Tel prodloužil s Bayernem. Je to budoucnost klubu, pochvaluje si Eberl

06.03., 16:44
Aktuality
Mathys Tel (© AFP)

Bayern Mnichov si pojistil služby Mathyse Tela. Úřadující německý šampion s 18letým útočníkem, jenž přitahoval zájem klubů z Anglie, prodloužil kontrakt do roku 2029.

Tel dorazil do Mnichova v létě 2022 ze Stade Rennes, vzhledem ke konkurenci se ale výrazněji neprosadil, čemuž nepomohl ani příchod Harryho Kanea. Proto se začalo spekulovat o odchodu nadějného útočníka, jenž byl spojován zejména s kluby z Premier League, nakonec však došlo k obratu a prodloužení smlouvy do roku 2029 s Bayernem.

"Jsme rádi, že Mathys prodloužil smlouvu v Bayernu," uvedl sportovní ředitel Max Eberl pro klubové kanály. "Je důležitým základem pro budoucnost tohoto týmu. S ním už máme v kádru novou generaci Bayernu. Mathys přišel do Mnichova jako mladý hráč a už ve svých 18 letech získal mnoho důležitých zkušeností na nejvyšší úrovni," pochvaluje si funkcionář.

"Hodně to pro mě znamená. V Bayernu jsem se toho už mnoho naučil, a to jak na hřišti, tak mimo něj. Mnichov se pro mě a mou rodinu stal domovem a fanoušci jsou pro mě také velmi důležití. Bez nich bych nemohl být takovým hráčem, jakým jsem," řekl po podpisu nové smlouvy Tel.

Rodák ze Sarcelles po příchodu do Bayernu zasáhl do 59 soutěžních utkání s bilancí 13 gólů.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, vi.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mathys Tel se mi líbí čím dál víc. Je pohyblivý, na hřišti má přehled, začíná dávat góly. Začíná být oporou mužstva. Začal hrát už v základu. Všichni si všímají jeho zlepšení. Má formu.

Reagovat
Rudnevs

Eberl robí správne kroky. Tel je topka, mladý, silný, vždy oživí hru, zaslúži si oveľa viac času. Navyše je to dobrý chlapík, správne nastavenie v hlave. Bayern potrebuje dvoch útočníkov, pretože ked nedá gól Kane, tak mám občas pocit, že ho nedá nikto. Alternatíva do útoku sa Bayernu vždy historicky zišla - či už to bol Pizarro, Gomez, Klose, Mandžukič. Chvilku som rozmýšľal, že by Bayern mohol babojovať o Undava, ale vlastne toho druhého útočníka už v kádri majú a je nim Tel.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten Tel stejně bude hrát spíše levé křídlo než hrot ne? Na hrot je to takové malé miminko, nehodí se mi tam úplně. Nedivil bych se v létě přichodu Sežer Girasyho a odchodu Čupa Nothinga třeba.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rich

Krása, Tel je velký talent a až odejde někdo jako Sané nebo Gnabry, tak pro něj místo v základu bude. Zaslouží si místo v 11.

Reagovat
Gazdo

Ty vole ze neuchytil sa v zakladnej 11… ved ten chlapec ma 18 rokov je uplne jasne ze nebude hrat zaklad v klube ako Bayern. Uz aj tak nehra malo na svoj vek a ma celu karieru pred sebou. Predlzenie spravny krok a ma na to aby postupom casu nahradil Kanea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele