Teó Gutiérrez se po třicítce vrací do Evropy, upíše se Sportingu

16.07.2015, 23:29
Aktuality
Kolumbijský útočník Teófilo Gutiérrez na sebe upoutal pozornost loni na mistrovství světa a nyní se s ročním odkladem dočká svého druhého přestupu do Evropy. Již 30letý tahoun River Plate dříve zakotvil v tureckém Trabzonsporu a lisabonský Sporting, kde se zítra podrobí prohlídce, teď pro něho představuje ještě o chlup větší výzvu...

Teó Gutiérrez možná už ani nedoufal - nedávná Copa América se jím vedené kolumbijské ofenzívě vůbec nevyvedla, trefil se akorát stoper Murillo, a na prahu třicítky byl tak fotbalista River Plate spojován akorát s brazilským Corinthians.

Nakonec ale pod tlakem vracejících se veteránů, a především tedy Javiera Savioly, Gutiérrez argentinský celek opouští vstříc dalšímu evropskému angažmá.

Dnes už byl zachycen na letišti v rodné Barranquille a zítra ráno po prodělání přestupů v Bogotě a Madridu konečně přistane v Lisabonu.

Před pěti lety Teó strávil pouhou jednu sezonu v Trabzonsporu, kde na druhou stranu registroval gól v každém druhém utkání. Potom se uchýlil do Argentiny, kde prožil vůbec nejplodnější léta kariéry - ať už v Racingu, nebo naposledy v River Plate.

Sporting má nyní dle informací serveru Record vyjít zhruba na tři miliony eur. A proč zrovna zelená část hlavního města Portugalska? Důvod nese jméno Fredy Montero; Gutiérrezův krajan tam totiž působí už od roku 2013. "Jsou kamarády už od dětství a vždy byli v těsném kontaktu," dosvědčuje hráčův otec.

"Chci s ním (Monterem) utvořit skvělé partnerství. O klubu i městě mi navykládal úžasné věci," těší se kolumbijský reprezentant, jenž v Lisabonu podepíše smlouvu na příští tři sezony.

Autor: Tomáš Daníček / record.xl.pt

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, že nejde do Villarealu ako sa špekulovalo.

Reagovat
fantomas

Fakt spekulovalo? Sem ani nezachytil. Ale Sporting podle mě ideálka.

Reagovat
smazaný uživatel

Mali ste expressku: Villarreal prodává do Atlética Madrid Luciana Vietta a už hledá náhradu. Do španělského klubu by mohl zamířit jeden hráč z Jižní Ameriky, v jeho hledáčku je kolumbijský kanonýr argentinského River Plate Teófilo Gutiérrez. (marca.com)

A niečo som zachytil aj na Tw

Reagovat
fantomas

Hm hm

Reagovat
Dominator

Tiez som cosi zachytil

Reagovat
smazaný uživatel

a co bude so Slimanim? lavicka?

Reagovat
fantomas

Slimani se stejně nejlíp osvědčil jako žolík z lavičky bych řek.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ale Teo mi nepride kvalitnejsi, kazdopadne uvidime

Reagovat
fantomas

Tak Teó je hlavně uplně jinačí. Slimani je zdaleka nejsilnější ve vápně soupeře, fox in the box, Teó se uživí hlavně mimo něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Moc mu to preju, na MS byl skvelej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vicinda07

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečná posila

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi a ne náhodou dostával loni přednost před Baccou nebo Jacksonem

Reagovat
smazaný uživatel

úžesný hráč

Reagovat
Johny203

vynikajúci prestup, v europe som si ho velmi prial :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele