Teplice po další ztrátě bodů odvolaly trenéra Kučeru

26.09.2021, 20:17
Aktuality
V čele A-týmu Teplic již nadále nepůsobí Radim Kučera. Bývalý trenér Baníku Ostrava skončil ihned po bezbrankové remíze s Olomoucí, která se rovnala teprve třetímu bodovému zisku v sezoně a natáhla sérii bez výhry už na pět kol. Představenstvo klubu bude opět zasedat v pondělí a v příštím týdnu představí nového lodivoda. Favoritem je dle Deníku Sport Jiří Jarošík.

Kučera převzal Teplice na konci loňského listopadu po odvolaném Stanislavu Hejkalovi. Přes slibný začátek angažmá s týmem až do konce sezony bojoval o záchranu a obsadil s ním 15. místo. V tomto ročníku nejvyšší soutěže svěřenci někdejšího obránce z devíti kol pouze jednou zvítězili a získali pět bodů.

"Bohužel se po devíti kolech nalézáme na 15. příčce tabulky a týmu se výsledkově nedaří. Výkony mužstva, až na několik výjimek, nebyly špatné, ale výsledky nepřichází, proto reagujeme takto a budeme tímto chtít tým nastartovat před následujícími koly," uvedl ředitel Teplic Rudolf Řepka pro klubový web.

Kučera se svým realizačním týmem dostal výpověď krátce po tiskové konferenci, kde novinářům říkal, že svou současnou pozici neumí odhadnout a stará se pouze o to, aby fungovalo mužstvo.

Podle deníku Sport by Teplice mohl převzít bývalý reprezentant Jiří Jarošík, jenž vede druholigový Prostějov. Jarošík se narodil v Ústeckém kraji, kam spadají i Teplice, v jejichž strukturách na konci 80. let strávil zhruba dva roky coby teenager. Největšího trenérského úspěchu dosáhl v čele rodného Ústí nad Labem, s nímž v sezoně 2019/20 finišoval na sedmé příčce druhé ligy. Aktuálně je s Prostějovem po krátké slovinské anabázi osmý.

Podle serveru iDnes.cz jsou ve hře i jiná jména s teplickou minulostí, která netřeba vyvazovat z kontraktu - Svatopluk Habanec či František Straka.

"Nový trenér spolu s realizačním týmem bude představen v následujícím týdnu. V pondělí bude zasedat představenstvo klubu a dále řešit nastalou situaci. Nového trenéra budeme chtít uvést co nejdříve, aby mohl tým začít připravovat na zápas na Slovácku," dodal Řepka.

Autor: Tomáš Daníček / fkteplice.cz, isport.cz, idnes.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Liquid

tak to bude brzký návrat do Baníku až Smetanu přetáhnou Poláci

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Bez investic do kádru nemáte šanci. Teplice jsou

Reagovat
smazaný uživatel

v háji.

Reagovat
smazaný uživatel

no kde nejsou prachy nejsou výsledky

Reagovat
monty25

No, asi se to dalo čekat už delší dobu. Ty výkony nebyly dobré a Kučera nepřesvědčil, že by byl trenérem pro 1. ligu. Přesto si ale nemyslím, že by to šlo vyloženě za ním. Když vezmu jenom tuhle sezonu, tak kromě zápasu ve Zlíně se nedá říct, že by Teplice někde vyloženě propadly, nebo že by ten tým nebyl takticky připravený. Jenže ta kvalita v tom kádru prostě chybí, navíc mají Teplice dlouhodobě i velkou marodku. Vedení asi spoléhá na to, že příchod nového trenéra ten tým povzbudí a namotivuje, což se samozřejmě může povést. Nevím ale, jestli zrovna Jarošík je tímhle typem trenéra, co by to "zbláznil"...

Reagovat
Kaspar

Cekal jsem, ze vezmete Haska, kdyz uz se odhodlate k odvolani Kucery.

Reagovat
monty25

Haška prosím ne, ty jeho tiskovky bych asi nedával. Snad jedině Zdeňka Haška, ale za ním zase přijde s prosíkem Viktorka Žižkov...

Reagovat
Kaspar

Tak Vrba ma tiskovky casto taky na par facek a jaky je to trener V Bohemce se Haskovi darilo. On spatny trener neni, akorat by mel mit zakazany rozhovory

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Axelrose

Navíc by je okamžitě posílili oba jeho povedení kluci

Není to opravdu špatný trenér - to ukazoval třeba v Pardubicích, myslím celých 15 kol, než ho konečně nakopali do prd... a poslali zpátky na ÚP.

Reagovat
bourbon

myslíš "podvedení" kluci

Reagovat
Axelrose

Provedení, podvedení kucí Haškovic

Reagovat
Axelrose

Povedení, podvedení kucí Haškovic.

Takhle to mělo být.

Reagovat
GabrielBatistuta

Špatné provedení, no.

Reagovat
Axelrose

Telefon a ta debilní predikce

Já jsem nevinný

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Kucka

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Firkraag

Toho bych jim nepřál.

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
smazaný uživatel

To byla jen otázka času , ikdyž s tím kádrem toho asi moc neuhrajou , takže bude asi jedno kdo je bude trénovat

Reagovat
smazaný uživatel

Vydržel déle, než jsem čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná šance na udržení v lize je Franz.

Reagovat
luismiksak

No s tím se dá souhlasit! Kádr je mizernej.

Reagovat
ratusek

No Jarošík s tím nic neudělá

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že s tím nic neudělá žádný trenér. Ten kádr je slabý.

Reagovat
žrout

Vydržel tam o 9 kol déle, než měl, takže to může hodnotit jako úspěch.

Reagovat
$dolar$

Ten Straka by nebyl vůbec špatnej nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim uz mam pocit, ze ta aura nakopavace tymu uz nema pevne zaklady

Reagovat
Losinho

Tohle je fakt strašnej trenér.

Reagovat
El-Pistolero-68

To to trvalo. Jarošík je zajímavá volba.

Reagovat
PlackaSKS

hroznej trenér, hroznej kádr, to je těžký no.. třeba se někde chytnou

Reagovat
xhejl

Ja furt doufam, ze by to mohl vzit Frtala, kdyz uz k nam v lete sel. Ale udajne fakt chce delat jen mladez...

Reagovat
smazaný uživatel

jj Zdenko by to nakopl ten tým ...byl velmi dobrý hráč a co jsem ho sledoval po trenérské stránce co udělal z Varnsdorfem to bylo pěkné . No nevím proč chce jen mládež , ale na někoho jsou ty tlaky veliké . Bavil jsem se z mnoha trenéry v nejvyšších soutěžích u nás a někdy jsou to fakt zajímavé příběhy a trochu psycho na toho trenéra

Reagovat
Witcher

Slabej kádr ... Srovnatelnej s půlkou ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Kučera je v tom dle mého nevině ...výsledky měl odpovídající týmu ...jsou tam 2 až 3 hráči co patří do ligy . Vondrášek i do repre , ale to je tak všechno . Zápasy měli dobré jen to vždy nějak poskákali . Nový trenér pro impuls ok myšlenka , ale základ je mít tým co může tuto ligu hrát

Reagovat
KingMaster13

Souhlas ale je to trenér který hraje na co má kádr. Nemá žádnou přidanou hodnotu že by s nima dokázal třeba jet nad plán jako třeba Svědík apod

Reagovat
esmuellert

Trenér Jiří Jarošík skončil v druholigovém Prostějově a míří do Teplic. Na Hané ho nahradí Daniel Šmejkal, mimochodem bývalý kouč Severočechů.

Reagovat
smazaný uživatel

Kádr není úplně špatný, jen ti nejlepší jsou zraněni : Žitný, T.Kučera, Mazuch, Mareš, Mareček, Radosta .....

A nikdo neřekne kdy se začnou vracet na plac. Je nejvyšší čas !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele