Tenhle titul pro mě znamená hodně, raduje se rekordman slovenské ligy Pauschek

14.04., 11:13
Aktuality
Lukáš Pauschek (© ŠK Slovan Bratislava)

Slovenské klubové scéně vládne Slovan Bratislava a dominanci potvrdil rovněž v letošní sezoně. Celek z hlavního města včera získal svůj šestý mistrovský titul v řadě, do historie se díky tomu zapsal Lukáš Pauschek.

31letý obránce v minulosti působil i v české nejvyšší soutěži, oblékal dresy Sparty, Bohemians 1905 a Mladé Boleslavi a domů se vrátil v říjnu 2019. Ve Slovanu vyrůstal a získal s ním už sedm slovenských titulů, tolik jich žádný jiný fotbalista na svém kontě nemá, na čísle šest se v minulosti zastavil záložník Ibrahim Rabiu, který triumfoval čtyřikrát se Slovanem a dvakrát s Trenčínem.

"Je to úžasné, mám velkou radost a jsem strašně rád. Bezprostředně po zápase mi to možná ještě nedochází, ale emoce přijdou. Sedm titulů zatím nikdo jiný nemá, moc si toho vážím a ještě více díky tomu, že všech sedm titulů je se Slovanem," prohlásil po remíze s Dunajskou Stredou.

"Myslím si, že každý rok je to těžší, v tomhle směru jsme se ale poučili z minulé sezony, kdy jsme museli dohánět manko. Neponechali jsme nic náhodě a dařilo se nám v lize i v Evropě. Chtěl bych smeknout klobouk před kluky, kteří odehráli většinu zápasů jako Kuco (Juraj Kucka) nebo Kenan (Kenan Bajrić). Měli toho hodně v klubu i v reprezentacích a neustále makali naplno. Úspěšně jsme se vyrovnali i s přechody mezi ligou a Evropou, proto se už teď můžeme radovat se svými fanoušky," pokračoval.

Pauschek nastupuje pravidelně a letos ve slovenské nejvyšší soutěži naskočil k 21 zápasům. Slovan před sebou v nadcházejících týdnech má posledních pět ligových utkání, z domácího poháru už vypadl, ve čtvrtfinále překvapivě nestačil na Podbrezovou.

"Každý chce vyhrávat a získávat tituly, proto fotbal přece hrajeme. Tenhle titul pro mě znamená hodně, vnímám ho jako velký týmový i osobní úspěch," zakončil.

Autor: Tomáš Pavlík / skslovan.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Firkraag

Mám rád jeho superpower. Přiběhnout k protihráči, zadupat a přihrát brankáři

Reagovat
St. Pauli

Jsi zly.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
BaggioRoberto

Mezi slepými jednooký králem.

Reagovat
Mönchengladbach

Jaký má Slovan rozpočet ve srovnání s druhým a třetím nejbohatším klubem na Slovensku? Nebude tam poměrově větší náskok než má Bayern v Německu, třeba na úrovni PSG v afrancouzské lize? Takové "tituly" mě moc neberou.

Reagovat
Uwe háže buly

Podle mě tak čtyřnásobný, možná pětinásobný.

Reagovat
penepi

DAC išiel finančne hore, oproti ním je to možno dvojnásobok + Slovanu veľkú časť budgetu žerú aj náklady za štadión.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele