě manažer vybere. Jsem v dobré formě, jelikož už jsem sezónu zahájil s Barcelonou," připomněl.

V katalánské metropoli Pedro pravidelně nastupoval od sezóny 2009/10 - právě v ní také stanovil tolik propíraný rekord v počtu soutěží, kde dokázal vstřelit gól během jediného ročníku. Tři roky v Barceloně nastupoval i se staronovým spoluhráčem Cescem Fàbregasem, s nímž se dobře zná i ze společného působení ve španělské reprezentaci.

Pedro přiznal, že s nejlepším nahrávačem loňské Premier League svůj transfer konzultoval. "Mluvil jsem s ním, jsme dobří kamarádi. Věděl jsem, že se tu budu cítit jako doma, jeho přítomnost je jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl právě pro Chelsea. Hraje se nám dobře i spolu a nemůžu se dočkat, až se opět střetneme na trávníku," sdělil oficiálním stránkám Blues.

Pro Pedra Rodrígueze nebudou klání na Stamford Bridge úplným křtem. V letech 2009 a 2012 na stadionu hrál v semifinále Ligy mistrů. "Byly to pro nás velmi těžké a zajímavé zápasy, ale mám na ně dobré vzpomínky," přemítá. "Jejich fanoušci vždycky stojí za týmem. Byl to úžasný pocit a já to chci zažít i jako hráč Chelsea," podotkl Pedro.

Na závěr rozhovoru padla zmínka na kvality, které může coby ofenzivní hráč do nového působiště přinést. "Jsem velmi rychlý. Pro vítězství udělám všechno možné," slíbil. "Pomohl jsem Barceloně vyhrát mnoho trofejí a přesně totéž chci dělat i v Chelsea. Vždyť právě proto fotbal hrajeme - abychom vyhrávali tituly," zakončil mistr světa i Evropy.

Autor: Marek Ustohal / chelseafc.com

Komentáře (587)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele