Tenhle tým má obrovský potenciál, říká obránce Gladbachu Wendt

20.11.2019, 14:10
Aktuality
Letošní ročník německé nejvyšší soutěže je ve své třetině a na prvním místě tabulky se překvapivě vyhřívá Borussia Mönchengladbach. Hříbata do této chvíle posbírala 25 bodů a útočí na titul mistra podzimu. Tým rozhodně ještě neukázal všechno a má zajímavou budoucnost, přesvědčen o tom je obránce Oscar Wendt...

"Reprezentační přestávka nás nezastaví. Je pravda, že před ní jsme byli v dobré formě, každopádně pauza proběhla dobře, odpočinuli jsme si. A ti, kteří žádnou přestávku neměli, se vracejí s postupem na mistrovství Evropy a tím pádem i větším sebevědomím. Kvůli tomu věřím, že začneme tam, kde jsme skončili před dvěma týdny proti Brémám," prohlásil Wendt.

Borussia má na čele tabulky čtyřbodový náskok a k víkendovému souboji s Unionem Berlín nastoupí s vědomím, že na prvním místě zůstane i v případě porážky. Startovní pole je ale hodně vyrovnané, za Gladbachem jsou RB Lipsko, Bayern, Freiburg (všichni 21), Hoffenheim (20), Dortmund, Schalke (oba 19), Leverkusen (18), Frankfurt a Wolfsburg (oba 17).

"O něčem takovém se vůbec nebavíme. Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát, víme, že k tomu máme vše potřebné. Mimochodem v kabině se rádi bavíme o věcech, které nemají s fotbalem nic společného, zvláště když jsme se delší dobu neviděli, jako tomu je teď," nechal se dále slyšet Wendt.

Wendt před čtyřmi týdny oslavil už 34. narozeniny a je druhým nejstarším hráčem v kádru Gladbachu. V klubu kroutí devátou sezonu, díky čemuž může stávající tým porovnávat s několika předchozími.

"Určitě je jedním z nejlepších. Získali jsme spoustu bodů a hrajeme velmi dobrý fotbal. Sezona je každopádně stále ve své první polovině a stát se toho může hodně. Každopádně jsem přesvědčen o tom, že tahle sestava toho před sebou má ještě hodně, vývoj není u konce a na tom můžeme stavět. Tenhle tým má obrovský potenciál, o tom není pochyb," řekl.

Autor: Tomáš Pavlík / borussia.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přesně tak. Skvěle kouepný střelec Thuram, jistota v bráně Somiho, luxusní stoperská dvojice Ginter-Elvedi a vhodně doplněné posily (Bensebani) s talenty ( Embolo )

Reagovat
Messi14

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Rudnevs

Robia fantastickú prácu, už roky parádny futbal, chytré nákupy, zdravo poskladaný manšaft, perfektná kombinácia tradičného a moderného klubu.

Ale na titul to nebude, ten zhrabne opäť Bayern a je zrejme len otázkou času, kedy ostatným zdrhne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, že na titul to nebude, LM ale snáď uhrajú.

Reagovat
smazaný uživatel

na titul by mohlo ale Bayern dovede mít finiš což týmy za ním mají problém že by museli udržet stálou formu a to se málokomu daří, viz. před pár lety první Hoffenheim a pak jeho pád, ovšem kdo ví stát se může lecos

Reagovat
smazaný uživatel

Je fajn, že Bénes pôsobí v tomto momentálne dobre fungujúcom bundesligovom klube a je vo svojich 22 rokoch súčasťou jeho základnej zostavy. Bundesliga, zápasy EL, v budúcej sezóne snáď aj LM... Ak jeho napredujúcu kariéru niečo negatívne neovplyvní, môže nám tu vyrásť záložník svetových parametrov

Reagovat
Dufan

potenciál tam je a je dobře že hrává.... jakej je to typ záložníka? nebo jaký jsou jeho přednosti? nemám bohužel BL nasledovanou letos. dík

Reagovat
zgeroTT

pán Hapal osobne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

Reagovat
Dufan

tak dík za odpověď

Reagovat
zgeroTT

Prepáč, na nemohol som odolat.

Reagovat
Dufan

ok

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Je to stredový záložník, v prípade potreby schopný hrať aj ako AM alebo na ľavej strane zálohy. Je aktívny, hrá dobre kombinačne a má šikovnú ľavačku...

Reagovat
Dufan

supr dík

Reagovat
smazaný uživatel

Ted musíte s tím potenciálem vyhrát na Unionu. Mám trošku obavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele